Plaadimängija valimine, valiku kriteeriumid
Collapse
X
-
Vs: Plaadimängija valimine, valiku kriteeriumid
Muuseas, Linn komplekteeris varem oma entry-level masinaid Linn K5 ja K9 nõeltega, mis põhimõtteliselt AT95.
Aga mitte see polnud mu point. Kui teemaalgataja kaalus variandina ~400€ maksvat Pro-Jecti, siis ma pakun, et võiks vähemalt kaaluda 400...500 poundi maksvat Linn'i. Ja kui eelarve tihe, võib alustada kasvõi AT-95'ga (või Ortofon OM/2M) nõelaga ja tulevikus upgrade'i teha.
Ehk siis, sa EI PEA Linn'i külge panema 500€ nõela !Comment
-
Ei pea, kuid kui 30 eurone helipea teeks objektiivselt ära 100...300 eurose helipea töö, siis neid viimaseid ei ostaks maailmas ju keegi.
Kuid ostavad ju...
Järelikult on need ostjad täielikud turakad?
Ehk teistpidi võttes - kas on mõtet AT-95 kasutavale plaadimängijale üle 100 euro kulutada?Comment
-
Ei taha siin mingit oma teemat tekitada (ja loodetavasti enam ei postita), kuid mul on vaid üks küsimus (ja mitte ainult sulle, vaid mitmele teisele kaasfoorumlasele) ja ka üks väide:
- miks oled sa audio osas subjektivist ja hindade osas objektivist ?
- paljude kaupade läbimüük on TÕUSNUD, kui selle hinda on tõstetud.Comment
-
Plaadimängija valimine, valiku kriteeriumid
Vastan ainult iseenda eest - iga Nõukogude Insener õppis marksismi klassikutelt, et "tõe kriteerium on praktika". Seni pole keegi mulle suutnud vastupidise paikapidavust tõestada.
AT-95 võimaliku müügiplahvatuse kohta peale võimalikku hinnatõusu soovin siiralt õnne hulgimüüjatele (olen teda kuulanud, subjektiivselt ei soovita, maailm on paremaid päid täis).
Ma isiklikult alustaksin sellises olukorras investeerimisega sellisesse eraldiseisvasse fonovõimendisse, mille sisendtakistust ja - mahtuvust on võimalik seadistada vastavalt helipea vajadustele. Alles seejärel hakkaksin helipeade vahetamisele mõtlema.Comment
-
Esmalt postitatud madis64 pooltMa isiklikult alustaksin sellises olukorras investeerimisega sellisesse eraldiseisvasse fonovõimendisse, mille sisendtakistust ja - mahtuvust on võimalik seadistada vastavalt helipea vajadustele. Alles seejärel hakkaksin helipeade vahetamisele mõtlema.Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.Comment
-
Taustalugemist ka: http://www.beavishifi.com/articles/Cartidge-Loading
Mõningase näputöö tulemusena peaks ju sellise sisendplaadi lisamine digweedi olemasolevasse ressiiverisse ka ju üsna realistlik olema.
Alternatiiviks on veel olemasoleva fonosisendi pesadele paralleelpesadekomplekti lisamine, kuhu siis sobituskoormuseid:
saab ühendada.Comment
-
AT-95 helipea suhtes pean möönma, et sellise nõelaga
ei ole ma teda kuulanud. Ehk on oluliselt standardnõelast parem, mine tea.
Kuid samas viib see eelarve juba nii 100 euro suurusjärku, kus helipeade valik juba avaramaks muutub (Ortofonid, Sumikod, Nagaokad ...).Comment
-
Tõstsin siis paar päeva tagasi Technics SL-Q2 "põhipositsioonile" ja mängisin natuke U-25 helipea ja eelvõimendi koormusmahtuvustega.
Tulemused siis paremusjärjestuses (kõrvaga kuulates) alanevalt:
200 pF
300 pF
100 pF
0 pF.
Kaabli ja käpa mahtuvuseks näitab odavat sorti multimeeter ca150 pF.
Parima ja halvima kõla vahe on nagu öö ja päev.
Moraal - ärge ostke niivõrd plaadimangijat (teatud tasemest ülevalpool) kuivõrd helipead ja eelvõimendit.Comment
Comment