Teade

Collapse
No announcement yet.

Tartu Audioklubi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Tartu Audioklubi

    Mis seal audioklubi kokkutulekul täpsemalt tehtud on, kas oma kõlarid on kaasa võetud? Vaatasin siin oma dali zensor 3 kõlareid, filtris 2 lüüti mille võiks ära vahetada mitte lüüdi vastu ja ühe raudsüdamiku pooli parema vastu. Huvitav kuidas need kõlarid kõlaksid korraliku võimu taga. Hetkel pole veel korraliku võimuni jõudnud. Paar NAD võimu on silma jäänud.

    Comment


      !!!TEADAANNE!!!

      Tartu Audioklubi plaanib sellel aastal taas alustada audiohuviliste kogunemistega.

      Aastaid probleemiks olnud sobiva ruumi puudumise mure on vahepeal leidnud päris hea lahenduse. Nüüdsest tartus kasutada olev ruum on päris heade akustiliste võimalustega.

      Audiohuvilistele, kellel on soov kasutada kuulamisruumi, rakendub kuutasu 15€/kuu. Kuulamisruumis on teha suuremaid kogunemisi, mille toimumise sagedus ja kuupäevad tuleb suurema seltskonnaga paika panna. Kuid juba praegu saab ruumi haldajaga kokkuleppel teha kuulamisi ka kasvõi ühekaupa.

      Kuulamissoovi korral võtke ühendust ruumi haldajaga tel: 5040790 e-mail: meetervint@gmail.com

      Comment


        Huviliste suurendamiseks võiks ruumist siia foorumi pildid ka panna ja umbkaudse asukoha kui täpset aadressi ei soovi panna. Saab ettekujutuse millega tegu.
        Teisalt natuke jääb arusaamatuks see 15 eurot kuu. Et selle summa eest mida täpselt ühes kuus saab? Olla sellise nn klubi liige või õigus kohal käia või ise ruume kasutada ja siis kui tihti? Need küsimused võiks täpsustada siin

        Comment


          Kuulamisruumi suurus on ~40m2. 15€ kuutasu on neile, kes kogunemistel kohal soovivad käia ja soovikorral kuulamisruumi kasutada ka privaatkuulamiseks. Praeguste eesti hindade juures ei ole enam võimalik niisuguseid üritusi ilma eest pidada. Kuulamisruumi halduri Kaimariga saad eelnevas postituses olevate kontaktide kaudu ühendust võtta ja proovikuulamise kokku leppida. Kuulamisruumi suurus on ~40m2. Soovikorral võta kaasa oma tehnika või kuula kohapeal valikus oleva tehnikaga.

          Comment


            Kas kaugemalt tulijale, kes privaatkuulamas käia ei jaksa, aga aeg-ajalt koguneda sooviks, on ka mingi “hind per kogunemine” või ikkagi kuutasu? Ja kui tihti eeldatavasti kogunetakse?

            Comment


              Nende üldkogunemistega on plaanis ikka võtta ja paika panna ka mingid kindlad eelnevalt teada kuupäevad, et kaugemalt tulijad/tihedama graafikuga inimesed saaksid arvestada oma plaane.

              See kuutasu kehtib ikka kuu kohta. Eks aeg annab arutust, kas hakkab kogunemisi korraldama kord nädalas, iga kahe nädala tagant, või kord kuus. Avaldage oma arvamust kogunemiste sageduse soovide kohta.

              Eks selle tasuga on ju nagu on, samas on eestis kõik üsna kulukaks läinud. Kogunenud tasu eest oleks klubipidajal(mina ei ole) võimalik pakkuda teed/kohvi/küpsiseid ja osta korraliku kvaliteediga Hi-Res(PCM, DSD) muusikat, mida siis klubis kuulata. Üldiselt on korraliku kvaliteediga materjalist põud. Mingitest kahtlastest alikatest pärit asju olen ma liikvel näinud, vaja oleks siiski kontrollitud usaldusväärset materjali.

              Comment


                Tänan, jälgin arenguid. Tihemini kui kord kuus ei mängi minu puhul vist välja.

                Comment


                  Audioklubi kogunemine on plaanis 2. veebruaril. Infot saab Kaimari käest e-posti teel: meetervint@gmail.com või telefonil: 5040790. Täpse kellaaja(toimub eeldatavasti õhtupoolikult) selgumisel lisan selle postitusele.

                  Comment


                    Tänasel Tartu Audioklubi poolsuletud kogunemisel olid meil külas külalised Viljandist.

                    Läbivaks teemaks oli erinevate kõlarite ja võimendite võrdlemine. Võrreldud sai Audio Nirvana 15" lairibakõlareid kõlalaual, KEF LS50 stuudiomonitore, MartinLogan-i hübriid elektrostaatilisi kõlareid ning Statik-2M lairiba elektrostaatilisi kõlareid. Võimenditeks Erik Konka poolt valmistatud germaanium transistorvõimendi ja OTL lampvõimendi. Võimendite puhul küsimusi ei olnud - mõlemad võimendid esinesid ühtviisi hästi. Kõlaritega oli lugu pisut keerulisem. Elektrostaatide kuulajatele tulemused eriti üllatusi ei pakkunud. Seevastu neile, kes polnud varem elektrostaate kuulnud, oli tulemus väga üllatav. Kui võrreldud kõlarid järjestada paremuse alusel, alustades viletsamast, on pingerida järgmine: Audio Nirvana kõlalaual, KEF LS50, MartinLogan ja Statik-2M.

                    Põhilisteks testplaatideks, mida kuulatud sai, olid Alan Parsons'i "I Robot", Hans Leenders'i plaat "The Musical Portrait" ja Lund Quartet'i omanimeline plaat. Mõned lood said nopitud ka teistelt plaatidelt.

                    Postitusele on rahva soovil lisatud link Lund Quarteti plaadile: https://lundquartet.bandcamp.com/album/lund-quartet

                    Comment


                      Tänud Mitu asja sai teada

                      Comment


                        Palju neid Statik-2M omanikke Eestis on?
                        https://rt20.getbb.ru/viewtopic.php?...f73ac#p2221111
                        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                        Comment


                          Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                          Palju neid Statik-2M omanikke Eestis on?
                          https://rt20.getbb.ru/viewtopic.php?...f73ac#p2221111
                          üks/kaks kindlasti, kuna müügikuulutust oli näha kusagil.

                          Comment


                            Tartu Audioklubi Kogunemine 2. veebruaril algusega kell 19.00. Toimumiskoht Õie 22 Tartu. Infot saab telefonil: 5040790 või e-posti teel: meetervint@gmail.com

                            Comment


                              Tartu Audioklubi Kogunemine 16. veebruaril algusega kell 18.00. Toimumiskoht Õie 22 Tartu. Infot saab telefonil: 5040790 või e-posti teel: meetervint@gmail.com

                              Huvitavamate kogunemiste tulemid püüan kirja panna https://markouibo.planet.ee/tak/index.php
                              viimati muutis kasutaja Vinyylimees; 12 02 2023, 22:22.

                              Comment



                                Käimas on kahenädalase pandeemia neljas aasta...

                                Mõned teist vist mäletavad veel seda elu, mis oli enne seda ülisurmavat (sic!) viiruselainet... Isegi Audioklubi käis füüsiliselt koos asju arutamas ja kuulamas. Sellesse kenasse elusse tuli sisse soovimatu paus, mis on veninud pikaks, liiga pikaks, kestnud viimase ajani. Lootus on, et olukord muutub ja normaalsus ehk taastub, niivõrd kuivõrd see üldse enam on võimalik ja klubindamine taasalgab uuesti.

                                Vahepeal aga on üht-teist pisut ka muutunud. Näiteks asjaolu, et näiteks mina olen vahepeal saanud raske süveneva haiguse diagnoosi, mille lõpp on fataalne, küsimus on vaid ajas. Seetõttu käesolevaga teatan, et ma enam ei manageeri Tartu Audioklubi ega suuna selle tegevust. Las nüüd nooremad ja tublimad poisid astuvad ette ja jätkavad seda tänamatut ja tänuväärset tegevust. Kuigi ehk vahel kuulete Audioklubis minu koostatud tehnikat, siis aktiivsest tegevusest tõmbun tagasi.

                                Teie aga hoidke lippu kõrgel ja pidage ikka meeles: Audioklubi ei ole Saunaklubi, vähem poliitikat ja rohkem muusikat!


                                Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                                Comment

                                Working...
                                X