Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

    Kineskoobi leidsin üles, kuid sildi olin ükskord juba ära võtnud - keegi tahtis osta. On kuskil väga kindlas kohas , ei viitsi praegu otsida.
    Kineskoop on endiselt 67cm, ilma mähisteta, metallraam veidi roostes. Kontaktide peal on plastist originaalkate. Oli tellitud vist vanale Finnluxile, mida oli tellijal 2tk. Ühel oli kineskoop väga kehv, tahtis vahetada, kuid rikke kartuses ostis uue TV ja teine jäi varuosadeks.

    Kingin RaunoK-le jõuludeks. Tore kui sobib ja õnnestub kasutada. Transpordi peab ta ise organiseerima, pakendist on ainult penoplastist alus. Sellisena ta tookord ostsin.

    Comment


      Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

      Kohe vahetama ei hakkaks, kuna vana veel peab vastu taluvuse piiril, ega euroliidus peab haruldaste torudega kokkuhoidlikult ringi käima uusi vist ei toodeta ka P-Koreas enam mitte. Aga kui vaakum olemas, kütteniidid korras, miks siis ei peaks tööle hakkama?
      viimati muutis kasutaja RaunoK; 11 m 2016, 21:00. Põhjus: "."
      Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

      Comment


        Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

        Mul oli ka 3 uut Toshiba 51 toru. 2 tk. olid made in Japan ja üks saksa Toshiba.
        Sellel saksa omal oli juba algul sinine kõige tugevam. Aasta pärast kasutasin protsessoriga värviplokki, mis hoidis ise värvide tasakaalu. Heledus hakkas vähenema juba 2. aastal ja 9.-10. aastal tuli kineskoop vahetada, kuna pilt oli täitsa sinine.
        Tollal oli legend, et Saksamaal Toshiba kineskoope ei toodetud? Toodi Jaapanist ja Saksamaal kleebiti oma silt lisaks peale. Teised Toshibad on siiamaani elus, ehkki töötasid hästi 20 aastat. Proovisin, et töötavad ka nüüd 28 aastat hiljem.

        Suure tõenäosusega toimib ka see kasutamata kineskoop.

        Nende eluiga muidugi nii pikk ei olnud kui 51-l. Venelased ostsid soome TV tootja pankrotipesast 67 kineskoobid, need töötasid ca 10 aastat. Pakuti ka mulle sellist telekat, hind oli ainult soolane - 1500rubla, s.t. 61-st üle poole kallim.

        Comment


          Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

          Esmalt postitatud RaunoK poolt Vaata postitust
          uusi vist ei toodeta ka P-Koreas enam mitte. Aga kui vaakum olemas, kütteniidid korras, miks siis ei peaks tööle hakkama?
          Uute kohta ei tea, aga Ameerikamaal vanu kineskoope taastatakse: pannakse uus kahur, mingit sorti luminofoori värskendamise protseduur oli ka. Aga õnnestumisprotsent on umbes 75 - 80 vahel.

          Kui Sa sellele kineskoobile mõeldud hälvituspoole ei leia, siis korraliku pilti ei saa. Suuruse ja geomeetriaga on lihtsam, aga värve kokku ei saa mitte miski nipiga. Siiani alles üks vene 51cm telekas, kuhu pandud EstWindi välismaa kineskoop. Keskelt sai kokkujooksu enam-vähem, alt ja ülevalt on kõik lilla-roosa ja salatiroheline-taevasinine. Teleka omanik eriti ei nurisenud, sest sel hetkel oli valikus kas vikerkaart vaadata või üldse mitte vaadata.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

          Comment


            Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

            Tshapajev ja Petka istuvad relsil ja teevad suitsu. "Vassili Ivanovitsh," küsib äkki Petka. "Relsid on ju siledad?" "Jaa, Petka, siledad," vastab Tshapajev. "Ja rattad on ju ümmargused?" "Jaa, Petka, ümmargused." "Aga miks siis rattad ikkagi relsil kolisevad?" "Oi, Petka, oled sina ikka rumal! Ratas on ju ringi-kujuline, eks ole?" "Jah, Vassili Ivanovitsh." "Mis on ringi pindala valem?" "Pii r ruut." "No näed, Petka, see ruut panebki rattad kolisema!"

            Comment


              Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

              seda lugu rääkis matemaatika tunnis meile õpetaja, kui teemaks oli ring.

              Comment


                Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                Väga tark õpetaja oli siis. Sellise psühholoogia alase nipiga jääb see pii r ruut eluks ajaks meelde

                Mulle meenus kohe üks TPI aegne NLKP ajaloo õpetaja. See ropendas alati esimese poole loengust, kuna Lenini teosed ja parteiajalugu ei huvitanud mitte kedagi. Algul kõik naersid, pärast viskas ära. Loengud olid suures aulas ja 5 rühmale korraga.
                Ükskord hilines üks naistudeng loengusse, vabandas ja läks puldi eest läbi. Tal oli ikka korralik loksuv partii ja vanamees jäi vait, limpsas keelt ja pidi puldist peaaegu alla kukkuma. Kõik naersid. Muidugi järgnes sellele kohe ka tema päris ropp kommentaar.

                Tema seletus revolutsioonilese situatsiooni kohta oli näiteks selline: need kes on all, need rohkem ei taha; need, kes on peal, ei suuda rohkem … Jäi ka hästi meelde.
                Eksamil oli ta eriliti nõudlik ja tujukas. Esimene jäi spikerdamisega vahele ja kõik. Meie rühmast ainult 2 tudengit saidki esimesel korral läbi. Mul oli teemaks Lenini Pahempoolsuse lastehaigused. Meie rühmast ei lugenud keegi kohustuslikke Lenini teoseid. Mul õnnestus teda kiita, suunata ja ta rääkis ise lõpuni, sain napilt 3

                Otsisin seda kineskoobi silti ja kätte sattus üks Lenini pildiga papist diplom. 8. klassi ja keskkooli kokku 4 aasta jooksul võitsin palju reaalainete olümpiaade ja auhinnaks selliseid lipakaid või poliitilisi raamatuid antigi. Ka ilukirjandust müüdi tollal ainult koos poliitbrošüüridega.
                viimati muutis kasutaja Svago; 13 m 2016, 17:49. Põhjus: täht

                Comment


                  Re: Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                  Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                  Väga tark õpetaja oli siis. Sellise psühholoogia alase nipiga jääb see pii r ruut eluks ajaks meelde...
                  Mnemotehnilistest võtetest rääkides: kas teate peast kuuesilindrilise mootori tööjärjekorda?

                  Comment


                    Vs: Re: Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                    Mootori tööjärjekorda ei tea, aga näiteks sellesama pii, mille ruut koliseb, meeldejätmiseks 8 tüvenumbriga on venekeelne lause:
                    Это я знаю и помню прекрасно не забуду

                    Comment


                      Vs: Re: Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                      Rida kuuese mootori kohta öeldi vist nii-Viisteist pudelit 3,62-te nelja peale.

                      Comment


                        Vs: Re: Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                        Esmalt postitatud sepp59 poolt Vaata postitust
                        Rida kuuese mootori kohta öeldi vist nii-Viisteist pudelit 3,62-te nelja peale.
                        Hirmus pohmell saab olema

                        Ükskord tulime Piiterist tagasi ja hunnik vabasid rublasid oli veel üle. Läksime siis ühte äärelinna viinapoodi. Tollal veel piirivärki polnud. Ostsime 2 kastitäit kallimat ja paremat viina, „Russki Razmer“ , oli vist
                        Müüja haaras kahe käega peast kinni ja ütles, et meil tuleb hirmus pohmell. Ma ütlesin, ega me seda korraga ära ei joo. Tema jälle, et teame küll, joote kõik ära ja puudugi tuleb veel.

                        Comment


                          Re: Vs: Re: Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                          Esmalt postitatud sepp59 poolt Vaata postitust
                          Rida kuuese mootori kohta öeldi vist nii-Viisteist pudelit 3,62-te nelja peale.
                          Kümme punkti

                          Comment


                            Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                            Ma võin ju natuke valgustada, millist jama ajas see ajalooprofessor tudengitele loengus.

                            Selle hilineva preili puhul tuli näiteks päris detailne loeng, mida naine peab voodis tegema, et mees teise juurde ei läheks ja seejuures rõhutas teatud naise kehaosade olulisust - mida annab ise toitumise -trenniga muuta ja milliseid lihaseid peab naine ise treenima WC-s pissides.

                            Ta oli ka suurepärane ajaloo tundja. Kuskil Venemaal (täpselt ei mäleta) vist Uraalides oli tekkinud halva toidu tõttu mäss. Ta ütles, et raamatutes on kirjutatud, et halva toidu kvaliteedi pärast ja tema teab kuidas tegelikult lood olid. Ta liigutas oma vasakut kätt küünarnukist ja ütles, et täkul on selline kehaosa ja pool sellest oli olnud kaupluses paberisse keeratud.

                            Vaidlus käis ka selle üle, et kas Lenin suri kuulihaavadesse või millegi muu pärast. Tema teadis täpselt, et hoopis süüfilisesse. Kohe järgnes sellele ka meditsiiniloeng ja kuidas õieti seksida.

                            Mul oli eksamil tõsiseid raskusi selle teosega - Pahempoolsuse lastehaigused. Mõtlesin, et peale leetrite ja läkaköha ei meenu nagu midagi. Aga Lenin vaevalt meditsiiniraamatuid kirjutas kui ise hoopis süüfilisse suri. Mul pole ajalugu kunagi meeldinud. Kui keskkooli ajalooõpetajal oli halb tuju, siis kutsus mu alati tahvli ette. Ma oskaksin lolli mängida ja ta tuju heaks teha ning vaevatasuks sain alati 3 või 4-ja. Kes kaasa ei mänginud, sai reeglina 2-e.

                            Ükskord tuli jälle halva tujuga longates tundi. Selgus, et oli surnuaial Jawa alla jäänud. Ta teadis, et mul oli ka Jawa ja ohver olin muidugi mina. Tänu sellistele kogemustele sain ka professoriga kuidagi hakkama.

                            Comment


                              Vs: Re: Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                              Mind üllatas et Ohmi seadus ja eesliide mõõtühikute nimetustes on nii keeruline.

                              Arutasime kuidas leida transistori koormusjoont.
                              Pakkusin et 20V ja 1 kilooom.
                              Vastuseks pakuti et võtame parem 1 oom on kergem arvutada.
                              Telgedel olid voldid ja mAmprid



                              Mis selle sirge nimi on mis tunnusjoonte peale tuleb tõmmata?

                              Comment


                                Vs: Re: Vs: Naljakad juhtumised ning äpardused -õnnetused

                                Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                                Mis selle sirge nimi on mis tunnusjoonte peale tuleb tõmmata?
                                "Koormussirge", mis tihti polegi tegelt sirge.

                                http://kodu.ut.ee/~kalevipo/DioodTekst.pdf

                                http://kodu.ut.ee/~kalevipo/Koormussirge.pdf
                                http://hparchive.com/
                                https://worldradiohistory.com/index.htm

                                Comment

                                Working...
                                X