Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Robot - muruniiduk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Re: Vs: Robot - muruniiduk

    Kui sa, riddick, või virx või kesiganes korraliku A.I.'ga hakkama saad, siis ma arvan, et muru pügamine on kõige väiksem mure, sest raha voolab sisse miljardites igast august...

    Comment


      Vs: Robot - muruniiduk

      Nali või mitte, aga minu arvates siiani välja pakutud variantidest on parim see, et kaevad niidukile trajektoori järgi maa alla peene vasktraadi. Probleem jääb, kuidas niiduk seda ära tundma ja täpselt järgima panna. GPS'id ja muu jama tasuks kohe ära unustada, ulmeliselt kallis. Võibolla teha siis kolmerattaline niiduk. Esimene ratas pöörama ja sinna külge ka andur, mis traati jälgib.

      Comment


        Re: Vs: Robot - muruniiduk

        noh traat traadiks, aga see ei ole ainuke andur, mida vaja on... vaja on ka looma ja lapseandurit, kaldeandurit, lolliksminemise andurit jne...

        Comment


          Vs: Robot - muruniiduk

          noh traat traadiks, aga see ei ole ainuke andur, mida vaja on... vaja on ka looma ja lapseandurit, kaldeandurit, lolliksminemise andurit jne...
          ...lisaks veel sellist andurit,mis teeb vahet murul ja kaalikapeendral,samuti andurit,mis teeb vahet juba pügatud ja pügamata murulapil jne...
          Vana helitehnika remont Pärnus

          Comment


            Re: Vs: Robot - muruniiduk

            jutu jätkuks, kas kellelgil on soovi täiesti töötava muruniiduki järgi? katki on vaid käepide. küik muud asjad on korras?
            Praegu kuulub ära viskamisele, aga kiiresti reageerides saab keegi omale sümboolse tasu eest!

            Comment


              Vs: Re: Vs: Robot - muruniiduk

              oleks ikka! ml on 1 aparaat, millel just vastupidi
              kui suur on muidugi sümboolne tasu? aga helistad ehk? 56499305

              muide - proovib ehk ise ka kodusel teel midagist leiutada...juppe ja muud nodi nagu oleks, millest teha... eks see muidugi üllaks unistuseks jääb, aga noh...proovida võib...

              Comment


                Re: Vs: Re: Vs: Robot - muruniiduk

                broneeritud: hYpNoTiZa'le

                Comment


                  Vs: Robot - muruniiduk

                  Esmalt postitatud Ints poolt
                  ...lisaks veel sellist andurit,mis teeb vahet murul ja kaalikapeendral,samuti andurit,mis teeb vahet juba pügatud ja pügamata murulapil jne...
                  Traati pole siis vaja kaalikapeenrasse vedada. Samuti ei saa aru, miks peaks niiduk pügatud murule sattuma kui tal on kindel trajektoor ees. Kusjuures pügatud muru andurit pole eriti raske teha. Piisab kergest lohisevast plastik lapakast, mis tunneb ära, kas muru on kõrge või mitte.

                  Comment


                    Vs: Robot - muruniiduk

                    Samuti ei saa aru, miks peaks niiduk pügatud murule sattuma kui tal on kindel trajektoor ees.
                    Kogu probleem seisnebki selles,KUIDAS sa paned selle niiduki kindlat trajektoori hoidma.

                    Kusjuures pügatud muru andurit pole eriti raske teha. Piisab kergest lohisevast plastik lapakast, mis tunneb ära, kas muru on kõrge või mitte.
                    Ei piisa mingist plastiku tükist.Maapind ei ole ideaalselt tasane.Igasugusest maapinna ebatasasusest läheb see plasti andur kohe lolliks.Samuti ei kasva muru ühtlaselt.Mõnes kohas on rohi kõrgem,teises madalam.Üle niita tuleb aga kogu pind,muidu on tulemus porno.
                    Vana helitehnika remont Pärnus

                    Comment


                      Re: Vs: Robot - muruniiduk

                      appi! Ints, sa räägid ise endale vastu juba peaaegu.

                      ats ütles ju selgesõnaliselt, et trajektoori hoiab traadiga mulla all. "lihtne".

                      Ja mida kuradit sa sellest murust ikka mõõdad kogu aeg. ja plastikust täiesti piisab. tuleb teha filter ja need kumerused lihtsalt ära kaotada. Tegelikult oleksgi nende "plastik ribadega" võimalik teha niiduki sõitmine.sõidab oma eelmise ratta jäljes (mis sellise raske konstrui ja peene rattaga jääb vägagi sügav muru sisse. 1 plastik riba kõtab pidevalt praos ja mööda seda ajad end paika. esimese ringi sõidad ise sisse ja siis sõidab sisse poole nt kogu aeg või siis edasi tagasi täiega ja mingi seinake (ajutine nt) paneb ta tagasi keerama. Otse hoidmist võib teha ka gyroga. seda tuleb kõüll täiega pehmendada traktori mootori põrinast, aga see on tehtav. 2006 aasta robotexi võitnud robot töötas just nimelt gyroga ja ajas end sellega paika.

                      Comment


                        Vs: Robot - muruniiduk

                        No tehku siis teema autor üks normaalselt töötav masin valmis (kui see asi lihtne on).Mida me siin siis ikka tühja nämmutame.
                        Vana helitehnika remont Pärnus

                        Comment


                          Vs: Robot - muruniiduk

                          nüüd sügisel ostad hea kera isoleeritud traati ja kaevad maasse. kevadeks oleks siis aeg masin valmis teha ja panna traati jälgima.
                          mis neist plastikribadest enam, kui nagunii kindel trajektoor paigas on. pigem tuleb mõelda mingit tüüpi lapsekaitsele. nt panna ette mingi kummivarrastest(antennijupid pallikestega otsas) "kamm" millel siis iga pii küljes oleks lüliti. sellisel juhul ka vastu seina sõites painutab need piid kõveraks ja lüliti(d) katkestavad süüte ning liikumise. puuduseks muidugi see, et pead iga kord masinat käivitama, kui mingi takistus ette tuleb. kui sellise asjaga maha saad, siis tasub edasi mõelda
                          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                          Comment


                            Vs: Robot - muruniiduk

                            Lapseandurit läheks vaja kindlasti linnas aga mul õnneks kodus väga hõre asustus ja lapsi kah pole. Pealegi hoiaksin ma kindlasti enamik aega aparaadil silma peal ikka. Lihtsalt mingi kaugjuhitav avarinupp peaks ikka olema, kui järsku täiskiirusel tiigi poole ajama paneb näiteks Kui väheke ehitusest rääkida, siis mulle meeldib praegu see varjant, et ees kaks suurt(30cm) vedavat ratast ja tagumine keerab ise vastavalt suunale(keeramine lihtne, rohkem jõudu). Ees võiksid olla siis veel aku(d), andurid ja aju. Ei tea, kui hästi plastiklabad toimima hakkaks, aga proovida tasub kindlasti. Need võiks panna siis ette telje ligidale ja tuule varju kah natuke. Takistuste anduri saaks ju kah teha mingi mehaanilise "tundla", et kui see signaali annab, siis sõidab natu tagasi ja sõidab näiteks meetri raadiuse kaare ümber takistuse. Algul niidaks käsitsi (raadioteel ) ruudu kujulise platsi ära ja siis niiduk paneb ise edasi. Esimese ringiga saaks niiduk teada ka platsi umbkaudsed mõõtmed(kiiruse ja suuna andur võiks tagumise ratta küljes olla). Kui niiduk niidab ja jõuab ühe külje lõppu, siis võiks peatuda, sõita murupoolse rattaga 90 kraadi jagu tagasi ja uus triip kah kohe suuna peal. Kuna niiduk enamvähem platsi mõõtmeid teab, siis võiks kasutada muru andureid algul õige suuna määramiseks ja alles triibu lõpu ligidale jõudes keeramiseks. Selline on minu praegune mõte . Traati ma kaevama ei hakka loodetavasti aga see traadi varjant tundub muidugi lollikindlam ja sobib eelkõige väiksemate platside puhul.

                            Comment


                              Vs: Robot - muruniiduk

                              Pealegi hoiaksin ma kindlasti enamik aega aparaadil silma peal ikka.
                              Jällegi jõuame (kui mitmendat korda juba?) asja otstarbekuse juurde.Kui sa pead nagunii kogu aeg sellel masinal silma peal hoidma,siis mis mõte ikkagi kogu sellel üritusel on?Oma aega sa sellega kokku ei hoia,murutraktoriga saad sa mitu korda kiiremini (ja ohutumalt) oma muruplatsi niidetud.Murutarktoriga niitmine ei ole mingi vaev,vaid üsna mõnus lõõgastus.Kui sul asja eesmärgiks on leiutamine ja ehitamine,siis ma saan aru.Mingit majanduslikku mõtet ja aja kokkuhoidu sellest ei tule.
                              Kui see ehitamise vaim on ikka väga tugev peal,siis mina alustaksin sellest,et teeksin pisikese mudeli,mida püüaksin õpetada,et ta toas oskaks mingis ruudus orienteeruda.Kui sellega hakkama ei saa,siis ei ole mõtet edasi fantaseerida.
                              Vana helitehnika remont Pärnus

                              Comment


                                Re: Vs: Robot - muruniiduk

                                see traat võiks olle tiigi ääres nt. et ta sisse ei kimaks (nö just in case).

                                Comment

                                Working...
                                X