Teade

Collapse
No announcement yet.

Kõlarite modimine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #91
    Siin näha magneti lisamine, originaalis oli see üsna keskpärane (see kleepsuga), sama suur kui kõrgsagedusel. Audio Pro monitoride midbassidega tegu.

    Comment


      #92
      Kuna meil modimise teema olemas. Küsin mis rahvas arvab, mis siin filtris paremaks saab teha? Kõlarite hinnaklass u 5-6k. Kõige rohkem käed sügelevad C6 kondekat ära vahetada. Mingil ajal sai ka tootja käest arvamust küsitud, vastus oli enam vähem ootusepärane:
      I understand from your questions a big misunderstanding , as what we are doing and why we are doing things.
      Our philosophy and credo is to design and manufacture the best possible speakers, especially regarding performance and design. To follow our task we design a speaker, what sometimes takes years, then look to find the best high end quality suppliers from any part of the world and then we manufacture the final speaker creation. The result is an outstanding and unique product, we consider loudspeakers to be far more than just cool technical products. Every our product is an embodiment of individuality. The uniqueness of our loudspeakers has formed the foundation of our success since 1985 and inspires us to constantly strive to reach new goals. As a result, our loudspeakers will continue to excel in the future.
      Having this in mind I please you to understand that your model is a high end speaker as it should be.
      We do not see any reason for any technical changes. If you decide to change any part of your speakers, you should know that you risk the balance of the speaker system, I am sorry, but this is something we not support.
      Click image for larger version

Name:	DSC_0250_cr.jpg
Views:	605
Size:	92,6 KB
ID:	1121985 Click image for larger version

Name:	DSC_0226_cr.jpg
Views:	614
Size:	391,3 KB
ID:	1121986

      Comment


        #93
        Sulle anti viisakalt teada, et sa ei tea mida sa tahad ja nemad teavad sinust paremini mida sina tahad. Ja muidugi, et sa ei suuda ega oska seda ise saavutada mida sa tahad.
        Antud juhul ei pruugi see juhtum olla aga high-endi juures üsna tavaline, et tehakse mingi kiiksuga lahendus ja üritatakse kõigile selgeks teha, et nii on kõige parem, tegelikult tahetakse millegi erilisega silma paista ja teistest erineda. Muidugi ei saa õige high-endi tootja lubada ja toetada sellist asja, et mingi kondeka vahetamine filtris teeb nende toote veel paremaks, see viiks nende reputatsiooni alla.

        Aga mõtle natuke sellest otsast, mis valjukas selle C6 taga on, kui suure induktiivsusega ja mida sa selle vahetusega saavutada tahad. Kas tahad panna mingit väiksemate kadudega kondekat või lihtsalt "musikaalsemat"?

        Ma uuriks lisaks kas L1 ja L2 vahel induktiivset sidestust ei teki.
        viimati muutis kasutaja moi; 23 m 2022, 22:13.

        Comment


          #94
          Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Muidugi ei saa õige high-endi tootja lubada ja toetada sellist asja, et mingi kondeka vahetamine filtris teeb nende toote veel paremaks, see viiks nende reputatsiooni alla.
          Tootjal on oma eesmärk, teha hea toode võimalikult väiksemate kuludega. Ja veel üks asi mida ta peab jälgima, et odav kõlar ei oleks väga hea. Siis keegi ei osta kallima otsa asju. Sama tootja kallimates seeriates kasutab ki paremaid detaile.
          Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Aga mõtle natuke sellest otsast, mis valjukas selle C6 taga on, kui suure induktiivsusega ja mida sa selle vahetusega saavutada tahad. Kas tahad panna mingit väiksemate kadudega kondekat või lihtsalt "musikaalsemat"?
          C6 taga on tweeter. Kõige tundlikum element kõlaris. Ja sa ise väga hästi tead, et kõik kondensaatorit kõlavad erinevalt.
          Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Ma uuriks lisaks kas L1 ja L2 vahel induktiivset sidestust ei teki.
          Arvad, et nende vahe ei ole piisav? Kuidas siis sulle meeldiks Marten Miles 3 crossover?
          Click image for larger version

Name:	206212127_838464423721757_2037965933177888681_n.jpg
Views:	619
Size:	206,1 KB
ID:	1121998

          Comment


            #95
            Aga mis sa seal ikka sügeled - vaheta ära ja kuula kas oli mõtet või mitte. Selleks ei pea ometi kuskilt luba küsima. ...Mulle jääb silma ka C4, mis ilmselt on bipolar elco, kui päris ära ei vaheta, siis mingi bypass võiks küll mängu tulla.
            viimati muutis kasutaja OSX; 24 m 2022, 08:57.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              #96
              Esmalt postitatud Novembre poolt Vaata postitust

              Arvad, et nende vahe ei ole piisav? Kuidas siis sulle meeldiks Marten Miles 3 crossover?
              Ma arvan küll, et seal on piisav induktiivne sidestus, mis võiks sisegi kuulda olla, kindlasti on see mõõdetav. Anna näiteks HMF osale võimust signaal peale, lühista LMF sisend ära ja mõõda helikaardiga L1 pealt ja siis vastupidi, anna signaal LMF poolde ja mõõda L2 pealt.

              Marteni kohta tekib küll küsimus, et kas nii on meelega tehtud või kogemata juhtus.

              Comment


                #97
                Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                Muidugi ei saa õige high-endi tootja lubada ja toetada sellist asja, et mingi kondeka vahetamine filtris teeb nende toote veel paremaks, see viiks nende reputatsiooni alla.
                Minu pildist on näha, et 5k kõlaris on odavad elektrolüüdid. Teine pilt sama väljukateka ja sarnases konfiguratsioonis 15k kõlari filtris juba hiina polüpropileenid. Kolmas pilt juba 30k kõlar, samad väljukad, sarnane filter, kasutuses juba Clarity Cap peenem kondekas. Aga nagu ma aru olen saanud võrdlustest, halb polüpropileen kondekas on parem, kui hea elektrolüüt.
                Click image for larger version

Name:	2022-08-25_044856.jpg
Views:	566
Size:	193,3 KB
ID:	1122031Click image for larger version

Name:	2022-08-25_044944.jpg
Views:	544
Size:	204,0 KB
ID:	1122032

                Comment


                  #98
                  Ma siin teist päeva liputan saba, kuna otsustasin kõrgete valjukatel magnetvedeliku (ferrofluid) eemaldada ja tulemus rõõmustab väga, kuigi võimsustaluvus vähenenud. Lõpuks 3 paaril kõlarirega tegin seda, üks meeldivamaid nippe üldse, et kõlarid paremini mängima saada. Samas vbl joppas ja kõigi kõrgete valjukate tüüpidega poleks see tõhus upgrade olnud.

                  Sellest järgmine hea modimine oleks keskriba valjukatelt tolmukuplite eemaldamine koos liimiga, mis omasid tarbetut massi. Mida suurem valjuka läbimõõt, seda ebaolulisem see nipp on.

                  Ja muidugi ettevaatlikkusega tasuks kaaluda neid modimisi.

                  Comment


                    #99
                    Ei hakka liigselt detailidess laskuma, kuigi olen ka ise tweetritel magnetvedelikku eemaldanud ja seejärel teist marki õliga asendanud(eesmägiga korrigeerida tw parameetreid konkreetse projekti jaoks mulle sobivamaks), kuid see polnud mitte huupi tegutsemine vaid kogu protsessi sai algusest lõpuni väga täpselt jälgitud ja mõõdetud). Ja seda tuleks kindlasti teha enne filtri tegema hakkamist, sest selle eemaldamise tulemusena muutuvad nii impedanssi kui ka sageduskarkteristikud ja seeläbi kanii filtri mõju tweetrile endale, kui ka üldisele sageduskarakteristikule.

                    Aga kirjeldaks lühidalt, mis kaasneb "nipiga" toimivas kõlaris keskribalt tolmukuppel eemaldada (järeldused võib igaüks enda jaoks hiljem ise teha).

                    Kõigepealt jah, väheneb koonuse kaal. Kuid koos koonuse kaalu muutumisega (muutmisega) kaasneb omakorda terve rea TS parameetrite muutumine. Resonantssagedus (Fs) liigub kõrgemale (kui näiteks tolmukupli kaal moodustas 17% koonuse üldkaalust, siis resonantssageduse muutus on 10%, ehk siis näiteks enne oli 60 hz, siis nüüd on 66Hz), muutub Q-faktor, kasvab elemendi tundlikus ja muutub ka impedanss karakteristik. Selle tulemusena muutub nii keskriba alumise otsa käitumine, muutub keskriba tundlikuse tase kõikide teiste ribadega ja muutub ka kogu üldine sageduskarakteristik ja tonaalne ballanss, ehk siis eelnev tasakaal ribade vahel lüüakse sassi) . Ühesõnga, kui puudub võimalus või oskused olemasolevat filtrit hiljem " järele korrigeerida", siis parem on mitte torkida...

                    Comment


                      Ilma vedelikuta mängivad nüüd kõrgete valjukad oluliselt madalamale, ilmselt ka seetõttu, et vedelik blokeeris magnetpilu ning pilutaguse ruumi. Muutus oli piisavalt suur, et korrektuure oli vaja teha tõesti.

                      Comment


                        See on väga "tricky moment"
                        Esiteks, magnetvedeliku eemaldamisega vähenes nende võimsustaluvus oluliselt(peaaegu ligi poole võrra) ja teiseks, lastes neil veelgi madalamale mängida väheneb nende võimsustaluvus veelgi...
                        ehk siis oht neid loojakarja saata on mitmetes kordades suurenenud. Aga tegelikult vedeliku eemaldamisega muutus nende mehaaniline kontroll ja nende Qms(vedru füüsiline jäikus). Ja kuigi Tw puhul paljud tootjad Q-faktorit ei avalda (sest tweetrid asuvad tootja poolt fikseeritud süsteemis ja lõpptarbija seda väga mõjutada ei saa), on ka Tw Q faktor siiski, vähemalt minu jaoks, üsna ouline parameeter
                        Laias laastus, kui koos magnetvedelikuga oli tweetril näiteks Q faktor 0.7, siis peale magnetvedeliku eemaldamist langes see, oletame et Q faktor 0.5 peale. Võttes analoogiaks woofri käitumise, siis eelnevalt hästi kontrollitud element, mängib nüüd küll i madalamale , kuid kontroll selle elemendi üle muutub ebamääraseks...

                        võibolla on huvitav kõrvutada Seasi lehelt kahte sarnast tweetrit, kus esimene on ilma ja teine koos magnetvedelikuga. Murekoht on muidugi see, et Seas on üks neist tootjatest, kes tweetrite puhul Q faktorit ei avalda.





                        kõige märgatavam erinevus peale sagedus karaktristiku muutumise on impedanssi muutus. See aga omakorda muudab olemasoleva filtri toimemehhanismi hoopis teiseks

                        Comment


                          Hipsteril käib kõlarite ehitamine empiirilisel moel, teda ei huvita Qms, tal määrab tunne.

                          Comment


                            Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
                            Hipsteril käib kõlarite ehitamine empiirilisel moel, teda ei huvita Qms, tal määrab tunne.
                            ma ju tean, sellepärast ma ju natukene põhjalikumalt seletangi, seda enam ei kõiki teisi, kes tema postitust loevad, see tunne ju ei valda...

                            Comment


                              Väga hea, et seletad, samas puudub sul konkreetne kogemus. Mul on 5 Audio Pro Ego seeria kõlli, ja katsetust alustasin keskkõlari tviitriga, mis kasutuna seisis. Eemaldasin vedeliku ja võrdlesin teistega. Kuulasin neid tviitreid filtreerimata signaaliga ning helimaterjaliga, kus palju vokaale. Valiku tegin loomulikumalt kõlava variandi kasuks, ehk siis eemaldatud vedelikuga. Tegin veel sellise nipi, et kuplialuse svammi samuti eemaldasin, sest sellel oht aegade jooksul nätskeks muutuda. Asendsin selle vildist rattakesega.

                              Tviitreid 2 tk. kanali kohta, 1. järku filtrid.

                              Comment




                                Siin räägitakse lahti põhjus, miks tolmukuppel pole hea lahendus.
                                ​​​​​​

                                Comment

                                Working...
                                X