Päikesepaneel, laadimiskontroller ja AGM-autoaku

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • dB321
    Liige
    • 04/2013
    • 155

Esmalt postitatud OSX poolt
    MPPT ja PWM kasutavad pingeid erimevalt, MPPT vajab vähemalt 2x kõrgemat pinget sama akusüsteemi puhul, võrreldes PWM'iga. See tähendab siis et PV paneelid tuleb ühendada kontrolleriga erinevalt, PWM puhul piisab kui nad on paralleelselt, MPPT puhul aga tuleb teha vähemalt kaks paneeli jadasse, tihti ka rohkem et pinge oleks optimaalses töövahemikus. Näiteks 24V süsteemis PWM töötab sisendis 31V paneelipingega mille saab anda üks paneel, aga MPPT võib vajada kolme 31V paneeli jadas, et töötaks normaalselt. S
    see jutt oli selline et mppt puhul pane 12v akul, 12v süsteemile 18v asemele 36v, 31v paneeli controllerile külge.

jaa sa ise olid üllatunud et mul see uus mppt andis laadimis amprit välja, 18v paneelil, kui paneelid on paralleelitud, mitte järjestikult.

siin üks ütles kaa et mis loll jutt et, et mppt tahab 12v süsteemi laadimiseks alates 2x18=36v paneeli .

see oli mul juba teema alguses öeldud et mul on 18v paneelid paralleelitud, mitte järjestatud.

sellest oleks võinud juba aru saada millest jutt käid.
    viimati muutis kasutaja dB321; 14 July 2025, 22:48.

Comment

• OSX
      Üldmoderaator
      • 02/2007
      • 5594

Kle sa mõnda tööstuslikult toodetud MPPT kontrollerit oled peale selle ühe veel näinud? Oled andmelehti näinud, lugenud? Oled ehk paigaldanud mõned pargi, kas endale või sõbrale kasvõi, et tead mis on loll jutt, mis mitte jne?

Ei tasu mulle omistada mingit üllatust asjas milles ainus üllatus saab olla et üldse töötab. Mis amprit ta sul välja andis, see 22W on mingi tootmine? 300W paneeli ja 22W kasulikku, vaat see on tõesti null-komadega "üllatus" missugune.

Kuna siin jutt läheb ilaks ja lolliks ja mis kõik veel, siis ma soovitan, otsi mõni teine koht kus seda ila arendada. Siin panna teistele suhu sõnu mida pole öeldud, vaid mis on nii sinu peas kumisema läinud, ei ole kohane foorumile. Sulgen selle teema just seetõttu. Ja nii ongi "kaa".
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

Comment

• Scott
        Üldmoderaator
        • 04/2003
        • 2517

Vist on liiga kuum ilm mõjunud?
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

Comment

• OSX
          Üldmoderaator
          • 02/2007
          • 5594

Tõesti, Scott, ma ei tea mis mõjub või mitte, aga kurb on.

elukaz. Ütesid et "MPPT toimetab omaette ja temast saadud energia tuleb akule sobivaks pingeks konvertida​". Mida teeb MPPT? Tekitab kontrollitud lühist PV sisendile, millest arvutatakse mis koormust on mõtet paneelidele anda et pinge neil liiga madalaks ei läheks, et saada kätte see energia mis muidu jääks saamata. Pinge on kõrgem 2x või rohkem kordi seepärast et oleks suurem mängimismaa kus toimetada, mida suurem see on seda kergem ja stabiilsem on selle etapi töö.

Nüüd kontroller. See on seade kus on väljund akule, PV sisend, lülitatav väljund koormusele. Ja mitte mingit "tuleb akule sobivaks konvertida" enam ei tehta, sest kogu buck on arvestatud juba selle järgi mis süsteemipingega peab töötama. Aku väljundisse saame me selle pingevahemiku mis akul olema peab. Selline on teemas mainitud MT4010. Ja kõik muud asjad mis liigituvad MPPT kontrolleriteks.

Inverter, mis toodab lisaks ka vahelduvpingeväljundisse, seevastu teeb step-up konversiooni, et DC-AC oleks kergem teostada. Sellisel juhul tõstetakse nn siinipinge ligi 400V kanti, millest siis tehakse nii AC väljund kui step-down aku laadimiseks, vaat siin on tegemist "akule sobivaks konvertimisega"... ainult et kus siin inverterist räägiti? Ei räägitud. Kolm posti eespool saime väga täpsed juhised millest me pidanuks rääkima...
          Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
          Konfutsius

Comment

Working...