Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Rehvide vanus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #46
    Vs: Rehvide vanus

    Uuri palun natuke lähemalt mustrit ja näed kenasti, et lamellid ei jookse lõpuni välja, vaid lõppevad teatud maalt ära.
    Lisaks ei ole lühemad lamellid enam nii painduvad, mis ka kindlasti haakuvust vähendab libedaga.

    Põhjus, miks ei saa lamelle teha lõpuni välja on see, et see rehv muutuks liiga lödiks ja auto hakkaks rohkem ujuma.
    Eks hea talverehviga ta nagunii natuke ujub, mis on paratamatus, aga siis veel rohkem.

    Vaata nüüd lamellrehve, sama rehv, aga üks on paar mm mustrit alles, teine uus.
    Pane tähele, kuidas lamellid on praktiliselt haihtunud ja seetõttu lamellid enam pidamist pakkuda eriti ei saa.
    Jääb mängu peamiselt jäme muster ja pehme rehvisegu, mis ilmselgelt ei paku kaugeltki seda haakuvust, mida uus muster.
    Ka teisel pildil on mustrit vähe, kulumismärkide järgi võttes veidi üle 3mm alles ja lamellid on suht koht hakanud otsa saama.

    Ok, viimasel pildil tunduvad tõesti lamellid justkui lõpuni olema imekombel, kuigi ma ei tea, kas 100% lõpuni on. Igatahes ei oma need lamellid enam ilmselgelt oma pikkuse tõttu sellist painduvust ega pinda, nagu uued ja seetõttu erilist kasu neist ilmselt enam ei ole.
    Nii kulunud talverehvidega ilmselgelt sõita ei tohiks.

    Paistab, et see lamellijääk on rehvidel erinev.

    Click image for larger version

Name:	Michelin_X-Ice_Xi3_un_nouveau_virtuose_pour_l_hiver_garanti_en_plus.jpg
Views:	1
Size:	131,1 KB
ID:	872157



    Click image for larger version

Name:	rehvid2.jpg
Views:	1
Size:	129,0 KB
ID:	872158

    Click image for larger version

Name:	Rehvid3.jpg
Views:	1
Size:	140,7 KB
ID:	872159
    viimati muutis kasutaja klemmikas; 30 m 2019, 16:49.

    Comment


      #47
      Vs: Rehvide vanus

      Kaasaegsete lamellrehvide valmistamisel on kasutatud Silicat ja lamellid on tõesti lõpuni.
      Vaatasin, mida sakslased räägivad erinevatest talverehvidest:

      Heute sind Winterreifen mit Silica-Anteilen und Lamellentechnik nicht mehr wegzudenken. Neue Generationen bewirken aber auch bei schneller Fahrt, z.B. auf Autobahnen, eine Kühlung der Profilklötze, einen besseren Nassgriff und viel mehr Komfort…

      Tänapäeva lamellrehvide valmistamiseks kasutatakse Silicat, mis võimaldab kasutada lamellrehve suurematel kiirustel, tagab parema jahutuse, märghaardumise ja lamellrehvid on mugavad, ohutud ning vaiksed säilitades oma omadused pikka aega.

      Fahren Sie bitte keine Reifen deren Spikes entfernt wurden. Durch die ausgewalkten Spikelöcher können Steine oder Feuchtigkeit in den Reifenunterbau eindringen und Schäden verursachen…

      Ärge kasutage naastrehve, millistest on osa naelu väljas. Avadesse võivad sattuda kivikesed või niiskus, mis võib aluskihist läbi tungida ja rehvi kahjustada. Lisaks halveneb rehvi pidamine nii puuduvate naastude kui kivikeste tõttu avades.

      Spikereifen sind ideal bei Eis und Schnee, so lange beide trocken sind.

      Bei Matsch und feuchten Straßenoberflächen bewähren sich hingegen die modernen Winter-Lamellenreifen - dank Silica - hervorragend.

      Naastrehvid sobivad ideaalselt jää ja lume jaoks, kui need mõlemad on kuivad.
      Lume ja märja teepinna korral tõestavad tänapäevased talvel lamellrehvid oma väärtust - seda tänu Silicale. Silica tagab lamellrehvide head omadused nii suvel kui talvel.

      Reifengas Das Befüllen von Fahrzeugreifen mit einem modernen Reifengas bietet im Vergleich zur Luftbefüllung eine Reihe von Vorteilen, die je nach Einsatzart der Reifen mehr oder weniger zum Tragen kommen können. In der Formel 1 und der Luftfahrt werden Reifen schon seit langer Zeit mit Stickstoff gefüllt, als Antwort auf die dort gestellten Sicherheits- und Leistungsanforderungen. Bei der Herstellung vieler derzeit angebotener Reifengase werden meistens jene Elemente vermieden und ausgefiltert, die durch die Verwendung normaler Druckluft allzu oft schädliche Bestandzeile des Reifeninneren sind: Feuchtigkeit Sauerstoff und Öldampf. Die wesentlichsten Vorteile sind: Der übliche Druckabfall im Reifen wird erheblich reduziert. Mit Reifengas kann der Reifenalterungsprozess hinausgeschoben werden. Vielfach wird den heute in Verwendung stehenden Reifengasen auch ein Plus an Abrollkomfort und ein geringeres Abrollgeräusch zugesprochen.


      Eine echte Verbesserung für Winterreifen brachte die Lamellentechnik. Lamellen sind feine Einschnitte im Profil, die zusätzlich zum Grobprofil eingesetzt werden. Das grundsätzliche Funktionsprinzip der Lamellen ist bei jedem Reifen gleich: Beim Abrollen öffnet sie sich minimal, sodass die Profilkanten wie kleine Greifhaken wirken, die sich in dem winterlichen Untergrund verkrallen. Bei der Ausgestaltung der Details aber hat sich jedoch in den letzten Jahren viel getan. Anfangs handelte es sich nur um Einschnitte in der Lauffläche, die sich aber relativ schnell abnutzten. Später kamen raffiniertere Formen hinzu, die sich etwa beim Abfahren selbstständig nachschärften. Außerdem erhielten die Lamellen eine bessere Steifigkeit. Der letzte Schrei sind nun die 3D-Lamellen des Michelin Alpin A4. Sie sind in mehrere Raumrichtungen zickzackförmig geformt, sehr eng angeordnet und untereinander verkantet, sodass sie sich unter den einwirkenden Quer- und Längskräften gegenseitig aneinander abstützen. Und sie reichen bis zum Profilgrund. Dadurch verfügt der Reifen über ausreichend Gripkanten für seine gesamte Lebensdauer. "

      Talverehvide tõelise edasimineku tõi lamellitehnoloogia. Liistud on profiili peened sisselõiked, mida kasutatakse lisaks jämedale profiilile. Liistude põhiline tööpõhimõte on igal rehvil ühesugune: lahti rulludes avaneb see minimaalselt, nii et profiiliservad toimivad nagu väikesed haardekonksud, mis haarduvad aluspinnaga talvekülmas. Detailide kujundamisel on aga viimastel aastatel palju muutunud. Algselt olid need vaid turvise sisselõiked, kuid need kulusid suhteliselt kiiresti. Hiljem lisandusid keerukamad kujundid, mis terituvad teel sõites automaatselt. Lisaks said lamellid parema jäikuse. Viimane asi on Michelin Alpin A4 3D-labad. Need on siksak-kujulised mitmes ruumisuunas, paigutatud väga tihedalt ja üksteisega kallutatud nii, et toetavad üksteist toimiva põikisuunalise ja pikisuunalise jõu mõjul. Ja nad ulatuvad profiili põhja. Selle tulemusel on rehvil kogu eluea jooksul piisavad haarde servad. "

      Es liegt nicht nur am Profil, dass Reifen mit der Kennzeichnung "M+S" bei Schnee und Matsch besser greifen


      Lamellen Reifen mit Silica Ganzjahres Gummimischung gewährleistet optimale Haftung bei Regen und Winterbetrieb. Gute Traktion auch auf Schnee und Eis durch die moderne Lamellentechnik.
      Silicaga rehvide aastaringne kummisegu tagab optimaalse haardumise vihmas ja talvel. Tänu kaasaegsele lamellitehnoloogiale on hea veojõud ja haare lumel ja jääl. Lisaks eelistele, nagu parem märghaardumine, väike kulumine ja suurem läbisõit, saab neid rehve toota ka värvilistena.

      Comment


        #48
        Vs: Rehvide vanus

        Ära unusta, et Saksamaal kasutatakse lõunamaisemaid lamelle, kui meil, mis kindlasti võimaldavad paremini suuri kiiruseid, kui meie põhjamaised lamellid.
        Kui kivikesed segavad, siis segavad need ka lamellrehve.

        Eks nende mustrikujude kohta räägitakse igasugu head juttu kokku, aga lõppude lõpuks on rehvitest see, mis otsustab, millised on parimad rehvid ja toob välja ka nende võimekuse erinevates oludes.
        viimati muutis kasutaja klemmikas; 30 m 2019, 16:46.

        Comment


          #49
          Vs: Rehvide vanus

          Esmalt postitatud klemmikas poolt Vaata postitust
          Ära unusta, et Saksamaal kasutatakse lõunamaisemaid lamelle, kui meil, mis kindlasti võimaldavad paremini suuri kiiruseid, kui meie põhjamaised lamellid.
          Kui ma Reifendirectist lamellid ostan, kummad ma siis saan?
          Ema, palun too padruneid!

          Comment


            #50
            Vs: Rehvide vanus

            Viimased lamellid, millised ostsin olid Nokian WR D3. Meie talved pole enam need, mis varem. Valisin need just meie ilmade ja minu põhiliselt kasutatava tee järgi.
            Olen nendega seni väga rahul, on hea pidamisega, väga vaiksed ja väikese kütusekuluga, mis on ka oluluine. Samuti olin rahul ka eelmiste Pirelli lamellidega. 12 aasta vanused olid suvel kuumaga prooviks ees ja taga olid suvised – pidamine oli isegi parem ja kordades vaiksemad võrreldes suvistega.

            Eesti aasta keskmine temperatuur on +5 °C või veidi kõrgem. Kõige külmem kuu on tavaliselt veebruar, mil keskmine temperatuur on −5 °C. Talvekuudel on keskmine temperatuur −4...–5°C.

            https://et.wikipedia.org/wiki/Eesti_kliima



            Comment


              #51
              Vs: Rehvide vanus

              Ma tean, et talverehvid arenevad, olen ikka rehviteste uurinud ja muidu ka natuke infot uurinud.


              Nagu praktika on näidanud, siis talvesid tuleb igasuguseid.
              See aasta keskmine temperatuur ei näita mitte midagi.
              Meie talved on just sellised, et alates oktoobrist kuni aprilli lõpuni on arvestatav musta jää oht, mistõttu naastrehv on igati vajalik asi.

              Need soojad talved on musta jää osas just eriti salakavalad ja kui pluss kraadidega see maha tekib, siis on väga libe.

              Ühtlasi on väga naiivne arvata, et kui üks või kaks talve olid sellised, et siis järsku nüüd nii ongi.
              Muideks läinud talv oli üsnagi lumerohke ja jaanuaris oli pauke omajagu ning kohtas ka musta jääd, hiljem ka märtsis.

              Meenutan, et 2007-2008 talv oli soe ja väga lumevaene.
              Seevastu 2010 9/10 detsember oli lumetorm Monika, mis oli väga hull asi.
              Ma ei mäleta, kas eelmine või sellest järgmine talv oli samuti lumerohke, aga mitte päris nii hull enam, ilmselt ikka järgmine talv.
              viimati muutis kasutaja klemmikas; 30 m 2019, 17:09.

              Comment


                #52
                Vs: Rehvide vanus

                Ma kasutan lamellrehve keskmise temperatuuri järgi, mitte kuupäeva järgi. Selleks temperatuuriks on +7C. Alla selle panen talverattad alla. Musta jääga pole mul kunagi probleeme olnud ei talvel ega ka muul ajal. Lamellid sõidavad suure lume korral väga hästi.

                Comment


                  #53
                  Vs: Rehvide vanus

                  Minule seevastu ei meeldi must jää üldse, väga vastik asi on.
                  Seetõttu teen kõik endast oleneva, et selle peal parim haakuvus saavutada, kahjuks olen kaks korda omal ajal teelt väljas käinud musta jääga.

                  Üks neist kordadest oli Tallinn-Tartul, veebruari kuu, pühapäev ja lõunane aeg, Annas vesi lendas ja ussisoo kandis oli must jää maas, kergelt lund hakkas ka sadama.
                  Alustasin kiiret möödasõitu ja nii minu tagaveoline auto läks sirgel teel, teelt välja, ma tol hetkel polnud teadlik, et must jää maas on, kahjuks ei mõelnud ka sellele.
                  Kuigi mitu km tagasi olin mustale jääle mõelnud, kui vesi lendas.
                  Rehvid olid ka kehvad, sealjuures naelad, aga kehvad, aga selles olukorras mind vist ei oleks ükski rehv päästnud.

                  Teine teelt väljasõit oli ka sarnane, aga väiksema tee peal.
                  Mõned km-d enne, teise tee peal vesi lendas, kuid seal oli must jää maas ning ka sirge peal teelt välja, mäkketõusul.
                  Mõlemad sama tagaveolise Sierraga.
                  Uisutasin veel pikalt külg ees, esiots vasakul ja suurest puust mööda, see oleks väga hull pauk olnud, kui oleksin puusse jõudnud, ilmselt suutsin puud vältida, tänu pidurile vajutamisega, rool oli ka paremale välja keeratud.
                  Spidomeetri järgi gramm enne 90-t läks käest, mäest üles jõudes.

                  Seetõttu sõidangi vaid korralike naastrehvidega ja väldin tagaveolisi autosid.
                  Samuti üritan musta jää ohu suhtes ettevaatlik olla, õnneks või kahjuks on aastatega küll julgust juurde tulnud.
                  Väike tööveok on küll tagaveoline, aga sellega toimib asi natuke teistmoodi, suur mass ja muideks 6 naastrehvi all.
                  Iga sügis ostab tööandja uued naelad, küll odavad jah.
                  viimati muutis kasutaja klemmikas; 30 m 2019, 17:45.

                  Comment


                    #54
                    Vs: Rehvide vanus

                    Mul on selles suhtes siis vedanud - pole kunagi selle üle 1 milj. km teistele pihta sõitnud või teelt välja sõitnud. Küll on aga mu autole põhiliselt tagant või korra ka küljelt sisse sõidetud. Korra käisin isegi Peetruse juures ära, kui liivakoormaga Kamaz minu seisvale autole täiskiirusel tagant sisse põrutas. Viimasel ajal ruulivad nutiseadmete kasutajad, roolijoodikud ja kihutajad-ridade vahel sõelujad. On nagu 2 maailma - Tallinn ja ülejäänud Eesti. Tollasest Venemaast ma ei räägigi, nüüd on seal vist veelgi hullem?

                    Comment


                      #55
                      Vs: Rehvide vanus

                      Eks liikluskultuur on jah, nagu ta on, samas on ikka paremaks ka läinud.
                      Ei kujuta ette, kuidas Venemaal on, videodes on küll palju pauke, kuid need on ju suure Venemaa peale kokku ka korjatud.

                      Mul on ilmselt, midagi sinna 500 000km poole.

                      Ei oskagi täpselt öelda, seda talve värki, kindlasti mängib seal ka õnn rolli ning lihtsalt autojuhid erinevad.
                      Ma muidugi tunnen, et praegune viimase generatsiooni esiveoline Honda Accord on ka kindel tee peal ja rehvid kindlasti paremad, kui Sierral olid.
                      Ehk siis auto ja rehvid kindlasti muudavad ka palju, koos veoskeemiga, kuid lõpuks peab ikkagi ise ettevaatlik olema.

                      Ma ei ole muidu elus erilisi avariisid korraldanud, selles osas olen ikkagi võrdlemisi korralik autojuht.
                      Kõige hullemad ongi olnud need kaks teelt väljasõitu, samas Sierra kannatas veel korda teha ja edasi sõita, teine väljasõit ei juhtunud autol õnneks midagi, ainult hein rippus stange küljes.


                      Selles osas ma arvan, et ma teen õigesti, et üritan ohutuse ikkagi võimalikult kõrgele viia, kasutades korralikke/häid naastrehve ja esiveolist head autot.
                      Ei taha rohkem teelt väljasõite, ega hullemat.
                      Need Sierraga teelt väljasõidud olid 2004 veebruar ja 2005 detsember.
                      Lisaks olen saanud vana esiveolise autoga üllatuse, kui +4ga must jää maha tekkis kiiresti ja auto teel pendeldama läks, aga õnneks sain kontrolli alla, suve ja kehvad talverehvid olid segamini all.

                      Sierral olid mul all mingid vanad protirehvid naastud, 90ndate teisel poolel ostetud.
                      viimati muutis kasutaja klemmikas; 30 m 2019, 18:06.

                      Comment


                        #56
                        Vs: Rehvide vanus

                        Ega ma täpset läbisõitu enam ei arvestagi. Mul omal on olnud 13 erinevat autot/väikebussi ja ka palju erinevaid tööautosid alates GAZ-51. Omade km arvestamisega pole probleemi. Tööautode/busside km ei oskagi täpselt kokku arvata ja see polegi oluline. On olnud nii taga-, esi- kui neljarattaveoga. Enamus on olnud manuaalkastiga, millistega on talvel kergem hakkama saada.

                        Majandus- ja taristuminister Taavi Aas allkirjastas eelnõu, millega peavad naastudeta talverehvid alates 2022. a 1. detsembrist vastama rahvusvaheliselt kokkulepitud nõuetele ning olema varustatud sellekohase talverehvi sümboliga. “Eestis on talvekülmad tihti äärmiselt muutlikud ning põhjustavad väga raskeid teeolusid, millel liiklemiseks ei ole ilmtingimata kõik hetkel lubatud M+S märgisega rehvid mõeldud. Läbi selliste talverehvide kasutamise võivad tekkida […]


                        Vaatasin, et mul on nii eelmistel Pirellidel kui ka Nokiatel peal M+S ja kolmetipulise kolmnurga sees lumehelbeke. Eks normaalsete firmadega olegi nii. Hämmastama paneb ainult Pirellide vähene kulumine suvel ja talvine hea pidamine isegi 5mm mustriga.
                        Ja Nokiad õnnestus panna külglibisemisse vaid jõuga ja sedagi jääl. Eks suurem kiirus oleks ka seda võimaldanud. Peab ainult teadma, et kas auto on ala- või ülejuhitav ja mõni sportlik on praktiliselt neutraalne ning siis vastavalt käituma.

                        Comment


                          #57
                          Vs: Rehvide vanus

                          3PMSF tähisest:

                          Für alle Fahrer ist die Kennzeichnung 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) ein leicht erkennbares Symbol einer Schneeflocke vor dem Hintergrund von drei Gipfeln. Dies ist das einzige Element, das die Wintereigenschaften des Reifens auch tatsächlich bestätigt. Die Modelle mit dieser Kennzeichnung sind an die anspruchsvollen Wetterverhältnisse angepasst und verlieren ihre Parameter auch bei unteren Temperaturen nicht. Das standardisierte und von den Behörden der Europäischen Union geprüfte 3PMSF-Zeichen garantiert, dass das Produkt strengen Tests unterzogen wurde und für den Einsatz unter schwierigen Wetterverhältnissen geeignet ist.

                          Kõigile sõitjatele on 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) märk hõlpsasti äratuntav lumehelbe sümbol kolme tipu taustal. See on ainus element, mis tegelikult kinnitab rehvi talveomadusi. Selle märgistusega mudelid on kohandatud nõudlikele ilmastikutingimustele ega kaota oma parameetreid ka madalamatel temperatuuridel. Euroopa Liidu ametivõimude poolt sertifitseeritud standardiseeritud 3-PMSF-märk tagab, et toodet on rangelt katsetatud ja see sobib kasutamiseks ka rasketes ilmastikutingimustes.

                          Winter or snow tyres that receive the official snowflake marking, also known as the 3PMSF ‘3 Peak Mountain Snow Flake’symbol, provide verified safety for demanding snow conditions. The definition of a winter tyre is stated in the European ECE regulation 117.02. It states that the tyre’s tread pattern, tread material or structure must be primarily designed in order to provide better characteristics than ordinary tyres in terms of acceleration, traction and stopping under demanding winter conditions, and that it must be verified.

                          The 3PMSF symbol is standardised and controlled by EU authorities, guaranteeing that the product meets the conditions of rigorous testing and is suitable for operation in difficult weather conditions.
                          3PMSF marked tyres have been approved through regulation tests to guarantee a higher level of performance under winter conditions stated in the European ECE regulation 117.02.

                          3PMSF winter tyres are designed to stay flexible in temperatures below 7°C and provide excellent grip on snow, slush, wet roads and bare asphalt. The aggressive tread design and siping provides grip and stability in snow and will disperse away water and wet snow slush.

                          Compared to M+S tyres, 3PMSF winter tyres offer superior braking and cornering performance on wet and rough ice, soft and hard-packed snow, and slush. A tyre without the 3MPSF marking cannot be marketed as a snow tyre or a winter tyre.

                          Tires designated as mud and snow (M+S) tires do not necessarily perform well on packed snow and ice. Such tires without the 3PMSF symbol were found to require 40% longer stopping distance than similar tires with the symbol. Tires with aggressive treads will not necessarily perform well in slippery winter conditions unless they have the 3PMSF symbol.

                          Comment


                            #58
                            Vs: Rehvide vanus

                            Soomes tuleb talverehve kasutada vastavalt ilmale – s.t., et hea ja hooldatud tee korral võib talvel kasutada ka suverehve. Meil liikus asi hoopis vastupidises - karmistamise suunas. Mis muud kui väike turg ja ärihuvid. Rakenduksid siis vähemalt ka busside ja raskeveokite osas. Ka ärihuvid, mitte ohutus.

                            Uudessa tieliikennelaissa korostetaan kuljettajan omaa vastuuta myös rengasasioissa. Kesäkuussa 2020 voimaan tulevan lain mukaan talvirenkaita on käytettävä marras–maaliskuussa, jos sää tai keli sitä edellyttää.

                            Uus maanteeliikluse seadus rõhutab ka juhi vastutust rehvide küsimustes. 2020. aasta juunis jõustuva seaduse kohaselt tuleb talverehve kasutada novembrist märtsini, kui ilm või ilm seda nõuab.



                            viimati muutis kasutaja Svago; 26 m 2019, 18:07. Põhjus: täht

                            Comment


                              #59
                              Vs: Rehvide vanus

                              Esmalt postitatud klemmikas poolt Vaata postitust
                              Mõlemad sama tagaveolise Sierraga.
                              Küll vana postitus, aga märkasin nüüd. Khm, sierra pealt üldistusi teha rehvide ja tagaveo kohta on natuke ohtlik. Sierra kaalujaotus oli selline, et libedaga tikkus suvalise rehviga tagaosa lendu ja seda tagasi tuua oli pea võimatu. See ei tähenda, et 50/50 lähedase tagaveoga ja sõiduabidega seis sama on.
                              Üldistatult on esiveo eelis selles, et libedaga kaotab reeglina haarduvuse ennekõike esitelg, mille tulemusena sa tavaliselt sõidad millelegi otsa esiots ees. Tagaveoga läheb hõlpsamini lendu tagaots (aga see on üldistus) ja probleem siin on see, et autos olijatele on esiotsa avarii suurusjärgu võrra ohutum kui küljekas, arvestades, kuidas lööki neelavad struktuurid on keres paigutatud. Aga, seni kuni auto kaalujaotus on mõistlik ja juhiabid kaasaegsed, ei ole vedu eriti oluline. Vahe tuleb tegelikult sisse ka juhtimisvõtetes, piirilt tagastoomine on nii esi- kui tagaveo puhul erinev. Nelivedu on selles osas veel hoopis omaette maailm.
                              Toidan trolle!

                              Comment


                                #60
                                Vs: Rehvide vanus

                                Ma olen esiveo eeliseks pidanud rohkem seda, et esitelje erisurve teele on (tavaliselt) suurem kui tagaveo puhul mis parandab haakuvust, lisaks on esisilla veojõud suunatav kui peaks olema libedaga raskusi paigaltminekul.
                                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                                Konfutsius

                                Comment

                                Working...
                                X