Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

    Natuke sai viimistletud seda varianti, on muidugi palju erinevaid võimalusi ja sealhulgas ka väga mürgiseid. Palju sõltub aluspinna ettevalmistusest ja kihi paksusest.

    2AgNO3 + Cu → Cu(NO3)2 + 2Ag↓

    Comment


      Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

      Mina mäletan ühte varianti, kus oli kaasategev Hg, mis umbes nädalaga lahkus mündilt.

      Comment


        Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

        Tavalist hõbetamist sai ka katsetatud kasutatud fotokinnitiga. Tulemuseks oli võimalik odavat jäätist osta. Praktika tundides pidime kokku panema lampvõimendi, täpselt ei mäletagi aga oli vist 3- 4 W. Ruum väike ja olime jaotatud kahte gruppi. Üks grupp hommikupoole teine õhtul. Õhtuses vahetuses käijad tegid väikese diversioooniakti. Teise poole võimendid olid sealsamas sahtlitesse jäetud. Pliiatsiga hõõruti dioodsilla vahed ning silufiltri elektrolüütideklemmivahed üle. Hiljem pärast tulevärgi korraldamist lubati küll karmi kättemaksu aga eks see ununes muude käkitegude seas ära.

        Comment


          Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

          Eks seda elektroonikat ole nähtud igasugust. On nähtud päris lähedalt komponentide tootmist, kus enne tööleminekut võtad oma riided 100% ära, käid pesust läbi ja paned firmariided selga. Mõni osa elektroonikast peab töötama seevastu lausa sita ja vedela sees. Üks osa sellisest on näiteks farmielektroonika.

          Olin tehnikajuht ja käivitasin Eesti esimesi arvutijuhtimisega lüpsiplatse. Eelmine tehnikajuht oli esimese objekti pooleli jätnud. Täpselt ei teagi, räägiti, et oli firmajuhiga riidu läinud. Elektroonikaosa igatahes ei töötanud ja oli paras pudru ja kapsad. See selgus hiljem pärast juhtarvutiga ühendamist ja platsil olevate kontrollerite programmeerimist – aadressid sassis ja paras pudru. Käima ta sai ja tulid järgmised objektid arvutijuhtimisele üle viia.

          Mu külmamees oli lahkunud ja ülemus lubas uue otsida. Tegelesin siis lisaks uute külmaobjektide soojusarvestustele, seadmete valikule, tellimisele, kokkupanekule, dokumentatsioonile jne., ka olemasolevate remondile ja hooldusele. Mu päevad venisid väga pikaks, sest pidin ju tegelema ka oma otseste ülesannetega – montaaži ja hooldemeeskondade juhtimisega, uute projektide ettevalmistamisega, nende elluviimisega, välisfirmadega suhtlemisega jne. Kõige pikem tööpäev oli 34 tundi. Siis sai mul isu täis, kuna omanik polnud kolme kuu jooksul isegi külmatehniku otsimist alustanud. Hoidis minu kulul ka selle töökoha palgaraha kokku.

          Ta leidis siis uue tehnikajuhi. Oli selline noor linnamees. Lehma oli ilmselt ainult pildi peal näinud. Et selliseid farme käivitada, lisaks veel erineva tehnikaga tegeleda, peab midagi teadma arvutist, kontrolleritest, elektrist, erinevatest anduritest, raadiosidest, automaatikast, pneumaatikast alates kompressorist, õhu ettevalmistusest ja lõpetades automaatikaga, vaakumtehnikast, hüdraulikast, soojus- ja külmatehnikast, mehhaanikast, keemiast, füüsikast, lauda spetsiifikast, lehmade elust, sealhulgas nende suguelust ja kuidas lehm üldse piima annab. Kõike vajalikke oskusi ja teadmisi ei jõuagi üles lugeda.
          Mõne aja möödudes palus omanik, et teeksin uuele mehele koolituse, kuna osa lüpsiplatsi automaatikast ei tööta. Tegin talle siis kiirkursuse ja objektil ei töötanud näiteks selektiivbox. Neid oli kaks erinevat – ühte selekteeriti haiged lehmad ja teise indlevad (pulli otsivad). Haige lehm selekteerti automaatselt esimese 100ml piima elektrijuhtivuse mõõtmisega. Igal lehmal on piim kindla ja omase elektrijuhtivusega, mis salvestub arvutisse lisaks lüpstud piimakogusele jne. Igal lüpsil kontrollitakse selle väärtust ja kui see erineb, siis järgmist 100ml piima ei lüpsta. Selline piim ei lähe ühisesse torustikku vaid kogutakse eraldi – sellega tagatakse piima kvaliteet.

          Lehmal on erinevad transponderid jalas, kaelas, kõrvas ja lisaks on põrandas, väravas erinevad antennid, mis koguvad andmeid - näiteks lehma ID. Kui arvuti registreeris lehma haiguse, siis lehm selekteeritakse platsilt lahkudes. Ta läheb mööda koridori, kuhu mahub kõrvuti vaid üks lehm. Läbib põrandaantenni koha, tema ees sulgub suruõhuga värav ja avaneb küljepealne värav. Lehm läheb sinna ruumi ja väravad võtavad kiirelt esialgse asendi, et järgmised terved lehmad saaksid teekonda jätkata. Analoogselt toimub indleva lehma selekteerimine. Erinevus on ainult anduris. See on tal jala küljes ja loendab tema kepslemiste arvu. Kui lehm indleb, siis see arv suureneb tavapärasest arvuti poolt salvestatud keskväärtusest 2..3X. Viljastamine peab toimuma paari tunni jooksul, muidu läheb kallis pullisperma raisku. Ilma sellise süsteemita oleks vaja karjakut, kes jälgib pidevalt lehmi ja leiab 1200 hulgast selle õige. Lehmad muidugi pulliga ei kohtu, selle töö teeb ära inimene.

          Antud juhul ei toiminud selektsioon. Leidsin analüüsi ja mõõtmiste tulemusel, et viga oli selektiivboxi kontrollerite karbis. Süsteemi kontrolliks oli farmijuhataja sahtlis paar erinevat arvutisse registreeritud transpondrit, lehma me ei selleks kasutanud. Ütlesin siis uuele tehnikajuhile, et pane transponder kaela, mine platsile lüpsile. Lüpsa paar ämbritäit. Ma imiteerin sulle niikaua arvutis haiguse, siis läbi sama lehmade teekond selektiivboxini.

          Samas rääkisin talle laudainimeste kaasaegse arvutijuhtimisega lauda anekdoodi:
          Oli palgapäev, juba õhtu ja mehed vindised. Tekkis hirmus naistehimu, aga neid polnud enam tööl. Ühel tekkis siis idee, et kaasutaks selleks lüpsiseadet. Seadmel ju nelja nisa jaoks neli imejat. Lülitavad vaakumpumba sisse. 5 minuti pärast kõik ühelpool, aga vaakumpump ei lülita välja. Helistavad siis farmijuhatajale ja kurdavad asja. Juhataja vastab, et meil on kõik automaatne ja pump lülitub siis välja kui kaks 12 tonnist piimatanki täis saab ja siis lülitub piimajahutus sisse.

          Tuleb siis mees tagasi ja ei midagi. Mõtlesin siis, et mis viga. Siis meenus, et lehmad ju niisama ei lüpsa, ikka pulli vaja.
          Ütlesin, et seemendajat pole kohal ja pead pulli juurde minema. Oleksite te näinud ta nägu, ta kartis isegi lehma lähedalt
          Vastupidisel temale oli mul 1200 lehma hulgas mõned sõbrannad. Nagu mind nägid, möirgasid amuuu rõõmsalt, lülitasid neliveo sisse ja tulid minu varrukat lakkuma.

          Ma siis võltsisin veidi arvuti kalendrit ja panin õige indlemiskuupäeva arvutisse. Pärast seda toimis hästi ja pulli juurde ei olnudki vaja minna. Farmijuhataja oleks pidanud õigel ajal ka virtuaallehmade andmeid arvutis muutma.

          Comment


            Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

            Ükskord oli farmis jälle selline probleem – ei töötanud üks kolmest selektiivboxi põrandaantennist. Mõõtmiste tulemusel selgus mullle, et teras segab. Olin küll ehitusmeestele öelnud, et lüpsiplati põrandal ja selektiivboxi juures betoonis terast kasutada ei tohi. Lehmad olid juba elanud oma igapäevast elu ja ülejäänud antennid toimisid. Oli vaja põrand 1,5m ulatuses ära lõhkuda, terasarmatuur välja võtta ja uus antenn betooni valada. Põrand oli ainult selles kohas mitme cm paksuse kihiga kaetud. Teatavasti lehmad peldikus ei käi ja Pamperseid ka ei kasuta. Nad teevad lehmakooke. Mitte selliseid tavalisi nagu vanaema teeb, ikka selliseid Kalevipoja vanaema omi. No vot, oli vaja enne tööd põrand puhtaks saada. Üks kohalik mees võttis selle töö siis oma peale. Põrand sai nii puhas, et hakka või sööma selle pealt. Betoon lõhuti ära, koristati ja ma panin isiklikult uue antenni paika. Järsku tunnen, et nagu vihma sajaks. Vaatan ringi, ei midagi, katus ju uus. Siis jälle selline litakas vastu pead. Pääsukesed need ei saa ju olla. Mul on neid karvu vähevõitu, pidev vaimne töö ja aju vajab täiendavat jahutust. Puhas soojustehnika. Lõpuks vaatan ülesse – see sitt, mis ole enne põrandal, oli nüüd laes. Survepesur oli teinud väga hea töö. Aga täiesti uudse koostisega betoon oli päris plastiline ja hea. Peaks patendi võtma.

            Comment


              Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

              Teema piigid:
              Eelmisel sajandil sai päris palju Riiast nende 35AS, S70, S90 jne. toodud.
              Oli ka selline probleem, et plaadimängijat ei saanud kõvemini kuulata. Lugesin siis venekeelsest ajakirjast Radio, et peab midagi pehmet alla panema. Sai siis poest ostetud sellised pehmed sisetallad - jooned puha peal ja lõika ainult nr. järgi sobivaks. Hakkasin siis 45-st pihta. Vähendasin kuni 42 ja siis läks asi untsu. Ostsin uued tallad ja jätsin 43. Pärast lõikasin veel varbavahed lahti ja nii oli very good.

              Comment


                Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                Ükskord oli farmis jälle selline probleem – ei töötanud üks kolmest selektiivboxi põrandaantennist. Mõõtmiste tulemusel selgus mullle, et teras segab. Olin küll ehitusmeestele öelnud, et lüpsiplati põrandal ja selektiivboxi juures betoonis terast kasutada ei tohi. Lehmad olid juba elanud oma igapäevast elu ja ülejäänud antennid toimisid. Oli vaja põrand 1,5m ulatuses ära lõhkuda, terasarmatuur välja võtta ja uus antenn betooni valada. Põrand oli ainult selles kohas mitme cm paksuse kihiga kaetud. Teatavasti lehmad peldikus ei käi ja Pamperseid ka ei kasuta. Nad teevad lehmakooke. Mitte selliseid tavalisi nagu vanaema teeb, ikka selliseid Kalevipoja vanaema omi. No vot, oli vaja enne tööd põrand puhtaks saada. Üks kohalik mees võttis selle töö siis oma peale. Põrand sai nii puhas, et hakka või sööma selle pealt. Betoon lõhuti ära, koristati ja ma panin isiklikult uue antenni paika. Järsku tunnen, et nagu vihma sajaks. Vaatan ringi, ei midagi, katus ju uus. Siis jälle selline litakas vastu pead. Pääsukesed need ei saa ju olla. Mul on neid karvu vähevõitu, pidev vaimne töö ja aju vajab täiendavat jahutust. Puhas soojustehnika. Lõpuks vaatan ülesse – see sitt, mis ole enne põrandal, oli nüüd laes. Survepesur oli teinud väga hea töö. Aga täiesti uudse koostisega betoon oli päris plastiline ja hea. Peaks patendi võtma.
                ; See ju ajalooline ökoloogiline ehitusmaterjal, mida on tuhandeid aastaid kasutatud soojemates kliimavöötmetes. Seega patenti ei saa! Kahjuks praegused sealsed, pruuni-kollaseks ülepäevitunud asukad, sellist elukeskkonda ei soovi, vaid kipuvad suurema, teises kliimavöötmes elavate asukate tööga täidetud pudrukausi juurde. Arvatavalt on nende "tulnukate" soojavaheti pikemat aega saanud ülekuumenenud olekus vegeteerida ja see vegeteerimine on nõudmistes harjumuseks muutunud! Egas muidu ei säilitaks nad enda ihu lähikeskkonda soojustpidavate katetega! Habemed ja kaetud näod!
                Aga ma ei tahtnud sellest rääkida. Kodus on praegu "sajandi ehitus", üle saja aastase ajalooga palkmaja päästmine. Kuna see neelab raha, siis keegi loll peab ka seda "puru" teenima ... tööga. Millegipärast olen see mina, maja omanikuna!
                Ehitajad momendil panevad valgustust. Uues juhtmed-kaablid, uued valgustid. Jõudsin õhtul koju ja esimese asjana, mis silma hakkas oli juhtmete hargnemine WIGO klemmide alt, seal oli ühe klemmi alt laiali veetud rohe-kollase ja pruuni kattega juhe! Ei tohi, aga tehakse! Tuli asuda enda kaitsele, kirjutama, selgitama, seletama lahti ligemese sellise tapmise ebasünnist meetodit! Ehitajad ju kvalifitseeritud, kes on ehitanud Rootsi, kes Norras ja Soomes! Soovitasin tänase päevaga see jupp kaablit asendada, sest ettevalmistused tapatalguks ei ole soovitavad minu majas! Loodan, et merelise militaarse pseudonüümiga foorumlane nüüd infarkti ei saanud! Elektriga tappa pole tõesti ilus, sõnaga tappa pole ka ilus! Relvadega on see lubatud! Eriti pühalik pidavat olema iseenda tükkideks laskmine, viies "lisana" kaasa ka uskumatuid! Jah, ... jälle kliima ja usu probleemid! Ma ei usu, et värvipimedad tohivad elektrikutena töötada! Arvatavalt on ka siin asi kellegi harjumustes!
                viimati muutis kasutaja rainadov; 03 02 2017, 10:31. Põhjus: täht

                Comment


                  Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                  Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                  Kahjuks praegused sealsed, pruuni-kollaseks ülepäevitunud asukad, sellist elukeskkonda ei soovi, vaid kipuvad suurema, teises kliimavöötmes elavate asukate tööga täidetud pudrukausi juurde. Arvatavalt on nende "tulnukate" soojavaheti pikemat aega saanud ülekuumenenud olekus vegeteerida ja see vegeteerimine on nõudmistes harjumuseks muutunud! Egas muidu ei säilitaks nad enda ihu lähikeskkonda soojustpidavate katetega! Habemed ja kaetud näod!
                  Ma vaatan iga päev saksa SAT kanaleid. Sealt tuleb teistsugust infot kui meil. On olnud näiteks saateid (hommikustuudiotes olid eelmise aastavahetuse ohvrid jne.) ja film – „Üks päev, mis muutis Saksamaad“ (Kölni sündmused). Oli ka saade „Kuum tool“ , kus käsitleti pagulaste teemat. Väga hea ülevaate andis sündmustest ka Kölni Express.
                  „Kuuma tooli“ saate arvudes on siis nii, et paari viimase aastaga on tulnud Saksamaale 1,3milj pagulast, neist üle 70% on noored mehed. Pagulastest on tööle hakanud 5%. Iga 3 minuti tagant vägistatakse Saksamaal üks naine ja grupiviisilised vägistamised olid siiani haruldased. Mõni pagulane on võtnud isikutunnistuse 14 maast jne.
                  Ilmselt mõjutab selline kontrollimatu pagulaspoliitika ka valimistulemusi. Päris pagulasi tuli ju väga vähe.

                  Comment


                    Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                    See nüüdseks olemasolev tulemus, oli algusest peale äraarvatav! Õppimise ajal hoiti ühikas "tulnukate "käitumist, keda oli ehk mõnisada, vaos ... rusikaga! Sealt ka veendumus, et "kõrbenult" ülepäevitunute seltskond on viisakam, kui pruunistunud habemikud! Rusikate kasutamine on ebaviisakas, aga tõhus! Muu maailmakodanikega sai tavaliselt verbaalselt mõistliku kompromissini. Väikesekasavulised, kollakad on väga viisakad, õpihimulised ja töökad! Sakslased, kõrgid aga teades oma kohta, heatahtlikud ja viisakad! Nii on minu silmis peaaegu kogu maailm jaotatud. Lugege rahvaste muinasjutte ja saategi teada iga rahva põhiolemuse! Aga jah, eks siin Eestis on kohalike hulgas sadu "rehepappe", kes tahavad "taevast" jagatavast "pudrust" oma ampsu, enda toiduahela rikastamiseks! Raha, raha on kogu selle kampaania taga ja see kinnimakstud "õndsus" on kellelegi kasulik! Tasuta lõunaid pole! Igalühele jäägu endale, maksja äraarvamise-tuvastamise õigus!
                    viimati muutis kasutaja rainadov; 03 02 2017, 12:04. Põhjus: täht

                    Comment


                      Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                      Saksamaale olevat see abi läinud maksma rohkem kui 22miljardit sotsiaalraha.
                      Oli ka saade, kus üks ekspert rääkis sündmuste käigu alates Araabia kevadest. Kuhu ja kellele oletatavad summad liikusid, millised „tööstusharud“ seejuures arenesid ja alles eelmise aasta algul jõuti kasumisse.
                      Saksamaal on demokraatia ja eriarvamused on lubatud. Ehkki ka seal varjati 5 päeva Kölni ja teiste linnade sündmusi.

                      Comment


                        Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                        Eks see eri rahvuste keelekasutus ole päris omapärane. Ükskord oli Londoni tehnoloogiakoolitusel selline lugu, et meile lükati iga päev firma kõige luksuslikum Mersu ette ja käisime õhtuti kas mõnes peenes restoranis sõõmas või keeglit veeretamas. Palgal olin selles inglise firmas ja ülemuseks oli selline väga tore Soomes pesitsev soomlane. Keeglisaalis tuleb tabloole kirja panna mängijate nimed. Soomlane pani meile kõigile väga huvitavad nimed ja omale Maze Fucker. Minu kirjanikunimi oli Pussycat Mänguseltskond oli eri rahvusest – inglane, sakslane, soomlane , venelane, eestlane. Nimedega sobiv jutt käis inglise keeles, eriti mahlaks oli soomlase oma.
                        Kohalikel polnudki aega mängida, jälgisid meid ja naersid.

                        Ükskord oli jälle firma pidu. Mu väga tore töökaaslane oli ostnud USA-st toodud japside sportauto. Ma imetlesin autot ka kapoti alt. Soomlasest liinijuht tuli ka vaatama. Siis tuli veel teise liini soomlannast juht ja küsis kõva häälega soome keeles meie omalt: „Et millal sa käisid sellise „vehkeella“ viimati „pillurallil“? (tõlkisin osaliselt). Mõiste põhjalik selgitus, 3. on eriti hea

                        https://www.urbaanisanakirja.com/word/pilluralli/

                        Meil ei sobinud kohe naerma hakata, küsimus oli ikkagi suurele ülemusele.
                        viimati muutis kasutaja Svago; 06 02 2017, 12:45. Põhjus: täht

                        Comment


                          Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                          Huvitav et seletust "pillubaarile" ei olegi?

                          Comment


                            Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                            Siis tuleb täiendada:

                            Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi ensimmäinen kommentti tälle sanalle!

                            Comment


                              Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                              Ei võta mina soomlaste eest nii olulisi asju seletada.

                              Comment


                                Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                                https://www.youtube.com/watch?v=5cWGWPNYOGs
                                Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                                Comment

                                Working...
                                X