Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Suvilasse vedelkütusega ahi

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #91
    Vs: Suvilasse vedelkütusega ahi

    Esmalt postitatud vax poolt Vaata postitust
    Samas ma kahtlustan, et miinuskraadidega on selline välisõhu ülessoojendamine suhteliselt tühi töö.
    Ahi on mõeldud eelkõige sõidukite salongide kütteks, ka päris-põhja kliimas. Sõidukitel teadupoolest puudub märkimisväärne soojustus, aknadki on ühekordsed.
    Eks palju oleneb köetava ruumi omadustest. -15C juures suudab mu soojustuseta 12m2 tööruumi parajalt soojana hoida. Ma muidugi ei küta +20C-ni, siis tuleks juba higi. Tööruumis on paras +14...+15C ja selle kraadi saavutab nimetatud külmaga umbes tunni-poolteisega. Ilmselt kütaks ka +20C-ni. Selline kütteseade ongi sobivaim ajutiselt kasutatavate ruumide soojendamiseks. Eluruumi kütmisel ei jaksaks kaua selle ahju müra kuulata. Eks võib proovida kütta mõlemat moodi, õhku tsirkuleerides ja võrdluseks värsket õhku sisse puhudes. Saadud soojus hajub niikuinii lõpuks maailmaruumi. Gaasikulu on umbes 0,5kg gaasi põlemistunni peale. Praktikas kui pole väga külmad ilmad, siis ahi toimetab ligikaudu 50:50 režiimis: pool aega põletab, pool aega seisab.
    viimati muutis kasutaja GU50; 21 m 2013, 19:20.
    Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

    Comment


      #92
      Vs: Suvilasse vedelkütusega ahi

      Kasutasin "headel aegadel" diislil töötavat Ikarus bussi tõlla ahju tööruumi kütmiseks. Sooja andis hästi, täistuuridel ca 160`C tuli välja! Heitgaaside pool ei kannatanud vastusurvet. Sai vudamendist välja viidud toru ja kui tuul oli peale, hakkas lämbuma. Kütuseröövel ei olnud, 2l/h.
      Kõige häirivam oli kergelt reaktiivne müra. Muidugi ohutuse mõttes ei usaldanud üksi jätta!
      Minul ajas ahi ringi ruumis olevat õhku, puhudes üle hõõguvate pindade põletades hapnikku. Leian oma kogemuse najal, et seda tüüpi soojusseade peaks võtma õhu väljast, sisekliima paraneks ja müra väheneks tunduvalt.
      Suur miinus minu kogemusest on- põlemiskamber ei talu vastusurvet, müra, veidi "traktori" lõhna ka ruumis! Ei lekkinud kusagilt aga...
      Kütteseadmed ei ole odavad, ohutus eelkõige eriti eluruumides kus oleme ise ja meie lähedased.
      Selline on minu kogemus, ahi alles siiani!

      Comment


        #93
        Vs: Suvilasse vedelkütusega ahi

        Nii, süsteem on nüüd valmis, viisin heitgaasitoru läbi seina (u. 25cm toru pikkus) ja põlemisõhk tuleb läbi 32mm kanalisatsioonitoru, otsas on põlv, mille sisse on omakorda surutud 33mm silikoonvoolik kuumenemise vastu. Avaus seinas on 60mm ja toru on seinast isoleeritud klaasvilla vms. ollusest kattega. Müra vähenes märgatavalt, ahi ei paugu enam käivitusel, kuid märkasin, et süttimine võtab vahel rohkem aega. Sain ka ventilaatori vaiksemaks, painutades veidi plekist korpust, kuhu ühe laba tipp kippus vastu puutuma. Praktiliselt ongi kuulda ainult ventilaatori vurinat, leegi müra enam helipildis ei domineeri.
        Tulevasteks projektideks on plaanitud ka gaasil töötav veesoojendi. Nimelt sain ühe kasutatud isendi, aga see on üleni manuaalne - gaas käib pöördnupust sisse-välja ja nupp opereerib ka piesosüütajat. Tulevikus tahaks kogu veesüsteemi üles ehitada suurema boileri baasil, mida siis kombineeritult kütaks gaas ja päike. Tahaks ju ka maal mugavusi nagu sooja veega dush.
        Allkiri.

        Comment


          #94
          Vs: Suvilasse vedelkütusega ahi

          Nii ahi on nüüd mitu aastat kenasti töödanud, alles hiljuti andis otsad üks relee - säde kadunud.
          Mõtlesin, et ei hakka seda enam parandama, vaid teen täiesti uue juhtsüsteemi.
          Põhinema hakkab see Arduino Unol, temperatuuri seadmine potega ning infot näitab LCD ekraanil.

          Mootorit ja gaasi solenoidi hakkab käitama L298N dual H-bridge

          Sädet genereerib VW Golf 2 süütekommukas otse arduino küljes (arduino imiteerib hall sensorit)


          Ning kvartspulgaga lüliti asemel läheb termopaar.
          Jätkub.
          Allkiri.

          Comment


            #95
            Vs: Suvilasse vedelkütusega ahi

            Töö käib, elektriosa hakkab enam-vähem valmis saama ja olen testinud üksikuid osi ka lühikeste koodijuppidega. Ventikas on kenasti reguleeritav, gaasi solenoid lülitub, temp sensor, lcd jms töötavad ka. Kõige rohkem on olnud jamamist volkari süütemooduliga. Nimelt on sel halli sensori sisend defauldina kõrgeks tõmmatud ning arduino teatavasti ei oma pulldown takistit. Lõpuks sain niimoodi tööle, et panin vahele suvalise transistori, mis lülitudes tõmbab anduri sisendi madalaks. Säde on vägev ja proovisin kõiksugu kiiruseid...muljetavaldav sädeme show. Toreda tazeri saaks sellest.
            Allkiri.

            Comment

            Working...
            X