Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Usa küttekeha Eestis tööle

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Usa küttekeha Eestis tööle

Oh sa püha müristus!

Mis ma nüüd siis peale hakkan? Keda võiksin uskuda, üheltpoolt räägitakse võimalikult arusaamatult kahtedest, teiselt poolt räägitakse 25 aastasest elektritööde kogemusest k.a. alajaamades...

Kas kellelgi on õigus või kui nüüd jälle sellest keskmisest rääkida siis tuleb pinge (220+110):2=330:2=165V ?

oehh... ma ei arvanud, et teil kõigil nüüd magamata ööd ja loomkatsed algavad, kui seda teemat alustasin, ehk on kavalam proovida mõne elektrotehnika õpetajal nööbist kinni haarata?
    viimati muutis kasutaja mrmuusika; 26 February 2013, 13:10. Põhjus: typo

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
      Tõesti tõsine probleem.
      Naistega ei tule välja, kohvivee keetmisega ei tule ka välja.

Proovime laelambi ja EE arvega.

Laes on 100 W lamp. Paneme põlema, põletame tund aega.
      Siis lülitame välja ja tund aega ei põle.

(See on sama mis selle dioodiga ainult et seal see sisse välja käib sagedamini.)

Arvutleme.
      Esimene tund oli pinge 220 V ja vool 0,45 A.
      Energiat kulus 0,1 kWh ehk 100 Wh.
      Teine tund oli pinge 0 V ja vool 0 A.
      100+0 =100 Wh. Kahe tunni peale keskmine 50 Wh

Kahe tunni keskmine pinge oli (220+0)/2=110 V
      ja keskmine vool (0,45+0)/2=0,225
      Seega keskmine energiakulu 110*0,225*2= 49,5 Wh

Olen väga selle idee poolt et kõik maailma voolumõõtjad mõõdavad valesti ja
      MEIE peaksime maksma tegelikult poole vähem.
      Mitte niipalju kui oleme kulutanud vaid niipalju kui oleme KESKMISELT kulutanud.

Ikka selle ruudu jama. Kuradi kaks.
      Ma ei mõista selle näite loogikat, mille põhjal väidad, et peaks maksma poole vähem - sinu näite järgi tuleks maksta 49.5w elektri energia eest, see on täitsa õige väide, aga sa maksad KAHE TUNNI eest, kus mõlemas tunnis maksad ~50w eest, või siis 1 tund 100W eest, liidetavate summa ei muutu nende järjekorrast, kas maksad ühe korra liitri bensiini eest või 2x poole liitri bensiini eest, sulle jääb ikka vaid tühi rahakott

siinkohal tooks mina näite, et kui ma tõmban autot kraavist välja, koguaeg tõmban ja 10 sekundiga saan ta sealt välja. aga kui ma tõmban ainult sekundi, siis sekundi puhkan ja siis sekundi taas sama jõua, siis ma saan ta sealt kraavist välja ju 20 sekundiga? mitte ei ole nii, et ma saan ta sealt kraavist välja 14.1 sekundiga?

Minu arvates kõiki selliseid näiteid ei saa vast elektrotehnikasse rakendada, eriti veel rääkides vahelduvvoolust...

Comment

Mida see katse siis õieti näitaski?...et 100W küttekeha võttis ühel juhul tunni kohta sada vatt-tundi ja teisel juhul(ehk siis just nagu dioodiga variandis) viiskümmend, sain ma õigesti aru? Mille üle me siin õieti siis nüüd vaidleme?

Comment

No keegi pidi ju luukere kapist välja tooma. Siin tekib suvalisest teemast hirmus filosoofiline arutelu.
          Et näidata veelkord otse näpuga ära milles viga on, 220-st pool perioodi maha võttes on pinge ruutkeskmine 155V mitte 110. 240-st saab 170V.
          Kui arvutuseks kasutada 110V siis ongi segadus käes.
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

ja kui demagoogitsemise vahepeal tulla tagasi teema juurde, kas antud meetmega (dioodiga) on siis võimalik saada seade tööle või mitte?

ja kui mitte, siis missuguste vahenditega seda võiks saavutada?

Comment

Ei.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                No keegi pidi ju luukere kapist välja tooma. Siin tekib suvalisest teemast hirmus filosoofiline arutelu.
                Et näidata veelkord otse näpuga ära milles viga on, 220-st pool perioodi maha võttes on pinge ruutkeskmine 155V mitte 110. 240-st saab 170V.
                Kui arvutuseks kasutada 110V siis ongi segadus käes.
                ma ei hakka üldse vastu vaidlema, kui endas kindel oled, kuid lihtsalt tekib küsimus, kuna siin igast huvitavaid näiteid kasutatakse, siis kui klaasist pool ära juua siis on ju alles pool klaasi mitte 2/3 ? st, et kui ikkagi võrgupingest POOL(perioodi) maha võtta siis peaks alles ka jääma ju poole, mitte rohkem ega vähem, sest et kui pool ära võtta ja alles jääb rohkem kui pool siis oleme leiutanud isetootva energiaallika ehk igiliikuri?

Comment

Ongi nii et pool, aga mitte pingest vaid võimsusest. Kui su seade panna otse vooluvõrku siis tarbib ta 4x rohkem. Kui sellest pool järgi jääb on seda liiga palju.

Comment

Türistoriga

Dioodidega

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                      ..
                      .....
                      Istu, 5.
                      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Pane 2 TOSSUMASINAT elektriliselt järjestikku.

Comment

Mnjah...olles veelkord eemal viibinud ja elu üle järele mõelnud - mu "raudsel" loogikal peab midagi viga olema tõesti, hakkan ka juba uskuma, et õigust räägitakse.

Comment

Valaks veel veidi ôli tulle - tavaliselt on küttekehadel takistuse temperatuurisôltuvus. Môôtke külma elektripliidi vôi hôôglambi takiskus ja arvutage selle kaudu vôimsus.

Mittelineaarse vahelduvvoolukorral pole I * U valemiga kuigipaljuteha täpset valemit ei mäleta (EPMÜ elektrotehnikast on pea kümme aastat möödas) aga igatahes tulid sinna valemisse integraalid sisse.
                            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Ega küttekehadel see takistuse temperatuurisõltuvus väga suur tegelikult ei olegi. Hõõglambil on jah küll suur.

Comment

Esmalt postitatud holt poolt Vaata postitust
                                Mida see katse siis õieti näitaski?...et 100W küttekeha võttis ühel juhul tunni kohta sada vatt-tundi ja teisel juhul(ehk siis just nagu dioodiga variandis) viiskümmend, sain ma õigesti aru? Mille üle me siin õieti siis nüüd vaidleme?
                                See oli katse näidata et dioodiga jääb järgi pool võimsust ja mitte veerand.
                                On ju tore kui poole toetajate arv kasvab.

Aga tunnen tõsiselt kaasa õpetajatele kes peavad seda kõike päevast päeva seletama.
                                Pinge, vool ja võimsus on üks suur segadus. Samas on nende vahelised seosed mitte eriti hullud.

Olgu, peale. kui tossumasin ka maha põleb siis pole see ju suur kaotus.
                                Küttekeha on asendatav.

Comment

Working...
                                X