Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Robot - muruniiduk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Robot - muruniiduk

    Kas GPS-i ebatäpsuse suurim komponent pole mitte signaali levimiskiiruse varieerumine Maa atmosfääris? Saab korrigeerida diferentsiaalset GPS-i kasutades - kindlaksmääratud koordinaatidega punkti pannakse üks GPS ja võrreldakse tulemust punkti tegelike koordinaatidega. Saadud viga edastatakse teistele ümbruskonnas paiknevatele GPS-dele (WAAS, EGNOS). Seega mitu korrigeerimata GPS-vastuvõtjat peaksid eksima ühte moodi (viga samas suunas ja ligikaudu võrdne).
    Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

    Comment


      Vs: Robot - muruniiduk

      6p45s-l on õigus. Ma millalgi aitasin Räpina Aianduskooli katusele sellist statsionaarset GPS jaama paigutada. Antud jaam siis edastab enda poolt saadava info üle interneti paar korda sekundis kuhugi peaserverisse, mis siis kümmekonda samasugust jaama jälgib ja nende järgi korrektsioone arvutab. Nagu ma antud onude jutust aru sain on saavutatavad täpsused üsna suured.
      GPS on mitukümmend aastat vana tehnoloogia ja ma loodan, et Galileo ja GLONASS parandavad GPSi puudused. Poes ma ühtegi nende seadet pole märganud aga http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/5241 vihjab, kuhu tulevik liigub. Ehk saab varsti poest osta tonniga vastuvõtja, millel kõik kolm süsteemi korraga peal ja täpsus sentimeetrites? Huvitav, miks seni ei saa? Kivi ju olemas, referentsdisain olemas. Ja nagu ma ütlesin, kontrollitud keskkonnas on asi lihtsam. Oma hoovis pane visuaalsed markerid püsti ja kõik toimib.

      Comment


        Vs: Robot - muruniiduk

        http://www.ion.org/satdiv/alc/index.cfm

        Comment


          Vs: Robot - muruniiduk

          Mõned kasutavad muru pügamiseks lambaid.

          Comment


            Vs: Robot - muruniiduk

            TEHTUD! Täna tõstsin oma roboti õue, panin talle muruniiduki taha ja sõitsin joystiku abil veidi aega ringi. Siis lagunes niidukis hoopis üks teine asi ära ja hetkel jäi pooleli. Aga jõuab rassida ka läbi paksu ja kõrge rohu. Nüüd tuleb tekitada viisakas haakeseadeldis ja siis hakata elektroonikat edasi tegema.

            Comment


              Vs: Robot - muruniiduk

              Esmalt postitatud tonuonu poolt Vaata postitust
              TEHTUD! ....
              Pilte ...?
              Videoklippe ....?
              www.youtube.com

              Comment


                Vs: Robot - muruniiduk

                tartu maamessil.kaubamajas,näidati ju huvitavat elukat.mis juhib ise rooli.põhimõte et kui künnad,siis saad enda tagust vaadata ja ta sõidab sinu eest.sõidad masinaga raja ette talle.ja ta teeb koguaeg seda.aga selleks sul vaja murutraktorit

                Comment


                  Vs: Robot - muruniiduk

                  Ok, seisan ise samuti silmitsi iga aasta sellise mure ees, et jube palju muru niita maal. Seega olen mõtisklenud, et kas asja kuidagi lihtsamalt teha ei annaks. Peale pikaajalist mõtlemist ja selle foorumi lugemist jõudsin järeldusele, et kõige lihtsam oleks teha "raadioteel juhitav muruniiduk". Puudu on aga meeskonnast, kes oma ajurakukesi viitsiks liigutada ja asjaga tegeleda. Sest siiamaani nagu Eestis asjad ikka käivad, et palju juttu aga vähe tööd. Usun, et raadioteel juhitav muruniiduki valmistamine ei oleks ületamatu probleem ning sest vastavate oskustega inimesi eestis kes mudellismiga tegelevad on küll ja rohkem.
                  Ok, räägiks asjast ka. Minu käsutuses on laserlõike masin ja vajaliku materjali kasutaminegi, samuti ka painutus ja treimispink. Materjali kasutamise suhtes usun et saaksin omahinnaga hakkama ning väiksemate jubinate lõikamises saaks teostada päris tasuta.
                  Puudu on siis insener, kes viitsiks ajurakukesi pingutada ja arvutustega tegeleda.
                  Puudu on inimene, kes teaks ja oskaks muruniidukit raadioteel juhitavaks muuta ning mõnede mirkoskeemide kokkujootmisega tegeleda.

                  Kokkuvõtteks siis: Soov oleks panna kokku inimesed, kes saaksid ja oskaksid kokku panna ühe raadioteel juhitava muruniiduki? Kerge see ülessanne ei ole, seetõttu otsingi siit minust targemate inimeste abi. Kellel sellises projektis osalemiseks huvi on ja arvab, et pädevust samuti, siis andke julgelt meili teel teada: atrikk1@hot.ee

                  Comment


                    Vs: Robot - muruniiduk

                    Kuidas raadio teel juhitav niiduk kokkuvõtteks kellegi aega säästaks. Puldi taga pool päeva istuda ei ole kah lihtne tegevus, siis võiks juba pisut jalutada ja ka kobe päevitus külge saada. Abiks oleks kindlasti selline asi liikumispuudega inimestele, iseasi, kas nemad elavad sellistes kohtades ja vajavad sedalaadi seadmeid
                    Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                    Comment


                      Esmalt tuleks vast mõelda, et kas väga suurt ala on üldse mõtet mõelda. Võib-olla võiks hoopiski elurikkust viljeleda . Tänapäeval on muidugi robotniiduk juba üpriski tavaline asi ning ise seda leiutama hakata ei näe mõtet.

                      Link reklaamile kustutatud. Hoiatus.
                      viimati muutis kasutaja vasaraonu; 23 09 2021, 14:14.

                      Comment


                        Tänapäeval on jah teised normid ja võimalused. Artikli kirjutamise ajal 10 aastat tagasi olid võimalused vajaduset teised.

                        Comment

                        Working...
                        X