110v>220v
Collapse
X
-
Vs: 110v>220v
Head vana aasta lõppu!
Comment
-
Magnetiliselt küllastunud trafosüdamikule ei jää enam piisavalt võimalust magnetvälja
pidevat muutumist üle kanda, primaarmähise induktiivtakistus asendub suurel määral
siis juba aktiivtakistusega ja vool suureneb ohtlikult. Paremal juhul põleb mõni kaitse
läbi või seesama alaldusdiood, halvemal juhul hakkab tõesti trafo suitsema...
Eks ta mingit kooliraha tähendab, kuid odavam oleks pürotehnika letti külastada.
Head Vana-aasta lõppu!Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.Comment
-
No siia vast alaldite elementaarkursust kirjutada läheks natuke pikale...
Ehk piisab alustuseks vahelduvvoolu definitsioonist: "Elektrivoolu, mille
tugevus ja suund perioodiliselt muutub, nimetatakse vahelduvvooluks".
Niisiis, diood tõkestab ühe suundadest ja saame (pulseeriva) alalisvoolu.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.Comment
-
Üks trafo aastavahetuse puhul lumehanges õnnestunult maha põletada annab tõelisele elektroonikule palju parema elamuse
Mõned lüüdid primaariga paralleeli ka igaks juhuks, et väheks ei jääks, aga ikka ja ainult lumehanges ja pika pikendusjuhtmega !
Head uut aastat kõigile !Comment
-
Kuidagi niru definitsioon. Ma väidan endiselt, et kui sinna 230V peale diood toppida ja see kõik otse trafosse panna siis on jällegi vahelduvpinge. Amplituud on 2 korda väiksem. Aga siinuse asemel on ainult 1 pool siinus ja teine pool peaaegu ristkülik. Või see on vale ? Trafo jaoks on pilt ju sama mis eelviidatud wikipedia artiklil kõige esimesel juhul. Aga see nö pinge nulltelg liigub kõrgemale. Kui seda asja pulseerivaks alaliseks teha siis tuleb see nullnivoo kuidagimoodi trafo jaoks fikseerida. Jama tekib ilmselt selle peaaegu ristkülikuga. Siis peaks küll trafo kuumaks minna ja primaarmähis võib lõpuks katki sulada.Comment
-
Kus siin see rumalus on ? Mulle räägiti koolis 20 aastat tagasi, et alalispinge on selline mille puhul on koguaeg olemas alaliskomponent. Kui seal on ka vahelduvkomponent siis on ta pulseeriv alalispinge. Võta ja topi sinna vahelduvpingele diood ja näita kus see alaliskomponent seal on. Ilma kondensaatorita ei teki see mitte kuidagimoodi. See, et kuskil wikis on nii öeldud pole küll mingi kõva argument. Aga kui vahepeal ongi need alalise ja vahelduva definitsioonid ringi tehtud siis pole mul tõesti midagi muud kui uue asjaga harjuda.Comment
-
Mnjah, lõpuks jõudis kohale. Vist. Eks ma käin nüüd häbinäoga ringi natuke aega. Võibolla on veel kellegil segane. Mind aitas see http://therapeuticmodalities.com/htm...ent_types.htmlComment
Comment