Teade

Collapse
No announcement yet.

Minu kodukino ja HI-FI tehnika

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Minu kodukino ja HI-FI tehnika

    Noup.. samal ajal samas kohas mitte, kuid Classe CP-800 + CA-2300 ja B&W 802d2 olen kolmel korral ~40min kuulamis testi teinud ja see on olnud iga kord fenomenaalne

    Esmalt postitatud Novembre poolt Vaata postitust
    Classe hinnas on 2/3 nimi. Hea tehnika, kuid muusikat seal on raske leida. Aga suund on õige, vahetada eelvõim. Kui võimalus on proovi lamp eelvõim, kas üldse selline sound meeldib. Teil seal Konka leiutisi peaks liikuma. Kui heli meeldib, vaata Audio Research, Octave suunas. Ja muidugi kõik ühendused kus võimalik XLR.
    Miks sa arvad, et Classes on 2/3 nime? Vaadates, kuidas B&W oma kõlareid teeb, siis kindlasti Classes pole midagi üle põlve tehtud. Olen rääkinud Rootsi hifi vendadega kelle käest on läbi käinud palju high end tehnikat ja sealt on tulnud vastust, et CP-800 midagi paremat on väga raske leida. Eks lambid on ka ägedad, kuid ma pole ühtegi kuulnud ja ei oska suurt midagi neist arvata.

    Lugesin Audio Researchi kohta ja see on 2016 aastast McIntosh.

    http://www.audioresearch.com/en-us/news/introducing-mcintosh-group?type=all&page=1

    We are proud to introduce McIntosh Group, formerly Fine Sounds Group, and its new website www.mcintoshgroup.com. McIntosh Group is the parent company of six luxury audio brands – Audio Research, McIntosh, Pryma, Sonus faber, Sumiko Subwoofers and Wadia – an unparalleled assemblage of performance audio brands each with its own unique history, distinctiveness and reverence from their longtime customers. The website details our vision and philosophy for McIntosh Group in addition to providing a brief overview of each brand.We continue to be excited about what the future holds for the audio industry and look forward to growing our ongoing relationship with you.All the best,McIntosh Group
    viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2016, 07:57. Põhjus: järjestikpostitused kokku
    B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

    Comment


      Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

      No eks palju sõltub hinnast.
      Classe ja Rotel on mõlemad B&W omanduses ja pidi neid tehtama samas tehases Hiinas, ehk nad ikka hoolitsevad selle eest, et kallim bränd nende kõlaritega ka paremini kõlaks.

      Comment


        Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

        Seest näeb see CP-800 väga rõve välja, muidugi palju ilusam kui konka.
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

        Comment


          Minu kodukino ja HI-FI tehnika

          Classe on mõeldud koos töötama 800 seeria mudelitega ning Rotel CM seeriale. Me kõik teame, et võimendi tegemine pole lihtsalt kondekate ja transisstorite kokku jootmine. Väga väga hea asja saamiseks pead otsima ja sobitama kokku erinevaid komponente ning palju palju aega kulutama inseneri tööle. See aeg on raha ja need firmad kellel tuleb "iga aasta" uus mudel sildiga, "uuem, vingem ,parem" ei ole seda ressurssi ja võib arvata, et teevad mingise "ladna" lahenduse ja viskavad uuesti turule. Miks on vaja väga head asja nii kiiresti täiustada? B&W kulus 8 aastat otsingutele, et leida ja teha midagi paremat kui seda oli D2 seeria kõlarid. See on olnud meeletu inim ja finants ressurss. Ja nad tunnistavad, et suutsid leida lahenduse kõikides osades välja arvatud deemant tweeter. See on endiselt parim ja jätkavad selle kasutust. Nad on ka kevlarit kasutanud aastast ~70 ja alles nüüd suutsid leida midagi paremat.
          CP-800 on aastast ~2010 ja siiani pole nad uut mudelit teinud. Suure tõenäosusega varsti tuleb uus, kuna on olemas ka uus D3 kõlarid. Samas Rotel pole üldse paha ja teeb silmad ette nii mõnegi kallima otsa võimudele.

          CP-800 on PEQ ja signaal läbi selle on THD 0,002% Paljudest meil on olemas kuulamisruum mis ei vajaks EQ ja oleks mõõtudega 5x7m ja lae kõrgus 3m? Kui seda pole siis kindlasti on tarvis mingises osas EQ ja kui see on parameetriline, siis veel vingem. On olemas ka mugav Streaming AirPlay ning DLNA.
          Mis puutub välimusse, siis mulle just selline kumerad jooned meeldivad.



          Leidsin ülesse rootslase jutu kellelt tahtsin enne Rotelit CP800 osta aga risu ei müünud. Nendel vendadel on olemas omad kuulamis ruumid ja ta kutsus mind ka külla, kuid kahjuks pole sinna veel jõudnud.


          Subject: Re: Classe CP-800 MK2

          Hi,

          No problem to be honest about that. I was really satisfied with The CP-800mk2. Its a fantastic pre-amp.

          But me and some Friends arranged a little test of pre-amps. We tested:

          McIntosh C-2300 (tube amp).

          McIntosh C-50 (solid state)

          Audio Research L-27

          Mark Levinson No:326S

          When I started with this hobby more than 30 years ago My first real good gear was McIntosh. Then i The 90-ies I got kids and The hifi interest decreased. Got into home cinema instead. Then for a couple of years ago both My kids get their own homes and I get some extra room in My house so I decided to get a Music room and got into this hobby again. So now I was curious to test McIntosh again. See if Classé was competitive. I bought a C-50 and two friends had The C-2300 and The ARC L-27. The Mark Levinson did I borrow from a shop.

          Short version of The test;

          We all prefer The Classé before The two McIntosh. The Classé was more neutral and open.

          The ARC was really good. I could live with this one. Very musical and nice treble. But better than The Classé. No. The Classé had a better bass. Maybe, just maybe The ARC was better, or softer, in The treble but The Classé is more neutral.

          Then The Mark Levinson. It did everything that Classé does but slightly better overall. But The different is very small. The ML is two years old and I got a good price on The ML so I bought it.

          I should never consider to buy a new one. The price is 135.000 SEK for a new One and its not worth that kind of money.

          But even if The price was good it have been a Hard decsision to sell my Classé.

          It bought The ML for about three months ago so I took My time to decide. Frankly speaking I am still not sure if I did the right thing?

          I think Classé is a really good bang for The buck. You must spend a lot, I really mean a lot, more money for getting any better. Also The Classé amps are very good. I have tested a lot of amps but My choice is also Classé.

          I have also tested The Classé Sigma pre-amp. Its a good one. I think in same class as The McIntosh C-50. And thats good but The C-800mk2 is better. More neutral, wider frequense range. Stronger and more precise bass.

          I hope it helps!

          As You know I sold My Classé to a friend. But his wife did not become so happy about it. Maybe I bought it back? Have to see what happends.


          Best regards

          Lasse Johansson

          KGK Motor AB
          viimati muutis kasutaja Scott; 19 m 2016, 07:58. Põhjus: järjestikpostitused kokku
          B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

          Comment


            Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

            Esmalt postitatud Destiny poolt Vaata postitust
            CP-800 on PEQ ... kindlasti on tarvis mingises osas EQ ja kui see on parameetriline, siis veel vingem. On olemas ka mugav Streaming AirPlay ning DLNA.
            Siis see on ju palju rohkem kui lihtsalt eelvõim, DAC on ta nagunii aga et ka DSP seal EQ tegemiseks sees, see mulle silma ei jäänudki kohe.
            Kaks kärbest ühe hoobiga, keksmisi ja kõrgemaid sagedusi saab paremini parandada heli summutajate/hajutajatega, bassi otsas on need aga suured ja kallid. DSP-ga saab aga just madalas otsa väga hästi ruumi puudujääke kompenseerida.
            Ainus miinus - kui sa juhuslikult suur vinüüli fänn oled, siis lisandub ahelasse analoog-digi ja tagasi analoogi muundus, mis vahest võib midagi aia taha keerata. Seal on küll Digital bypass aga siis ei saa enam EQ-t teha.
            viimati muutis kasutaja moi; 18 m 2016, 14:59.

            Comment


              CP-800 on analoog eelvõimendi millel on lisaks ka DSP. Seda ei pea kasutama aga kui peab, siis see DSP on väga väga hästi õnnestunud. Ma ausalt öeldes ei tea ühtegi stereo eelvõimu, millel oleks DSP peal ja mille kasutamisel jääks THD 0,002% Kuskilt kuulsin, et kui sa saad bassid korda, siis kesk ja kõrged loksuvad ise paika.
              Sain ka infi, et kahjuks see eelvõim on mark 1 ja seda ei ole mõtekas osta = (
              B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

              Comment


                Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                Ainus miinus - kui sa juhuslikult suur vinüüli fänn oled, siis lisandub ahelasse analoog-digi ja tagasi analoogi muundus, mis vahest võib midagi aia taha keerata. Seal on küll Digital bypass aga siis ei saa enam EQ-t teha.
                Sama kehtib ju ka SACD/DSD puhul, et Digital Signal Processing ehk DSP jääb ahelasse ja see teadupärast töötab ainult PCM'ina.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

                Comment


                  Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                  Sama juttu räägiti juba 70ndatel, et trükkplaadi radade lahendus on kunst ja käsitöö
                  The layout of Classé-designed circuit boards is always
                  done by hand. No computer programmed auto-routing
                  scheme could approach the results possible when each
                  part, pad, plane and trace is painstakingly considered
                  and located for optimal performance. This time-consuming
                  approach is costly, but there is no substitute. Literally
                  thousands of decisions are made that, taken in isolation, may
                  or may not be audible. Taken as a whole, these decisions
                  make all the difference.

                  Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                  Comment


                    Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                    Õhtust!

                    Mõni postitus tagasi oli küsimus kõlarite alusplaadidest.... welllllll see on nüüd olemas. Teema siis selles, et originaalis plaate ei ole ja kõlar ise seetõttu on üsna lihtsasti ümber lükatav. Olen siin aeg ajalt mõelnud selle peale ja pole leidnud ühtegi sobivat lahendust. Ja äkki ei kusagilt tuli küsimus kivist alusplaatide kohta. See pani tulukese põlema. Tegin joonise ja lasin valmistada Kiviseppades. Külastasin ka nende tootmist ja seal on vajalik tehnika olemas, alustades vesilõikusest ja lõpetades CNC pinkidega. Teenindus oli super ja kellel sama mõte siis soovitan.

                    Kasutasin poleeritud 30mm graniiti ja jäljendasin kõlari kontuuri. Plaat ise on igast küljest 50mm suurem ning kinnitub kõlari külge.




                    Plaadile tegin ka kohad kuhu panna kummist jalad



                    Aga pagan nad on pannud M5 poldi tüübli, kuid joonis ütles selgelt, et M6x1 on vaja. Nii et jalgu alla veel panna ei saa. Pean vanad tüüblid välja keerama või puurima ning uued panema.




                    Kõlari kinnitan plaadi alt ja lähevad sinna kus peaksid olema piigid. Õnneks augud sobisid ilusti










                    Ja teine uudis on see, et nüüd kolib kõik mu muusika Mac Mini serverisse. Ei jõua seda suurt läpakat kogu aeg lahti ja kinni lapata. Heli läheb USB kaudu eelvõimu ja HDMI telekasse. Juhtima hakkan tahvliga. Olin kahe vahel kas Bluesound või Mac Mini. BS Node 2 maksab ~550.- mis on ainult streemer, kuid tahan kuulata ka faile. Selleks oleks tarvis olnud Vault 2, mis maksab ~1200.- njaaaa ei ahvatle teps mitte ja kõige parem lahendus on Mac Mini. Saan kasutada kõiki striimereid ning kuulata FLAC'e ja vaadata filme. Ei ostnud uut vaid tegu 2011 mudeliga mille sain alla 300.- kätte.

                    B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

                    Comment


                      Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                      Kas käisid kohal seal kiviseppades? Minu meilile nad igatahes ei vastanud. Palju alused maksid?

                      Comment


                        Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                        Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                        Kas käisid kohal seal kiviseppades? Minu meilile nad igatahes ei vastanud. Palju alused maksid?
                        Alguses kirjutasin ja vastasid meilile suht kiiresti, koos pakkumisega. Paar päeva hiljem käisin neil tehast uurimas. Ilmselt mängis rolli see, et töötan elementmaja tehases ja seetõttu oli neil huvi märksa suurem ja näitasid ka oma köögi poolt. Hind sõltub väga palju sellest milliseid töötlusi on vaja teha. Näiteks selline kumerad jooned on kõik käsiliht. Sirgeid lihve saab teha masin ja on odavam. Kuna ma kandilist jurakat ei tahtnud, siis asi läks suht koht poole kallimaks ja kokku läks 270-. millest ~30.- EUR moodustas materjal 30mm graniit absolute black. Ülejäänud kõik on töötlemine kaare lõikamine, puurimine, faasimine, tüüblid ja lihv.

                        Tehnika neil on väga vinge ja kvaliteet viis pluss.
                        Neil on kohapeal laos olemas palju erinevaid materjale ja toone.





                        viimati muutis kasutaja OSX; 06 m 2016, 21:40.
                        B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

                        Comment


                          Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                          Esmalt postitatud Destiny poolt Vaata postitust
                          Alguses kirjutasin ja vastasid meilile suht kiiresti, koos pakkumisega. Paar päeva hiljem käisin neil tehast uurimas. Ilmselt mängis rolli see, et töötan elementmaja tehases ja seetõttu oli neil huvi märksa suurem ja näitasid ka oma köögi poolt. Hind sõltub väga palju sellest milliseid töötlusi on vaja teha. Näiteks selline kumerad jooned on kõik käsiliht. Sirgeid lihve saab teha masin ja on odavam. Kuna ma kandilist jurakat ei tahtnud, siis asi läks suht koht poole kallimaks ja kokku läks 270-. millest ~30.- EUR moodustas materjal 30mm graniit absolute black. Ülejäänud kõik on töötlemine kaare lõikamine, puurimine, faasimine, tüüblid ja lihv.
                          Tänud. Mulle ka nüüd vastati ja tellimus tehtud!
                          viimati muutis kasutaja OSX; 06 m 2016, 21:40.

                          Comment


                            Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                            Ei tea kas siia sobib aga praktiline heli "difuuser":
                            -

                            Comment


                              Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                              Munakarpidest võib ka difuseri teha http://img.alibaba.com/photo/11246140/Egg_Trays_Egg_Carton_Apple_Tray_Egg_Box_Fruit_Tray .jpg

                              Comment


                                Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                                Sellist jama ei tasu küll teha!

                                Comment

                                Working...
                                X