Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

TL494 baseeruv SMPS

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vs: TL494 baseeruv SMPS

    Sekundeerin murphy arvamusele ja siin kirjutatule, küll mitte isiklikust oskusest SMPS vallas kuivõrd murphy tehtut näinuna .

    See pool ei ole seal raudkindlalt ülioluliste näitajatega element - kui töötab ilma filtrita siis ei ole selle filtripooli mingi kuratlik "täppisteoreetiline" arvutus üldse nii oluline, peamine, et läbikäiv vool pooli maha ei põleta. Väljundi voolu saab ju lihtsalt leida - kui sisendvool on 20A 12V juures siis kummagi õla väljundvool on leitav kui tead pinget (antud juhul siis u. 27V)...

    Eks sobiva filtri leidmine on katsetamise küsimus ja ka vabast ruumist sõltuv ülesanne, ei olegi leidnud, et see nii kuratlikult keeruline oleks.

    Mida aga selle 2000 materjali kohta võiks ütelda on see, et Moskatov-i mitmekilowatiste SMPS-de juures neid annab kasutada küll, mitte minu lambistvõetud väide, vaid reaalsusest võetu.

    Ka see skeem pole niisugune kus mingid õhupilud kõikse olulisemad oleksid - niisugune skeem ei sobigi näit. trafo jaoks millel õhupilu, ja pole ma kohanud ühtki SMPS toidet mida kasutatud võimendi toiteks, niisugust mil oleks õhupiluga südamikud - ka ca. 10kW inverteritetrafodes pole kunagi kohanud...need õhupiluga trafodega skeemid on kohased mõnekümnewatistes plokkides - nendega võimendit ei toida paraku.
    Eks igale asjale ikka oma rakendus, antud teemas käsitletu võiks jääda oma algse kasutusotstarbe juurde mitte tüürida a la "läpakatoiteplokk autos kasutamiseks" suunal.
    -superradical-

    Comment


      #62
      Vs: TL494 baseeruv SMPS

      TVTV, väljatugevus sõltub keerdude arvust ja voolust, seega ära jahu ainult voolust. Sellist asja nagu kyllastusvool pole olemas. On olemas kyllastus magnetvälja tihedus. Trahvo kyllastus on piir kus x väljatugevust ei saa enam kasvatada südamikus ja väli läheb südamikust välja.
      Se su kyllastus vool sõltub seega ka keerdude arvust. 100 keeru puhul võib küllastus olla 1A 1 keeru puhul aga 100A. Magnetvälja tugevust mõõdetakse teslades (T).
      Su lingilt pärit asju, http://info.ee.surrey.ac.uk/Workshop.../index.html#mu. Iron saturates at about 1.6 T while ferrites will normally saturate between about 200 mT and 500 mT.
      Kuda arvutada saab siit. http://info.ee.surrey.ac.uk/Workshop...ils/force.html
      Vool väheneb sageduse tõstes seega jääb ka küllastus kaugele maha. Paraku aga sageduse tõustes tuleb piduriks ymbermagneetimise kiirus. See on juba omaette jutt.
      Siin on veel.

      Ja mida teha kui on kyllastus. Õhupilu on 1 nendest aga õhupilul magu mainisin on kõrvalmõjud. Voolu saab vähendada sagedust tõstes.
      Aga Inar, sealt sa saad oma numbrid ja arvutused feriitide kohta. Püsid selles miinimumis magnetvälja tugevuses on eeldus et kõik ok.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

      Comment

      Working...
      X