Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Biokütus 95E10

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Esmalt postitatud vanakool poolt
    See nitrolahus sööb automootoris enamuse kumm ja plastdetaile, hea kui tunnikesegi töötab ja siis tarvis uut mootorit.
    Vs: Biokütus 95E10

    Karbussika omanikuna uurisin ja sain kinnitust, et (nagu arvatult) Alexelas vähemalt juuni lõpuni müüdav 95E10-märgistusega kütus on endiselt "vana hea puhas 95". Info uueneb kvartaalselt, s.t ehk juunis saab teada, et saab septembri lõpuni pidu pidada, veel paremal juhul aasta lõpuni välja.
    Svago, sinuga privaatselt peetud vestlusega olen 100% nõus ja masinat narrima ei hakka kokteilistatud 95ga. Kuniks puhast leidub, läheb see, ja edasi paraku 98.

    Comment


      Liigub jutt, et ülemaailmse toidukriisiga, kaob see BIO sealt kütusest ära. Kuna puudus on kõigest. Ja bensu sisse raisata seda on rumaluse tipp. Näis mis saab. Enda masinad (vanemad E36) ei sallinud üldse 95, ainult 98, siis oli hea minek ja ei uimanud. 95 oli jõuetu. Hetkel C3 ja see sööb 95 ilusti.

      Comment


        Eestis erineb mootorikütuste tarbimine naabritest kardinaalselt. Seadus, mida 2020.a. muudeti, lubab biokütuse nõuet täita otse biolisandit kütusesse segamata, seda võimalust kasutavad nüüdseks kõik suured tanklaketid peale Neste, tulles nii vastu tarbijate eelistustele.

        https://www.err.ee/1608322325/eesti-tarbijad-haaletavad-biolisandiga-kutuse-peale-jalgadega

        Ükski standard ei määratle, kui suures koguses tohib tolueeni, propaani, butaani või mõnda teist oktaanarvu tõstvat ainet kütusele lisada
        Kohustuslikul toote ohutuskaardil seisab aga vaid märge, et aromaatseid süsivesinikke on kütuses mitte üle 35%. Propaani lisamisel tekib eriti kuumadel suvepäevadel probleem kütuse küllastunud aururõhuga (aururõhk on liiga suur ja halvenevad auto käivitusomadused ning nõksutab sõites ). Samad tunnused olid ka minu autol ja pärast põhjalikku veaotsingut aitas kütusemüüja vahetus. Lisaks ei läinud uue müüja kütus seistes kollaseks ja ei haisenud nii jubedalt. Selle paar kuud seisnud kollase 95 bensiiniga ei tahtnud käia ei trimmer, muruniiduks aga ka Stihli kettsaag.

        Mõningaid kvaliteedikõikumisi näitab kütuseseirete andmete tabel. Kontroll on ju harv ja pisteline - eks see ole jäämäe veepealne osa, kuid mingi pildi siiski saab.

        https://kytus.envir.ee/monitoring/itemlist

        seired – tulemus ja vali negatiivne,

        Näiteks: bensiin 95 - proovi aururõhk ei vasta standardi EVS-EN 228 ja Keskkonnaministri 20.12.2016 määrusega nr 73 kehtestatud nõuetele.

        Comment

        Working...
        X