Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Naljakad juhtumised

    Lihtne IO on sama.

    Taimerite ja UART-ide registrid on muutunud, kindlasti midagi veel.

    Otsi Atmeli saidilt (kas ATmega8 või ATmega88 juures) dokument, mis täpselt räägib, mis muutus.
    If you think education is expensive, try ignorance.

    Comment


      Vs: Naljakad juhtumised



      loe läbi ja asi selge
      MEGA8->MEGA88

      Comment


        Vs: Naljakad juhtumised

        Esmalt postitatud resr poolt
        to Eggy: Üks küsimus: kuidas sai 7805-est 7808? Mis see pingestabikas läks ka "atmega-8"-ga kaasa?
        Väike kirjaviga jah...aga mõlemad läksid õhtale....muide enne neid läks õhtale veel 78l12, mis originaalis veel vahel oli...see ei põlenud õnneks vähemalt lühisesse...kuigi see ei oleks siis üldse nii palju paha teinud.

        Comment


          Vs: Naljakad juhtumised

          Tuli meelde juhtum Noorte Tehnikamaja elektroonikaringist, kus ma teismeeas käisin. Tüüp võttis paberisolatsiooniga trafo ja pani selle võrku-käis kerge popsatus ja ilus küünlatule moodi leek lõi üles. Paar sekundit jõudis see mõnusalt hubiseda kah, kuni trafo katsetaja selle kustutas
          Üldse oli see seltskond paras tolakari Üks tegelane ajaviiteks heietas mõtteid sellest, mida kõike ta aknast välja viskaks ("mina viskan aknast välja 1 ossi, 1 kineka, 1 trafo jne"). Noh, eks vahel prooviti ka tõemeeli elektroonikajuppide lennuvõimet-tõsi küll, kinekate jms kolaga seda ei tehtud, ikka takistid, kiibid jm taoline pudi.
          Leidus üks tegelane, kes arvutite mikroskeeme pistis koolis õpetajate toolide katteriide alla...
          Mingi vend tinutas pisikese FM saatja kokku ja kui siis seda katsetati, oli saatja koos mikriga ruumis ja teine vend raadioga väljas, et uurida, kui kaugele saatja võtab. Ruumisolijad lõbustasid end sellega, et rääkisid mikrisse roppusi... Saatja oli selline, mis töötas 88-108 mögahertsi vahemikus

          Väga tavaline oli, et kui keegi mingi trafo või omatehtud asja seina ühendas, siis keegi ütles võimalikult kiiresti "nüüd käib pauk"....

          Erilised pidupäevad olid need, kui toodi vana tehnikat lammutamiseks. Kes sai, töi tööriistu kodust kaasa ja kuigi ringil endal oli neid ka, juhtus ikka, et keegi pidi kruvikat laenama. Küll oli seal kraami-vanad arvutid, raadiod, makid, isegi üks kummutisuurune paljundusmasin toodi kord, sellestki jäi järgi vaid raam koos juppidega, millest poiste oskused üle ei käinud. Aga võeti kah suvalt, mis ette juhtus-elektrimootorid, elektroonikaplokid, hammasrattad, võllid, rihmad, lülitid, kõik, mida aga maha võtta suudeti...

          Mina seal ringis muidugi kuigi aktiivne polnud, põhitegevused olid mul lammutamine ja raamatutest skeemide mahakritseldamine. Kui midagi ehitasingi, siis pisikesed asjad MP25-42 transside ja K155LA3 kivide baasil-teised muudkui nikerdasid KT seeria transside, vingete võimukivide jms pulaga ja naersid mu üle, et "mis sa mees jamad, ikka veel MP39 peal"
          viimati muutis kasutaja paadikapten; 19 m 2007, 07:37.

          Comment


            Vs: Naljakad juhtumised

            Heh, huvitav kogemus.
            Ma olen ka korra väiksena elektroonikaringis käinud, aga ma ei sobinud sinna.

            Ülejäänud aja olen siis üksi kõike teinud. Lollusi ka, kohati. Aga mingit suuremat paugutamist küll ei ole (õnneks) teinud. Kui siis ehk, kui kodus kord kork läbi läks, siis ma tegin kahe pistikuga juhtme :P Noh sellise, mille kohta öeldakse suicide cord. Ühe otsa panin välja löönud ahelasse, teise kilpi pistikupessa. Siiani mõtlen, kuidas mul küll õnnestus ühendada faas faasiga... mitte, et kilbipesa faas nulliga. Korraks sai proovitud nii, lamp põles. Pärast muidugi võtsin selle ära ja panin mitu pikendust. Külmkapp jne... Huvitav, miks ma korki sisse lülitada ei julgenud. Kuigi ma teadsin, kuidas see käib, kus kilbi võti on jne... Njaa... olid ajad...

            Ja suurt kummutisuurust paljundusmasinat lammutasin ma ka ise alles hiljuti. Küll sai sealt juppe Ainus asi, millest kahju on, on see, et ma lõhkusin kogemata kaks ahju küttekeha ära. Suur võimas impulsstoide läks ka millegipärast hiljem õhtale. Eks seda saa kunagi tulevikus uuritud. Aga eks ma lohutan end sellega, et sain selle täiesti tasuta ja olen lõppkokkuvõttes ikkagi plussis. Muuhulgas sain kaks 100% toimivat 16A 230V pooljuhtreleed, mida muidu üsna soolase hinna eest pakutakse. Nii et, võib öelda, et odavalt saad s...a, aga hea asja võid saada kas kallilt, või, kui oskad otsida, siis tasuta.

            Comment


              Vs: Naljakad juhtumised

              naljakas või pigem halenaljakas juhtum. taheti tööl mel mingit suurt paljundusmasinat/printerit maha kanda, kuna paljundada enam ei saanud. keegi millegipärast ei raatsinund ja siis otsustati see teisekt korruselt alla tuua ühte teise kabinetti, kus A3 paljundusi nagunii polnud vaja teha. kuna hetkel polnud eriti palju rahvast saadaval, siis 2 tüüpi hakkasid seda kahekesi trepist(ca 20 astet) alla vedama. suht suur kolakas ja ilmselt jäeti arvestamatta, et trepil on asi kaldu ja alumine mees ei saa ennast kuskile toetada... juhtus siis see, mis juhtuma pidi: suht üleval otsas ei suutnud ülemine mees seda kolakat piisavalt tagasi hoida ja nii alumine mees koos kombainiga alla veeres. ebameeldiv oli see, et alumine meeslibisedes trepist alla nägi kuidas veerev mölakas talle kolm korda järjest käe peale suutis maanduda. luud olid puruks mõlemad. peale kipsi eemaldamist selgus, et ka veidi viltu kokku kasvanud. kolakas sai vähemalt kahjustuste tõttu maha kantud
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

              Comment


                Vs: Naljakad juhtumised

                Oli kunagi üks vene kassetikas. Saatanale ei tulnud voolu sisse. Vaatasin et voolujuhe oli isoleeriga kinni. Mõtlesin et äkki ühendus lahti tulnud. Ei viitsinud isoleeri maha keerata ja hakkasin niisama otsi lahti tõmbama. Tulid kenasti lahti ja peale seda pool tundi veel käed värisesid. See ei olnud üldse hea tunne kui ühest käest 220 sisse läks ja teisest välja tuli. Peale uue voolujuhtme panekut kassetikas jälle kenasti edasi teenis.

                Mul vend vahest ikke tuletab mulle meelde kuidas ma esimest korda telekat parandasin.

                Comment


                  Vs: Naljakad juhtumised

                  Minuga juhtus hiljuti ka üks tehnikaga seotud imelik asi. Panin ühte paaki lihtsa veetaseme anduri. Kiulise juhtme (midagi ca. 1mm2) otsad on lihtsalt vees. Ise veel hakkasin mõtlema, et kas vesi ei hakka mööda seda juhet paagist välja ronima, et äkki peaks mingi vahetüki panema. Kurat, juhtuski nii. Nüüd mul on isevärki tilguti, mille ma pean ümber ehitama :P

                  Ma ei uskunud, et vaskjuhtmel nii hea kapillaarsus on, aga näe...

                  Comment


                    Vs: Naljakad juhtumised

                    Esmalt postitatud RaunoK poolt
                    Mul vend vahest ikke tuletab mulle meelde kuidas ma esimest korda telekat parandasin.


                    No kuidas? Äkki räägid ise ka siin oma kogemustest, kuidas telekad parandasid.[/quote]


                    Ega ma ise eriti ei mäletagi midagi, mis ma seal tegema pidin, sest see ikke väga ammu oli. Vend kõrvalt õpetas, et mida ja kuidas teha, aga ma suutsin seal vist ikke midagi nats valesti teha ja pärast palju suitsu telekast välja tuli. Kui vend seda mainib, siis ma lihtsalt noogutan viisakuset ja ütlen jajah ning lükkan teema vaikselt kõrvale.

                    Comment


                      Vs: Naljakad juhtumised

                      Väljavõte 7805C datasheet'ist:
                      Each type employs internal current limiting, thermal shut-down... (jne)
                      Tundub olevat mingi uut tüüpi termokaitse mis käib paraja plaksu ning visina saatel

                      Comment


                        Vs: Naljakad juhtumised

                        Mul tuli üks asi nüüd meelde, kui mu muusikakeskuse puldi jamad tulid peale. Kui ma puldiga mängisin mute nupuga hästi kiirest sisse ja välja, siis tekkis kogemata selline sagedus, et mu telekal läks lastelukk peale mitu päeva ei saanud telekal volüümi keerat ja kanalit vahetada, kuni teise teleka puldiga sai välja lülitada lasteluku.

                        Teine jama oli kui puldil to patarei vedru väsis ära ja läks kõveraks ega to tagasi painutamine suurt midagi enam ei aidanud.
                        Tinutus kolb käte, tüki juhet, 2 patareid tinutasipidi kinni, teised otsad + ja - ka vastavattele klemmidele. Ega siis muud ei olnutki, kui patareid teibiga kinni puldi küge, hiljem surusin need puldi sisse tadasi ja pärast, kui vaja patareisid vahetada, muud ei midagi, kui hakata kruvikeerajaga patakaid välja urgitsema.

                        Üks asi veel miks on osad sõnad puudu ja osad kokku kirjutatud selle päras, et mul arvuti on nagu solgiauk . Nii et minu kallal ei ole vaja õiendada.

                        Täielik jonnipunn, jookseb kokku kuna tahab, nagu družba mootor lõpetab kuna tahab. Pärast jääd pika ninaga vaatama nagu oleks karburaator umbe läinud.
                        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                        Comment


                          Vs: Naljakad juhtumised

                          Esmalt postitatud minimum poolt
                          Tundub olevat mingi uut tüüpi termokaitse mis käib paraja plaksu ning visina saatel
                          See, mis seal taga oli, jäi terveks?
                          Ma just mõtlen, et äkki peaks taolisel juhul zenereid ja kaitsmeid lisama. Sest kurat teab... võltsitud komponendid pole juba ammu enam uudis. Võimalik praak muidugi ka.

                          Comment


                            Vs: Naljakad juhtumised

                            No parandasin omastarust ühte kvarts tüüpi telekat, lampidega. Järsku märkan, et 6D20P (Samasuguse klemmistikupaigutusega nqu 6D14P) otsast on klemm lahti läinud. Ei viitsinud siis juhet võrgust ära sikutada, natsa unine ka, lülitasin lülitist välja. Võtsin otsa kätte ja ligi pool tundi käed värisesid ja surisesid . (Lüliti üks klemm oli lühises ja trafo õues niiska saanud.)
                            -Artificial_Intelligent-

                            Comment


                              Vs: Naljakad juhtumised

                              Nüüd üks praktikaajal tekkinud juhtum, värvin seina vesialuse värviga, järsku uksekell heliseb, värvin edasi ja siis ei jäänud see isegi vait enam, asja võti on selles, et välisuks on pärani lahti. Hakkan siis vaatama värvitud kohta. Seal on sujuvalt tekkinud vene telefonikaabel, lahtised otsad kokku keeramisega jätkatud, otsad vedela värvi sees, võrgupinge all. Jõle kangesti tahtsin selle kaabli maha tõmmata ja prükkarisse visata. Kur4t ei saanud, enne jõuti "käsi ette panna".
                              -Artificial_Intelligent-

                              Comment


                                Vs: Naljakad juhtumised

                                Juhtus just üks jama.Kas just naljakas,aga noh.Nimelt siis kakkusin monitorist yhe trafo välja ja lükkasin pliita sisse ning tahtsin seal siis selle ferriidist trafo lahti kuumutada.jätsin asja kööki "küpsema" ja ise arvuti taha.Aga sattusin hoogu netis ja täiesti meelest läks ära see trafo seal.Pea 5 minuti pärast kuulsin mingit raksatust.Jäin kuulamima korra,aga ikka veel meelde ei tulnud see trafo.Siis surfasin veel miski paar nti,kui lampi üks hetk meelde tuli trafo nn sulatamine.Jooksin siis köögi poole ning koridoris jäi juba silma valge suitsupahmakas.Köök oli veel suitsusem ning trafo põles lõbusasti suure leegiga pliital.Võtsin siis trafo kahe noaga ülaosast kinni ning viisin kraanikausi poole.Loomulikult kukkus trafo alumine E kergesti välja ja purunes miski 10 neks tükiks.Niipalju siis sellest trafost.
                                otsija

                                Comment

                                Working...
                                X