Teade

Collapse
No announcement yet.

Tauras-211 (ULPT-61-II-28) tume ilma halltoonideta pilt

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Esmalt postitatud Punamytsike poolt Vaata postitust
    Ehk siis punktidest I (850V, pildilaotuse väljundastme anood) ja VIII (1500V, realaotustrafo 7. klemm) hoian ostsilloskoopi heaga eemale? Aga kas nood väärtused tähistavad alalis- või vahelduvpinget?
    See oss hoia sealt eemale, lihtsalt ei kannata nii kõrgeid pingeid.. Ja niikuinii pildi tumenemine pole nende punktidega seotud.

    Seal punktides on alalispinge, mille "otsas" on laotussagedusega vahelduvpinge. See võib käituda ettearvamatult. Tekkiv säde on lilla, kui tavaliselt alalisel on sinakas ja vahelduval valge sädemekaar.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

    Comment


      Selline, miskipärast tagurpidi.

      Click image for larger version

Name:	20240130_111303.jpg
Views:	138
Size:	165,0 KB
ID:	1130055
      viimati muutis kasutaja Shele; 30 01 2024, 10:25. Põhjus: Pilt sai tagurpidi

      Comment


        Selliseid lekkivaid (kuni peaaegu lühiseni) on päris palju ette tulnud.
        Jumal teab, kus skeemis mõni, või mitu isegi, kergelt lekkida võib ja asjad paigast ajada - vea leidmine võib päris raske olla. Lisaks see, et kui mõni praegu veel ongi norm, siis edasise osas nagu kindlust väga ei tunneks.
        Abiks arvutustel: Oomiproge, Võimuproge
        Kahtled mõne muusikapala/albumi kvalikteedis? Ei kõla nagu päris nii? Hajuta viimased kõhklused programmiga AudioVisualizer !

        Comment


          Esmalt postitatud Punamytsike poolt Vaata postitust
          ..Kuidas peaks ostsilloskoopi pilt välja nägema seda rada mööda,
          NB: Selline oss näitab pilti vastavalt tehtud menüüvalikule, mitte nii nagu enamusel- auto ja ligilähedane õige pilt on kohe olemas. Õiged seaded peavad olema, muidu näed seal ekraanil tõesti ükskõik mida. Ma olen sarnast kasutanud ja õnneks oli mul koht olemas mida mõõta ja mille signaali kuju ma teadsin- sain seaded paika. Siis oli juba lihtne teisi ahelaid kontrollida. Mind see manual küll ei aidanud.
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

          Comment


            Segaseks jääb mul see, kas on üldse ohutu mul seda ostsilloskoopi kasutada? Ostsilloskoobil on patarei jõul ning Schuko pistikuga toiteadapteri variant, televiisoril on galvaaniline eraldus ja vana vene pistik. Kodus pole mul ühtki maandusega pistikupesa.

            Kui ma mõõdan mõõtmisvardaga näiteks 4L4 lambi 6. viiku ja varda maanduskrokodilli kinnitaksin eelnevalt 4C31 maandatud otsale, kas siis käib pauk või juhtuks see siis, kui mõlemad ostsilloskoop ning telekas oleksid maandusega seinapesas?

            Comment

            Working...
            X