Teade

Collapse
No announcement yet.

Foorumlaste audiosüsteemid!

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

    Täpselt samale asjale viitasin ka oma onkyo ressiga ja loobusin sellest oma teleka läheduses ja leidis uue koha garaazis.

    Comment


      Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

      Asi toimib koos bassikõlariga, seega ma ei hakanud vana süsteemi Arcam -Emotiva enam kasutama.Imelik on see aga küll. Aga jah, muidu kuulasin nagu kasutaja Stosoorok.Kunagi oli minul samuti kaks erinevat süsteemi.Click image for larger version

Name:	18471620_1277844822336737_1469496549_n.jpg
Views:	2
Size:	65,7 KB
ID:	871116
      viimati muutis kasutaja Veix7; 11 m 2018, 20:21.

      Comment


        Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

        Aastal 2006 oli selline...Click image for larger version

Name:	minu tehnika.jpg
Views:	1
Size:	75,3 KB
ID:	871118

        Comment


          Re: Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

          Kasutasin aastaid Arcam'i kodukinoressi AVR-250, enamasti Pure Direct mode's (tämbriblokk väljas), lõpus enne ära müümist samuti eelvõimuna. No ei ütleks küll et resside eelvõimud bassi lõikavad selle kogemuse põhjal... Hiljem oli kasutuses üks Onkyo kodukino eelvõim, sama jutt. Marantz'i resse (2 erinevat) kasututasin kunagi väiksemas korteris, niiet võrdlus praeguse olukorraga pole võimalik, kuid jällegi, võrreldes mõne samas setupis kasutuses olnud klassikalise stereo-võimuga polnud basside puudumine probleemiks.

          Comment


            Vs: Re: Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

            Jah, samas minul ju vahe mäekõrgune, mul oli kah esimene ressiiver aastal 1998. Ükski neist ei saa just madalas osas võimendite vastu. Kindlasti mõned on, mul sõbranna just rääkis, et tema vana Yamaha rx-v675 , andis madalate osas ikka Marantz 6011 silmad ette.Samas Marantz on detailsem. Kuhu see võimsus siis kaob?
            .
            viimati muutis kasutaja Veix7; 12 m 2018, 13:23.

            Comment


              Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

              Esmalt postitatud Veix7 poolt Vaata postitust
              Asi toimib koos bassikõlariga, seega ma ei hakanud vana süsteemi Arcam -Emotiva enam kasutama.Imelik on see aga küll. Aga jah, muidu kuulasin nagu kasutaja Stosoorok.Kunagi oli minul samuti kaks erinevat süsteemi.
              Ma panin lõppvõimu ette sisendi valija mida juhib arvuti. Võib ka ressiiveri juhtima panna. Vaikimisi läheb signaal DAC-ist lõppvõimu, arvuti ärkamisel lülitub ressiiveri peale. Kahe suure kõlariga stereo tundus muusikaga parem kui 2.1 süsteem.

              Selline DIY karp:

              Click image for larger version

Name:	input_selector.jpg
Views:	1
Size:	72,4 KB
ID:	871121

              Leidsin ka ühe vana pildi, aasta võis olla ~2007.

              Click image for larger version

Name:	2007.jpg
Views:	1
Size:	51,0 KB
ID:	871119

              ja ~2016, hiljem polegi pilti teind.

              Click image for larger version

Name:	2016.jpg
Views:	1
Size:	45,0 KB
ID:	871120

              Kõik on müügis, kellel huvi siis PS!

              Comment


                Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

                Heh, sul ju samuti Silver 10-ed ja center! Mis sa siis asemele tahad? Aga sinu süsteem on väga ilus!
                Ma mõtlesin, et ostaks lihtsalt lõppvõimendile RCA two in one out, selliseid ju olemas poodides.Et siis kaks juhet tuleks Arcami r-Pacist ja teised kaks Marantzist Emotiva lõppvõimendisse.Siis saab valida, kas Marantz on sees või väljas. Loomuilikult mehaaniliselt. Aga jah, ma arvan, et esialgu jääb mul nii.
                viimati muutis kasutaja Veix7; 12 m 2018, 10:23.

                Comment


                  Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

                  Ära nii küll tee, Y-RCA on ikka signaalide jagamiseks mitte kokku laskmiseks. MA S10 asemele olen mõelnud igasuguseid alates DIY OB kõlaritest kuni B&W Diamond seeriani välja. Jama on selles, et Eestis praktiliselt kuulamisvõimalus hi-end tehnikale puudub. Lähim oleks ilmselt minna Soome või veel parem Saksamaa/Holland. Peakski sellise "salongide" teema tegema kus on reaalselt korralikum tehnika kohal ja mida saaks ka kuulata/laenutada.

                  Comment


                    Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

                    Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
                    Ära nii küll tee, Y-RCA on ikka signaalide jagamiseks mitte kokku laskmiseks.
                    Milles seineb vahe sisendis või väljundis kasutamsel?
                    Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                    Konfutsius

                    Comment


                      Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

                      OSX, takistuses. Väljundid on tavaliselt madala takistusega ja võivad summutada/lühistada teineteist.

                      Comment


                        Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

                        Eks see on veidi suhteline probleem. Kui üks seade on väljundtakistusega 200 oomi, kui sellele liita paralleeli teine samasugune, jääb resulteerivaks takistuseks 100 oomi, mitte lühis. Lühis võib tekkida seadmega millel "Mute" ahel tõepoolest lühistab enda väljundi ja Y ahelat kasutades siis ka teise seadme oma. Kuid siin on üks aga. Niisugused ahelad on reeglina signaaliahela suhtes jadas sidestatud kuni mõne kilooomise takistiga, mis tegelikult tähendab et klassikalist lühist, testriga mõõdetavat me siiski teise seadme suhtes ei saavuta kuidagi. Ainus võibolla märgatav asi mis võiks tekkida, on muutus signaalitasemes, kui sedagi.

                        Peale selle on reeglina väljundid varustatud lahtisidestuskondensaatoriga, mis kaitseb seadme väljundit võimalike lühiste eest - mis on tegelikult kerged tulema kui ühendatakse RCA tüüpi juhtmeid.

                        Võtsin deskopil parasjagu olnud Denon DVD3910 mängija manuaali, selle skeemis on enne lahtisidestust konkreetselt 2x 150 oomi jadas väljundi RCA pesa poolt lähtudes. OV võimendi datasheet näitab minimaalset väljuntakistust 50 oomi, kui see on mitte vähem kui 300 oomi (tänu kahele takile väljundahelas), ei ole see seadmele tegelikult mingiks probleemiks kui ta on ühendatud Y liitega.
                        Probleem tekib siis mitte seadme signaaliahela komponentidega vaid ainult Mute ahelatega - juhul kui seade mis ei mängi midagi aga on "On" seisus. Kui seade välja lülitada "Off/Stby" siis ma probleeme ei näe Y ahela kasutusel. Kui on probleem, siis on Mute ahel nii kehva teostusega et tuleks nagunii kõrvaldada.
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

                        Comment


                          Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

                          Mul enda seadmete kohta skeeme pole, aga huvipärast mõõtsin mis tester näitab. DAC-i väljund on 75Ohm ja ressil on 100kOhm - kahtlaselt palju. Ehk võib vist isegi proovida DAC -> AMP XLR ja AVR -> AMP RCA. Googeldades jäi silma, et on tehtud ka "custom" Y liiteid kus lisaks takk sisse pandud.

                          Comment


                            Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

                            Proovisin selle Y-RCA ühenduse ära. Juhtub see, et kui kuulata Arcam r-Pac-Emotiva UPA 200 ja Y ühendusel on järgi ka Marantz, siis Marantz peab olema samuti sisselülitatud, muidu heli DAC´ist Emotivasse ei jõua. Samuti langeb tuntavalt helitugevus. Momendil ma seega lihtsalt vahetan manuaalselt RCA pistikuid vastavalt sellele, kas kuulan stereot või kasutan Marantzi kodukinona. Vahepeal täiustasin ka oma kodukino, lisasin esimesed kõrged kõlarid. Samuti Monitor Audio, Radius 90-ned, 2006-2008 aasta mudel. Pisikesed, aga väga tublid! Kuna remonti ei viitsi momendil teha, siis ei hakanud seina freesima ja panin juhtmed karbikutesse.Click image for larger version

Name:	Kodukino.jpg
Views:	1
Size:	483,0 KB
ID:	871222

                            Comment


                              Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

                              Kuna see juhtmete vahetamine tüütas ära ja ei tahtnud ka cd plaate blu-ray mängijast läbi Marantzi kuulata, siis ostsin stereo jaoks ja samuti esikõlarite lõppvõimendiks rootslaste Primare I22 võimendi DAC-iga. Sellel on üks analoogsisend võimalik muuta by-passiks kodukino esikõlarite jaoks, samuti sain ühendada blu-ray mängija digitaalse koaksiaalkaabliga. Mingit tämbriblokki pole, võimsust on piisavalt, heli on väga hea. Arvutiga on ühendus usb kaabliga.
                              Olen väga rahulClick image for larger version

Name:	Primare.jpg
Views:	1
Size:	489,1 KB
ID:	871359

                              Comment


                                Vs: Foorumlaste audiosüsteemid!

                                Lisasin ka juurde teise subwooferi, KEF PSW 2010, suletud kast, 10 tolline. Kahe subwoofri olemasolul oli väga oluline nende paiknemine. Näiteks kui nende asukoht ära vahetada, siis kuminast ma lahti lahti ei saanud. Audio Pro oma on ettepoole mängiv ja resonantsiava avaneb alla. Seega minu toa puhul on erinevalt töötavad subwoofrid arvatavasti parim variant.Click image for larger version

Name:	CIMG3589.jpg
Views:	1
Size:	495,7 KB
ID:	871467

                                Comment

                                Working...
                                X