Teade

Collapse
No announcement yet.

Minu kodukino ja HI-FI tehnika

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Minu kodukino ja HI-FI tehnika

    Tervitused.

    Eks paljud on silmitsi olnud küsimusega millist resiiverit/võimendajat võrra ja millist jätta. Sama kehtib ka kõlarite valikul.
    Paljud on uurinud ja küsinud minu kodukino süsteemi kohta. Eks ma üritan rääkida ja ehk on kasu teistele valikute tegemisel.

    Täitsa alguses oli Yamaha RX-V659 resiiver ja RRR S-400M põrandakõlarid.

    Ma ei tea kas see on enamike resiiverite tüüpiline viga, et kui vaatad tehnilisi andmeid siis võimsused on suured 7x150W RMS näiteks.
    Aga kui ühendad kõlarid ära ja paned stereona mängima, siis alumine ots on suht olematu. Sama värk oli RX-V659 resiiveril. Kui ühendasin S400 Brig 001 võimuga, siis hoopis teine tera ja mürtsusid nii mis hirmus.

    Nagu on juba varem mainitud, siis RRR s-400M on head peo kõlarid, kannatavad võimu ja tümpsuvad hästi. Kui tahad kuulata muusikat, siis on nad suht armetud.

    Edasine valik oli JBL ES100. Need on sama teema mis S-400M, head peokõlarid, tümpsuvad hästi. Heli oli parem kui 400'l. Kuid kas nad nii kõrget hinda on väärt võrreldes 400, siis kindlasti mitte.

    Kuskil selle kohapealt käis kiiks läbi ja hakkasin rohkem tähelepanu päärama muusika kõikidele komponentidele kui bass.

    JBL ES100 vs RRR S-400M




    Edasi lugasin kõvasti foorumeid ja ülevaateid.
    Ostsin uue resiiveri ja selleks sai ONKYO TX-NR808. TX-NR708 sai aasta paima resiiveri auhinna, kuid 808 on tsipa võimsam.

    http://hometheaterreview.com/home-th...heater-awards/

    http://www.whathifi.com/review/onkyo-tx-nr808

    http://hometheatergears.com/onkyo/on...-nr808-review/

    Resiiver on tõeliselt hea. Tonnide kaupa ühendus võimalusi, 3D tugi, kõikvõimalikud ruumheli koodekid ja sealhulgas THX! Kõige rohkem naudin interneti raatiot. Kuulan põhiliselt Digitally Imported Lounde, ChillOut, Jazz, blues, bigband jms. Ühesõnaga tegemist suurepärase resiiveriga ja julgen soovitada.


    Edasine tee oli kesk ja riiuli kõlarid. nendeks sai PolkAudio TSI200 riiul ja CS20 keskkõlar. Mul oli ~5..6 kuud Polgi kõrgema seeria A4 keskõlar, mis on CS20 väiksem. Kui aus olla, siis igavene jama oli teda paika saada. Iga kord ta kõlas erinevalt, kord liiga kõvasti, siis liiga vaikselt, siis tuhmilt jne. Odavam CS20 sellist jama ei ole ja heil on parem. Võimalik, et A6 puhul sellist jampsi pole.

    Üli rahul olen TSi200 riiuli kõleritega. Kui võrrelda heil ja hinna suhet, siis kindlasti on ülekaal heli kasuks. Seda ei juhtu just eriti tihti. Sama kehtib ka CS20.


    Suvi otsa olen otsinud uusi põrandakõlareid. Lugedes taas tonnide kaupa ülevaateid ja foorumeid jäin püsima B&W CM9 ning CMC2 keskkõlarile.
    Olen neid ka demo ruumides kuulanud ja võin öelda, et tegemist on pagana heade musikaalsete kõlaritega. Kellel raha on siis go for it!
    CM9, kesk CMC2 ja hind on ~2900.- EUR hmmmm... tegemist pole just odavate kõlaritega. Küsimus kas nad on seda raha väärt? Ma pole päris kindel, seal on mitu aga mis mind häiris, üks on kõlari suurus ja üleüldine väljanägemine. Neid oli nii armetu vaadata, nagu tikud seina nurgas, aga heli oli suure jooneline. Muidugi kes otsib bassi, siis see on üsna nõrk. Bass polnud kehva ega nii öelda "boomy" vaid nõrk, filmide vaatamisel ehk saaks takistuseks. See on muidugi ainult minu arvamus. Kui tahta ringheli ühtsust, siis lisanduks juurde CM5 ja need maksavad 1000.- EUR'i paar. Et kokku siis ~3900.-








    Järgmine valik samas hinnaklassis kui CM9 oli Heco Celan GT902 mis on just lettidele tulnud. Heco viimistlus, eriti espresso on viimase peale, kindlasti ilusam kui CM9. Aga see ongi ka kõik. Käisin neid kuulamas ja võin öelda, et heli pole seda raha väärt. Kui peaks kulutama 2000.- EUR’i paari peale, siis CM9 saaks kindlasti minu raha.

    Kuna mul oli olemas Polgi kõlarid, siis otsustasin RTi A9 kasuks. Antud hetkel oli kõige loogilisem ja säästlikum valik. Selle raha eest on kõlarit nii, et tapab ja suhe hind vs kvaliteet on kõvasti kvaliteedi poolel. Mulle meeldib, et A9 suudab vaikselt üsna madalale mängida. Kui võrrelda Hecot ja A9 siis ütlen, et A9 on kindlasti parem valik. Kui võrrelda CM9’ga siis CM9 on kindlasti parem kui A9.
    Tohutult palju annab juurde, kui kasutada ühe ja sama tootja kõlareid kogu ringheli juures. Asi on selles, et iga tootja kõlar mängib helisi erinevalt ja reageerib bassi/kõrgete muutmisele erinevalt. Näiteks Polk tahab saada +4dB kõrgeid juurde, samas JBL jällegi mitte. Ühesõnaga kõlarid pole harmoonias ja hakkavad nii öelda üksteisega konkureerima.

    PolkAudio RTi A9 vs JBL ES100
















    Tulles tagasi resiiveri juurde, siis Bi-ampina mängivad A9 kesk päraselt. Aga kui resiiver on 5.1 rešiimis, siis jääb ta ilmselgelt nõrgaks. Pulli pärast ühendasin A9 E800 võimu taha. A9 heli muutus ja seda paremuse poole. Heli on täpsem ja selgem. Siit algasid otsingud uue lõppvõimendi järgi. Eesmärk oli saada võimaliku suure võimsusega võimendi ~1000.- EUR’i hinnaga. Ega väga palju valikuid tegelikult pole. Silma jäi:
    1. NAD C 275BEE RMS 2x150W 8ohm, 1x330W 8ohm, damping factor 200.
    2. ROTEL RB-1582 RMS 2x200W 8ohm, damping factor 1000.
    Lugedes ülevaateid ja foorumied, siis mõlemaid on kiidetud ja samas laidetud, kuid enamik on eelistanud siiski ROTEL’it. ROTEL’i kasuks räägib, et ta on võimas, high end mekiga ja ta kuulub B&W alla. RB-1582 sai ka HIFI Choice 2010 aasta võidu tiitli.
    http://www.rotel.com/content/reviews...582-review.pdf
    Siit tuli minu lõppvõimu valik ROTEL RB-1582. Sammud võimu tellimise suunas on tehtud, kuid kätte pole veel saanud. Kui saan, eks kirjutan sellest natuke.


    Loodan, et oli kasuks ja huvitav lugeda.
    B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

    #2
    Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

    Esmalt postitatud Destiny poolt Vaata postitust
    Ma ei tea kas see on enamike resiiverite tüüpiline viga, et kui vaatad tehnilisi andmeid siis võimsused on suured 7x150W RMS näiteks.
    Tihti on kodukinoresiiveritel põhikõlarite bass ära lõigatud ja suppaka kanalisse suunatud. Mõnel variandil saab seadetest määrata ka kogu riba põhikõlaritesse, odavamatel mitte.

    Comment


      #3
      Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

      Nii ONKYOL kui ka Yamul saab filtri maha võtta, ehk lasta kogu heliriba sisse. ONKYOL saab täissageduse lasta kõikidel 7.1 kõlaritele. Kui mälu ei peta siis algab 40hz kuni 160hZ'ni.
      B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

      Comment


        #4
        Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

        Kui raadiote kuulamine põhiline, siis mis põhjusel metsikult lisaraha kulutatud sellise 7.1 ressiiveri peale?
        TFK Audio
        #tfkaudio
        http://www.facebook.com/tfkaudio/
        http://tfkaudio.blogspot.com/
        - Audioblogi, projektid jms.

        On kahte sorti inimesi - Ühed, kellele meeldib Loudness ja teised, kellele ei meeldi.

        Comment


          #5
          Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

          Esmalt postitatud hgTafka poolt Vaata postitust
          Kui raadiote kuulamine põhiline, siis mis põhjusel metsikult lisaraha kulutatud sellise 7.1 ressiiveri peale?
          Interneti raadio on ainult üks võimalus mitmest. Aga jahh see põksub taustaks kõige rohkem.
          Hetkel siiski 5.1, sest ruum rohkemat ei võimalda, kuid see on filmide, TV ja PS3 mängude jaoks.
          B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

          Comment


            #6
            Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

            Tervitused

            Nii ROTEL RB-1582 jõudis kohale. Karpi pole võimalik kõravalistel isikutel lahti võtta, kuna on teibitud spetsiaalse Rotel kirjaga teibiga.
            Hetkel karp on autos, kui koju jõuan siis teen õlled ning esimese test kuulamise. Eks annan teada kuidas tundub.

            Hetkel on A9 bi amp ja bassid tulevad hoopis väga odava E800 võimust.

            ROTEL RB-1582 AB klassi võim RMS 2x200W 8ohm 20-20 000Hz Kuskil foorumist leidsin ka mõõtmis tulemuse mis ütles, et stabiilne on 2x230W RMS

            http://www.rotel.com/UK/products/Pro...ils.htm?Id=488

            B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

            Comment


              #7
              Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

              Esmalt postitatud Rotel poolt Vaata postitust
              *Class AB
              *Power Consumption 550 watts
              Kas just 2x200W aga korralik tükk ikkagi.
              -

              Comment


                #8
                Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust
                Kas just 2x200W aga korralik tükk ikkagi.
                Miks sa arvad, et 2x200W ei anna välja?
                B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

                Comment


                  #9
                  Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                  See kaup on kõik eramus ma loodan

                  Comment


                    #10
                    Hommik.

                    Eile ei läinud päris plaani päraselt, kuna naine kutsus sõbrannad külla ja tuba muutus "turu muttide" mokalaadaks.
                    Pidin leidma endale muu tegevuse. Kuna eelmisel aastal panin mägikaga korralikult urna ja lõhkusin tagaratta alkast kaitse porika ära, siis keevitasin seda kokku.Üle ootuse läks kiiresti ja kella 7'ks oli valmis, kuid koju tagasi ei saanud siiski minna (mokalaat oli tipp hetke saavutanud). Kimasin Cinamoni ja vaatasin Mässs pilvelõhkujas ära, muide päris hea film.

                    Umbes 21:00 jõudsin koju tagasi ja õnneks oli plats puhas. Ega siiski lihtsamaks ei läinud, kohe visati laps kraese ja jagati rida kohustusi, mängi, anna süüa, pese puhtaks, pane magama... oihhhh mõtlesin et ei saagi võimu testida. Miski poole künme aegu oli asi nii kaugel, et sain päeva kõige oodatauma ja meeldivama asja kallale asuda. Nagu jõulud oleksid varem saabunud..... tšiiiihhh korkisin õlle lahti ja hakkasin võimu karbist välja kookima. Aiii jahh pagana ilus asi, tõelisielt stiilne must matt värvi võim. Esipaneelil on ainult üks nupp ON/OFF enam lihtsam ei saa olla. Asi kaalub päris korralikult 18..20kg.







                    Niih natuke siis põhi asjast ka - heli.
                    Kuna oli juba väga hilja ja kõik kobisid magama, siis ei saanud normaalselt peale keerata. Võib olla oligi see hea ja kuulasin vaikselt lounge/chillout muusikat.
                    RTi A9 kõige suurem viga (kui seda saab veaks nimetada) on võimu ahnus ehk vaikselt mängides resiiveriga kippus dialoog/detailid ära kaduma. Sa kuuled, et mängib, saad aru ka, kuid midagi oleks nagu puudu. Keerad kõvemaks, siis oleks nagu kõik OK. Pakun et see on suurte ja võimu ahnete kõlarite viga. Ühendasin Roteli ära ja ma ei liialda aga RTI A9 oleks just kui ellu ärganud. Sama vaikselt kuulates heli oli puhas, selge, täpne ja detailne. Kõik need efektid mis resiiver ei suutnud edasi anda olid olemas. Chillisin nii tunnike, rüüpasin kesamärjukest ja esmapilgul on tunne, et raha on õigesse kohta läinud.

                    Järgmine asi on Audyssey kallibreerimine ja filmi vaatamine.

                    Esmalt postitatud reims1 poolt Vaata postitust
                    See kaup on kõik eramus ma loodan
                    Paraku korteris, ruumi suurus on 4x7m 28m2. Tuba pole väike ja pole ka väga suur.
                    viimati muutis kasutaja Scott; 10 11 2011, 04:00. Põhjus: kokku
                    B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

                    Comment


                      #11
                      Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                      Sain ma õigesti aru,et Rotel läks ressi toetama?Kui nii siis äkki räägid ,kuidas kogu kompunn on omavahel ühendatud,sorry,et rumal küsimus.

                      Comment


                        #12
                        Esmalt postitatud reims1 poolt Vaata postitust
                        Sain ma õigesti aru,et Rotel läks ressi toetama?Kui nii siis äkki räägid ,kuidas kogu kompunn on omavahel ühendatud,sorry,et rumal küsimus.
                        Jepp, nii see kompunn on. Kui ma resiiverit valisin siis olin ONKYO ja DENONI vahel. ONKYOL oli kõikide kanalite eelvõimu väljundid olemas Denon aga mitte. Kui nüüd vaatan siis Denonil on preout L ja R isegi olemas, et oleks ka asja ära ajanud, kuid see selleks.

                        Igatahes Rotel saab oma signaali Onkyo L/R preout'st, ehk eelvõimu väljundist. 808 resiiveril saab kõiki kanaleid sünkroonis preoutiga -+ 12dB muuta.

                        ONKYO 808 on lisaks THX võimendi sertifikaat ja ringheli. Igal kodukino resiiveril THX peal ei ole, seega 808 eelvõimu võib lugeda väga heaks.
                        Praegust ei leia ühtegi viga 808 ja Rotteli kombineerimisel.

                        Enne Rotelit katsetasin pro audio võime E800 ja Yamaha - P5000S näol. Preout jäi yamu jaoks väääga nõrgaks. Müra oli suur ja heli oli suht kohutav. Foorumeid sobrades tuli välja, et vahel peab olema "cleanbox" mis teeb resiiveri väikse signaali pro võimu jaoks puhtamaks ja tugevaks.

                        Kokkuvõtteks pro võim sobib ainult subbakate toitmiseks, muud heli sealt pole mõtet läbi lasta, tulemus on kehvem.
                        viimati muutis kasutaja Scott; 10 11 2011, 03:58. Põhjus: kokku
                        B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

                        Comment


                          #13
                          Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                          Sind on hea lugeda. Hakka blogima. Hea meelega jälgiksin sinu hi-fi tegemisi. Edu nendes.
                          www.automobilia.ee

                          Comment


                            #14
                            Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                            Esmalt postitatud alfons poolt Vaata postitust
                            Sind on hea lugeda. Hakka blogima. Hea meelega jälgiksin sinu hi-fi tegemisi. Edu nendes.
                            Rõõm kuulda. Mul on siin üks valmis ja kasutuses subaka projekt, millest võiks rääkida.
                            B&W 803D2 / Beta 300RR / Sig Sauer X5

                            Comment


                              #15
                              Vs: Minu kodukino ja HI-FI tehnika

                              Tänud vastuse eest,tean siis mida jälgida uue ressi ostmisel

                              Comment

                              Working...
                              X