Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Seadusemuudatus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Seadusemuudatus

    Mis te arvate uuest seadusest?


    Mulle igatahes meeldib, tossavate diiselautod arv väheneb ja õhk saab puhtamaks


    Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski on võtnud lisaks tubaka- ja alkoholiprobleemiga võitlemisel oma südameasjaks ka autode heitgaasid.
    2018 aastast alates keelatakse eraisikutele diiselmootoritega autod.
    On lubatud vaid ühistranspordis (suuremad bussid) ja veoautodel.

    Kaob ära ka erimärgistatud diiselkütus, kuna eraisikud ei saa seda enam kasutada. Ettevõtjad ei pea enam hankima kalleid GPS, kütusemõõtja, GSM ja arvutiga seadmeid ja neid veoautodele paigaldama.
    Analoogne süsteem oli juba NSVL ajal, kus diiselmootoreid kasutati vaid riigiautodel. Ka alkoholivastane võitlus ja positiivne kuiv seadus oli samal ajal.

    Muudatus tuleneb EL uutest saastenormidest. Õhusaaste on meie tervisele ja keskkonnale kahjulik. See võib põhjustada südame- veresoonkonna ja hingamisteede haiguseid ning vähki ning see on ELis peamine keskkonnast tulenev enneaegsete surmajuhtumite põhjustaja.
    Lämmastikoksiidid NO ja NO2 mida tähistatakse ühiselt NOxning nad soodustavad vähi teket.
    NOx emissioon ja kübemed diiselmootoris:

    Heitgaasi komponent Ühik Tühikäigul Täisvõimsusel
    NOx ppm 50-250 600-2500


    Auto ja EURO normid.ppt

    Lk. 23 tabel: diisel heitgaase 3x rohkem, tahm C, SO2 mida ottomootor ei tekita, aldehüüde 4X rohkem, Nox kordades rohkem.

    Välisõhu kaitse seaduse §4 viitab ka sellele (lk.27)
    Lk.43 sõiduautode jagunemine kütuse järgi ja ohu märk lk. 58

    EL kiidab heaks uued eeskirjad liikmesriikidele õhusaaste ... - Europa.eu

    Õhu- ja mürasaaste
    viimati muutis kasutaja Svago; 01 m 2017, 21:03.

    #2
    Vs: Seadusemuudatus

    Esialgu on see aprillinali, kuid suund sinnapoole on.

    Õhusaaste probleemide tõttu on juba mitu suurlinna võtnud kohustuse keelustada diiselmootorid. Nimelt leppisid Pariisi, Madridi, Ateena ja Mexico City linnapea eelmise aasta detsembris kokku, et keelavad diiselmootoritega autod oma linnades alates 2025. aastast. Sama on juba teinud ka Oslo.

    Kütuseturg ning transpordisektor seisavad silmitsi suurte muudatustega, mille põhjuseks on soov vähendada õhku paisatavate kasvuhoonegaaside hulka. Kas see toob kaasa bensiini- ja diiselmootorite keelustamise, küsib energeetika- ja transpordikütuste ekspert Alan Vaht.

    Comment


      #3
      Vs: Seadusemuudatus

      poleks vast hullu midagi, sest uued eraisikutele müüdavad veokid on CNG. niiet vitsutad ube ja peeretad kotisisse.

      Comment


        #4
        Vs: Seadusemuudatus

        Jättes aprillinaja kõrvale on Euro6 normidega tegelikult diisel ja bensiini autode NOx saaste sisuliselt sama aga diisli CO on poole väiksem.

        Comment


          #5
          Vs: Seadusemuudatus

          Poliitikute poolt ette nähtud heitgaaside normide täitmine ei ole tehniliselt ja majanduslikult lihtne, seetõttu muudetakse mõõtestandardeid ning mõeldakse välja igasuguseid kavalaid softe, mis aitavad tegelikku olukorda varjata

          Volkswageni läbikukkunud katse petta USA heitkoguse teste on heitnud varju kogu diislikütust kasutavate sõiduvahendite maailmale ja seadnud suure küsimärgi alla nende tegeliku vastavuse kehtivatele normidele.

          Saksa autotootja Audi teatas täna, et 2,1 miljonit tema sõidukit on varustatud sama tarkvaraga, millega Volkswagen pettis kuni vahelejäämiseni USA heitgaasiteste.





          Kõik oleneb mootori võimsusest, auto massis, aerodünaamikast, hooldusest, mõõtemeetodist:



          NOX emissions Euro 6 diesel passenger cars tested by ADAC on a chassis dynamometer cycl.

          (Ei arvestata aerodünaamikat ja õhutakistusest sõltuvust.
          EL on alles 16% autosid, mis vastavad Euro 6 .)

          REAL-WORLD EMISSIONS
          Despite the increasing stringency of the European emission standards, serious shortcomings have emerged in the control of diesel NOx emissions under real-world driving conditions. A series of studies, beginning in 2011, using portable emission measurement systems (PEMS) mounted onboard vehicles, as well as studies utilizing remote-sensing techniques, have quantified unexpectedly high real-world emissions of nitrogen oxides (NOx) from European diesel passenger cars. Furthermore, PEMS studies show insufficient additional reductions following the transition to Euro 6.measurements using PEMS in Europe and the United States on modern diesel cars.These studies have shown that despite large reductions in the NOx limit value for diesel vehicles throughout the European regulatory pathway, very little improvement in real-world NOx emissions.

          Euro 6 diiselmootoriga sõiduautod eraldavad NOx topelt võrreldes kaasaegsete veoautode ja bussidega:

          In another example of the disparity between the reality of diesel cars and common sales claims, the independent research organization known as the International Council on Clean Transportation has revealed in a new paper that Euro 6 diesel passenger cars emit NOx at over double the rates that modern Euro VI buses and trucks do (on average).
          viimati muutis kasutaja Svago; 03 m 2017, 12:07. Põhjus: lisa

          Comment


            #6
            Vs: Seadusemuudatus

            pealegi oli üks skandaalike sõiduautode heitgaaside näitude ümber... nii et need statistikad võivad aiateibaid näidata

            Comment


              #7
              Vs: Seadusemuudatus

              CO (mool: 12g+16g) on õhust (29g) veidi kergem ja kuumas olekus on gaas hõredam – kerkib ülesse. NOx on õhust raskemad ja on maapinna lähedal:
              NO, NO2 ja N2O (mool vastavalt: 14g+16g; 14g+32g; 28g+16g)

              Õhu koostises esineb peamiselt 3 oksiidi – NO, NO2 ja N2O -, mida tähistatakse leppeliselt NOx.
              NO tekib kõrgel temperatuuril õhuhapnikust ja lämmastikust, samuti lämmastikku sisaldavate ühendite põletamisel. Need protsessid toimuvad kõige tihedamini sisepõlemismootorites, samuti on oluline NO-allikas ka tööstus ja biomassi põletamine.
              NO ühinemisel õhuhapnikuga on tulemiks NO2. NO2 on punakaspruun, terava lõhnaga õhust raskem gaas. NO2 reageerimisel õhuniiskuse või vihmaveega tekivad happesademete komponendid HNO2 ja HNO3.

              Äärmiselt mürgised gaasid on NO ja NO2, mida toodavad linnakeskkonnas eelkõige transpordivahendid. Inimesel ärritavad NOx ühendid silmi ja hingamiselundeid. Sissehingamisel põhjustavad kopsuödeemi, samuti mõjuvad verele. Suuremõõtmeline mõju võib põhjustada surma. Sümptomid võivad ilmneda ka hilinemisega. Pole välistatud geneetilised kahjustused.
              Sarnaselt CO-ga, mõjub NOx inimestele peamiselt hemoglobiini kaudu, takistades vere
              gaasivahetust. Ühinedes sissehingamisel vere hemoglobiiniga muudab ta selle ühendiks, mis ei ole võimeline siduma hapnikku. Suurlinna saastatud õhu hingamine takistab vere gaasivahetust kaheteistkümne tunni vältel 5%. Lapse ning südame- või kopsuhaigusi põdeva vanainimese jaoks võib see saada saatuslikuks.

              Diiselmootoritega autode heitgaasid on tervisele tunduvamalt kahjulikumad kui bensiinimootoriga autode omad. Põhjuseks on neis sisalduvad mutageensed (pärilikke haigusi tekitavad) ja kantserogeensed (vähki tekitavad) ained. Peale selle on suur ka lämmastikoksiidi- ja tahmasaaste. Tulemuseks on väikesemolekuline aerosool, mis võib tungida kopsualveoolideni. Näiteks diiselautost eraldub 1 km sõidu jooksul samapalju saasteainet, kui katalüsaatoriga autost 100 km jooksul.

              Sudu - kõige eluohtlikum udu liik
              “Fotokeemiline” sudu.
              Kaasaegsem, fotokeemiline sudu (nähtavus 1,5-8 km, õhuniiskus madalam kui 70%) ei teki mitte vihmase või niiske ilmaga, vaid pigem vastupidi, sest selle tekkeks on vaja päikesevalgust. Tegemist pole seega mitte udu, vaid nähtavust halvendava vinega. Fotokeemiline sudu tekib lämmastiku oksiidide ning lenduvate orgaaniliste ühendite vahelise reaktsiooni kaasabil. Seda tüüpi sudu tekib peamiselt suurlinnades, kus on palju mootorsõidukite heitgaase ning tööstuslikku atmosfäärisaastet.

              Comment


                #8
                Vs: Seadusemuudatus

                Tõepoolest on need nimetatud pahad (ja CO2 on peamiselt siiski väetisaine - maailmamere jaoks; ka NOx-id on seda), aga peaaegu kõigest muust sissehingatavast võtavad märksa rohkem hinge kinni vastkäivitatud 'bentsumootori' väljapuhutavad aromaatsed. Oli mul diisleid, aga praegune 3-aastane boxer (mis ei ole mingi eriline asi, mootor, nagu kõik teisedki + katalüsaator, nagu kõigil teistelgi) sunnib väravat sulgedes hingamise peatama. Teame seda küll, et aromaatsed (süsivesinikud) on kantserogeenid, aga eriti külma ilmaga tuleb neid päris tükk aega. Ilmselt on mingid regullid programmeeritud katalüsaatori kiiremaks üleskütmiseks, vaevalt, et mootor ei suuda kütust põletada. Või kuidas?

                Comment


                  #9
                  Vs: Seadusemuudatus

                  Auto käivitamisel rikastatakse segu, kuna madalatel temperatuuridel kütused ei aurustu hästi. Segu on rikas seni, kuni jahutusvedeliku temperatuur on saavutanud teatud taseme. Lisaks mõõdetakse ka õhu temperatuuri ja vastavalt sellele korrigeeritakse segukoostist. Esialgu ei toimu lambda anduriga reguleerimist.
                  Kasvavad puud absorbeerivad CO2 ja eraldavad hapnikku. Keskmiselt kasutavad puud fotosünteesi käigus puistu ühe kuupmeetri kohta umbes 1 tonni süsinikdioksiidi ja eraldavad 0,7 tonni hapnikku.

                  Mul tekkis viha diiselmootorite vastu 20 aastata tagasi. Elasin korrusmajas ja üks naabermaja mees parkis oma vana diiselmootoriga Fordirisu minu magamistoa akna alla. Talvel oli tal käivitusraskusi ja siis jättis pooleks tunniks auto käima – soojenema, et lastel oleks hea soe lasteaeda minna.
                  Auto tekitas müra ja vibratsioone, nii et akna- ja rõduukse klaasid värisesid. Lisaks oli tuba musta tossu täis, lausa võimatu oli hingata, kurgus oli kibe ja pea hakkas valutama. Vestlesin autoomanikuga ja ühe hommiku sain hingata. Siis kordus kõik uuesti. Vestlesin uuesti terve perega. Ka see ei aidanud. Oma magamistoa akna all ta millegipärast ei tahtnud autot hoida ja mujal kartis ärandamist. Siis tuli füüsilist jõudu rakendada ja parkiski mujale
                  Tööautodeks on mul ka olnud diiselautodest aasta vanune MB ja uus Opel.
                  MB vajas 10sec eelsoojendust ja pärast talvist käivitumist oli lumi summuti juurest must ja hoov tumedat tossu täis. Opel käivitus kohe viiviseta, kuid tossas samuti algul. Kummalgi polnud esialgu sõites ka erilist jõudu.


                  Влияние выхлопных газов на здоровье человека

                  Наибольшую опасность представляют оксиды азота, примерно в 10 раз более опасные, чем угарный газ, доля токсичности альдегидов относительно невелика и составляет 4—5 % от общей токсичности выхлопных газов. Токсичность различных углеводородов сильно отличается. Непредельные углеводороды в присутствии диоксида азота фотохимически окисляются, образуя ядовитые кислородсодержащие соединения — составляющие смога.
                  Качество дожигания на современных катализаторах таково, что доля СО после катализатора обычно менее 0,1 %.
                  Обнаруженные в газах полициклические ароматические углеводороды — сильные канцерогены. Среди них наиболее изучен бензпирен, кроме него, обнаружены производные антрацена:

                  Длительный контакт со средой, отравленной выхлопными газами автомобилей, вызывает общее ослабление организма — иммунодефицит. Кроме того, газы сами по себе могут стать причиной различных заболеваний. Например, дыхательной недостаточности, гайморита, ларинготрахеита, бронхита, бронхопневмонии, рака лёгкого. Также выхлопные газы вызывают атеросклероз сосудов головного мозга. Опосредованно через легочную патологию могут возникнуть и различные нарушения сердечно-сосудистой системы. Также выхлопные газы повреждают ткани нервной системы и повышают риск развития деменции[1].

                  viimati muutis kasutaja Svago; 05 m 2017, 09:28.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Seadusemuudatus

                    Sellel Mersul pidi midagi mootoriga midagi väga valesti olema kui peale käivitamist jätkuvalt musta suitsu välja ajab.Reeglina uutel diislitel tuleb ikka aurusegune heitgaas.Mul ajas 2 aastat vana Toyota D4D diisel hommikuti musta suitsu välja kuna kolm pihustit olid õhtal.Olen 15 aastat järjepanu erinevate uute diiselautodega sõitnud ja seda musta suitsu sealt hommikusel käivitamisel pole täheldanud.Tõsi küll - lume peale jääb kergelt tahmane jälg küll maha kuid see on suhteliselt minimaalne.Hetkel kasutuses aasta vana VAG kontserni turbobensukas mis haiseb käivitamise järgselt oma paar minutit ning lumele jääb kollakas laik ikkagi.Teine auto kodus on Euro2 (tehase poolt ilma katalüsaatorita).On käivitamise järgselt päris tuntav diisliving oma 5min. kuigi heitgaas ise on värvitu ning lumele jääb samasugune must laik kui uuematel isenditel up to euro5.Tegelikult klassifitseerub see EuroX normide kultiveerimine globaalse äri eestubadesse.Ühe EGR-klapi,katalüsaatori ,DPF filtri või kusihappesüsteemi tootmine moodustab suurema jalajälje kui see sõiduk oma olemasolevate heitmetega tekitada suudaks(pean siin silmas just sõiduautosid).Rekkadega on teema tõsisem.
                    Kõik meeldiv tuleb lambist...

                    Comment


                      #11
                      Vs: Seadusemuudatus

                      Firmal oli neid MB busse ikka mitu - 5 tk. Minu oma oli kõige uuem. Eks see tahmamine oli põhiliselt käivitamisel, kuid esimene tossupahvakas oli väga võimas. Vanemad sama marki turbodiislid olid nagu paremad. Erinesid ka mootorite poolest. Minu oma neelas lisaks palju õli – iga 1000km kohta lisasin 1l õli. See võis olla ka tossamise põhjuseks.
                      Tollal oli selline ütlus, et MB neelab esimesed 200 000km sellepärast õli, et mootor töötab sisse. Pärast 200 000km sellepärast, et on kulunud

                      Ka kõrgsurvepump vahetati teisel aastal 80 000km järel. Üldse oli tal palju vigu – roolivõimendi pump lekkis, esimesi piduriklotse kulutas vaid ühelt poolelt, generaator lakkas töötamast jne.

                      Esimene kord helistasin firmateenindusse ja küsisin roolivõimendi õli marki. Ütlesid, et on salajane ja pean nende juurde tulema. Esimeses Statoili tanklas küsis neiuke auto valmistamisaastat ja ulatas mulle sobiva õli

                      Ükskord käsin firmateeninduses sees ja jälgisin hooldust. Küsisin, et olen sellist pidurisüsteemi ennegi hooldanud, et kas nad esipiduri sõrmi ei määrigi. Vastasid, et tehases on juba katted määret täis ja edaspidi ei vaja hooldust. Tegelikult oli täitsa kinni ja seepärast sadul ei liikunudki. Igast hoolduskorrast jäid üle pooled kasutamata klotsid. Kolmandal korral vahetasid kogu täiega alates ketastest. Ainsaks plussiks oli see, et nad kasutasid dünamomeetrilist võtit - isegi rattavahetusel.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Seadusemuudatus

                        Meil mõõdetud:
                        http://seire.keskkonnainfo.ee/attachmen ... p_2016.doc

                        European emission standards for passenger cars (Category M*), NOx mg/km
                        Euro 1 (1992) -
                        Euro 2 (1996) -
                        Euro 3 (2000) – 500
                        Euro 4 (2005) - 250
                        Euro 5 (2009) - 180
                        Euro 6 (2014) – 80

                        Leichtlauföle oder eine spezielle Motorsoftware: Bei den Abgas- und Verbrauchsmessungen ihrer Autos sind die Hersteller erfinderisch. Verboten ist das in Europa nicht.

                        (Mõõtmiseks kastutatakse madalviskoosseid õlisid või erilist mootori tarkvara: oma autode heitmete ja kütusekulu mõõtmisel on tootjad leidlikud. Euroopas pole see keelatud).

                        Emissionsgrenzwert für Stickstoffoxide(NOx)von 80 mg/km überschreiten.

                        In der EU wurde der EA189-Motor mit 1,2, 1,6 und 2,0 Litern Hubraum in den Jahren 2008 bis 2015 verwendet. Betroffen sind folgende Baureihen

                        Audi:A1, A3 8P, A4 B8, A5, A6 C6 „Facelift“, A6 C7, Q3, Q5, TT 8J
                        Škoda:Fabia II, Rapid, Roomster, Octavia II, Superb II, Yeti
                        Seat:Ibiza IV, Leon II, Toledo III, Toledo IV, Exeo, Altea/Altea XL, Alhambra II
                        Volkswagen:Polo V, Golf VI, Golf Plus, Jetta VI, Beetle, Passat B6, Passat B7, CC, Touran I, Sharan II, Tiguan, Scirocco, Amarok, Caddy, T5, Eos

                        3KBA-Felduntersuchung: Liste der 26 Fahrzeugmodelle, bei welchen durch das KBA Grenzwert überschreitungen nachgewiesen wurden:
                        ·
                        Audi A6 2.0 (EA 288): 246,59 mg/km
                        ·
                        Audi A6 V6 3.0: 162,81 mg/km
                        ·
                        BMW 216d GT 1.6 : 411 mg/km
                        ·
                        BMW 530d 3.0: 163,09 mg/km
                        ·
                        Dacia Sandero 1.5: 1025,06 mg/km
                        ·
                        Ford C Max 1.5: 436,69 mg/km
                        ·
                        Ford C Max 2.0: 480,86 mg/km
                        ·
                        Honda HR-V 1.6: 244,67 mg/km
                        ·
                        Hyundai i20 1.1: 634,91 mg/km
                        ·
                        Jaguar XE 2.0: 593,63 mg/km
                        ·
                        Land Rover Evoqe 2.0: 262,32 mg/km
                        ·
                        Mazda 6 2.2: 161,85 mg/km
                        ·
                        Mercedes S 350 Bluetec 3.0: 182,61 mg/km
                        ·
                        Mercedes V 250 Bluetec 2.1: 312,98 mg/km
                        ·
                        Opel Insignia 2.0: 637,05 mg/km
                        ·
                        Opel Zafira 1.6: 719,96 mg/km
                        ·
                        Peugeot 308 SW 1.6: 257,11 mg/km
                        ·
                        Porsche Macan 3.0 V6: 791,06 mg/km
                        ·
                        Renault Kadjar 1,6: 1060,82 mg/km
                        ·
                        Renault Kadjar 1,5: 1164,19 mg/km
                        ·
                        Suzuki Vitara 1.6: 1122,00 mg/km
                        ·
                        Volvo V60 2.0: 331,25 mg/km
                        ·
                        VW Golf 1.6 BMT (EA 288): 196,68 mg/km
                        ·
                        VW Golf VII 2.0 (EA 288): 291,91 mg/km
                        ·
                        VW Golf Sportsvan 2.0 (EA 288): 126,55 mg/km
                        ·
                        VW Touareg V6 3.0 238,93 mg/km


                        Comment


                          #13
                          Vs: Seadusemuudatus

                          Mida väiksem mootor seda räpasemad heitgaasid.
                          Suurematele vist lisatakse Adblue vedelikku, väiksematel nihverdatakse sellest ära.

                          Comment


                            #14
                            Vs: Seadusemuudatus

                            Auto reaalne kütusekulu on nüüd 26..29% tehasenäitajatest suurem ja on iga aastaga kasvav.
                            Kavalad mõõtestandardid ja tegelik auto kütusekulu:

                            Comment


                              #15
                              Vs: Seadusemuudatus

                              Kas nüüd on siis Uued valed? Need valed, mida külvatakse rahva teadvusse, et õigustada luuludega rahva röövimist.
                              Olid: Väikesed valed, Suured valed ja Statistika. VW on ju ilmekas näide pettusest.

                              Comment

                              Working...
                              X