Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Kirgiküttev 5G?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #46
    Vs: Kirgiküttev 5G?

    Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
    Vanasti oli automaatika projekteerimisel nõue, et avarii korral peab saama ka käsitsi juhtida.
    seda pole eestis kunagi järgitud, vähemalt raudteel küll mitte. kõik automaatpöörangud on ilma käsijuhtimis võimaluseta. krasnojarskis oli neil käsijuhtimis võimalus olemas.

    Comment


      #47
      Vs: Kirgiküttev 5G?

      Näiteks Harju KEK tootis R25 analoogi:

      ручное управление исполнительным механизмом

      http://xn--90ahjlpcccjdm.xn--p1ai/ca...ator-r25-1-2m/

      Mul tuli 1985.a projekteerida terve tootmine, kus tuli seda nõuet täita – kaasa arvatud pneumoautomaatika.
      Ma kasutasin neid meie PID regulaatoreid 3 kilbi jagu.
      viimati muutis kasutaja Svago; 30 03 2020, 22:52.

      Comment


        #48
        Vs: Kirgiküttev 5G?

        Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
        Kui uskuda telefoniekraanil olevat 4G siis teenusepakkuja pakkus alguses, paar kuud mul üle 30Mbps, asjad liikusid tõesti suurusjärgu võrra kiiremini aga probleem ilmnes peale prooviaega, siis kiirus langes ja on nüüd seal 10 kandis aga ei ole sugugi haruldane olnud ka 1 ja alla selle Mbps. Prooviajal võimaldati seda üle 10km kauguselt läbi õhu tavaline hiina Huawei ruuter, ilma igasuguse lisaantennita. Proovisin ka antenni aga kiirus paranes vähe.
        Nüüd kuipalju see 4G üldse maksimumis võimaldaski?
        Et ilmselgelt kui selle võrgu täit potentsiaali kasutaks siis ilmselt ei teki mingit häda, et kiirus väike. Fiibril ainult hea ja kindel, tuttaval Arukülas näitas konstantselt 100 aga kahjuks on eestimaa suurem kui vaid Harjumaa ja keegi seda kaablit kuhugile ~200km vedama ju ei hakka.
        5G ei olegi mingit arukat mõtet - isesõitvad autod? "targad" linnad? jne?
        See arukus, tarkus ja isemõtlemine peaks nagu üleääre ajama aga tehnoloogilisest poolest kasvõi elementaarfüüsikas ei ole nagu näha eriti
        See sinu post tegelikult paljuski vastab, et mida nende G numbrite kerimisega taga aetakse. Need mobiilitehnoloogiad, nagu ka wifi, on oma olemuselt point to multipoint tehnoloogiad elik üks saatja peab jagama oma ressurssi kõigi tema külge hakanud tarbijate vahel. Seega need tehnoloogia maksimumkiirused mitte ainult ei eelda ideaalseid levitingimusi, vaid ka seda, et sa oled ainuke kunn külas. Kohe kui tarbijaid juurde tuleb, siis läheb see kiiruslik ressurss jagamisele. Sellepärast alguses ongi hea ja siis hakkab halvem. Ja siis veel halvem. Ja siis keeratakse masti uus tehnoloogia, mille teoreetiline maksimum on n korda kiirem ja alguses on kõik õnnelikud. Aga siis lähevad facebooki seina videod tasapisi 4k-ks ja küla skrollib kogu selle ilu jälle kooma. Jääme järgmist G-d ootama.
        Toidan trolle!

        Comment


          #49
          Vs: Kirgiküttev 5G?

          Esmalt postitatud redart poolt Vaata postitust
          Jääme järgmist G-d ootama.
          Selle mõttega võib nõustuda aga ma pigem kahtlen süsteemi funktsionaalsuses.

          Kasvõi seetõttu, et see on tõesti ilmselt vast juba või lähimal ajal koht kuhu võiks linnainimestele varsti ekskursioone teha - ma oletan, et siin on ruutkilomeetril ehk paarkümmend võrgutarbijat ja ilmselge on, et kõik nad ei kasuta üldse sama operaatorit - naaber ~400m kaugusel kasutab näiteks kindlalt teist operaatorit, teises suunas umbes sama kauge naaber, temakohta ei tea.

          Nüüd kui räägitakse, et 100 000 seadet 4G puhul ruutkilomeetri kohta siis huvitav küll mis super parem see 5G puhul miljonil oleks? Jääb siis sellest ka väheks? Ilmne on,e t need suured numbrid ongi suured vaid teoorias kuid kui praktikas nii nõrk on asi siis???
          Teisalt ei usu - linnades ei oleks praegu juba midagi enam ju teha.
          Telefoniga ma väga vähe olen netis, ehk kuus korra-kaks kuulan mingit muusikat juutuubist kui kuskilt kõrva jäänud mõni huvipakkuv lugu, muud seal läbi neti praktiliselt ei tee.
          Need autojutud jne pole mõistlikud - näha oli kui 35km kauguselt tuli eelmisel nädalal kiirabi kuna oli kahtlus, et kokkupuude tõvega
          No kui need võrgupõhised GPS orienteerumised tingisid, et 35km läbimiseks kulus üle pooleteise tunni+10km linnulennult asukohaga mööda pani GPS siis mis kasu (seda ka on mainitud, et aitab maru palju igapäevaelus) selelst 5G-st oleks? Ega siin igapäevaelu see 10x paremaks ikka ei tee.

          Kuigi individuaalne suhtumine läheb teemast mööda siis mõtlesin algselt pigem rahva üldisemat seisukohta selle võrguvajaduse kohta üldisemalt, et milliseid seisukohti jagatakse.Uuringuid saanud loetud siis ikkagi on üsna ühene, et pidevat ja intensiivset kasutust pole uuritud väga põhjalikult ja isiklikult küll mulje, et suurt mingit muutust sellest ei tuleks - natuke kiirem nett=ilmselgelt rohkem rämpsu reklaame ja igasugu tühja-tähja.
          -superradical-

          Comment


            #50
            Vs: Kirgiküttev 5G?

            Tegelikult, 5G on paratamatus, see tuleb ja on ainuke võimalus suurendada andmemahtude läbilaskevõimet.
            Kui ei saa aru sageduste seosest MHz vs. GHz siis polegi mõtet edasi jahuda. Pole ka mõtet hakata mind pommitama küsimustega sellel teemal, mis siis vahet on. Mina saan aru, kes ei saa aru, minge kooli.
            Tänan kasutaja Scott( ilma irooniata). Postitan tekstid telefonist ,... ja ikka tuleb vigu.

            Comment


              #51
              Vs: Kirgiküttev 5G?

              Ma olen vist millestki ilma jäänud! 700MHz=0,7GHz. See on aritmeetika, aga taga aetakse hoonevälist mahtu. Minu küsimus on: "Kuidas seda mahtu saab kasutada suure kiirusega, ruumis sees asuv iga indiviid, kui ta seda soovib? Kanali müüjat see ei huvita, aga mind tavakodanikuna küll, kui ma pean selles ruumis viibima! 0,7GHz ei läbi praktiliselt betooni!
              viimati muutis kasutaja rainadov; 31 03 2020, 21:50. Põhjus: koma

              Comment


                #52
                Vs: Kirgiküttev 5G?

                To: Rainadov: teoorias tõesti ei tohiks 700MHz läbida betoonseinu, aga siiski läbib. Läbi ka 2GHz suurepäraselt.

                Comment


                  #53
                  Vs: Kirgiküttev 5G?

                  Betooni rf transparency on siiski viletsa poolne.
                  https://blog.ibwave.com/a-closer-loo...hz-5ghz-bands/

                  Comment


                    #54
                    Vs: Kirgiküttev 5G?

                    kõik oleneb sellest palju betoonis on sarrust ja mis materjalist see on.

                    Comment


                      #55
                      Vs: Kirgiküttev 5G?

                      Läbib mingil määral, aga ikkagi kehvasti! Suurepärasusest on asi kaugel!Aga need, kes on väljaspool, saavad kogu välise kiirguse välja tundma! Neil üldjuhul pole Faraday puuri ümber. Vene radaritel oli remondi ja seadme ülevaatuseks kaasas tehnilise vahendina, maandatav metallist rõngassärk. Ripnevate kodinate kaitseks oli särk piisavalt pikk ja kodinate juures sai esimene ning tagumine pool ilusti katvalt kokku. Nagu mõõkade ajastul. See oli paratamatut hädaohtu vähendav abinõu. Röntgeni aparaate teenindav personal kus iganes, meditsiiniasutustes, piiril, lennuväljadel ja mujal on kaitstud ~5 cm aparaadi tinaseinaga, teenindavad arstid peituvad veel täiendavalt ka tina taha, kaugemale oma ruumi, pildi tegemise lühikeseks ajaks. Kahjulik mõju on ikkagi ajast sõltuv. Tänu sellele see teenindav personal elab ka kauem kui 40-50 aastat, nagu oli see mõnekümne aasta eest. See on statistika. Ma ei ole seepärast juba sellise üleoleva meeleolu loomise poolt, et noh, mida see pisike kiirgus ikka teeb. Tunda annab inimestel aastate möödudes! Keegi ei suuda mulle ka ära seletada kogu selle jampsi vajadust. Pole ju sellist infohulka, mida peab ilmtingimata üle õhu, läbi inimmassi edastama. Hinas on tiheasustus paljudes kohtades, teine riik, teised kombed ühiskonnas. Meil ???

                      Comment


                        #56
                        Vs: Kirgiküttev 5G?

                        Big Data jaoks pole ükski võrk kunagi suur... või tähendab, liiga kiire. Kui meil praegu juba tehakse isikustamata andmetega avalikke andmekogusid - üks peaks kohe kohe homme-ülehomme saama avalikuks, siis tulevikus saaks sarnaselt koguda andmeid näiteks külmkappidelt - palju ikka on neid kes käivad öösel nosimas?
                        Ok, Hiinas on see asi üle läinud juba isikustatud faasi, mis tähendab et sind vaadeldakse nii kaudsete metaandmete kui otsese vaatluse (turvakaamerad) alusel, ja kui astud lubatud teelt kõrvale, on sul kohe patrull sabas. Nii otsiti seal karantiinist mittehoolijaid taga. Muide, ka Moskvas tehti just samamoodi.

                        Teate, meile meeldib siin unistada mingist e-riigist vms, aga maailm astub kahel sammul korraga meist mööda juba ammu selles valdkonnas, tegelikult.
                        Meil on lihtsalt üldiselt riigi rahvastik natuke ühtlasemalt kaetud nn e-teenustega kui näiteks venes, kuid maailma metropolides on rahvaarv kordades suurem kui meil terves riigis. Ja seal toimib meeletu data liigutamine, mis iganes eesmärgil. Moskvas teeb robot teile mitu aastat juba trahvi siis kui te foori taga rohelist oodates paiknete natuke joonte vahel valesti ja/või olete ootamise piirjoont ületanud - mõelge palju on foore, palju on seega datat vaja liigutada, reaalis. Meil unistavad et äkki suudavad kahe kiiruskaamera vahel kiirust arvutada, et rohkem pappi saaks kätte. Mitu aastat juba unistavad...

                        Meil pole seda 5G'd vaja, kuna me ei genereeri tegelikult eriti mingit datat (võrreldes teistega), aga meil saab probleem tulevikus olema kui me ei kohaldu ülejäänud maailma hardwarega, kui me ei lähe nende muudatustega kaasa.
                        Lihtne näide, võibolla kolme aasta pärast ei toodetagi ühtegi telefoni mis oskaks midagi vähemat kui 5G - mida me siis teeksime - kui meil on piltlikult öeldes sahtlid vanu Nokia telefone täis? Me ei saa ISE ju õieti näomaskigi õmmeldud, ja kui saamegi - on mingid jopskid CE sertifikaati nõudmas ,). Rääkimata siis sideseadmete tootmisest oma nägemuse järgi...

                        Reaalsuses muidugi päris nii kohe ei lähe, et ainult 5G, aga suund on selline. Ülaltooduga ei taha ma öelda et mulle 5G (või lihtsalt kiiritamine) hirmsasti meeldib, aga me ei saa seda vältida, tuleb see igal juhul, nii või naa. Meie otsustajate roll oleks siin aga hoolikamalt valida sagedusi selleks, limiteerida intensiivsusi ning kus vähegi võimalik, rõhuda siiski optika kasutamisele.
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

                        Comment


                          #57
                          Vs: Kirgiküttev 5G?

                          kunagi sai plaanitud riistvara ise tootmist. kõik arvasid et kallis ja mittekasumlik.

                          aga näed, Toshiba vendade jaoks ei olnud kallis ja mittekasumik.

                          jaapani siseturu jaoks on toode olemas ja ekspordiks ei paanita teha.

                          jutt siis dokumendiskännerist mis töötanuks kõik mõeldavatel opsüsteemidel ühte moodi. opsüsteemid näeks skännerit kui irdketast, millepeal on skännitud asjad.

                          Comment


                            #58
                            Vs: Kirgiküttev 5G?

                            Huvitav, et kardetakse "kiiritamist" 5G -ga seonduvalt, samas on meil enamusel kodudes wifi "purgid" töös, kas see siis ei olegi kurjast? Ja siit edasi, kui kõrgemad sagedused üldse läbi petooni ei tohiks pugeda, siis kuidas wifi seadmed kõrvalruumides töötavad?
                            4G siiski jääb jalgu juba praegusel ajal oma kiirusega. Tööl, seadmete vahel ei hakka otsima optilist kaablit, et saada kiiremat ühendust. Minul on igapäevaselt tööl asendamatu tööriist telefon, just , seadmete manuaalid ja info leidmiseks internetist. Tarkvara uuendused (selleks kasutan ka mobiilset internetti sim kaardiga läpakas), mis on mahtudelt väga suured. Jätkuvalt. Ei maksa ajada segi mobiili masti antennide võimsusi vanade suurte lokaatorseadmetega, nendes "küteti" välja kilovatte.

                            Comment


                              #59
                              Vs: Kirgiküttev 5G?

                              Ei levi see wifi midagi nii väga läbi betooni, ega ka läbi maakivist korraliku müüri. Isegi serviti laotud veneaegne tuhaplokk suudab üllatavalt kenasti kiirgust vähemaks võtta.
                              See et nad töötavad, ei tähenda et nad hästi töötavad, pigem on nad "fall-backi" teinud 11B peale. Seadmete vahele võib ka vaske pruukida, aga täna vasest kellegile kliendiühendust luua on mõeldamatu. Seepärast ma ka rõhusin optika vedamisele. Kuidas keegi omal garaazis netitab, on juba teine jutt, mis kliendiühendusi ei puuduta.
                              Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                              Konfutsius

                              Comment


                                #60
                                Vs: Kirgiküttev 5G?

                                Nt, ühekordne betoonsein vähendab WiFi 4G (2.6) levi ainult "ühe pulga" võrra, spetsiaalseid mõõdistusi ei ole teinud.

                                Comment

                                Working...
                                X