Teade

Collapse
No announcement yet.

Lampvõimendi Hiinast

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Lampvõimendi Hiinast

    Uskuge oma kõrvu, mitte kellegi õpetussõnu.
    Vaat nüüd küll ei saa enam vaikida ja tahaks sõna sekka öelda oma nägemusest! Usu oma kõrvu ja ole tark oma enese tarkusest ja jumala eest hoia eemale nendest, kes ise midagi teevad ehitavad õpivad ja arenevad ja ka lõpuks kuhugi jõuavad ja neid õpetussõnu ei tohiks kunagi kuulata. Äkki saad ka targaks ja arened kuhugi soovimatus suunas, hoia selle õnnetuse eest!!!!! Kuulata tasuks ikkagi oma kõrvu ja laus lollusi nendelt kellel on olnud korralikud vanemad ja kes oma pesamunasid on korralikult kasvatanud hoidnud toitnud ja koristanud ja mis sellest et vahest vannitades oli vesi liigsoe ja tekkis parandamatu aju kahjustus mis ei allu mitte mingile ravile ega arusaamisele, normaalses tegevuses. Usu oma kõrvu, ära arene teiste õpetussõnade järele ja käi kauge kaarega mööda audiofiilidest ja kunagistest diskoritest, sest valdavalt on nad erilised andetud tegelased, kes pole võimelised ei õpetama ega ka ise õppima. Nemad elavad omaenese tarkusest, kõlgutades jalgu arvuti taga istudes ja netist jamasid lugemas ja teisi "peedistades"
    Minu lugupidamine!
    Loodan et moded ei pahanda, sõna pidavat vaba olema.......
    Mis aga teema algatajasse puutub siis mõnd asja on päris kurb lugeda, aga see on ka mõistetav ja võiks kunagi veidi pikemalt teemast rääkida ja mõne tunnise täiendus koolituse teha koos praktilse tegevusega, kui asjaosalisel huvi on end täiendada ja end arendada. Kui tahtmist on võib ühendust võtta, mingil ajal.
    viimati muutis kasutaja humax; 05 11 2020, 11:38.

    Comment


      #32
      Vs: Lampvõimendi Hiinast

      Esmalt postitatud Sonic poolt Vaata postitust
      Uskuge oma kõrvu, mitte kellegi õpetussõnu.
      Täiesti ootuspärane reageering, mis järmiselt leheküljelt ootab.


      Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
      bla bla bla blaaa....
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      .
      bla bla bla bla
      .
      .
      ...blaaaaah!
      Aga vat ei saa ma ka vaikida, Her humax tuleb ja tahab teemaalgatajast kohe esimise asjana oma priboi võimendiga üle sõita ja täie rauaga. Kui see ei õnnestu siis esimest ettejuhtuvat kohe peedistama. Nüüd ma tunnen kahjurõõmu, et teemaalgataja jõudis siiski selle hiinaka ära tellida. Aga tahaksin ka toetada Sonicu sõnu "Uskuge oma kõrvu, mitte kellegi õpetussõnu." see on puhas kuld mis ütles. Täiesti mõttetu on sinusuguseid õpetlasi järgida, tunne et see ei vii mitte kuhugi vaid surud ainult oma ego siin ja teistes teemades peal. Ja juhul kui peaksid veel kunagi tahtma nt mulle, kirjutada, hinga sügavalt sisse ja pane ristist kinni lihtsalt. Mõistlikku sisu pole üldse olla. Ainult bla bla bla nagu ümmargune ja mitte midagi ütlev, taavi rõivase vastused ajakirjandusel tema peaministi ajal olid nii samagi. Elu ei käi ikka nii nagu sina seda arvad, et räägid ja õpetad oma arust, siis reostad teiste teemasid veel mingite skeemidega mida leiad ja sind ei huvita isegi see, kas inimene valdab võõrkeeli, nii peabki käima aga vat ei käi nii. Ja kui ikkagi ei käi nii, nii siis olevat inimest liig soojas vees vannitatud või kedagi teist liig külmas vees vannitatud, onju(?) arvestades, et sinu ajal ei tulnud kõigil kraanist sooja vett, minu ajal tuli kraanist keevat vett.

      Ahjaa ma arvan et mina võin ka juba möliseda siin teemas, kui moded ei pahand sinu peale, SÕNA ON VABA.


      Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
      Ei tegelikult väga asjalikud mõtted ja seisukohad siin teemas.
      Tõsi on see et sellist kuulmiskogemust niipalju ei olegi. Niimoodi samas ka ei tahaks teha et minna kellegile külla kuulata ta väga head helisüsteemi ja koju tulles ei taha oma helisüsteemi enam kuulatagi. Arenemisoskus on vist ikka peaaegu kõigil olemas aga kordan eelnevat- asi on rahas. Väga hea lampvõimendi maksab ikka kordades enam kui see hiinakas. Esimest postitust lugedes ja nüüd järeldusi tehes saab ikka öelda küll et see summa ei läinud otseselt koolituskuludeks.
      Tulles selle võimendi andmete juurde tagasi siis võiks sellele mõõtmised ära teha küll. Ise võin ainult ossiga väljundvõimsuse ära mõõta, aga vist läpaka mikrofoni sisendiga mõõtma ei kipu.
      Võib ju keegi külla tulla ja kuulata, vaadata, mõõta. See eelnev jutt õige et tuleb areneda. See lampvõimendi on üldse esimene lampvõimendi mida ma kuulanud olen. Moi eelnevalt öeldud jutt tekitas sellise pessimismi et too hiinakas kõlab halvasti aga esmapilgul ongi emotsioon vastupidine. Siiamaani kõlab hästi ja vist pretensioone VEEL ei olegi.
      Kuna endal maakana pole olnud võimalust kuulata SE võimendit siis oleksin sellest küll huvitatud, endal on aga mitmeid tagasilööke tekkinud katsetustega küll nii, küll naa kas trafo plekid mitte piisavalt nii head või liigsoojas vees mind vannitatud, siiani ei ole kindel enam Mingit garantiid adekvaatse hinnangu kohta ei julge anda, kuna toetun Sonicu õpetussõnadele.
      viimati muutis kasutaja RaunoK; 07 11 2020, 02:28.
      Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

      Comment


        #33
        Vs: Lampvõimendi Hiinast

        Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
        .... ja ka lõpuks kuhugi jõuavad
        Kuimitu nendest siin õpetussõnu jagamas käivad?

        Comment


          #34
          Vs: Lampvõimendi Hiinast

          Jõuavadki kahe kasti vahele ja kuulavad mingit muusikut.

          Comment


            #35
            Vs: Lampvõimendi Hiinast

            Loen teemat ja ei imesta sugugi.... millegi üle. 20 aasta eest, tookord siis Tevalo foorumis, arutleti samuti teemal, kas teha ise või osta valmis toode, siis veel Hiinast tellimise võimalust polnud ja interneti püsiühendus oli vaid riigiasutustes, suuremates firmades ja parimatel "poegadel"...
            Mis puutub kõrvaga helisagedusvõimendi lineaarsuse ja karakteristilisse mõõtmisisse, siis see on sama, mis sõita mootorsõidukiga, millel pole kiirust ega mootoripöördeid näitavaid "kellasid". Kõrva- ja silma järgi pluss- miinus 5km/h, oma isikliku nt. 20 aastat sõidetud lemmikautoga on täiesti reaalne, samas suurte kogemuste puhul võib hälve olla veel väiksem... sama on ka suvaliste kõlaritega, suvalise heliallika ja Hiina lampvõimu kuulmise järgi mõõdistamisega...
            Õhtul katsun teemast kirjutada pikemalt ja otsin üles kaustad piltidega... kuskil peaks isegi olema pildid, milline näeb välja väljundtrafo seest ja kas see on üldse sektsioneeritud Hiina toodetel või siis mitme kordselt, samuti trafopleki koostise teema...

            Comment


              #36
              Vs: Lampvõimendi Hiinast

              Teema on huvitav, erinevad arvamused ka harivad ja tõde on kusagil...
              Tore oleks kui teema algataja saaks lasta oma uue võimu üle mõõta.
              Võimu parameetrid on mõõdetavad, samas kuulamis elamus on subjektiivne, rääkimata kõlaritest, muust kolast ja meie kuulmis organite eripäradest. Esmaspäeval oli Kuku raadios digitunnis juttu kõrvaklappidest mille sees on mikrofonid mille abiga nn, kalibreeritakse inimese kõrvad ja andmete järgi siis luuakse sinu kõrvadele sobiv helipilt(jutt rohkem filmi helist).
              Ma vist ei teeks kuulmise järgi vahet A klassil ja digi võimul aga protsessori poolt sobivaks kohandatud heli oleks kindlasti eriline elamus (parem\kehvem?).

              Comment


                #37
                Vs: Lampvõimendi Hiinast

                Vahepeal sai veidi soratud kaustades ja leidsin teema jätkuks ühe Hiina SE laialt levinud tüki, mille siinne kasutaja "remondimees" tellis konstruktorina otse aliexpressi kaubamajast...
                Tegelikult tellis ta neid koguni kaks, sest hind oli soodne... Ühe puhul pääses isegi tollimaksust. Hind oli tol hetkel mingi äkki 145€ kanti.
                Peale skeemi kokkutinutamist hakkasid need tööle, heli võimendatud kujul tuli läbi, kõrva häirivaid 50Hz mürasid otseselt ei tuvastanud.... hiljem sai neid mõõdistatud ka ja peale seda läks "vasika vaimustus" üle...
                Ühel võimul suuremal koormusel viskas väljundtrafo välja suitsupilve ja peale seda sai see laiali tõmmatud, et vaadata mis sees on ning kuidas keritud. Trafo sisu pilte kohe üles ei leidnud, kuid lisan need albumi alla kui välja tulevad.
                Väljundtrafo ülesehituse teema võib kiirkorras kokku võtta mõne lausega. Juhuslikult valitud materjalid, mitte eriti korrektne keerdude paiknemine, mähistraadi isolatsiooni katte kvaliteet kõrgema teperatuuri korral, sektsioneerimisel tehtud isolatsiooni apsakad ja materjalivalik, trafopleki tooraine kvaliteedi kaheldavus jne.
                Hiinlane ei tooda midagi selleks, et see kestaks, oleks ajas püsiva väärtusega kvaliteetaparatuur, põhirõhk on tootmisel ainult massil, käibel, soodsal toote omahinnal ja võimalikult väikestel tootmiskuludel ning odaval tööjõul.
                Selleks, et näidata külalistele, et näe, mul riiulis dekoratiivne lampvõimendi, täidab see tükk oma kohta suurepäraselt, lisaks võimendab heli ka, annab toas hubast soojustunnet, pluss visuaalne külg viimistlusel jne.
                Hiinlane kasutab kallimate lampvõimu komplektide juures kunagise Svetlana tehase ülemarkeeritud toodangut, nii on saanud GU-50, FU-50 jne. Me oleme siin aegade jooksul palju "hiina" tähistega lambe lahti võtnud ja materjale analüüsinud ning jõudnud järeldusele, et tihti just lampide ülemarkeerimist kasutataksegi, kuna tooraine on vanadest ladudest odavalt kätte saadud ja et vähegi kvaliteeti tagada, tootmiskulusid vähendada, siis seda ka tehakse. Lisaks on elektronlambi tootmine isegi tänapäevamõttes kulukas, tehnilise tsükkli küljest aitavad paljuski tööstusrobotid, kuid kasutatavate materjalide, eesotsas metallivaliku teema pole odav ega lihtne.
                Igaühele jääb vaba valik, olgu ta kasvõi keevas vees vannitatud imikuna või fentanüüli plaastrite toel üles sirgunud... sõna on endiselt vaba...
                Pildikogum on siin: https://drive.google.com/drive/folde...B-?usp=sharing
                viimati muutis kasutaja Max27; 11 11 2020, 08:30.

                Comment


                  #38
                  Vs: Lampvõimendi Hiinast

                  Eks neid hiina võime on ka erinevaid. Antud võimul vähemalt müügi lehe fotode järgi on esimese lambi trioodid paralleelis aga samas tundub ta olevat siiski negatiivse tagasisidega kuna katoodis on kaks takistit ja nende vahelt läheb kuhugi juhe.

                  Comment


                    #39
                    Vs: Lampvõimendi Hiinast

                    Paljusid SE võime vaadades, siis väljundtrafod pole ka väga palju suuremad, kui PP puhul. Enda arvutuste puhul läksid südamike ristlõikepindalad kosmilisteks, et võta või keevitustrafo doonoriks. Kas mingi murranguline areng olnud südamikumaterjaliga, et südamik ei lähe nii varakult küllastusse või see kõigest samasugune pettus?
                    Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                    Comment


                      #40
                      Vs: Lampvõimendi Hiinast

                      https://www.ebay.com/itm/40Watt-SE-o...-/184239664516

                      7,5Hz-39Khz 40W SE trafo.
                      Mitte 4W vaid 40!
                      andmed on allpool lehel.

                      Õpi,õpi arvutama, väikemees, omas tarkuses!!!
                      Kas mingi murranguline areng olnud südamikumaterjaliga, et südamik ei lähe nii varakult küllastusse või see kõigest samasugune pettus?
                      et võta või keevitustrafo doonoriks.
                      Juba ammu on, enne sind ja sinu aja arvamist!
                      Vaata lisaks:
                      https://www.youtube.com/watch?v=_dmD-I8VMVE

                      Ekstra Sulle!
                      https://www.youtube.com/watch?v=rSCYC1D5kYE
                      Üks tühine pisiasi, onul on mõned valjukad kah asja juures.

                      Vaata ja imesta, kui hakkama ei saa siis mine ja osta endale vajalik trafo ja ära kirjuta rumalusi oma enese tarkuses, Priboiga SINA ilmselt hakkama ei saanud, ehk uue projektiga saad, kui jumal õnne annab! Tegelikult nii nagu mainisid sina katsetad, kuidas keegi selline asi võetaks ette ja tehakse ja mitte ei katsetada. Selle teema juures on veel üks tühine pisiasi, teadmisi peab olema ja kui ei ole siis õpitakse, nii lihtne see onngi!
                      Minu lugupidamine,
                      sedakorda juba irvitades......

                      12 hiinlast.......

                      https://www.youtube.com/watch?v=-1A9ERO6Csk

                      K
                      indlasti ei osteta sellist asja mitte raha järgi ja mis maksab, vaid ikkagi parameetrite ja teh. näitajate järgi. Juba esimeses tutvustuses on naeru koht, nii et ettevaatlik tuleb igal juhul olla.
                      viimati muutis kasutaja humax; 12 11 2020, 09:04.

                      Comment


                        #41
                        Vs: Lampvõimendi Hiinast

                        Taaskord mingisugused lingid, mida keegi omast arust teinud on ja lisaks väga palju õhku nende vahel.
                        Mina võin õelda, et kasutan alati õigeid valemeid ja exceli abi nii et mina ei leia küll mingitki võimalust, miks peaks mingi tulemus vale tulema.
                        Aga mida siin imestada, need on mingisugused tühised lingid ja kahe puhul võib tegu olla lihtsalt trollidega, kes on lihtalt mingi hea video teinud et mingi vanamees saaks näha ja teisi siin õpetada kuidas asjad käivad. Kuidas need asjad käivad siis, on sul enda kaitseks midagi õelda või näidata, mida ise teinud oled? Ilmselt mitte, sest sinu varasematest kommentaaridest sa ei vaevu seda ilmselt tegema avalikult siin. Kui üldse on midagi näidada... või piirdud ainult suures koguses õhuga nagu siin vastuses? Näita mõnda SE võimendit priboi baasil, mida SINA oled ümber teinud, pane SIIA teemasse ja tee ka YOUTUBE video sellest. Et Single Endi Priboi väljundtrafoga ei saa mitte ainult 1W juures 20...20 000Hz vaid ka suurema võimsuse juues. Näita seda mitte ära l a h m i .

                        Ja kordan, ära minu postkasti reosta.
                        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                        Comment


                          #42
                          Vs: Lampvõimendi Hiinast

                          Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                          Mis aga teema algatajasse puutub siis mõnd asja on päris kurb lugeda, aga see on ka mõistetav ja võiks kunagi veidi pikemalt teemast rääkida ja mõne tunnise täiendus koolituse teha koos praktilse tegevusega, kui asjaosalisel huvi on end täiendada ja end arendada. Kui tahtmist on võib ühendust võtta, mingil ajal.
                          Noh eks võibolla mul on ka kurb lugeda kuidas lampvõimendi on nii tähtis, tundlik ja lausa kinnisidee mõnele.
                          Kas kurvaks tegi sind see et ma ostsin hiina lampvõimu mitte sinu käest 450 euroga priboi võimu?
                          Ma usun et lambi valdkonnas oled tasemel, aga inimesena ma ei näe küll võimalust sinuga reaalelus midagi arutada kui foorumist peegeldub sellist viha ja negatiivsust- üleolevust.
                          Sinu silmis ma olen ehk loll et julgesin hiinaka tellida, aga oma raha, tellin mis tahan. Foorum ongi selleks et omi mõtteid, arvamusi ja kogemusi teistele edasi anda aga mõni istub oma priboi otsas oma 45W @ 8 ohm ja kõik muu on halb. Kuhu me sellise mõttega liigume? See siiski nagu kordan esimene lampvõimendi mis soetasin.

                          Comment


                            #43
                            Vs: Lampvõimendi Hiinast

                            Ah mis te jaurate. Inimesed jagunevadki tehnika kasutamise kohalt kaheks.

                            Ühed kuulavad võimendit, teised muusikat, ühed vaatavad telekat, teised filmi.
                            Endalgi see läbi elatud - oli aeg kui ei suutnud Schwartsneggeri seiklustele keskenduda, kuna pool aju tegeles kogu aeg telekapildi vigadega ja et pal-plokki vaja veel natuke häälestada.
                            Siis ilmusid lääne telekad, kvaliteet läks piisavaks, ja saingi filmi nautida.
                            Mis sel hiina asjal siis häda on - kui ta toob omanikule kaasa teadmise ja kogemuse, et kas piisab või on vaja järgmist ja paremat, siis on ta oma ülesande küllalt täitnud.
                            Ja kui ta saab ka ära mõõdetud, siis on see kõigest üks asjaolu lisaks otsuste langetamisel, aga mitte ei peaks nüüd tunduma heli selle tõttu viletsam või parem kui enne.

                            Aga teemaalgatajale hädavajalik on sebida peale normaalsete juhtmete endale korralikud ümberlülitid nii kõlaritele kui signaaliallikatele.
                            Online ümberlülitamine keset konkreetset pala on ainuke võimalus võrrelda eri tehnikat.
                            Nii kui raiskad vahepeal minuti juhtmete ümbertõstmisele, on võrdlus juba ajust poolest saadik ära hajunud.
                            Ja kaablite ja klemmide kuulajad ärgu mingu sellest soovitusest puhevile - see ei ole veel see tase...

                            Comment


                              #44
                              Vs: Lampvõimendi Hiinast

                              Esmalt postitatud pagan poolt Vaata postitust
                              Jõuavadki kahe kasti vahele ja kuulavad mingit muusikut.
                              Palju neil muusikutest ja lauljatest vastava erialast haridust on? Vähestel vist. Siit edasi, kui võimendi on asjatundja ehk siis kunagise inseneri poolt konstrueeritud, peab plaadi väljaandja käest ka kõigi asjaosaliste käest tunnistust küsima, et nad on selle haridustee läbinud ja vajaliku kätte saanud, muidu on see kõik puha lampide ja kõrvade ressursi raiskamine
                              Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

                              Comment


                                #45
                                Vs: Lampvõimendi Hiinast

                                Esmalt postitatud mikumaku poolt Vaata postitust
                                Aga teemaalgatajale hädavajalik on sebida peale normaalsete juhtmete endale korralikud ümberlülitid nii kõlaritele kui signaaliallikatele.
                                Kas lambika jätmine ilma koormuseta (kõlariteta), mitte Väga Paha Mõte ei ole?

                                Comment

                                Working...
                                X