Teade

Collapse
No announcement yet.

Käsitöökõlarite tootmine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Esmalt postitatud Vintage Fart poolt Vaata postitust

    Tuleb nõustuda ka selle väitega. Samas on lõppkokkuvõttes mingitki mõõtmisvõimekust omada siiski kasulik, kasvõi impedantsi mõõtmiseks.
    Aga võib ka puusalt lasta ja öelda pärast, et "sai päris hea"...
    Tegelikult pidasin ma midagi muud silmas... mõtlesin sinu poolt toodud graafikuid, et need ei sisalda sellisel kujul mingit olulist infot

    Mis aga puutub mõõtmistesse, siis siin on omad konksud, nõksud ja töövõtted. Kuid kõige olulisem on oskus saadud tulemusi tõlgendada ja mõistmine millist infot ja millise piirini saab usaldada.

    Adekvaatsete mõõtevahendite olemasolu ja oskus neid kasutada on minu arust lausa hädavajalik ja see annab väga hea reference punkti kuid lõplikud valikud jäävad siiski kõrvade otsustada.

    Comment


      #17
      Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
      ** Tule
      . . . tegelikult ongi nii , et kuskilt tuleb pihta hakata - kui jaad jobutama - on rong läinud enne kui suudad ennast organiseerida . . . seda enam , et järgnevad postitused näitavad , et kauba peale võid saada kõlarite alg-eksperdi hariduse

      kasulikum ongi alustada olemasoleva ja teadaolevalt toimiva toodanguga - options
      • kui suudad Eestis midagi keskmisest kallimat kellelegi vähem kui 3 aasta jooksul "pähe määrida" - võid ennast müügispetsialistiks pidada
      • samas on võimalik tekitada endale kliendibaas
      Ps! ** see on täesti realistlik "lause" (kui pakkuja seda tõsiselt võttis)
      viimati muutis kasutaja ci139; 11 06 2022, 23:55.

      Comment


        #18
        Omast väiksest kogemusest tean, et meil on kahte tüüpi kliente.
        1. tänapäeva rullnokad kes näevad p.m.p.o võimsusi, 2000w per kõlar ja sa pead sama suutma pakkuda, kusjuures hind peaks jääma alla 300€ paari kohta, elemendid ei tohi olla väiksemad kui 12”. Vaja ju sõpradele kõvatada.
        2. Kliendid kes ütlevad, et 300€ ühe kõlari eest on mõtetu maksta, selle eest ostaks juba bose või klipsi mis ikkagi sajandite pikkuste audio kogemustega.

        haruldus!
        3. Klient kes on sinu pakutavaga nõus, aga terve valmistamise aja juures mõeldakse 10 erinevat muudatust sisse, aga peale piina saad lõpuks valmis ja müüdud.

        ise olen äkki 3 paari visatoni kloone ära teinud tellimuse peale, kusjuures ei tahetud aru saada, miks kõlari müügi hind on kallim kui materjal?

        viimane tellimus, mis jäi katki oli 4x cubo sub ja 2x paraflex kicktop kõlarit. Oli ka nädal vaba aega, et oleks saanud nad ka suht kiirelt valmis, aga kuuldes, et kastid viimistlemata kujul lähevad 800€ lisaks soovitud elemendid jms. 1500€ jäi vanal karp lahti, et nii kallis. Hiljem saatis pildi ja näägutas, 600€ eest sain arvatavasti parema süsteemi kui sa oleks pakkunud (2x hqpower 15” bassikat ja 2 torni kus 2 12” bass/kõrgriba sees)

        soovisin edu!

        Aga kui on tuttav arhitekt/disainer kes ka aktiivne promoja, kellel jõukam klientuur, siis võib ka asja saada. Samas peaks avama ka salongi (disain kõlarid) siis vast saab asja jooksma
        päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

        Comment


          #19
          f .
          viimati muutis kasutaja marcor1; 26 07 2022, 19:39.
          -

          Comment


            #20
            Ma teen kliendile kohe selgeks et sama asja nagu poes, teen ma kallimalt. Nii et teha on mõtet ainult asju mida poest ei leia. Arvan et sama kehtib ka kõlarite kohta.

            Nagu aru saan siis akustika ja elektroonika pole tugevad küljed et mis siis on, kasti välja saagimine? Siis vbolla tasub hoopis tehasekõlareid ümber ehitada, teed tummise kasti ja tõstad sisu ümber.

            Meenutab muidu ühte cnc ehitajat et mul on siin vineerist raam tehtud ja vintlatid laagrite peale jooksma pandud et keegi annab vast natuke nõu mis edasi, et elektroonikast ja progemisest ma midagi ei tea.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

            Comment


              #21
              Mõelge välja tehnuloogia, kuidas teha korraliku väljanägemisega kera. Saab suurepärase bassiotsakõlaga kas subvoofri või tavalise. Olen ehitanud mitmeid, aga välispind jääb omale vaatamiseks. Tegelikult pean ma helist rohkem lugu.

              Comment


                #22
                3d printeriga tükid ja kokku kleepida. Nt jalgpalli jaotus.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                Comment


                  #23
                  Esmalt postitatud marcor1 poolt Vaata postitust

                  Kas selliseid arhitekte eksisteerib? Uute erakate ja korterite puhul (näen neid aastas sadu) reeglina pole kohtagi normaalseks kõlarite paigutuseks.
                  Ja "päris rikkad" - ~10 aasta jooksul olen kahte näinud, kellel ühel oli mingi ~15k komplekt; teise süsteemi ei näinud aga kilbis olid juba "kullatud audiofiilsed sularkaitsmed" ja seinas varjestatud toitekaablid, Furutech 230V pistikupesad - ju sinna midagi huvitavat tuli.
                  See pole mõtte mahategemine vaid lihtsalt reaalsuskontroll. Inimestel, arvestades linna autoparki, finantsi nagu oleks aga huviliste leidmine saab keeruline olema.
                  Tegeledes ehitusega, siis neid jõukamad kui muiduidu jõukaid näen aastas nii 2-3. Enamusel mingi Bose, bäng ja õlufsen toas seismas. Ühe juures sai proovitud bose beo… (sry täpset nime ei mäleta) krdi hästi kõlas küll, aga vana ütles, et see aasta äkki ma olin esimene kes selle mängima paneb, sest üldjuhul mängib kas telku või siis on klapid, et teisi ei häiriks.
                  Tegelikult kui mõtlema hakkan siis endalgi kodus teispoolsus kuulab ainult telkut või siis jbl juhtmevabasid. Ise panen pigem raadio mängima.
                  Aga jah, selleks, et huvilised teaks kust mida otsida, peaks olema stuudio/ateljee. Kust klient saaks ilma vaevata kätte kogu kraami. Võimud/ressid/kõlarid. Siis leian, et see asi ka õnnestuks. Muidugi juurde reklaamid ja muu marketing.
                  päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

                  Comment


                    #24
                    Kerasid, selliseid 28 cm diameetriga saab, kui kaks IKEA bambusest Blanda Matt kaussi kokku liimida.

                    Comment


                      #25
                      f .
                      viimati muutis kasutaja marcor1; 26 07 2022, 19:39.
                      -

                      Comment


                        #26
                        Tore on kerade kohta teada saada. Paar märkust: 1. metallist kera ei lähe mitte (kui just pole kõvasti vooderdatud). 2. 28 cm on liig vähe, üle 40 on midagi. Võimalus teha välisvorm poolele: kaks poolt kokku panna saab ka korraliku välimuse. 3. kerade mõte on bassikad, kas puhtalt sub või ka kiirgavad. 4. Olen teinud paberist pallide ümber kleepimisega: välisviimistlus on probleem. 5. 3D printer on huvitav idee: on proovijaid? Tasub katsetada.

                        Comment


                          #27
                          Välisviimistluseks võta autopoest kere remkomplekt klaasriidega, võiks päris hea saada.
                          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                          Comment


                            #28
                            Üks näide üldisest meetodist:
                            https://www.youtube.com/watch?v=DXU01oNhLic
                            Seal on teisi analoogseid videoid ka.
                            Suure kera jaoks tuleb võtta hästi suur treipink lihtsalt.
                            Materjal ei pea tingimata puit olema.
                            Õõnsat toorikut saab ka kasutada kui on piisavalt jäik.

                            Comment


                              #29
                              Esmalt postitatud rxs poolt Vaata postitust
                              Aga jah, selleks, et huvilised teaks kust mida otsida, peaks olema stuudio/ateljee. Kust klient saaks ilma vaevata kätte kogu kraami. Võimud/ressid/kõlarid. Siis leian, et see asi ka õnnestuks. Muidugi juurde reklaamid ja muu marketing.
                              Ei õnnestu.Sellise stuudio/ateljee üleval pidamine on suur kulu.Alates ruumide rendist ja lõpetades inimes(t)e palgakuluga.Sinna vahepeale jääb elekter,valve,kindlustus jne,jne.Löö kõik see kokku ja arvuta,kui palju sa peaksid müüma (kellele?) et asjaga üldse nulli tulla.Isegi nulli tulemisel ei ole mõtet,sest see peaks tootma kasumit.
                              Vana helitehnika remont Pärnus

                              Comment


                                #30
                                Kui vassilkovil õnnestub siis miks ei peaks teistel õnnestuma?

                                Comment

                                Working...
                                X