Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Halumasina sujuv käivitamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Minul jällegi on liin (päris liin ja liinijuhtmed, mitte kaabel) millel liinipinge on 12VDC ja on neutraal (täitsa maakontuuriga ühendus olemas) ning + juhe.. ja tarbijate nimipinge on 12VDC (LED) ning faasi-juhet pole.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

    Comment


      #32
      Mulle tundub OSX ja enamlane räägivad vist lihtsalt teineteisest mööda. Üks räägib vene süsteemist, teine euroopa omast. Meil hallil ajal virumaal maakohas jooksis ka 3 liini sisse, faaside vahel oli 220V. Peale võrgu renoveerimist 220V-st sai 230V, faaside vahe 400V ja lisati neutraal juurde.

      Comment


        #33
        Küsimus tekkis ju millest - et kas "vanapinge" on/oli ikka samasugune nagu Norras, kus on 230/400V Infinite Terra, või nn vene oma mis oli, nagu ka tiidu93 just näitas, 220/380V Infinite Terra, tänase Terra Neutral süsteemi asemel. On loogiline et Norras ei saagi naljalt üle riigi TN süsteemile minna sest kuhu sa kaevad selle lisamaanduse kaljudesse...
        Ksf enamlane pidas ilmselt oma jutus oluliseks mitte niivõrd pinget vaid ainult maandussüsteemi, sest kuidas muidu saaks selgitada lauset
        Esmalt postitatud enamlane poolt Vaata postitust
        230 V liinipinge on kasutusel Norras ja ajalooliselt mõnedes Tallinnas piirkondades nn vanapinge nime all.
        Ehk siis, see nn vanapinge ei olnud 230V, kuid Norra oma oli ja mõlemad IT võrgud.

        Minul läksid nooruses nõuka ajal silmad lahti korteris, kus oli vaid ühefaasiline elektrivarustus. See oli kogu meie nn liin, ja nii oli väga paljudel. Kui kuskil oli kolm faasi, nimetasime seda tööstusvooluks. Vaatasime mõnd 3F mootori pilkat, nägime et need saavad olla kas kolmnurk- või tähtühenduses. Tulid ümberkorraldused, tuli jälgima hakata kas need mootorid lähevad kuumaks või ei lähe ka, enamik ei läinud. Krt, oli ikka lihtne . Täna aga nuputame juba saartoitelahendusi, selle asemel et elektriga kalal käia ja õltsi libistada. Areng ikkagi.

        Selles mõttes on nagu kurb, et mõistlik inimene selgituse asemel vaevab moderaatorile nimetuse nuputamisega end nii katki, et enam foorumit üles ei leia. Kas see on nn feissari sündroom, et kui keegi midagi küsib vms, siis vastus antakse nagu ainult ühele persoonile ja muud lugejad käigu seenele, igatahes ma tajun nagu sellist nihet, mitte ainult siin teemas.

        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment

        Working...
        X