Teade

Collapse
No announcement yet.

Tartu Audioklubi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Tartu Audioklubi

    Lugupeetavad audiohuvilised,
    on rõõm teatada, et avamisel on Tartu Audioklubi, mis mõeldud ühendama peamiselt Tartumaa audiohuvilisi inimesi, aga miks ka mitte tuhandeid teisi audiost huvitujaid meie kodumaa teistest osadest.
    Tartu Audioklubi eesmärgiks on kogemuste, arusaamade ja kuulmuste vastastikune vahetamine, samuti erinevate helisalvestuste ja -tehnika võrdluskuulamiste korraldamine ja muu asjakohane klubiline tegevus. Vajadusel saab abi ka tehnilistes küsimustes ja plaanis on soetada ka näiteks vinüülplaatide ultrahelipesur.
    Hr. Oleg Merkuljev hindamatult lahke inimesena võimaldab Tartu Audioklubil kasutada ruume Tartus Tulbi tn. 2D, kus on võimalik klubilastel koos käia ja audioasju ajada. Klubi ruumes saab olema mõningane statsionaarne seadmestiku setup, mida vajadust mööda arendatakse-täiendatakse ja loomulikult on kõikidel asjahuvilistel võimalik kaasata tehnikat võrdlemiseks oma äranägemise järgi. Helikandjatest ei ole rõhutatult eelistatud ükski, ilmselgelt kasvava trendi tõttu saab olema tugevalt esindatud vinüülplaatide teema, nende kõrval kindel koht ka digitaalsetel helikandjatel.
    Esialgsete plaanide kohaselt on mõte teha klubiõhtuid üks kord nädalas, umbes kl 18-20 (klubiõhtu nädalapäev ei ole veel paika pandud, võiks olla näiteks neljapäev. Palun selles asjas ettepanekuid.) Kui tundub, et sellest jääb väheks, siis võib klubiõhtute kordasid ka suurendada. Alati võib võtta ühendust minuga või Olegiga ja Tartu Audioklubi ruumes saab korraldada kuulamisi ka muul ajal.
    Tartu Audioklubil on Facebookis oma kodu, peaasjalikult sedakaudu saab toimuma info levitamine.
    Esimene Tartu Audioklubi avamisteemaline tutvumiskoosviibimine on planeeritud 9. oktoobriks k.a. kell 18. Kes tunnevad, et teema puudutab - palun lahkelt läbi astuda! Kaasa sobib võtta uudishimulik meel ja miks mitte ka mõni lemmikheliplaat.
    Aadress: Tulbi tn 2D, Tartu. Täpsustavad küsimused on teretulnud.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    #2
    Vs: Tartu Audioklubi

    Aitähh korraldajatele. Mina igatahes sain kerge jazzumürgituse, aga ka hulgaliselt motivatsiooni mõnusast transparentsest soundist. Mu meelest oli selline mõnus rahulik algus. Ei läinud kakluseks ussiõli teemadel nagu foorumis. Jätkuks võiks siis mõne transistorvõimendi ka võrdlusse tassida. Huvi pakuks kindlasti veel GU50 toodetud daci võrdlustestimine. See tehnika tutvustav osa oli hea. Teinekord võiks ka skeemid käeulatuses olla, misiganes tehnikal siis, mida keegi kohale toob. Võibolla ka pildid "karu kõhust". Olulisemate komponentide valik ka, eriti iseehitatud kraamil. Kuulatava muusika osas võiks ka teinekord paar sõna öelda. Ses mõttes, et mulle jäi nagu kohati segaseks, kas kuulati head salvestust, head esitajat, kuidas tehnika teatud plaati maha mängib või siis midagi veel? Maitse osas tundus olevat n.ö. kõikesööjate seltskond. Eks ma siis julgen järgmine kord midagi omast riiulist ka kaasa võtta. Veelkord, väga lahe olemine oli.
    Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

    Comment


      #3
      Vs: Tartu Audioklubi

      Nõustun eelneva postitusega 100%. Kuigi üks salvestis tundus väga-väga kahtlane oli ülejäänu see-eest väga muhe.

      Comment


        #4
        Vs: Tartu Audioklubi

        Tartu Audioklubi avamisüritus 09. oktoobril toimus meeleolukalt ja huvitavalt. Tänud kõigile kohaletulnud audiohuvilistele, keda oli kokku kenasti teistkümmet inimest, loodetavasti ja ilmselt kohtume veel.

        Esimesel klubiõhtul toimus põhiliselt Tartu kandi audiohuviliste omavaheline tutvumine, helisid kuulati seekord peamiselt LP-plaatidelt. Lähemalt sai igamees uurida kohal olnud helitehnikat, mis on pea 100% Eestis valmistatud: Audes Blues kõlarid (Audes LLC, Jõhvi), grammofon-arendusplatvorm Aurora (autor Oleg Merkuljev), OTL lampvõimendi Hy-Brasil, lampidel fonokorrektor, lamp-puhverdatud DAC ja CD-transport (Erik Konka). Erandiks grammofon Revox B790, mis on Saksa/Shveitsi päritolu, kuid ka see on Eestis läbinud noorendava tuuningu.

        Tartu Audioklubi uksed on plaanipäraselt avatud järgmine kord 16. oktoober kl 18. Klubiõhtu teema on hetkel vaba, ideed ja ettepanekud on teretulnud. Astuge ligi!

        Fotosid paistab FB-s avalikus grupis Tartu Audioklubi.
        Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

        Comment


          #5
          Vs: Tartu Audioklubi

          Väga tänuväärt asi on , kui tehakse Eestis jälle uus audiokuulamise koht. Eks kunagi võiks minusugune diletant ka Tartu klubiüritusele jõuda. Aga väga sooviks midagi kaasa võtta, kui mul midagi ometi oleks pakkuda, mis sobiks kohapealse klubi omanikule ... Pean ise ikka lugu tõeliselt heast heliemotsioonist ja kahjuks mu maitse on küllaltki juba rikutud parimate toodete poolt laiast maailmast...ja lõpuks ikka veel kõige-kõige parema esitad ise ! On nostalgiline näha, et klubi põhikõlariks on Audes Blues kõlar, mida olen aastaid tagasi isegi väga hinnanud ( http://www.inner-magazines.com/news/...ngs-the-Blues/ ). Hetkel küll kahjuks Audese kõlaritest olen eemaldunud ammu , sest heliemotsiooni nõudmiste osas on toimunud tõsine isiklik edasiareng. See konkreetne mudel jah , on väga vana modifikatsioon , ehk ca 10-12 a. vana . Soovitan klubi managerile midagi uuemat hankida... . Erilise OTL - tüüpi lampvõimendi jaosk vististi, nagu mu siiani olemasolev info ütleb, polegi väga sobivat kõlarit olemas ? Eestimaistest tegijatest võin ehk soovitaks Aleksandri uusimat kõlarit ( Haapsalu ) , mis minu heliruumis Tallinnas mängis väga super hästi. Tartu audioklubile pakuks omalt poolt ühte suurt ja head kirjut vaipa põrandale, mis on minu juures ajutiselt kasutusel ... ka saadud ühelt Taru kandi audiofriigilt kunagi paar aastat tagasi. Kui ta ka selle heaks kiidaks. Lihtsalt nüüd tuleks vaip tagasi kodulinna... See oleks minu esialgne sõbralik panus , kui see sobiks?
          viimati muutis kasutaja Altec; 11 10 2014, 10:06.
          Parem emotsioon helist - tõsine põhjus tehnika ümbervahetamiseks ! Hea tehnika on see, mida te ostaksite ülejärgmisena.
          Õppige tundma helitasemete vahesid ja tehke valik parima helinaudingu , aga mitte odavaima hinna või suure hinnalanduse järgi !

          Comment


            #6
            Vs: Tartu Audioklubi

            Majanduslikult mõtekam oleks vist neid reedeti korraldada, kuna siis arvestatav hulk inimesi lähevad ikka tartusse tol päeval midagi tegema kes pidutsema, kes koju jne.. Ehk ka neil on lihtsam kel otseselt asja pole vähemalt bensiini raha kompensatsiooni saavad ka teiste Tartusse tahtjate arvelt kust see idee, et neljapäeviti?
            Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

            Comment


              #7
              Vs: Tartu Audioklubi

              Sealt see neljapäeva idee ongi, et reedeti on linnas muudki huvitavat teha. Pealegi suundub arvestatav hulk inimesi tol päeval justnimelt maale värsket õhku hingama ja saunatama.
              Хоть я сразу не понял что это, ну почуствовал что для полного счастья это как раз вот уменя не хватало.

              Comment


                #8
                Vs: Tartu Audioklubi

                Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
                kust see idee, et neljapäeviti?
                Ikka kalapäeval - millal siis veel .
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

                Comment


                  #9
                  Vs: Tartu Audioklubi

                  Neljapäev klubipäevana on hea valik - juba on läbi nädala alguspoole rabin, pole veel alanud reedene ärevus, täitsa mugav vaikne õhtu audioga sisustamiseks.
                  Tartu Audioklubi uksed on valla kõigile audiohuvilistele headele inimestele. Mida rohkem huvitavat kaasa tuuakse, seda huvitavam on kõigil klubilistel.
                  Tartu Audioklubil ei ole konkreetseid "põhikõlareid", on need mis on täna siin ja praegu. Ja need konkreetsed hetkel klubiruumes olevad vanema põlvkonna Audes Bluesid on paar kuud tagasi soetatud ühelt väga tuntud ja usaldusväärselt Tallinna audiokaupmehelt (nimesid nimetamata), kelle seisukoht oli tookord, et need Audesed on VÄGA head kõlarid.
                  Aga tõepoolest on plaan tegelda tõsisemalt Audese toodetega ja seda mitmel põhjusel. Esiteks on need toodetud Eestis, seega on nende parendamiseks väga head võimalused otsese tagasiside andmisega tootjale. Ammu on möödas ajad, kui oli moes põlata Eesti kodumaiseid tooteid, täna pole sugugi põhjust eelistada põhimõtteliselt välismaist. Teiseks Audese tooterea tipmise otsa kõlarid - Orpheus, Grand Blues, Blues, väga lubavad tunduvad Maestro 186 (kahjuks pole viimaseid veel kuulda õnnestunud) - on näidanud/kõlanud ennast väga heast küljest, eriti head tulemused olen saanud OTL võimendiga. Audese kõlarid on kergelt tüüritavad, nende toimima saamiseks ei ole vaja megavattvõimendeid, vastupidiselt mitmetele teistele Eestis pakutavatele nimekatele bränditoodetele. Aga see on juba teine teema. Kokkuvõttes mis puudutab Audest, siis leidub mitu põhjust tegelda nende toodetega. See ei välista teisi häid kõlareid mitte mingil moel. Parim on parim seni, kui leidub parem.
                  AP kõlareid oleme kuulnud ja see väärib omaette teemat. Klubisse hetkel neid ei soovi.
                  Kui kellelgi leidub mitmesugust audioruumi sisutamiseks sobilikku inventari, siis võib neid ikka pakkuda. Peegeldussummutuse sirmid näiteks pakuks huvi.
                  Järgmine klubiõhtu on plaanis 16. oktoober kl 18 alates, astuge ligi! Esitlen ühte huvitavat tviiteripaari, õhtusse mahub veel teemasid, andke aga teada, mis võiks huvi pakkuda.
                  Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Tartu Audioklubi

                    Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
                    ... Esiteks on need toodetud Eestis, seega on nende parendamiseks väga head võimalused otsese tagasiside andmisega tootjale...
                    Kas seal on midagi praktilist ka taga või on ainult lootus, et Audest kellegi kohaliku tagasiside huvitab?
                    viimati muutis kasutaja moi; 12 10 2014, 13:46.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Tartu Audioklubi

                      Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                      Kas seal on midagi praktilist ka taga või on ainult lootus, et Audest kellegi kohaliku tagasiside huvitab?
                      Eks elu näitab Loodame parimat koostöö vallas.
                      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Tartu Audioklubi

                        Minul see päeva teema kripeldab. Neljapäev võib paljudele sobida aga kas poleks mõttekam hoopis pühapäeva õhtul kuna siis on enamus kes maale läinud juba tagasi tulnud ning kaugema kandi mehed saavad ka perega linna poodi sõita ja ise natukene audio aega nautida. Samuti need inimesed kes mingi spordiga tegelevad on selle siis reeglina selle juba päeval ära teinud jne. Üldiselt peaks pühapäeva õhtupoolik üks vabamaid aegasid olema inimestel ja audio harrastamine pole ka nii kurnav et esmaspäeval tööle ei peaks jõudma. Samuti siis oleks ka lihtsam külalistel tulla. Kui just klubiline tegevus tähtis oleks.

                        Comment


                          #13
                          Vs: Tartu Audioklubi

                          Suur täna audioklubi korraldajatele, seekordne üritus oli jällegi huvitav ning arendav. Tänase õhtu põhiteemadeks oli super tveeterid ning kõlarite paigutus. Viimane oli eriti huvitav

                          Comment


                            #14
                            Vs: Tartu Audioklubi

                            Kas mingi blogi/ülevaade/kokkuvõte ka olengutest toimub?
                            -

                            Comment


                              #15
                              Vs: Tartu Audioklubi

                              FB avalik grupp Tartu Audioklubi. Peaks olema kõigile nähtav ja liitutav.
                              Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                              Comment

                              Working...
                              X