Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Päikesejaam

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Päikesejaam

    Tracker valmis.

    Nüüd mõtlen kuidas ehitada talle toide. Trackeril siis kontroller ja kaks mootorit. Kontrollerile sobib tööks 12-24V, kaitse 6A. Mootorid aga erinevad: üks 24V, teine 36V. Amperaaž teadmata. Käsitsi järgi ühendades näiteks 18V akutrelli aku pealt jõuavad oma tööd teha mõlemad kenasti. Missugust trafot kasutusele võtta? Ta peab jõudma ära toitta ka mõlemad mootorid üheaegselt. Samas ta ei tohi liiga võimas olla, sest ta on tarbija ja voolu all 24/7. Ideeks on praegu arvuti laadijad. Mõnel on koguni 5A 19V juures ja nad ei maksa suurt midagi. Asukoht on aga väljas ja niiskuses.

    Comment


      #17
      Vs: Päikesejaam

      Kunagi oli probleem et majapidamises 1 faas oli ajaliselt palju koormatud ja 25A kaitse lendas välja. Lahendus oli lihtne. Sain kuskilt mingi 5 KW trahvo 24V väljundiga aga 3F. Sisend sai ühendatud tähte aga lisaks sai tähe korral ühendatud neutraal keskpunkti. Egas see trahvo muud teinud kui jaotas võimsuse 3F peale ära.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

      Comment


        #18
        Vs: Päikesejaam

        Mul on ehitamine pooleli. 6 paneeli tracker millele tuleb 3 inverterit. APS yc500a. EE listis olev ja kasutada lubatav. Mina olen nii saanud aru, et lased võrku 3 faasi selle 1500w ja kui tarbid ühest faasist sama palju siis on võrgust null tarbimine. Trackeri mootorid on lineaarsed aktuaatorid.35v aga töötavad ka madalama pingega. Plaanis võtta toide ühelt paneelilt paraleelselt ja panna sinna 2 akut, et annaks välja 24v. 5ah akud. Sealt edasi arduino toide ja 2 h-bridget mootoreid juhtima 24 voldiga. Arduino soft on siin http://pastebin.com/pP6km9tt Laual pööras aga ma ei saanud teda pöörama tagasi itta kui valgus langeb teatud piirini. Ei süveneud ka eriti tegelt. Näita trackeri pilti. Mul on selline https://goo.gl/photos/93tR4MtVpmhGJHkr9 https://goo.gl/photos/pphZL2s9veFwBgE17 Täna veel ühe paneeliga aga peaks tulema 5 tk juurde. Kokku 6 paneeli 265w 0.4€/w
        290w paneel maksab 0.5€/w
        Müüa pole mõtet elektrit. Kõik omale. Tesla 14kw aku on kõige soodsam. One 14 kWh Powerwall battery £5,400
        Mul on pikk kaabel maasse kaevatud. 120m. Kuna seal midagi ei liigu ja teede alt läbi ei lähe siis pole kollases torus. Kaabel on 4x16 alumiinium. See on kõige odavam ja kindlam maakaabel. Kaevasin 0,7m sügavusele. Mõnes kohas on rohkem.
        https://goo.gl/photos/Lb1BjRUWGXPFzD1d9
        viimati muutis kasutaja insippo; 21 m 2016, 10:06.

        Comment


          #19
          Vs: Päikesejaam

          Selline mul.
          Lisatud failid

          Comment


            #20
            Vs: Päikesejaam

            Igatahes vägev.Paljuga ja kust hankisid selle slew drive mootoriga ?

            Comment


              #21
              Vs: Päikesejaam

              Palju see jälgija ise maksma läheb või siis palju tööstuslik maksab?
              otsija

              Comment


                #22
                Vs: Päikesejaam

                Slewing drive-i tellisin Hiinast, "Wanda bearing" või kuidagi nii oli tootja, 500 ringis oli hind. Toll tuli hiljem otsa. Aga selle eest nüüd keerab kasvõi 360°. Suvel päike käib 270°. Aga muus osas, tegin paberile joonise, ostsin rauda poest ja keevitasin kokku.

                Comment


                  #23
                  Vs: Päikesejaam

                  Teisisõnu tööstuslik maksab 1000 julgelt, kuhu sinu nimetatud kogus paneele peale mahuks. Siin eespool mainiti, et 250W paneel maksab ca 100.-kas poleks ehk kavalam nii 7-8 lisapaneeli osta ja vastavalt ühed hommiku-, teised õhtupäikese peale suunata? Muidugi ka paneelide alus maksab, aga see ilmselt ikka kordades odavam, kui see liikuv värk, töökindlus ja kulumine(jää) samuti probleem. Kusagil silmasin, et olid sellised betoonkannud valatud maapinnast vähe kõrgemale ja siis immutatud laudadest alus tehtud, kuhu paneelid peale laoti, sedasi kestaks immutatud puit ka ilmselt aastakümneid, kui otseselt niiske maapinna vastu ei puutu. Keegi võiks siin proovida, kel paneele üle, et pangu üks jälgija peale ja kaks paneeli niisama üks näiteks hommikusuunas, teine õhtusuunas vaatama ning siis päeva lõpus vaadaku Wh-sid kummagi komplekti kohta eraldi. Esimene testpäev võiks hommikust õhtuni päikeseline olla ja teise katse võiks pilves ilmaga teha, mida meil siin ikka üksjagu tegelikult. Pilves ilmaga oleks kahe paneeli tootlikkus ilmselt 1,5x vähemalt suurem, kui sellel ühel, mis jälgija seljas oleks.
                  otsija

                  Comment


                    #24
                    Vs: Päikesejaam

                    Tonni eest saad 3-4 paneelile tööstusliku jälgija, suuremad maksavad 3-4 tonni ilma vundamendita.

                    Comment


                      #25
                      Vs: Päikesejaam

                      Täpselt nii. Minu jälgija läks maksma 300€ umbes . Olen seda slewing draivi otsinud igalt poolt aga ei kuidagi odavamalt. 650€ maksab mõtetu jälgija neljale paneelile. Kuidas sul see pöörab, et millega? Arduino või lihtsalt transid ja fototakistid või kellaajaliselt jälgib päikest ?

                      Comment


                        #26
                        Vs: Päikesejaam

                        Hiinast tellisin kontrolleri koos päikeseanduriga, 100€. Nii kui päikest näeb nii selle poole keerab. Selle pluss on see et pilves ilmaga ei tee midagi. Vertikaalasend ja tagasikeeramine on tal ka muidu peal, aga mul ei tööta, sest see kontroller edastab tagasikeeramiskäsku umbes 3-4 minutit. Mul ülekanne aeglane ja vaja umbes 10 minutit täielikuks tagasikeeramiseks. Talvel sellest piisab, aga suvel on töödiaposoon pea 270° ja vajab rohkem aega. Küll ma suveks selle kuidagi lahendan. Tuuleanduri valmidus ta ka muidu peal, aga arvan et ei hakka panema, paar korda aastas on tormid meil, keeran puldist.

                        Comment


                          #27
                          Vs: Päikesejaam

                          Selline ?

                          Comment


                            #28
                            Vs: Päikesejaam

                            Juust.

                            Comment


                              #29
                              Vs: Päikesejaam

                              Nad kõik on seal sellised. Ma pole teistsugust näinud.

                              Comment


                                #30
                                Vs: Päikesejaam

                                Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
                                Mul on ehitamine pooleli. 6 paneeli tracker millele tuleb 3 inverterit. APS yc500a. EE listis olev ja kasutada lubatav. Mina olen nii saanud aru, et lased võrku 3 faasi selle 1500w ja kui tarbid ühest faasist sama palju siis on võrgust null tarbimine. Trackeri mootorid on lineaarsed aktuaatorid.35v aga töötavad ka madalama pingega.
                                Kas APS yc500a mikroinverterit on võimalik ka EU's 50Hz sagedusele tellida?

                                Üldine küsimus trackeri'te ehitajatele - kas teete seda rohkem entusiasmist või on sellel tegevusel ka majanduslik aspekt?
                                viimati muutis kasutaja Scott; 23 m 2016, 05:39. Põhjus: kõike ei pea tsiteerima

                                Comment

                                Working...
                                X