Teade

Collapse

ELFA veebipoe info

Kui kellelgi on küsimusi, märkusi või ettepanekuid ELFA DISTRELEC veebipoe keskkonna või sealsete kaupade kohta, siis palun esitada need aadressil:

Klienditeenindus
E-R: 09:00-18:00
Tel.: 660 5327
Faks: 660 5326
E-post: eesti@elfa.se
See more
See less

Teeme uued reeglid ?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vs: Teeme uued reeglid ?

    Ja mis peaks takistama adminil sellist modet lahti laskmast? Kellele ei meeldi, tõstatab teema üles, saab poolt ja vastuarvamusi aga sõltumata tulemustest ei saa otsustada.
    Oletame et on miski karmi käega mode kes teeb korralikult tööd aga kogub sellega vaenlasi? Mis edasi?
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

    Comment


      #62
      Vs: Teeme uued reeglid ?

      Lugesin selle lõime jälle uuesti läbi ja tundub, et niikaua on arutelu üsna laialivalguv, kui pole paika pandud see, et mis on administraatori ülesanded, mis on modede ülesanded ja kas me niisugust foorumit siis tahamegi, ei saa me miskeid reegleid täpsustatud/lisatud/parandatud/mittevajalikke_eemaldatud. Pakun siis midagi. Mode peaks olema see, kes juhib vestlust tagasi temaatilistele radadele, kui niisama teemaväliselt lahmimiseks läheb. Kuipalju seda lahmimist tagantjärgi peaks toimetama? Võimalikult vähe, arvaks. Eriti keeruliseks läheb muidugi asi siis, kui mode ise läheb kellegagi tuliselt asja arutab ja hiljem lõime toimetab. On võimalik, aga peab olema kõva tegija, et tulemus ka objektiivne oleks.

      Ja alustaks ikka ükskord nende reeglite toimetamisega. Eeldatavalt võiks ju kõik 18+k foorumi kasutajat olla need läbi lugenud ja teadmiseks võtnud. Praegu on seal paras puder ja kapsad. Pakun siis midagi sellist.

      Foorumi reeglid
      1. Foorumisse registreerumine on tasuta.
      2. Oled vastutav kõikide enda poolt tehtud avalike postituste ja privaatsõnumite eest ELFA tehnikafoorumites. Mitte keegi teine ei vastuta Sinu postituste, kommentaaride ega hinnangute sisu eest.
      3. Postitustesse ei tohi lisada solvava, nilbe, labase, pilkava ja muu ebaeetilise ja seadusevastase või seadust rikkuma kutsuva sisuga sõnumeid. Teemavälised postitused lõimes tuleb selgelt ära märkida.
      4. Kasutaja soovil eemaldatakse postitustest tema isiklikud kontaktandmed.
      5. ELFA tehnikafoorumis ei kustuta foorumis ühegi kasutaja kasutajakontot (,kellel on väljaspool ärifoorumeid postitusi).
      6. ELFA ärifoorumites võivad kaupu müüa vaid eraisikud. Juriidilistele isikutele (kauplused, firmad, jms.) on oma kaupade müük ning reklaam keelatud. Teise foorumikasutaja pool algatatud müügiteemasse on keelatud konkureerivate müügipakkumiste tegemine. Nende edastamiseks tuleb teha uus teema.
      7. ELFA tehnikafoorumid (< lisage siia parem "keha" nimetus) jätab omale õiguse teha antud reeglitesse vajadusel uuendusi ja täiendusi.
      8. ELFA tehnikafoorumite haldajad (administraatorid ning moderaatorid) jätavad omale õiguse kustutada, muuta, liigutada ja sulgeda |mistahes teemat mistahes põhjusel | <või siis hoopis > kui eksitakse siin tootud reeglite vastu.

      Soovitused küsijatele
      ....
      Soovitused vastajatele
      ....
      Avatarid
      ja allkirjad
      ....

      Comment


        #63
        Vs: Teeme uued reeglid ?

        Aga võibolla ei peaks foorumis olemine päris tasuta? See vist teeks foorumi asjajamise keeruliseks (et kui raha tuleb, siis kuhu see edasi minema peaks ja kuidas maksuamet asjasse puutuks), aga ka sümboolne 2 eur/aastas reguleeriks konto loomise naljaviluks või mõne toreda üksikfraasi viskamiseks.

        Tavakasutajale mingite õiguste lisamine või kärpimine sõltuvalt postituste arvust ei ole hea mõte. See soodusatab asjatuid (sisutühje) postitusi tegema ja üldist mölapidamatust (vabandan sõnakasutuse pärast).

        Isiklikud kontakt jm. andmed ... ega neid ju ei peagi sisestama. Nende vahetamiseks on IS. Seda peab saama saata.

        'Modele' võiks jääda õigus kustutada nii sõnumeid kui ka äärmisel juhtumil kasutajakontot. Võibolla käib sinna juurde "veapunktisüsteem": mingi hea tava rikkumise järel saab hoiatuse, kui neid koguneb mingi ajaperioodi (3 kuud?) vältel paar ... kolm, siis läheb konto mõneks ajaks lukku või päris kinni. See klausel peaks kah olema, et ühel isikul mitut kontot olla ei tohi.

        Kahjuks on 'mode' vahetevahel mõne kasutaja löögi all. Kuid see ei juhtu tehnikafoorumi põhiteemade tõttu. Tasub püsida oma joonel: tehnikafoorumis räägitakse/arutletakse/vahendatakse tehnilise iseloomuga teemasid. Kellegi teise kasutaja üle arutlemine või tema hindamine ei ole tavakasutaja kohustus ega õigus. Kui miski käib pinda, siis saab 'modele' sellest teada anda ja viimast arbiitrina kasutada.

        Comment


          #64
          Vs: Teeme uued reeglid ?

          Esmalt postitatud tehnoloog poolt Vaata postitust
          Isiklikud kontakt jm. andmed ... ega neid ju ei peagi sisestama. Nende vahetamiseks on IS. Seda peab saama saata.
          Kui juhtub, et keegi teine avaldab ja ei taha, et oleks avalik?

          Comment


            #65
            Vs: Teeme uued reeglid ?

            Tasulise asjaga on nigu on. Isegi sümboolse tasu puhul tekiks küsimus- mis selle rahaga tehakse, samas paljud viitsiksid (nõus oleks ehk enamus) maksta. Mina ei viitsiks. Samuti siis läheb juriidiliselt asi keeruliseks pigem las on, nigu on.

            Isikuandmete avaldamisest. Nõus ja seda teinud ka korduvalt. Tavaliselt keegi teine ilma otsese põhjuseta seda ei avalda.

            Teemavälistest juttudest. Nõus, et on tegu tehnikafoorumiga. Paraku, igal pool, kus on suhtlus, tuleb juurde inimese iseloom ja sotsiaalsus. Kust maalt seda piiri tõmmata, on tunde küsimus. Ja mõnikord aitab teemaväline jutt ja isegi nääklemine paremale lahendusele kaasa.


            Aga ootan mõne nädala veel sisulisi ettepanekuid.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

            Comment


              #66
              Vs: Teeme uued reeglid ?

              M.L.-ilt päris kenad mõtte- ja kirjaveaparandused, martinj on ka rahunenud. võtaks rahulikult nüüd edaspidi. midagi ei ole halvasti, peale üksikute lollide.

              Comment


                #67
                Vs: Teeme uued reeglid ?

                Sisulise asjana võib tekitada olukorra kus moded vahelduvad. No mingi aasta või paari tagant (või mingi muu ajapiirang). Sellega peaks vähemalt teoreetiliselt tekkima võimalus, et asi väga isiklikuks ei kisu. Ühes teises foorumis on omavahel kraaklevad tüübid juba modede ukse taga kaebekirjadega, et aga näe see tegi nii ja see on vale ja üleüldse on ta loll ja lammas (need pidid veel väga leebed väljendid olema) jne. Tõenäoliselt pole neil oma ajaga mitte midagi peale hakata aga kuskilt nad oma leivaraha saavad ja sedasi aega veedavad. Mida rohkem on kasutajaid seda kiiremini selline olukord tekib. Kas ka siin sedasi on, vot selle kohta pole mul küll silpigi teada.
                Tasuline asi tekitab aga alati kas varem või hiljem olukorra, et ma ju maksan ja seega saan ka nõuda. Ehk siis minu arvates pole see hetkel kuigi hea mõte. Lisaks tekivad kohe ka küsimused maksete kasutamise ja tõestamise jne kohta, mis mingi 2 € puhul aastas võib viia selleni, et sekeldusi on kordades enam kui raha. Teiselt poolt tekitab selline kohustus koheselt valiku. Need kes ei taha maksta need ei osale. Foorumi jaoks on aga osaliste hulk määrav. Kas see maksmine toob siis neid keda vaja või peletab neid keda vaja, ka see pole teada.

                Comment


                  #68
                  Vs: Teeme uued reeglid ?

                  Ei taha ja ei viitsi liikmemaksu maksta ja oleks ka väga tülikas kehtestada. Kuid sel viisil saaks naljaviluks konto tegemist ja üksikpurske sooritamist vähendada. Rahaga on jama, seda ju kohe märkisin. Foorumile seda kogunevat raha pole praegu vaja, aga kogunenu võib täiel määral millekski heaks annetada. Lastehaigla mõnele fondile, näiteks vm. See ei tekitaks enamusele kindlasti vastumeelsust, igasugusete annetustelefonide kogumistulemused vististi tõestavad seda väidet.

                  Foorumi liikmeskonna suurus on oluline, aga näeme sedagi, et on küllaldaselt nõuandjaid, kes teemat ei valda ja kelle nõu ei tohi kuulda võtta. Võibolla tõuseb kvaliteet?

                  Palun märgake: see '2 eur?' on vaid üks tagasihoidlik arutlusteema - plussid/miinused, et kvaliteet kerkiks.

                  Isiklikke kergeid tögamisi ma ei peaks isiklikult halvaks, see käib igapäevaselt inimliku ja isikliku läbikäimise juurde. Kuid me tajume, kui see on häbematu ja kui see on liigne (sh. teemaväline tehnikafoorumis). Kuidas suhtluskultuuri siis parandada?

                  "veapunktisüsteem"?

                  Comment


                    #69
                    Vs: Teeme uued reeglid ?

                    Naljaviluks lolli küsimuse esitamiseks või ühe supaka müümiseks tehtud kontosid saaks vähendada:

                    - kui uus konto aktiviseeruks ajalise viitega, näiteks nädal või kaks, ja mitte automaatselt. Peale selle aja möödumist oleks kasutajal võimalus ise tulla ja oma konto aktiviseerida. Peale seda saab postitada. (Mõni ei viitsi oodata, mõni tuju läheb üle, mõni saab kaineks jne.) Kui seda ei tehta mingi aja jooksul, konto kustub.

                    - Random-kontrollküsimustele (elektroonikaalastele) vastuste nõudmine registreerumisel (seda mõtet kunagi analoogilises teemas arutati ka...)
                    viimati muutis kasutaja mikumaku; 26 m 2015, 18:06.

                    Comment


                      #70
                      Vs: Teeme uued reeglid ?

                      Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                      Samuti siis läheb juriidiliselt asi keeruliseks
                      Rahadega majandamine eeldab vastavat kirjalikku lepingut domeeni omanikuga.
                      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

                      Comment


                        #71
                        Vs: Teeme uued reeglid ?

                        Esmalt postitatud M.L poolt Vaata postitust
                        Ja alustaks ikka ükskord nende reeglite toimetamisega. Eeldatavalt võiks ju kõik 18+k foorumi kasutajat olla need läbi lugenud ja teadmiseks võtnud. Praegu on seal paras puder ja kapsad. Pakun siis midagi sellist.
                        Foorumi reeglid
                        ....
                        Pakun parandatud-täiendatud variandi.

                        Elfafoorumi reeglid
                        Elfafoorum on tasuta ja maksimaalselt reklaamivaba tehnikahuviliste foorum.
                        Oled vastutav kõikide enda poolt tehtud avalike postituste ja privaatsõnumite eest ELFA tehnikafoorumites. Mitte keegi teine ei vastuta Sinu postituste, kommentaaride ega hinnangute sisu eest.
                        Postitustesse ei tohi lisada solvava, nilbe, labase, pilkava ja muu ebaeetilise ja seadusevastase või seadust rikkuma kutsuva sisuga sõnumeid.
                        Kasutaja soovil eemaldatakse postitustest tema isiklikud kontaktandmed.
                        Elfafoorumis ei kustutata ühegi kasutaja kontot, kes on foorumis postitanud. Erandi korras otsustab konto kustutamise administraator.
                        Elfafoorumi haldajad jätavad omale õiguse teha antud reeglitesse vajadusel uuendusi ja täiendusi.
                        Elfafoorumi haldajad (administraatorid ning moderaatorid) jätavad omale õiguse kustutada, muuta, liigutada ja sulgeda mistahes teemat mistahes põhjusel.

                        Ärifoorumi osades kehtivad täiendavad reeglid.

                        Elfafoorumis võivad kaupu müüa vaid eraisikud. Juriidilistele isikutele (kauplused; firmad; e-poed; müügi- ja oksjonikeskkonnad jms.) on oma kaupade müük ning reklaam keelatud. Teise foorumikasutaja poolt algatatud müügiteemasse on keelatud konkureerivate müügipakkumiste tegemine. Nende edastamiseks tuleb teha uus teema.
                        Uue teema loomisel pane olenevalt sisust teema pealkirja esimeseks täheks üks variant kolmest: O: - ostusoov, M: - müügisoov, V: - vahetussoov.
                        Teema pealkiri peab sisaldama osta/müüa/vahetada soovitava toote nimetust.
                        Kuulutuses peab olema kauba või kaupleja asukoha info.
                        Kui äritehing on on edukalt lõpule viidud, sulge teema.
                        ....
                        Avatarid ja allkirjad

                        Nõuded avatarile.

                        Avatar on sinu sõnumites nime all olev väike pilt, mis sind teistest eristab.
                        Pilt ega selle üksikud osad ei tohi liikuda, maksimaalne faili suurus on 10KB
                        Avatarina ei tohi kasutada Elfafoorumi emotikone, nuppude pilte või mistahes muid foorumi välimust kopeerivaid elemente.
                        Avatari ei tohi kasutada ostu-müügi kuulutuste edastamiseks või firma reklaamiks.

                        Nõuded allkirjale.

                        Allkiri lisatakse soovi korral sinu sõnumitele. Maksimaalne pikkus 255 tähemärki.
                        Pildi sisestamisel allkirja on faili maksimaalne suurus 5KB, pilt ei tohi liikuda ega mõõtmetelt liiga suur olla, maks. mõõtmed 100x40 pikslit.
                        Allkirja kasutamine ostu-müügi kuulutuste edastamiseks või firma reklaamiks on keelatud.

                        Hoiatuste süsteem.

                        Eksides foorumi reeglite vastu on Elfafoorumi haldajatel õigus Sind hoiatada. Olenevalt saadud hoiatuste arvust ja tihedusest võib uus hoiatus kaasa tuua Sinu postituste ajutise eelmodereerimise nõude või Sinu postitusõiguste ajutise kadumise. Sinu hoiatuste taset näevad kõik moderaatorid ning Sina ise.

                        ....
                        Elfafoorumi haldajad.
                        viimati muutis kasutaja vasaraonu; 26 m 2015, 19:20.
                        Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

                        Comment


                          #72
                          Vs: Teeme uued reeglid ?

                          Kribasin midagi juurde, uus tekst on boldis ja ebavajalik minipunases. Läbikriipsutamine siin vist ei tööta?

                          Tasuta asi ei ole päris reegliks sobiv nii et sellega väike nihutus.
                          Isikuandmetega ei peaks ootama kui nende omanik need avastab vaid kui on alust arvata et ta pole nõusolekut andnud siis kohe kasti.
                          Ärifoorum pole ainult müük, ostuteemades võõrad pakkumised isegi veel segavamad, sinna väike üldistus.
                          Allkirja pildi laius võiks olla laiem sest sellega saab ka teksti edastada.

                          Elfafoorumi reeglid
                          Elfafoorum on tasuta ja maksimaalselt reklaamivaba tehnikahuviliste foorum. Kui soovid seda kasutada siis nõustud järgmiste reeglitega:

                          Oled vastutav kõikide enda poolt tehtud avalike postituste ja privaatsõnumite eest ELFA tehnikafoorumites. Mitte keegi teine ei vastuta Sinu postituste, kommentaaride ega hinnangute sisu eest.
                          Postitustesse ei tohi lisada solvava, nilbe, labase, pilkava ja muu ebaeetilise ja seadusevastase või seadust rikkuva või rikkuma kutsuva sisuga sõnumeid.
                          Kasutaja soovil eemaldatakse postitustest tema isiklikud kontaktandmed.
                          Postituses ei tohi avaldada teise kasutaja isikuandmeid (nimi, telefon, elukoht jne) ilma tema nõusolekuta, need eemaldatakse hoiatamata.
                          Viisakas oleks järgida õigekirja ja tehniliste terminite ja lühendite korrektset esitust.
                          Elfafoorumis ei kustutata ühegi kasutaja kontot, kes on foorumis postitanud. Erandi korras otsustab konto kustutamise administraator.
                          Elfafoorumi haldajad jätavad omale õiguse teha antud reeglitesse vajadusel uuendusi ja täiendusi.
                          Elfafoorumi haldajad (administraatorid ning moderaatorid) jätavad omale õiguse kustutada, muuta, liigutada ja sulgeda mistahes teemat või postitust mistahes põhjusel.

                          Ärifoorumi osades kehtivad täiendavad reeglid.

                          Elfafoorumis võivad kaupu müüa vaid eraisikud. Juriidilistele isikutele (kauplused; firmad; e-poed; müügi- ja oksjonikeskkonnad jms.) on
                          oma kaupade müük ning reklaam keelatud.
                          Teise foorumikasutaja poolt algatatud äriteemasse on keelatud konkureerivate
                          müügipakkumiste tegemine. Nende edastamiseks tuleb teha uus oma teema.
                          Uue teema loomisel pane olenevalt sisust teema pealkirja esimeseks täheks üks variant kolmest: O: - ostusoov, M: - müügisoov, V: - vahetussoov, millele järgneb kauba lühikirjeldus
                          Teema pealkiri peab sisaldama osta/müüa/vahetada soovitava toote nimetust.
                          Kuulutuses peab olema kauba või kaupleja asukoha info.
                          Kui sul on rohkem kaupa müüa siis tee seda ühes teemas. Teema tõstmiseks võid teha sisutühja posti mitte varem kui 24h viimasest postitusest (ei kehti mõistlikul täpsustava info lisamisel). Kui äriteemasid on rohkem siis tõsta võib selle aja jooksul ainult ühte teemat korraga.
                          Kui äritehing on on edukalt lõpule viidud, sulge teema.
                          ....
                          Avatarid ja allkirjad

                          Nõuded avatarile.

                          Avatar on sinu sõnumites nime all olev väike pilt, mis sind teistest eristab.
                          Pilt ega selle üksikud osad ei tohi liikuda, maksimaalne faili suurus on 10KB
                          Avatarina ei tohi kasutada Elfafoorumi emotikone, nuppude pilte või mistahes muid foorumi välimust kopeerivaid elemente.
                          Avatari ei tohi kasutada ostu-müügi kuulutuste edastamiseks või firma reklaamiks.

                          Nõuded allkirjale.

                          Allkiri lisatakse soovi korral sinu sõnumitele. Maksimaalne pikkus 255 tähemärki.
                          Pildi sisestamisel allkirja on faili maksimaalne suurus 5KB, pilt ei tohi liikuda ega mõõtmetelt liiga suur olla, maks. mõõtmed 400x40 pikslit.
                          Allkirja kõrgus koos pildiga võib olla maksimaalselt kolm rida normaalsuuruses teksti.
                          Allkirja kasutamine ostu-müügi kuulutuste edastamiseks või firma reklaamiks on keelatud.

                          Hoiatuste süsteem.

                          Eksides foorumi reeglite vastu on Elfafoorumi haldajatel õigus Sind hoiatada. Olenevalt saadud hoiatuste arvust ja tihedusest võib uus
                          hoiatus kaasa tuua Sinu postituste ajutise eelmodereerimise nõude või Sinu postitusõiguste ajutise kadumise. Sinu hoiatuste taset näevad kõik
                          moderaatorid ning Sina ise.

                          ....
                          Elfafoorumi haldajad.
                          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                          Comment


                            #73
                            Vs: Teeme uued reeglid ?

                            Kui upitamisele pannakse miski nõutud viide peale, siis kas see 24h nõue upitamisele ei ole tiba leebe ? Ei saa öelda, et praegusel ajal foorumid upuks postitustest. Ja tihti minu isikliku tagasihoidliku arvamuse järgi upitatakse asju, mis panevad ütleme et "kergelt muigama...", aga see on minu probleem et ma nii arvan....

                            Comment


                              #74
                              Vs: Teeme uued reeglid ?

                              Tavaliselt tuleb arutustest 24h välja, muidu eelistaks 48h, aga ma pole vist ainus kes kasutab foorumi lugemiseks linki "tänased postitused" ja see näitab ainult viimast 24h.
                              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                              Comment


                                #75
                                Vs: Teeme uued reeglid ?

                                Pakutud reeglite tekstid ja nende parandused on ok. Teine asi, kuidas luua mehanismid, et need töötaks. Samas kulub ära keeleline ülevaatus ja meil on ka mõni keelevalvur (või kuidas nimetatud olidki). Silma jäi mõttekordus (oled vastutav ... mitte keegi teine ei ... see viimane pole enam vajalik; vanast koolist päritolevana mäletan, et tehti vahet, kus kasutada 'oma' ja kus 'enda' - praegu vist pole vahet?).

                                ....

                                Comment

                                Working...
                                X