Teade

Collapse
No announcement yet.

Audioposimine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Audioposimine

    Ma kindlasti millagi tulen, hetkel ei tea ainult millal.

    Comment


      Vs: Audioposimine

      Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
      Müüsin Furutechi Boosteri inimesele, kes oli sellega väga rahul ning asi toimis. Siin aga keegi, kes pole boosterit oma silmaga näinudki, ähvardab mind kolmeaastase vangistusega. Kuidas martinj kui administraator seda kommenteerib?
      Kui juba solvutakse, juu siis on põhjust...
      Tegelikult peaks tegema avalduse politseisse, siis vaadatakse üle nii ähvardaja kui ka ähvardatav, nende rahvus ning valimistel hääletatud erakond.
      Ja kui kohus otsustab....
      Reaalsus. Mitte kedagi kinni ei panda tehnilise jama müügi eest kui see pauku ei tee. Isegi Eestis müüakse ametlikult kõikvõimalikke "energiasäästjaid" nii autodele kui ka majapidamise elektrisüsteemidele. Kui ostja otsustab raha hariduse asemel investeerida sellesse imevidinasse, ei saa teda keelata.
      viimati muutis kasutaja martinj; 11 m 2019, 10:06.
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

      Comment


        Audioposimine

        Esmalt postitatud jannozz50 poolt Vaata postitust
        Tähendab... Kõik ühe vastu.
        Mis mõttes "kõik ühe vastu?" Selle teema lugejad/kirjutajad, vaadake palun peeglisse ja öelge ausalt, kes teist ei ole tegelenud audio kallal posimiselaadse tegevusega? Kohe mitte ühtki korda? Teema pealkiri muide on midagi muud kui "selle ühe mehe audioposimine". Ärge keerake asja jälle isiklikuks (kuigi see on väga üldeestlaslik ja seetõttu raskesti välditav).
        Minu eeltoodud nopped ei ole sugugi kellegi "ühe mehe" postitustest, ikka laiem baas on neil. Nii lai et enam ei jaksanud vaiki olla...
        Toredat äratundmisrõõmu, seltsimehed audioasjatundjad

        Esmalt postitatud OSX poolt
        Kas on müüdud? Kas on suletud teema? See mille vasaraonu muidujuttu pani müügiteemast, on ju täpselt sama seade.
        Hiljuti mulle demoti toitejagurit nimega Aeolian Hush. Nägi välja nagu veidi erilisemat sorti pikendusjuhe. Pärit pidi olema kaugelt, Lõuna-Aafrika Vabariigist (mida kaugemalt pärit - seda parem asi?).
        Kõrvaga midagi kuuldavat seade ei pakkunud, võimalik seepärast et külge ühendatud seadmetel kõikidel on juba RF-filtratsioon toitesisendis olemas ja toited stabiliseeritud. Mahtuvusmõõtja näitas selle toitejaguri pistikukahvli otstelt mõõtes 2,6uF, see on ikka omajagu, peaks tapma igasugu häireid tõesti tõhusalt, isegi helisagedusribas. 50 Hz juures peaks olema sellise toitejaguri lisa voolukulu 0,19A, sellise kulu peale EE veel käsi plaksutama ei hakka ja audiohuviline peaks ka vast elektriarvega ikka toime saama. Muu kasu - minu jaoks jäi seekord platseeboks.
        Pakun et selliste lisa toitefiltrite peamine kasu tulebki välja väga lihtsa toiteosaga seadmete juures.
        viimati muutis kasutaja Scott; 14 m 2019, 05:52. Põhjus: järjestikpostitused kokku (kasuta multiquote nuppu mitme postituse tsiteerimisel)
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

        Comment


          Vs: Audioposimine

          Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
          Nii lai et enam ei jaksanud vaiki olla...
          Milleks selline halamine. Tehke kinnine teema, ainult professionaalidele, kui mina isegi sinna ei pääse, lugemisega tegeleks ikka hea meelega. Äkki selline käik tooks siia ka huvitavaid isikuid juurde.
          Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

          Comment


            Vs: Audioposimine

            Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
            Milleks selline halamine.
            Kas Eestis on vaikiv ajastu saabunud ka audiotehnika juttudele? Kas asjadest ei tohi enam rääkida nii nagu nad paistavad?
            Alati on võimalus pea ära pöörata, kui miskit ei meeldi lugeda. Kui aga teema korda läheb, siis - arutleme, räägime, paljastame, uurime...
            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

            Comment


              Vs: Audioposimine

              Posimine on alati olnud, nägu ka professionaalne tegevus, kui aga need kokku lasta, peale konfliktide midagi muud ei tekki.
              Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

              Comment


                Re: Vs: Audioposimine

                Mulle meeldis siin home tehtud märkus, et heli algab selle tekitamisest. Iga proff muusikaõpetaja noogutaks siinkohal nõusolevalt. Sellega nad iga päev tegelevadki. Silmas pidades hi endi, posimisi, häid ja halbu salvestusi, peaks me igasuguseid põhjapanevaid hinnanguid tehes arvestama mitte ainult teekonda CD-lt kõrvadeni vaid ka heli teekonda plaadile. Muuta me siinkohal midagi ei saa, aga ajastu moevoolude ja masterdamistehnika kontekst on oluline. Kitarrid, trummid rääkimata orkestripillidest on ju läbi aastakümnete olnud konservatiivsed. Trummikomplekt on oma olemuselt sama, aga soundid 70ndatel, 80ndatel ja 2000ndatel on hoopiski erinevad. Gated reverb, kajaruumide asendamine stuudiotes elektroonilise kajaga, loudness war, liikumine järjest massiivsema soundi poole, pooljuhtide areng, digi, hetke moevoolud jne. Kõik jätavad oma jälje ja alati mitte paremuse suunas. Küsimus ei ole tihtipeale selles, et salvestuse kvaliteet on põhimõtteliselt madal, n.ö. mp3. Näiteks, kui panna peale youtuubist mõni vinüülilt ripitud 80 poplugu siis seal võib olla üllatuslikult palju muusikalist infot resolutsiooniga, mis võimaldab pille eristada ja nooti kuulda. Samas paneme mängima Shakira ja selgub, et emotsiooni kannab vaid laulja mürast esile miksitud hääl. Kõik muu upub bassilatakasse. Muusikalist infot, mis meeli erutaks napib, sest soundi intensiivsus tapab detailsuse. Dzäss ja klassika on kindlasti vähem puudutatud soundi moevooludest ja seeläbi hi endi püüdlejatele naturaalsem valik. Popi ja rockiga on üks igavene häda. Ka live-s domineerib helitehnikute püüdlus liigintensiivse soundi poole. Torso peab rappuma. Ok, olgu, aga igal asjal on oma loomulikkuse piir. Mul on kodus trummikomplekt püsti, ma tean väga hästi, kuidas see naturaalselt kõlab ja mis vahe on, kui Paiste pst3 asemele pst5 panna jne. Siinkohal oleksin kriitiline eelpool läbi käinud linnalegendi katki läinud lampvõimendi asendamisest käepäraste vahenditega. Need asjad lihtsalt ei käi nii. Pakuksin kaks loogilisemat varianti: A. 30 aastat tagasi oli nii sitt PA, et asi oli hi-fi-st valgusaastate kaugusel ja lõppkokkuvõttes polnud vahet. B. Kitarrist oli viisakas ja tänulik, et üldse mängida sai või siis lihtsalt purjus. Mida ma nüüd selle segase jutuga öelda tahtsin? Et kaugeltki pole nii, et plaadile satub ainult see, mida muusik teeb. Mis on plaadile pandud või panemata jäetud sõltub ka teistest tegelastest ja selle hindamiseks hi end kontekstis tuleb otsida nõrgemat lüli tervest ahelast.
                Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

                Comment


                  Vs: Audioposimine

                  Esmalt postitatud home poolt Vaata postitust
                  Tehke kinnine teema, ainult professionaalidele, kui mina isegi sinna ei pääse, lugemisega tegeleks ikka hea meelega.
                  Huvitav et seda siin mainitakse. Proffidel on oma urgas feissaris, kus nad salaja sosistavad ja kedagi võõrast isegi lugema ei lase, rääkimata suhtlemisest. Mis sellisest tehnikakommuunile kasu on...
                  viimati muutis kasutaja OSX; 11 m 2019, 18:32.
                  Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                  Konfutsius

                  Comment


                    Vs: Re: Vs: Audioposimine

                    Esmalt postitatud vuss poolt Vaata postitust
                    Et kaugeltki pole nii, et plaadile satub ainult see, mida muusik teeb. Mis on plaadile pandud või panemata jäetud sõltub ka teistest tegelastest ja selle hindamiseks hi end kontekstis tuleb otsida nõrgemat lüli tervest ahelast.
                    Staaridega on see asi et kogu see bande on nende palgal ja täieliku kontrolli all, ja see ongi nende edu kogu saladus. Staariks saavad ainult kõva iseloomuga isiksused. Vahest ma üritan seda noortele selgeks teha, aga tulutult. Täitsa väikse lapsena nägin ma kuidas Georg Ots oma viimased lindistusi tegi, ja see oli ikka väga teistmoodi kui teised tegid.
                    Minul on samuti trummikomplekt püsti, ja see on kõige parem vahend ükskõik mille testimiseks - ruum, kõlar, võimendi, mida iganes.
                    Miks meie kontserdikorraldus on nägu on, aga sellepärast et keegi ei viitsi midagi teha.
                    Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                    Huvitav et seda siin mainitakse.
                    Eks ma rohkem provotseerin, äkki siis midagi muutub, ja keegi midagi asjaliku kirjutab.....
                    Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

                    Comment


                      Vs: Audioposimine

                      Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                      Huvitav et seda siin mainitakse. Proffidel on oma urgas feissaris, kus nad salaja sosistavad ja kedagi võõrast isegi lugema ei lase, rääkimata suhtlemisest. Mis sellisest tehnikakommuunile kasu on...
                      Millist sa mõtled, 20Hz-20kHz ?

                      Comment


                        Vs: Audioposimine

                        Väide: Kaablid teevad heli paremaks/halvemaks.
                        Selgitus: kaablid on passiivsed komponendid, nendes on alati mingi signaalikadu. Seega kaablid ei tee heli paremaks. Kõik kaablid teevad heli halvemaks, mõned kaablid teevad heli vähem halvemaks kui teised. Nähtustel on põhjused, ilma neid analüüsimata reaalset olukorra paranemist ei ole mõtet oodata.


                        Vastuväide: kui kaablid teevad heli ainult halvemaks,siis miks kulutavad inimesed suuri summasi kaablitele kus kaupleja kiidab oma kaableid taevani.Toon näite.paneme kraani otsa vooliku mis on tehtud riidest ja pärast vooliku mis on tehtud kummist.Edasi said juba aru mida ma silmas pidasin.


                        Väide: Valjuhääldite tootjad ei oska valjuhääldajaid teha. Alles kui audioposija võtab valjuka, lõikab sealt maha näiteks kõrgsagedusruupori, möksib koonuse üle mingi plöginaga, või kortsutab valjuhääldi koonuse käkrasse, siis alles hakkab heli tulema.
                        Selgitus: valjuhääldite tootjad ei tee vähe tööd, et arendada konkreetne valjuhääldi just selliseks nagu see on. Kui tundub et käesolev valjuhääldi ei tööta eeldatud viisil, siis tuleks leida sobivam valjuhääldi, mis sobib antud lahendusse paremini. Ise valjuhääldit modifitseerides tõenäoliselt piisavalt hea tulemuseni ei jõua, sest modifitseerimisega viiakse valjuhääldi parameetrid kuhugi mittekontrollitavasse tundmatusse. Näiteks koonuse möksimisega muutub ka selle resonantssagedus, kõrgsageduskoonuse eemaldamisega kaob kõrgete sageduste esitamise võimekus jne.


                        Vastuväide:Oskavad teha küll ja väga hästi.Sellise lõikamise teel eemaldati liigsed kõrgsagedused mis olid selle elemendile omased ja mis rikkusid üldist heli pilti.valjuhääldi koonust ei ole kortutatud ja elemendid on viidud vastavusse nende kastide ehitusomadusele mis tagavad selge ja elava heli.kastide ehitusega on saavutatud seda,et muusika on kastidest lahti.võiks siin veel pikemalt jaurata sellel teemal aga pole mõtet.aru sa ei saa kuna sa pole ise ühtegi kõlarit valmistanud.


                        Väide: Ainult kuulates saab õige pildi kõlari antavast helist.
                        Selgitus: esiteks peab kuulamist õppima, et üldse aru saada, mida kuulda on. Part ka kuuleb, aga mis kasu sellest on. Kuulamise õppimine on elukestev protsess. Kui arvad, et oskad juba hästi kuulata, siis tõenäoliselt oled hoopis eksiteel.


                        Vastuväide: me võime minna väga anatoomiliseks seoses iga inimese kõrvakuulme ava suuruse osas ja kuni toitumiseni välja.iga inimese kuulmine on erinev ja vanusega kuulmine halveneb sellest saad sa ometi aru.me võime mõõta ja samal ajal raamatust sõrmega järge pidades,et ikka kõik oleks vastavuses kirjutatuga.
                        Kokk teeb ka süüa retsepti järgi aga ta ka maitseb enda tehtud toitu ja teeb muudatusi,et parandada maitse nüanssi.
                        Kuulmine ja kuulamine,selles peitub kogu lahendus.Enne kui kritiseerid kellegi tulemust valmista ette ruum kus kuulatakse ja kuulaja asukoht kus ta kuulab,alles siis me saame rääkida kuulamisest ja kuulmisest.
                        kõikidele kõlaritele on olemas kuskil võim mis edastab infot seda mida on tahetud saavutada kõlari ehitusega.Ma võin panna Ferrarile siguli mootori,ega ta siis kiiremini sõitma hakka.sama on ka võimudega.Ma võin osta hirmkalli võimu mis tootja juttu järgi on jumalus kastis aga kui ei mängi siis ei mängi.Veel räägiks mahamängijast millelt esitatakse muusikat. Telefonist kuulates sa ei saa kunagi head helipilti.Ma ei hakka sind õpetama mis moodi peab õige audiofiil ette valmistama ruumi kuhu ta kutsub ka teised kuulama.
                        Sellel teemal pole rohkem mõttet vaielda ja paneme selle teema lukku.
                        viimati muutis kasutaja waints; 13 m 2019, 14:51.

                        Comment


                          Vs: Audioposimine

                          Vastuväite vastuväide.
                          Vastuväide: kui kaablid teevad heli ainult halvemaks,siis miks kulutavad inimesed suuri summasi kaablitele kus kaupleja kiidab oma kaableid taevani.Toon näite.paneme kraani otsa vooliku mis on tehtud riidest ja pärast vooliku mis on tehtud kummist.Edasi said juba aru mida ma silmas pidasin.
                          Füüsikas on selline mõiste, nagu ideaal... mis iganes, ehk näiteks ideaalkaabel - ilma kadudeta, mahtuvus-takistus-induktiivsus null. Ei avalda mõju sisenditele ega väljunditele. Signaal, mis ühest otsast sisse läheb, tuleb teisest otsast muutumatuna välja. Reaalselt ideaalset kaablit ei ole olemas, on kas rohkem või vähem ideaalsele kaablile lähedased kaablid. Ja siis need audiofiilid või kes iganes otsivad seda ideaalsele kõige lähemat kaablit, iseasi, kas nad seda alati leiavad.

                          Comment


                            Vs: Audioposimine

                            Audiofiilid otsivad ikka kaablit, mis nende seadmete vahel sobib nende arusaamaga heast helist kõige paremini, tehniline külg või kaabli tegelik lähedus ideaalsele kaablile on teisejärguline.

                            Comment


                              Vs: Audioposimine

                              Posiad võiks nagu aru saada asjast et parem/halvem on subjektiivne ja esitada ka nii oma arvamus/arusaam.
                              Kahjuks esitavad nad oma arusaamasid ja arvamisi pigem nagu fakti või absoluutset tõde sellepärast need vaidlused ka.
                              viimati muutis kasutaja MK; 13 m 2019, 19:48.

                              Comment


                                Vs: Audioposimine

                                Posijad võiks võimendi ja kõlari paaritada minimaalsete juhtmejuppidega, nii 12-20cm. Kui siis heli ei ole hea, on juba viga milleski muus, kaabel lihtsalt korrigeerib seda heli kas siis meeldivamas suunas või vastupidi, olenevalt kaabli omadustest. Aga mis mina tean sellest... Maa on lapik, Elvis elab ja ärge tulge vaidlema, sest see on lihtsalt nii.

                                Comment

                                Working...
                                X