Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #91
    Kunagi vene ajal olid suured raadiod kõrgete jalgadega. Mingi 70cm vast. Ise olin juba tsipa pikem, nägin tagakaane piludest raadiosse sisse. Need punetavad asjad(lambid) seal sees hakkasid mulle väga meeldimaja mul oli vaja nad endale saada. Papist tagakaas käis tõstes eest-- käsi sise ja kuumad olid. Tõin köögi käteräti ja sain ühe kätte. Raadio vait ja lamp kaa ei punetanud. Tagasi panna kaa ei osanud ju ma murdsin jalad kõveraks. Et pahandust ei tuleks panin aparaadi tagakaane tagasi ja viskasin lambi minema. Kutsutud raadioparandaja küsis siis minu käest: Ütle poja ega sa sellisest raadiolambist ei te midagi , ise sarnast lampi näidates. Ma vastasin siiralt: onu seda lampi pole seal kunagi olnudki, küsi emme käest kui ei usu.

    Comment


      #92
      ma mäletan kui olin umbes 5-6 aastane, siis sai 1,5V taskulambi pirn otse vahelduvvoolu torgatud, pirnil olid juhtmed kylge tinutatud
      sädet oli tuba täis ja ehmatus oli ikka suur :lol:

      Comment


        #93
        ise ka kunagi sai taskulambi pirn vooluvõrku torgatud. pauhh, kogu maja pime.

        parem lugu oli CD karusselliga. sai peale ajateenistust isend ostetud ja kui koju viisin, siis vennad kohe katsetama. 2 plaati ühes pesas - võttis külge. 3 - ka töötab. 4- enam ei suuda haarata. see selleks, miskit hirmsat sellest ju pole, aga siis vist said ideed otsa ja oli vaja midagi muud sisse toppida ja zippo sobis... kui karussell tiiru ära tegi ja pärast luuk lahti läks, siis see zippo jäi ääre taha kinni ja kukkus alla ja kurinahk otse toite peale. keevitus oli vinge, igast vahest paistis valgus välja. ei saa ju asja koos zippoga garantiise ka viia. lasin siis poest testrile uue patari osta ja natukese nikerdamise tagajärjel ärkas ellu. siiani töötab ja tõrkeid pole. seekord vedas
        Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

        Comment


          #94
          Ühest õnnelikult lõppenud äpardusest, mis tagantjärgi naljakaski tundub...
          Kunagi oli ühel mu tuttaval tehtud minu väljamõeldud skeemiga sagedusmõõtja, mikroskeemid TTL, põhiliselt 133-seeria, oma 20 tk. plaadil. Toiteks kasutas 4 leelisakut, pinge 5V. Ühendas selle siis ükskord kogemata valepidi ja kuni aru sai, miks värk ei käi, olid kivid üle 100 kraadi kuumenenud, märja näpu all särtsusid. Kuni kõik maha jahtus, jõudis ta väga selge arusaamiseni et kõik need on vaja välja vahetada. Igaks juhuks siiski pani veel toite ka õigetpidi külge (vist oli huvi teada saada, kui kuumaks nad läbipõlenult lähevad) ja - imestus tohutu - kõik töötas nagu varemgi. Võite ette kujutada kergendusohet!
          Hea et TTL oli, CMOS seerial tehtu poleks ellu jäänud peale sellist apsu. Niipalju kui minul on olnud juhust uurida valepidi pinget saanud CMOS-kive (enamuses 176 või 561 seeria), oli küll kõigile eluõhtu saabunud.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

          Comment


            #95
            Võimalik, et kirjutasin sellest juba...
            Ühesõnaga, koolis oli tekkinud tore komme seinal olevatel lülititel klahv pealt ära kiskuda ja siis sisse sülitada. Särises pikalt ja vahvalt
            Ükskord aga kadus meie vingemal sülitajal igaveseks huvi elektri vastu sest sülje algkiirus sai valesti kalkuleeritud ja tulemuseks oli värskendav särakas.
            Inimene läks peale seda hoopis poliitikasse. Vaat, mis võib juhtuda...
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

            Comment


              #96
              oli endalgi täna koolis juhus et oli tarvis kolvi otsa vahetada suurema vastu.sai siis ots ära võetud aga unustasin teist otsa külge panna, tükk aega surkisin ja ei midagi siis järsku avastasin et kolvi ots puudu

              Comment


                #97
                Omal ajal oli lemmiksigaduseks kolleegile kolvialusele tinaga sama läbimõõduga alumiiniumtraat sokutada. Siis tuli mõnda aega eriti ilmsüütu näoga silmanurgast piiluda, kuidas kolleeg vandus, et miks see neetud kolb täna ometi kuumaks ei lähe. Mõni päev hiljem põrnitsesid ise kolbi vihase näoga...
                Keskkoolipäevil oli mingi jube igav loeng koos veel igavama filmi vahtimisega tulemas. Selleks puhuks sai pistikusse priske vasklint installeeritud. Et ehk õnnestub klass pimedaks teha. Kes see ikka enne tunni algust jõuab kilbis orienteeruda. Vahetult enne loengut siis ukse kõrvale kontakti. Särin oli vägev. Siis röögatas keegi, et õpetaja tuleb! Krt, ei saa enam pistikut kontaktist kätte . Egas midagi - jalaga! Kontakt läks miljoniks tükiks ja kukkus seinast välja, kõik kohad sodi ja krohvipuru täis. Ja siis tuli nurga tagant õpetaja... Jätaks nüüd paar lehekülge vahele... Lõpptulemusena loeng ikkagi toimus, sest ega keegi ei teadnud, et kõik kontaktid pole ühe kaitsme all. Ja see neetud pistik jäigi kontakti klemmide jäänuste külge kinni. Mitu aastat hiljem veel vaatasin seda reliikviat.
                Harjutamine teeb harjutajaks.

                Comment


                  #98
                  Tuli meelde veel aprillinali, mida tegin oma isale.
                  Kuna kingsepp käib ilma kingadeta, siis telekaparandajal on oma telekas kodus ilma tagakaaneta. Oli siis venelaste kolmanda põlve värvitelekas , värviplokiga Mtsee 2.
                  Sel ajal, kui papa kööki läks läksin teleka taha ja lülitasin rohelise kiire välja ( tõstsin jumperi ringi). Siis kadusin silmapiirilt.
                  Hiljem hakkas kosma vandesõnu , otsiti tester välja, mõõdeti, loobuti ja vahetati värviplokk ära. Mina siis süütu ilmega küsisin, mis juhtus.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                  Comment


                    #99
                    ma olin 8 aastane, kui esimest korda elektriga tegelesin. sai siis igavuse pärast taskulambipirn kuidagi E14 pesaga laualampi pandud. tulemus oli see, et oli tulevärk, pirni kuppel hõbedane ja maja pime.

                    hiljem sai tulevärki tehtud maal oma vanaema juures: oli okean209, mille pistik oli otsa juurest parandatud. olin siis üksi kodus ja tahtsin seda seinast välja tõmmata, juhtus see et juhe murdus ja tulevärk nagu keevituses, suure hirmuga tirisin pistiku välja, kuid sellega see ei lõppenud- ma panin selle huvi pärast uuesti seina- tekkis uus tulevärk, pärast olid näpud tahmased ja pistik kasutu.
                    -Artificial_Intelligent-

                    Comment


                      Mul praegu tpts elektroonika praktika... Ja siis vaatan, et tüüp sai uue töö, aga seda pidi jootejaamaga tegema. Noh, mis seal ikka pinginaaber läks ka seda tööd küsima. Mina mõtlen, et abistaks teda: jootejaam sisse 350 kraadi peale... diood vilgub. Tuleb pinginaaber koos õpetajaga, õps võtab jootejaama kolvi ning mainib, et otsa peaks ära vahetama ja topib kohe näpud külge... Lahe oli vaadata :blink: "Miks kolb soe on !?" Njah pärast seda sai siis klassi natuke koristada

                      Comment


                        Omal ajal TPTs praktikal keegi armastas teistel inimeste jotakolbede pistiku harusid traadiga kokku ühendada Võite ise ette kujutada, mis juhtus
                        See oli noil ammustel aegadel, kui TPT sidetöökojas veel vanad vene kolbed olid...

                        Kellelgi oli veel seal nende kolbedega mingi jama, et kolbe ei lähe soojaks, no kutsub meistri, et vaja uut kolbet, no aga siis just kolbe hakanud leigeks minema ja meister ei andnud midagi Mingi kaootiliselt esinev katkestu juhtmes või kolbes!
                        Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

                        Comment


                          olen näinud, kuidas teleka plahvatamise pärast terve maja maha on põlenud. lugu järgmine(kindlaks tehtud), et pilt korraks virvendas, teleka taha tekkis tikutule suurune leek ja siis kinekas-kabuum. satuti paanikasse, seda üritati veega(&#33 kustutada. päästa suudeti kaks rotti, muruniiduk, mobiilid ja praktiliselt maja vundament. kes ei usu, siis minge vaadake kihlepa endise kaupluse hoonet(täpsemalt öeldes hoone ahervaret)
                          -Artificial_Intelligent-

                          Comment


                            Paar juhust:

                            * Anti mukke üks drell , ise korralik AEG ja puha. Oli teisel raadiohäirete filtrist oli üks kondekas lahti pääsenud ja rootori mähise ära lõhkunud.
                            Sai siis rootor ümber mähitud, otsad lammellide külge joodetud ja tasakaalustatud.
                            Trell kokku ja seina - ei midagi.
                            Ja vot sellest ajast tean, et harjad ja ergutusmähised võivad olla samal teljel või 90 kraadise nurga all. krt teist korda teda enam mähkida ei viitsinud.

                            * Sai töökaaslastega ühele telekale PAL plokki paigaldatud, 5 min ja asi töötas.
                            Olime mures, et 5 min eest ei saa raha küsida.
                            Sai siis seda asja üle lahtise plaadiga teleka pilti vaadatud ja jope trukk läks radade vahele. 3 tundi sai jamatud, et telekas uuesti tööle saada.
                            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

                            Comment


                              TPT -s omal ajal nii mõnegi sigadusega hakkama saadud.Võimupraktikal olles sai teisele vahetusele kolbede sisse kampolit topitud :P .Kui need oma torud sooja panid ,täitus ruum kuni põrandani kauni sinise viirukiga.Teine kord oli samas TPT-s
                              otsatorni pööningule asja (uks oli lukust lahti jäetud)Vaatasime mis imelik riistapuu seal sumiseb ja tulesid vilgutab.Meie kui noored elektroonikahuvilised sellele riistapuule kohe ka manuaalselt lähenesime.Lülitades suuremat lülitit oli vaikus h34r: ...õues oli kuulda autode signaalitamist ja muud lärmi h34r:
                              Selgus lühikese ajaga ,et tegu oli valgusfooride juhtkilbiga... :lol: :blink:
                              Kõik meeldiv tuleb lambist...

                              Comment


                                Kui veel sigadustest rääkida. Siis ühikasse sai tassitud vene 700 seeria värvikas. Kineskoop oli loomulikult kutu. Mõtlesin siis seda taastada -ehk kondega katoodi ja võre vahele sirakas. Telekapilt loomulikult paremaks ei läinud ja lisaks käis närvidele toakaaslane , kes oli just uue tüdruku soetanud ja siis voodis niisama "vedelesid" . Pahaaimamatult lennutasin umbes 300V laetud(ei teadnud ei taetud) konde (juhtmed ilusti külge tinutatud) voodisse nende vahele. Kuna konde alumiiniumkestaga ja plussjuhe kah suht paljas siis lühistus asi voodisse jõudmisel ja tegi väikese "säraka" .
                                Kasu oli sellest niipalju, et mul oli "lõbu" laialt ja värske noorpaar sai kah vist asjast aru.
                                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                                Comment

                                Working...
                                X