Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Biokütus 95E10

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Biokütus 95E10

    Alustada tuleks ehk maja soojustusest ja suurema kasuteguriga kütteseadmest.

    Ülo Kask, TREA energeetikaekspert Ahjud, pliidid, kaminad on levinumad kütteseadmed enne 1990-ndaid ehitatud eramutes ja enne viimast sõda Eesti linnadesse rajatud puitasumite hoonetes. Võib üsna julgelt väita, et vähemalt sajal tuhandel inimesel (tõenäoliselt rohkematelgi) Eestis tuleb külmade saabudes asuda nimetatud küttekoldeid kasutama ehk tubasid kütma. On olnud kuulda jutte sellest, et Euroopa Liit tahab puudega köetavad


    Saksamaal räägitakse esialgu puitu kasutatavate küttesüsteemide moderniseerimisest ja korstnafiltritest.
    Samas on puiduküttel ka häid külgi:

    Mit Holz zu heizen, schützt das Klima. Holz ist eine regenerative Energiequelle und sein Einsatz schützt das Klima. Wird mehr Holz eingesetzt, steigt automatisch auch der Anteil erneuerbarer Energiequellen am Gesamtenergieverbrauch.

    Puuküte kaitseb kliimat. Puit on taastuv energiaallikas ja selle kasutamine kaitseb kliimat. Kui kasutatakse rohkem puitu, suureneb taastuvate energiaallikate osakaal kogu energiatarbimises automaatselt.

    Es gibt weitere Vorteile. Wird heimisches Holz eingesetzt, verkürzen sich Transportwege. Dadurch sinken nicht nur Transportkosten, sondern es wird auch weniger Treibhausgas Kohlendioxid (CO2) beim Transport emittiert. Wird heimisches Holz genutzt, können im ländlichen Raum neue Einkommensquellen geschaffen und damit Arbeitsplätze erhalten oder geschaffen werden.

    On ka muid eeliseid. Naturaalse puidu kasutamisel lühenevad transporditeed. See mitte ainult ei vähenda transpordikulusid, vaid eraldab ka transpordi ajal vähem kasvuhoonegaaside süsinikdioksiidi (CO2). Kodumaise puidu kasutamisel saab maapiirkondades luua uusi sissetulekuallikaid ja seega saab töökohti säilitada või luua.

    In den vergangenen Tagen wurde in den Medien über eine angeblich drohende Zwangsstilllegung bzw. Filterpflicht für Kamin- und Kachelöfen berichtet. Durch die sehr verkürzte Darstellung ist der Eindruck entstanden, dass es sich um eine generelle und sofortige Pflichtmaßnahme für alle Geräte handele - was so nicht zutrifft!Die Verfeuerung von Holz in kleinen Feuerungsanlagen zur Beheizung von Räumen führt zur Freisetzung verschiedener Luftschadstoffe. Besonders die gesundheitsgefährdende Feinstaubbelastung aus den Kleinfeuerungsanlagen hat mit deren steigender Verbreitung in den letzten Jahren bedenklich zugenommen.
    viimati muutis kasutaja Svago; 08 m 2019, 19:07.

    Comment


      Vs: Biokütus 95E10

      Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
      Kodumaise puidu kasutamisel saab maapiirkondades luua uusi sissetulekuallikaid ja seega saab töökohti säilitada või luua.
      Maaelu tuleb ju väljasuretada, kuradid kipuvad ise toitu kasvatama, ja partertehingutega asju ajama. Pangad ikalduvad ju nii. Mõni ei käi isegi linnas arstil, vaid leotiste ja tõmmistega elab väga vanaks.
      Erilahendused.
      PS või mail.

      Comment


        Vs: Biokütus 95E10

        "Circle K Eesti AS peadirektor Kai Realo ütles ERR-le, et hirmu uute kütuste ees toetavad tugevad ärihuvid ja mitmete ettevõtjate hirmud senise äri kõrge kasumlikkuse kadumise pärast".
        Maaeluminister Mart Järviku hinnangul võib biolisandiga diislikütus ilmade jahenedes hakata Eestis tekitama palju suuremaid probleeme kui kombainide kütusefiltrite ummistamine, samas väidab kütusemüüja Circle K, et muretsemiseks pole põhjust.


        Kas Circle K peadirektori sõnum on: põllumehed ja bussiettevõtted - te olete läinud liiga rikkaks! Nüüd on aeg ajada teie masinapark rikki ja vähendada sellega teie kasumit! Või mis on tema sõnumi sisu, ei taipa hästi..?
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

        Comment


          Vs: Biokütus 95E10

          Although the devil is in the detail… e. enamus biokütuseid ei ole „rohelised“.
          Kui arvestada veel igasuguste mootorite kiiremat lagunemist, suuremat remondivajadust või lühemat eluiga, siis seda enam.

          Comment


            Vs: Biokütus 95E10

            Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
            Kas Circle K peadirektori sõnum .... Või mis on tema sõnumi sisu, ei taipa hästi..?
            Tema sõnumi sisu on ving, et konkureeriv kütusefirma müüb biolisandita kütust ja paneb tasku seetõttu rasvasema kasumi.

            Comment


              Vs: Biokütus 95E10

              One of the first inventors to convince the people of the use of ethanol was a German named Nikolaus August Otto. Rudolf Diesel is the German inventor of the diesel engine. He designed his diesel engine to run in peanut oil and later Henry Ford designed the Model T car which was produced from 1903 to 1926. This car was completely designed to use hemp derived biofuel as fuel. Most of the vehicles like trucks and cars began using this form of fuel which was much cheaper and efficient.

              http://biofuel.org.uk/history-of-biofuels.html

              Even liquid biofuels such as olive oil and whale oil have been used at least since early antiquity

              Selliseid kirjutisi on viimastel aastatel tekkinud väga palju. Ma mäletan veel teistsugust ajalugu, mis oli seotud lombitaguse vilja ületootmise, hinnalangusega ja seetõttu valati üleliigne teravili lausa merre. This led many countries, such as the US and Brazil to begin modern large-scale production of biofuels.

              Millegipärast meenus mulle anekdoot, kus V.I. Lenin kirjutas netis, et kõike seal kirjutatut ei maksa uskuda. Ehk hea lobitööga (lobby 'fuajee') jõuab projektipõhiselt kaugele.

              Comment


                Vs: Biokütus 95E10

                Suve algul Tallinnas motoparaplaaniga potentsiaalselt eluohtlikku olukorda sattunud lennuentusiast peab oma õhusõiduki mootori seiskumise põhjuseks biolisandiga bensiini.

                Comment


                  Vs: Biokütus 95E10

                  Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
                  Tema sõnumi sisu on ving, et konkureeriv kütusefirma müüb biolisandita kütust ja paneb tasku seetõttu rasvasema kasumi.
                  Igas tanklaketis on (vähemalt) üks bensiini sort, mis on biolisandivaba. Reeglina miskipärast kõige kallim 98-oktaaniline. Kuigi saaks ju teha ka ühe 95-oktaanise biolisandivabaks, sellest on arutelud netis olemas, sellest ajast mil alles plaaniti biolisandamist. Aga siis ilmselt roiskuks biolisandatud kütus niisama tankides, miskipärast ei ole erilist entusiasmi selle suhtes märganud isegi rohekommunistide seas.
                  Sellel daamil ei ole seega mingit põhjust vinguda, et keegi tema arvelt rikastuma peaks. Seda enam, kui on tanklaketist teinud pigem kiirtoiduputkad, kus poolkogemata ka kütuselaadseid tooteid turustatakse...
                  Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                  Comment


                    Vs: Biokütus 95E10

                    Ma ei oleks küll nii optimist et igas tanklaketis on biovaba bena. Nestes näiteks ei ole ka 98 biovaba, need sindrid topivad seda juba mitu aastat sinna, enne kui üldse see trall peale hakkas. 2017 vähemalt oli juba. Ainult Alexela väidab et tal on praegu biovaba.
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

                    Comment


                      Vs: Biokütus 95E10

                      Väidetakse tõesti ...
                      Click image for larger version

Name:	2019.08.21-Alexela.jpg
Views:	1
Size:	488,3 KB
ID:	872142

                      Comment


                        Vs: Biokütus 95E10

                        Ma kolisin Statoilist Alexelasse. Tundub nagu kütusekulu on langenud vähemalt 0,5l/100km. Teaduslikke katseid pole teinud, ainult liitrid x 100 / km. Enamus tuttavaid on sama teinud, ilmselt sellest ka see ving, et konkurendid teenivad rohkem.

                        e: Kas mitte see sama tegelene pole kunagi meedias väitnud, et "käsnaäri" on tulusam kui kütusemüük?

                        Comment


                          Vs: Biokütus 95E10

                          "Sama tegelane" jäi mulle valimisperioodil silma üsna JestiTvesti't toetavate avaldusega, nii et temalt on tulnud ja võib veel oodata igasugused "põnevaid" ideid...
                          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                          Konfutsius

                          Comment


                            Biokütus 95E10

                            Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                            Ma kolisin Statoilist Alexelasse. Tundub nagu kütusekulu on langenud vähemalt 0,5l/100km.
                            Viimase kuu kogemus Alexela versus Neste, mõlemal juhul 95E: Neste bensiiniga on külma mootori käivitamine raskendatud, peab starterit märgatavalt pikemalt töötada laskma. Aasta tagasi, kui piirituse hulk oli veel tähtsusetu, sellist ilmingut ei ole täheldanud, tankla kõrvaltänavas ikka seesama ja auto ka sama. Ja kaubastab see pisike Neste kolonka ainult 95E ja D kütuseid, 2 lonti vaid. Alexela vedelikuga seevastu pole külmkäivitamisel probleeme tunda ja vedelikul on bensiini lõhn (kui keegi peaks veel seda mäletama...), mitte see terav piirituselebra.
                            Kulu osas sõna ei võta.

                            Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                            Ma ei oleks küll nii optimist et igas tanklaketis on biovaba bena. Nestes näiteks ei ole ka 98 biovaba, need sindrid topivad seda juba mitu aastat sinna, enne kui üldse see trall peale hakkas. 2017 vähemalt oli juba. Ainult Alexela väidab et tal on praegu biovaba.
                            Neste väidab juba aastaid, et müüvad Eestis sama kütust kui Soomes. Ja seal Soomes on see pirttu-lisuke juba aastaid kasutusel. Ja 95E10 müük on seetõttu kuuldavasti nullilähedane, sest inimesed eelistavad lisanditevaba 98-t.
                            Muide eelmisel aastal põiki edel-kirre suunal läbi "vana Euroopa" liigeldes ja selle käigus vältimatult tanklaid väisates, tekkis arvamus, et väga vähe oli neid tanklaid, kus ei saanud biovaba 95-oktaanilist bensiini soetada, paar tükki jäi Prantsusmaal ette selliseid. Ja seal oli biovaba 98 saadaval. Nii et see Eestis juurutatav järjekordne entusiasm "looduse säästmiseks" on ilmselt kohalike euroindlejate järjekordse kintsukaapimisepuhangu vili. Väga kahju, aga maailma sellega ei päästa, kui vihmametsad hävitada selleks et toota palmiõli selleks et toota eurooplastele "maailma päästvat" biolisandi-piiritust autokütustele. Põhjuse/tagajärje seosed on siin väga paigast ära.
                            viimati muutis kasutaja Scott; 22 m 2019, 22:31. Põhjus: kokku
                            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                            Comment


                              Vs: Biokütus 95E10

                              Ma aasta tagasi umbes, kogemata panin 98 asemel 95 toru paaki Nestes. Kui märkasin oli muidugi juba midagi 30 liitrit sees. Kui hakkasin ära sõitma, siis esimese 50m pealt oli tunda kuidas jõudlus kukkus kiirendusel - nähtavasti sai siis eelmine kütus torustikus otsa. Nagu oleks üks küünlajuhe hakanud üle lööma , kuigi see pole võimalik, poolid on otse küünalde peal.

                              Ma ostsin enne jaani Läti Nestest 98't konkusse, sest muru tahab niitmist jne. 30ltr valge konku, pimedas hoitud, näitas ühe kuuga et algselt nagu rohe-kollakas kütus muutus tasapisi pruunikaks, enne kui ära kasutasin, oli juba pruun nagu rabavesi.
                              viimati muutis kasutaja OSX; 22 m 2019, 10:31.
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

                              Comment


                                Vs: Biokütus 95E10

                                Loodetavasti minnakse tagasi aurumasinatele, neid saab hädapärast kütta 100% taastuva loodusliku kütteainega. Selline on ilmselt rohekommarite unelm. Sest biolisandiga kütus kahjustab ka kalalaevu.
                                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                                Comment

                                Working...
                                X