Teade

Collapse
No announcement yet.

Tänapäevased kassettmakid

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #91
    Vs: Tänapäevased kassettmakid

    Vene poolel oli tootmine nii kuidas juhtus - mitte segi ajada inseneride suurepäraste ideedega. Ka meie endisel kodumaal projekteeriti päris palju selliseid imeriistu, mis võtavad suu vett jooksma. Toodeti aga vaid näidiseksemplar või väikeseeria. Estonia ja RET on hea näide .Rt20.ru foorum jälle abiks.
    ja screamedit . Sa teed Jaapani inseneridele liiga. Seal suhtuti tootmisesse ikka üsna tõsiselt. Just hetkel mängib Sony D6C läbi Hiina "karaokevõimendi". Kogu krempel toidetakse akult läbi päikesepaneelide.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #92
      Vs: Tänapäevased kassettmakid

      nii palju kui ma uurinud olen siis see takisti peabki kuum olema. Aga ma ikkagi ei mõista miks see lahendus on parem kui sulavkaitse?

      Comment


        #93
        Vs: Tänapäevased kassettmakid

        See kuum takisti toimib ka mingil määral voolustabilisaatorina, ehk aitab siluda võrgupinge kõikumisi. Arvatavasti on tegu termistoriga.
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

        Comment


          #94
          Vs: Tänapäevased kassettmakid

          uurides leidsin, et see asi on ka mittesüttiv ehk see on turvaline

          Comment


            #95
            Vs: Tänapäevased kassettmakid

            Kassetikas ei saa kunagi korraliku lintmaki vastu.

            Põhjuseks on kasutatav lindikiirus, lindi laius ja radade arv. Ega asjata ei kasutatud erinevaid linte normaalist kuni metallini välja. Parameetrid sõltuvad nagu ikka mõõtestandardist. Tehnika areneb tegelikult ja ka paberil just uute standardite tõttu.

            Parima metall lindi kasutamisel ei ole mürad läbivkanalis paremad kui -56…-60dB. Näiteks Dolby B parandab mürasid 1kHz juures -5dB ja alates 10kHz -10dB. Dolby C jälle alates 500Hz -15dB ja 1kHz -10kHz -20dB. Kui kasutada mõõtmisel lisaks A-filtrit, siis saame ka alumise otsa ca -10dB paremaks. Ja andmetes on tavaliselt kirjas 1kHz juures mõõdetu - 80dB pole siis haruldus koos trikitamise ning müratasandusega. Lisaks on veel eri standardid. Ka detonatsiooni mõõdetakse eri standardite järgi. Näiteks võivad samal makil olla arvud 0,028%; 0,055%; 0,08%.

            OT. Hiljuti mõõtsin uuemate müügil olevate lõputranside vooluvõimendusi. Võrreldes sama marki vanematega polnud lineaarsusest enam haisugi!

            Comment


              #96
              Vs: Tänapäevased kassettmakid

              Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
              See kuum takisti toimib ka mingil määral voolustabilisaatorina, ehk aitab siluda võrgupinge kõikumisi. Arvatavasti on tegu termistoriga.
              Mina läksin selle koha pealt arengus edasi ja tegin III-reichi järgsetele inseneridele ära. Grundig ressiiver, kus toiteahelas olev takisti läks katkestusse ilma, et oleks teist nägu, vahetasin hõõgpirni vastu, siis mõnda aega töötas, kuni pirn enam ei põlenud, vahetasin reostaadi vastu, ja paari aastaga põles midagi muud vahelt ära. Sinna see jäi. Kes tahab aumees olla, annan võimaluse midagi uut välja nuputada.
              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

              Comment


                #97
                Vs: Tänapäevased kassettmakid

                Minumeelest oleks kassetikad tõsiselt vajanud juba standardi kohaselt helipea asendi käigu pealt reguleerimise võimalust (parematel võibolla siis ka automaatselt) - nt. mingi keskasendiga "+/-" nupp ja manuaalis tavakasutajatele juhis, et reguleerida kuniks parim heli ja salvestamise ajaks panna keskasendisse vms.
                Nagu videomakkidel oli see "tracking", kui ma ei eksi.
                Mäletan ise ja olen ka kuulnud/näinud mujalt, et see asend ei olnud kunagi õige! Hea heli sai ainult, kui konkreetset kassetti kuulates selle jaoks paika kruttida, pärast teistega aga "jälle mööda"!

                Lisaks otseselt lingi laiusest ja selle kiirusest tulenevatele piirangutele on ka väikseks/lihtsaks/peeneks aetud lindi teekond/mehhanism üli tundlik igasugusele kulumisele/määrdumisele/"õhurõhu muutusele"/misiganes ja kohe ei jookse lint enam helipeast selle täpselt õige nurga ja survega üle!

                See "svammiga" lindi vastu healipead surumine minumeelest ka ülinõme lahendus, eriti veel vähegi madalama otsa lintmakkidel ka! Tõesti ei saanud siis lindi teekonda nii teha, et selle andvalt poolilt (väikese pidurdusega, nagu oli ka makkidel - mis ka üks koht, mis "kunagi ei olnud õige/piisav" st. näpu peale pannes läks ikka heli paremaks!) maha ja läbi "lindi trakti" (või kuidas seda nimetatakse?) tõmbamine suruks ta tõmbejõuga loomulikult ilusti vastu healipead?

                Ja nagu siitki foorumist selgub, siis see eelmagneetimine ei olnud ka kunagi õige vaid vajanuks igale konkreetsele kassetile (+healipea kulumisele ja millele veel iganes?) oma reguleeringut. Ma ei tea, kuidas seda muidugi kahepealistel käigult teha oleks saanud. Osadel "ägedamatel" oli jah mingi reguleerimise võimalus ja siis tabel, et mis kassetile palju keerata aga ega seegi vist väga levinud ei olnud ja kui optimaalne selline tabeli järgi lahendus üldse olla võiski?


                Eks tippide tipud, nagu ka see kuulus draakon, (osaliselt) lahendasid need probleemid keeruliste ja kavalate meetoditega aga tavakasutajale sellest palju abi polnud!
                Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
                Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

                Comment


                  #98
                  Vs: Tänapäevased kassettmakid

                  Draakoni automaatne helipeanurga reguleerimine on õudus. Paned kasseti peale ja 10 sekundit kuuled 70date diskomuusikast tuttavad kõrgete sageduste sõitmist. Õnneks on see väljalülitatav. See regulaator võrdles faasinihet kõrgetel sagedustel.
                  Survepadjast saab lahti kahe surverulliga. Aga siis peab mehaanika häälestus olema perfektne muidu hakatakse linti nätsutama.
                  Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                  Comment


                    #99
                    Vs: Tänapäevased kassettmakid

                    minul hakkas aiwa isegi siis linti nätsutama kui oli sees kassett survepadjaga. see juhtus ainult alguses. Natuke rullikute lihvimist ja töötab siiamaani ilma probleemideta. Ühel kassetil oli viltpadi liimist lahti tulnud. Võtsin siis ka selle vedru sealt kasseti seest ära. Makk mängis täiesti normaalselt. Üks sony hakkas mul linti nätsutama isegi pärast rullikute vahetust ja ka pärast seda kui panin linti ära andva ketta pidurdamist tugevamaks. Siiamaani ei tea, mis võis viga olla. Rihmad on ka uued. Aiwa vasaku rulliku lihmise jaoks pidin ka selle musta plastmass asja vasaku rulliku kohalt ära võtma. Kui lihvitud sain siis panin selle asja koos rullikuga maki sisse tagasi. Paika sain asja nii, et võtsin ühe vana kasseti, eemaldasin survepadja ja selle plastmassi osa mis linti varjas. Siis keerasin mutrit nii kaua edasi-tagasi kuni lint hakkas võimalikult sirgjooneliselt liikuma. Rohkem pole probleeme olnud sellega.
                    viimati muutis kasutaja screamedit; 21 07 2019, 17:13.

                    Comment


                      Vs: Tänapäevased kassettmakid

                      asimuudi seadistamise testlint oleks huvitav asi. ebays mõned inimesed müüvad. Reklaamitakse, et revoxiga salvestatud jne. Ei tea kas seda maksab usaldada? Või siis salvestan ise mingi 6.3khz signaali makiga, mille helipead näpitud ei ole ja on tehase nö plomm peal?

                      Comment


                        Vs: Tänapäevased kassettmakid

                        Esmalt postitatud wigo poolt Vaata postitust
                        Said valesti aru-neid kästööna lindistusi ma tean.Aga selliseid nagu tallinna helikasseti tehase omasid suuri linte ma ei tea.
                        Tegelt neid mingil määral ikka toodeti, N.Liidus muidugi mitte.
                        Siin on üks esimesena ettejäänud näide:

                        https://www.ebay.co.uk/itm/Bob-Dylan...gAAOSwSwVc~2mo

                        Ja veel üks näide:

                        https://www.ebay.co.uk/itm/TT-305-Vi...wAAOSwoMdcohPZ

                        Lihtsalt kassett tuli ja võitis.
                        viimati muutis kasutaja vasekahur; 21 07 2019, 22:24.

                        Comment


                          Vs: Tänapäevased kassettmakid

                          Midagi imelikku on lahti:
                          https://thevinylfactory.com/news/cassette-sales-2017/
                          https://thevinylfactory.com/news/uk-...rst-half-2018/
                          https://thevinylfactory.com/news/uk-...-half-of-2019/

                          Comment


                            Vs: Tänapäevased kassettmakid

                            Like it or not, hipsters are a powerful force of cultural change. Their motivations are opaque, their tastes inscrutable, and their fashion absurd. Say what you want about the hipsters, but they impact all sorts of industries, music especially. Probably because of the price and nostalgia, combined with the desire to be on the ironic, cutting-edge of cool, Hipsters are making cassettes fresh again.
                            Whether you like it or not, cassettes are on the up. In fact, they’re the fastest growing music media in the world right now.
                            Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                            Comment


                              Vs: Tänapäevased kassettmakid

                              OT. Ajalugu on spiraalne ja ei ole unustatud ka auto aurumootorit

                              https://www.wissenschaft.de/technik-...b-der-zukunft/

                              Comment


                                Vs: Tänapäevased kassettmakid

                                kõik mis oli tuleb tagasi...

                                Comment

                                Working...
                                X