Teade

Collapse

ELFA veebipoe info

Kui kellelgi on küsimusi, märkusi või ettepanekuid ELFA DISTRELEC veebipoe keskkonna või sealsete kaupade kohta, siis palun esitada need aadressil:

Klienditeenindus
E-R: 09:00-18:00
Tel.: 660 5327
Faks: 660 5326
E-post: eesti@elfa.se
See more
See less

Teeme uued reeglid ?

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Vs: Teeme uued reeglid ?

    Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
    ats, sa lähened vorstile valest otsast. Kui sulle sitta keerati ei lähe kellegi elu paremaks kui seda ka teistele teha. Nüüd kui sul on ametlik seisukoht, lase oma hoiatus eemaldada.
    Asi pole üldsegi selles, et ma tahaks kellelegi midagi keerata. Mind see asukoha puudumine müügikuulutuses absoluutselt ei häiri, häirib palju rohkem kui inimene ei suuda oma kaubale umbkaudsetki hinda määrata. Eesmärk oli juhtida tähelepanu modede selektiivsele ja ebaprofessionaalsele käitumisele. Ja kui keegi siin muretses, et ma teen seda vales teemas, siis vastupidi - "Teeme uued reeglid" on selleks väga õige teema. Esimene uus reegel võikski olla, et moded ise järgivad oma tegevuses ka ühtseid reegleid. Teiseks on küsitav, kui oluline see asukoha puudumine müügikuulutuses ikkagi on ja miks hind pole oluline?

    Kujutage nüüd ette, et seltskond inimesi jalutab ilma helkurita pimedal tänaval. Politsei peab seltskonna kinni, ülejäänutele antakse helkur ja öeldakse, et pange külge aga ühele väänatakse 50 euro suurune trahv. Inimesel tekib õigustatud küsimus, millega ta sellise erikohtlemise on ära teeninud ning politseinik on kohustatud seda ka põhjendama.

    Comment


      Vs: Teeme uued reeglid ?

      Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
      Ja kui keegi siin muretses, et ma teen seda vales teemas, siis vastupidi - "Teeme uued reeglid" on selleks väga õige teema.
      Kas on? Kui sa küsid ainult "kas on juba hoiatus väänatud?" ja eelmine postitus oli suisa kolmveerand aastat tagasi, tekib nagu segane olukord - on raske pidada sinu küsimust seotuks eelnevaga kuid peaks siduma pealkirjaga, mis aga lähtudes sinu küsimusest, ei õnnestu ka.

      Kui on probleem, pöördu konkreetselt mitte udutades, selgita nagu sa selgitasid just nüüd täna, saavad asjad selgeks või selgemaks vähemalt. Meid on foorumit hoidmas ainult mõned, peaks olema võimalik konkreetsemalt ja formuleeritult probleemi suunata.

      See helkurinäide - ma lisan ühe võimaliku selgituse miks võiks üks isik saada rahatrahvi aga mitte helkuri. Kui see üks isik hakkab käituma üleolevalt, väljakutsuvalt või provotseerivalt, võib olla suht kindel et kingitusi ei tehta. Ja mida suurem on seltskond, seda suurem on võimalus et leidub säärane isik.
      Kui me oleksime juba Orwelli ühiskonnas, siis piisaks täpselt ühtedest lähenemisviisidest, sest kõik on ühesugused... praegu me (vähemalt veel) ei ole sellises ühiskondlikus staadiumis, mistõttu on eesmärgipärane kasutada kohaldatud lähenemist vastavalt indiviidi käitumisele. Toodud näite puhul siis oleks selleks otsustaja (politseiniku) kaalutletud otsus - määrata trahv ühele isikule. Seejuures on see hoiatav näide ka teistele.
      Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
      Konfutsius

      Comment


        Vs: Teeme uued reeglid ?

        Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
        Kas on? Kui sa küsid ainult "kas on juba hoiatus väänatud?" ja eelmine postitus oli suisa kolmveerand aastat tagasi, tekib nagu segane olukord - on raske pidada sinu küsimust seotuks eelnevaga kuid peaks siduma pealkirjaga, mis aga lähtudes sinu küsimusest, ei õnnestu ka.
        Ma siis küsin konkreetselt ja juba mitmendat korda sama küsimuse. Mille poolest minu müügikuulutus oli nii üleolev või väljakutsuv, et selle eest hoatus väänati? Paluks välja tuua konkreetsed kohad müügikuulutusest.
        Kui lugeda siit samast postitust #161, siis olen ma seda sama asja juba korra küsinud. Lisaks on seal link sellele "üleolevale" müügikuulutusele.
        viimati muutis kasutaja Scott; 24 05 2019, 21:05. Põhjus: eelnevat postitust ei pea täielikult tsiteerima

        Comment


          Vs: Teeme uued reeglid ?

          Loen ja imestan.
          Kas on siis raske teha kasutajatele profiilis asukoha kirjas olemine kohustuslikuks.
          Eesti puhul - linna või alevi või maakonna täpsusega ei ole see mingi ahistamine ega privaatsus ega salajane teave.
          Ja müügikuulutuses on siis kõigil lugejatel õigus eeldada et kaup asub seal.
          Kui asub mujal ja müüja seda tekstis ei täpsusta, siis on see ju tema probleem kui müük selletõttu viletsamalt kulgeb ja üleseletamist nõuab.
          Kogu see teema siin oleks olemata.

          Comment


            Vs: Teeme uued reeglid ?

            Esmalt postitatud ats poolt Vaata postitust
            Ma siis küsin konkreetselt ja juba mitmendat korda sama küsimuse.
            Kus see konkreetsus on? Mina pole elus ees mitte ühtegi kasutaja ats postitust hoiatanud, minult konkreetselt pole mõtet mingeid ajendeid küsida. Või tahad sa öelda et sa ei tea kes sulle hoiatuse andis...?

            Autohuligaansustega me selles teemas ei võitle.
            viimati muutis kasutaja OSX; 28 05 2019, 20:59. Põhjus: korrastus
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment


              Sain ka administratsiooni käest noomituse, et ei avalikustanud oma müügiks mõeldud maise vara hetkeasukohta.
              Kas adminnid selle peale ei mõtleks, et selline nõue võib olla privaatsuse rikkumine? Miks peaksin deklareerima müügikuulutuses oma vallasvara hetkeasukoha? Selleks, et koju tulles seda enam mitte eest leida? Ostuhuvilisega lepib müüja ise kokku, kus ja kuna ta oma müüdavat asja demob. Eesti on väga väike (vbl Tallinnast vaadates ei tundu see nii?) ja siin inimesed siiski liiguvad ja mitmesugused postiteenusedki toimivad usinalt ja piisava kiirusega. Ei näe põhjust rangeid nõudeid müüdava eseme hetkeasukohale esitada. Siin ei müüda kinnisvara, mida liigutada ei saa. Mõelge palun, adminnid, sellel teemal.
              Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

              Comment


                Ma arvan, et seda asukohta ei ole vaja tänasel päeval küll otseselt nõuda (kuna on olemas igasugu transporditeenused uksest ukseni), aga viisakuse pärast võiks selle ära märkida. Selle võib minugipoolest reeglitest maha võtta. Aga asukoha puudumisel võiks olla mingisugune juhend, kuidas ja mis tasu ees asja kätte saab.
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

                Comment


                  See kauba asukoha nõue siin foorumis on küll liigne represseerimine. Server ei äga postituste rohkuse all, mis kulub edasi-tagasi kauba asukohta selgitavate postituste pingpongile. Ega HV-st ei maksa kõiges eeskuju võtta, seal on ikka hoopis teine dimensioon. Eks see on ju müüja enda otsustada kui väga kaubast lahti saada tahab või mitte või kui kiiresti. Enda majandatavas foorumis läksin küll hoopis seda teed, et müügikuulutusele ei saa vastuseid panna. Sest paljud (noored inimesed) ei ole üldse võimelised midagi ammendavalt adekvaatset postitama. What you ask is what you get. One time right. Sebige privas kui tahtmine on.

                  Comment


                    Minu arvamus on, et müügikuulutuses peaks olema mainitud, kas postiga saadab-ei saada ja kui ei saada, siis asukoht maakonna-linna täpsusega võiks ikka kuulutuses ära öeldud olema. Jääb ära küsimine, kus asub ja kui selgub, et teises Eesti otsas, siis küsija osta ei saa ning nendel ping-pong postitustel mõtet sel juhul pole.
                    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                    ATiP1pN4XeM

                    Comment


                      Asukoht: pakimaat, kogu lugu.
                      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

                      Comment


                        Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
                        Sain ka administratsiooni käest noomituse, et ei avalikustanud oma müügiks mõeldud maise vara hetkeasukohta..
                        Aga oli mentaalselt keeruline lõppu mainida, et kaupmees Dorpati kandis Inglisilla all nt?
                        Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                        Comment


                          Praegu vaatan et uues foorumis on kõigil avatari juurest asukoht kadunud (kellel see seal varem oli)
                          Aru ma ei saa milleks see nüüd hea pidi olema ja kas kunagi tagasi ka tuleb ?
                          Kogu teema oleks olemata, sest palju siis seda varianti ikka esineb et inimene müüb asja mis tema suhtes asub eesti teises servas ja seda asjaolu kuulutuses põhimõtteliselt üles ei tunnista.

                          Comment


                            Esmalt postitatud martk poolt Vaata postitust
                            Aga oli mentaalselt keeruline lõppu mainida, et kaupmees Dorpati kandis Inglisilla all nt?
                            Asjal on mitmeid aspekte. "Mentaalsed raskused" ei puutu siin oluliselt asjasse, mainin igaks juhuks.
                            Esiteks - turvalisuse küsimus: ära uhkelda avalikult oma koduse varaga, see võib tuua sulle kutsumata külalisi (liiga tihti kahjuks). Leian et selles valguses müüdavate, vahel küllaltki hinnakate esemete asukoha kirjeldamist nõuda on liigne. Pahalased oskavad 2+2 kokku panna küll, selles pole kahtlust, hästi tühjendatud tuba eest leida ei meeldi kellelegi.
                            Teiseks - Eesti on nii väike, et siin ei ole müüdava väiksema vallasvara asukoha mainimata jätmine nüüd küll mingi eriline probleem, asjade liigutamiseks on vähemalt 4 riigisisese transpordiga piisavalt kiirelt tegelevat ettevõtet, lisaks lliguvad inimesed ise ka päris usinalt, riigi piires jõuab 2-3 sõidutunniga praktiliselt igale poole. Siinses müügifoorumis müüdavad esemed ei ole kinnisvara, et neid liigutada ei saa ja ostja peab tingimata nende juurde tulema.
                            Müügis olev asi võib täna olla müüjaga koos Narvas, homme Valgas - mis on reaalne kasu kuulutuses asukoha näitamisest? Asukoha mainimine võiks olla soovituslik, kuid seda reeglitega kohustada on küll mõttetu.

                            Nagu Mikumaku mainis, varem oli kasutaja asukoht nähtav kasutajanime juures, sellest oli isegi reaalset kasu, kui oli soov näiteks midagi kellegi kätte remonti viia või muidu lähemat suhtlemist planeerida. Selle info võiks küll foorumisse tagasi tekitada. Ka müügikuulutuse lugeja võtab seda kui oletuslikku müüdava kauba asukohta. Samuti ka müügikuulutuse lisaja, nagu mina näiteks tegin ja EKSISIN FOORUMI REEGLITE VASTU, kuigi mina seda asukoha infot kasutajanime juurest ei ole eemaldanud. Mis põhjusel see üldse eemaldati? Kas uus kujundus ei võimalda, või on ka selles suhtes mingid vaikimisi reeglid tehtud?

                            Lõpuks tahaks küsida - kas foorumi reeglid on kivisse raiutud, ehk oleks mõttekas neid mugandada reaalse elu vajadustega? Kes on Elfafoorumi omanik, kas peaks temale pöördumise tegema? Adminnid annavad mõista, nagu nemad oleks omanikud, vähemalt selline "käsen-poon-lasen" mentaliteet kumab aeg-ajalt mõne mehe puhul läbi. Üks stiilinäide vastusest minu arvamusavaldusele reeglite kohta: "Kui siin kehtivad reeglid ei meeldi. siis on valati võimalus kuulutada mujal. Elfafoorum ei ole kohustatud avaldama kuulutusi, mis ei vasta reeglitele."
                            Maakeelde tõlgituna: "kui miski meie jäikades reeglites ei meeldi, siis tõmba na**ui! Mina teen siin selle foorumiga mida tahan!"
                            Selline suhtumine muutub küll tasapisi mentaalselt keeruliseks käsitleda.
                            Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

                            Comment


                              Mingi kommentaar võiks asukoha kohta ikka olla: pakiautomaat, näost näkku, maakond.
                              Veidi tüütu on neid asukohti pidevalt täpsustada, samas muidugi, ega ma pole kohustatud ostma

                              Comment


                                Reeglid võiks tõesti vabamad olla ja moded võiks rahulikumalt võtta. Mis mõte sellel foorumil üldse on kui kasutajaid ei ole ja needki kes on lähevad ära tobedate reeglite või modede ebaadekvaatse modereerimise pärast. Hetkel vist otseseid probleeme küll ei ole aga suundumus on halvas suunas ja ennustab ette vaikset hääbumist. Mina näiteks lähen vaikselt üle ühte inglisekeelsesse foorumisse, on küll natuke keeruline ja kirjutaks parema meelega eesti keeles aga mis ma siin monoloogi ikka pean, siin on lihtsalt nii vähe kasutajaid, kes midagi asjalikku oskaks vastu kirjutada.

                                Comment

                                Working...
                                X