Teade

Collapse
No announcement yet.

Spoonimine

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #61
    Vs: Spoonimine

    Nu alustuseks peab ka spoon ära kuivanud olema, vastasel juhul tõmbab kokku niiguinii, minu ajal oli isegi max 6cm laiusel spooni ribal kummiliimi taoline liim taga. Loomulikult triikraud. mitte suurte vigade lappimiseks puidu kitt. Alati tuleb, tuli liigne kitt maha lihvida kohe, et mitte puu süvi moonutada. Samas se nii pikk ja keeruline teema. Iga puidu ja mdf ning vineer asi ise moodi. Katsun lühidalt siis.Tänapäeval kasutavavad paljud mdf kõlari ehituseks. On ka olemas erinevad mdf spoonitud plaadid juba ammu. Detailid välja lõigata ja jällegi otsida kante vastavale puidule. On Termoliimiga ehk soovitatav triikraua ja suru klotsiga paigaldada. Asi nõuab vilumust. Liigne serv eemaldada vanakooli moodi teras pahtli labidaga (miks mitte ka käsi freesiga)ja alati välja poole puuserva lõigates. Viimse ääreni siledaks saamisega on vastavalt spoonile tam 120, kask 180 jne sobiv lihv paber. Alati lihvida mõõda puu süvi, vastasel korral te risti kriipse enam maha ei saa. Viimistlemine ikkagi tõõstuslike peitside ja lakkidega. Piiritus baasil peitsid, ning kahe komponentsed lakid. Vajalik pealt laetav värvi püstol. Peitsimisel võib sona otses mõttes kasutada selleks puuvillast sokki, kui hele siis valge sokk (annab tugevama puu süvi). Lakkimisel tuleb alati viimistleda vähemalt kaks korda. Vahepeal tuleb lihv padjaga ntx alates 120 ALATI !!kerge vahe lihv teha, se tähendab seda et oma näpude all sile pind enne viimast katmist. Kuna kompressor garaazsis igal ühel tänapäeval siis püss otsa ja tuld kui mäletan jäi peits ca 1,4 ja Lak 2,4 juurde, oleneb ka püstoli düüsist. Tööstusliku saab Peits.ee pole selle firmaga mitte kuidagi seotud.

    Comment


      #62
      Vs: Spoonimine

      Mul selline huvitav küsimus mis asi on kruntlakk, niipalju kui poodidest olen uurinud siis sellist asja nad pole teadnud. Milline 2 komponentne lakk on hiljem kõige parema tulemuse jätnud ja pinnalt kõige tugevam jääb?

      Comment


        #63
        Vs: Spoonimine

        Krunt lakk on viskoosluselt oluliselt paksem, kuna ta ülesanne on eelkõige poorid kinni katta, kasutatakse ka mdf plaatide külgede kruntimiseks, viimane ehk põhi laki kiht on mõeldud maksiimaalslet laiali valguma. Kõik oleneb ka väga palju puidust mida viimistletakse. Kunagi ei saa nii head pinda rulliga, kui püstoliga. Edukat katsetamist! Kõige tugevama pinna saamine oleneb alus pinnast ikka. Üldiselt soovitatakse selleks juba trepi lakki. Selle jaoks juba raske relvastus vajalik( kõrge surve pump jne). Ta liiga paks lihtsalt. Mida keegi mainida ei taha on järel kuivamine mis võib kesta ca 3nädalat suht kõigil mitte vee baasil lakkidel. Veel teadmiseks kahekomponensetga, et liiga paksult ei tohi esimese korraga peale panna, tänu kõvendile võib praod sisse kuivada, lisan nats hiljem pildid ka koduste vahenditega viimistletud Nitrolakiga ja enne peitsitud mööblist.
        viimati muutis kasutaja sill; 20 m 2015, 10:04. Põhjus: Täpsustus

        Comment


          #64
          Vs: Spoonimine

          Puidumeistritele selline küsimus:

          Kui teha vineerist esipaneel, mis on "coca-cola pudeli" sarnane siis mis moodi saada kvaliteetne lõikeäär?
          Youtuubi kaevudes, tundus olema variant tikksaega 3-4mm kauguselt joonest lõige teha ning seejärel lintlihvijaga täpseks lasta.
          On see käsilintlihvijaga (rent: cramo jms. ~10€ ööpäev) teostatav? Mis nr. liivapaberit kasutada? Tõenäoliselt ajutine rakis lintlihvijale, liigutamaks lihvitavat plaati ja horisontaalis.
          Töö maht on ~6 meetrit, 30mm kasevineeri.

          (või on mõne mööblimehel töögraafikus auk sees ja on huvi teostada? Manverki teenustega olen kursis.)
          -

          Comment


            #65
            Vs: Spoonimine

            4mm kauguselt võib väheks jääda.
            Olen pannud lõigatava vineeri teiste vineeride vahele, üks alla, teine peale poole ja kinni klammerdanud.
            Teine trikk on lõigata läbi vineeri pealmine kiht kipsinoaga/vaibanoega, sedasi ei kisu serva üles.
            Tera valik ja lõikekiiruse valik on samuti oluline, seda saab katsetada.
            http://hparchive.com/
            https://worldradiohistory.com/index.htm

            Comment


              #66
              Vs: Spoonimine

              Ülafrees korraliku lõikevahendiga, vastuplaat, joonerakis ja õiged kiirused ja etteanded.
              Erilahendused.
              PS või mail.

              Comment


                #67
                Vs: Spoonimine

                Ülafreesiga saab mis tahes kujundeid väga puhta lõike ja mis tahes nurga all. Endal makita RTO700CJX kogu komplekt. Pole veel olnud tööd millega hakkama ei saaks. Isegi alumiiniumit freesinud. Aga coca cola pudeli kork... See äãr on veel mingi nurga all? Selleks mul ka õige tald olemas. Aga ei viitsi teha, kui sa just viljandist pole.
                Sirge äär ja 6 meetrit? Seda annaks teha näiteks nii, et tikksaega teed täpse sablooni ja kaksikpunk külgtoe või sirge freesiteraga millel laager ülaosas või kopeerrõngas talla sees.. viimane vist kõigil olemas ja käib tavaline sirge otsik.. kui vaja nurga all ja kumeraks siis sul kundlasti nurktalda vaja.. võid lihvida ka kui täpsus pole oluline.

                Concave otsikuga saaksid minna astmeliselt ja hiljem lihvida
                Tikksaag on selline asi et pigem sobib ehitusse aga delikaatses puutöös ei tahaks eriti kasutada, kuigi on väga häid saage. Võid joone järgi kitsa teraga proovida aga 6 meetrit ennast piinata ja hiljem veel ebatäpsusi lihvida.. ei tea. Ise sellist asja nii ei teeks
                viimati muutis kasutaja imelik poiss; 17 m 2016, 12:33.

                Comment


                  #68
                  Vs: Spoonimine

                  Ülafrees ja sobiv sabloon on teema jah, lintlihviaja on jantimist rohkem.

                  Comment


                    #69
                    Vs: Spoonimine

                    Kõik vastused viitasid ülafreesile. Manverkist töö tellida tuleb odavam ja muretum ning ilmselt kvaliteetsem: samas ise nikerdades saab ülafreesi "pealekauba". Kuna kiiret pole siis suundun ülafreesi otsinguile. Tänud.
                    -

                    Comment


                      #70
                      Vs: Spoonimine

                      Mingit handymanni või boschi ma küll ei soovita, boschi profi seeria on küll ulmelise hinnaga prügi. Mingi odavam makita, hitachi, metabo, dewalt või b&d oma peaks aastateks muretu töö tagama ja kui mingi idee tekib siis kohe endal asi olemas. Mingi odavam freesiterade komplekt on täiesti okei väiksemahuliste tööde jaoks. Lintlihvija on paras raske kolakas. Endam makteci 100x610 lindiga elukas, see rohkem suuremateks töödeks, näiteks puidust põrandate, seinade ja suuremate detailide puhastamiseks. Muidugi saab väikseid asju ka teha aga siis oleks mõistlik ise teha kõva tald, sest originaal on pehme ja elastne. Siledaks sellega väga midagi lihvida ei anna, sest surud detaili sinna patja sisse.. edasine on juba teada

                      Comment


                        #71
                        Vs: Spoonimine

                        Erinevaid teemasid ülafreesidest on - ~150€ saab sellise vidina:

                        peaks vast amatöörile sobima?
                        -

                        Comment


                          #72
                          Vs: Spoonimine

                          Odav ülafrees võib ka odav olla eriti kui kasutust suurt pole, endal skil mis on väga odav bosch põhimõtteliselt audioseadmete ehitamisel vaja aga palju neid ikka teha hobikorras jõuab.

                          Comment


                            #73
                            Vs: Spoonimine

                            ise muretsesin dremelile freesi adapteri ja siiamaani saab kõik fresimised ära tehtud, muidugi 21mm vineeri korraga läbi ei freesi, naine teeb suuremosa ajast dremeli ja peitlitega talusilte. seega oli väike kulutus
                            päikest, liblikat ja särisevat jootekolbi

                            Comment


                              #74
                              Vs: Spoonimine

                              Tunneks huvi, kui kastid varasemalt spoonitud ja nüüd mõte uuesti üle käia teist tooni üldse siis kuidas ja kas pean selle vana maha võtma?

                              Ja kust tartus kõige mõistlikum spooni osta?

                              Või on keegi kohalik kellel käsi valge ja teeks selle töö miski summa eest ära?

                              Comment


                                #75
                                Vs: Spoonimine

                                Värvida tahad või olemasolevat spooni toonida.

                                Comment

                                Working...
                                X