Teade

Collapse
No announcement yet.

Sellest, mida ei ole.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Sellest, mida ei ole.

    tundub sama olevat jah aga need eriti kogukad jalad peaks ju resonanssi leevendama?
    Kuigi...
    mul siin vähe kaasa rääkida,mul lihtne tagasihoidlik Technics sl-qd22,isegi rihma pole
    aga hiilin vaikselt midagi kobedamat

    Comment


      #17
      Vs: Sellest, mida ei ole.

      Mis siis vahepeal juhtunud on?. Eriti nagu polegi miskit.
      See minu kõhklus millest korpust teha, lõppes ikkagi vineeri kasuks. Samas oleks võinud ka dolomiidist ilmselt tellida, tundub, et hinnavahe isegi ei oleks väga suur olnud. Ja kui liita sinna mugavus, et ise ei pea tegema....
      Vineeriga aga oli selline lugu. Peale tutvumist erinevate vineeri pakkujatega sai otsustatud Klavise kasuks.
      http://www.klavis.ee/
      Suht normaalse hinna eest saad vineeri ja lõigatakse ka mõõtu. Minu lõplik mõõt tuli 450*500 ja paksus jäi siiski ca 150 mm.Oleks võinud ka paksema teha aga visuaalselt tundus see kuidagi veider juba. Ühe tikksae ja kahe akudrelliga olen siis jõudnud niikaugele, et 95% on saetud ja puuritud.hetkel siis, vineerikihid fikseeritud omavahel 4 kruvi abil.(iga kiht). Kui hakkan kihte kokku kleepima siis lisaks PVA-le kavatsen ka kruvisid kasutada Kuida sa ikka kodus toatingimustes teistmoodi teed ja kui ei ole vastavaid presse ka. Otsustasin siis lõpplikult viimistluse ka. Peale lihvimist katan teise lihtsalt Tikkurilla pähkli peitsi kihtidega.. Kes ei tea, siis see on selline ollus kus peits on juba lakiga segatud. Võib-olla sai sellepärast nii otsustatud, et minu võim on siis samamoodi tehtud.. Käppa mul ka veel ei ole aga küll ta tuleb. Pilte ei olnud ka plaanis üles panna kuhugi. Sest hr. Ramli teemas on juba isegi väga hästi ära näidatud kuidas selliseid asju tavaliselt tehakse. Nii et midagi uut ei ole selles mõttes. Kui see üldse kedagi huvitas. Aga noh, ehk tekkis kellelgi ka mingeid mõtteid.....Siiamaani kõige huvitavam mõte mis mulle siit foorumist tagasi on tulnud-loeti, et ma tegelen sellise vana saastaga ja sellepeale üritati mulle mingit vene 2 või 3 klassi plaadimängijat maha müüa, et nagu peaks sobima küll.
      Ise arvan, et saan selle plaadimängija juures veel kaua nokkida. On ju hulga huvitavaid võimalusi.
      Sellega siis lõpetaks teema, oli ju see eeskätt selleks, et kogemusi saada. Algaja värk. Sellest, mida pole.
      viimati muutis kasutaja walwal; 15 m 2009, 21:01.

      Comment


        #18
        Vs: Sellest, mida ei ole.

        aga siis sa said ju küll häid ideid, sest loomulikult, kui nähakse, et keegi ikka 30a vanast käkist on sunnitud ise midagi ehitama, siis ligimesearmastus lausa kohustab talle paremaid variante (a'la 2 või 3 klassi vene tehnika) pakkuma.

        Comment


          #19
          Vs: Sellest, mida ei ole.

          teema lukku panemine oleks küll kurjast kui viitsimist on siis võiks ka kunagi valmis aparaadist pilte näidata. Praeguste ja eelnevate tegemistega oled kindlasti paljudele heaks eeskujuks, seega jätka samas vaimus.

          Comment


            #20
            Vs: Sellest, mida ei ole.

            walwal, vähem Muhvi ja rohkem Kingpoolt. Räägi tegemistest mitte ära lõpeta iga postitust depressiivsete nootidega.

            Comment


              #21
              Vs: Sellest, mida ei ole.

              KaruTEC, noo ei ole see asi päris nii. Tegelikult on mul väga huvitav, mis sellest jamast mul välja tuleb. Kui üldse miski depressiivseks teeb, siis ehk see asja rahaline pool ja see, et ei saa asju kätte nii nagu tahaks. Tavaliselt on nii, et kui on mingi sooduspakkumine, siis on samal ajal vaba rahaga mingi probleem. Kui mul nüüd õieti meeles on, siis Sul endal oli vist Technics. Vahepeal mõtlesin ka ise Technicsi peale, selles mõttes, et ümber ehitada. Ilmselt oleks tulnud natuke odavam kui praegune ettevõtmine. Siit ka küsimus. Kas endal pole sellist mõtet tulnud?
              Natuke uitmõtteid:
              Garrardist endast siis. Need ajad kui Garrardit sai osta Inglismaal mõnest vanakraami poest paarisaja naela eest on möödas. Garrardi hind ebays on vahemikus ca 460-1100 euri(Garrard 401)+sellele lisandub transport Inglismaalt siia, mis on ka olenevalt olukorrast kuni ca 100naela. Garrardi enda hind on pidevalt tõusnud. Näiteks 2a tagasi sai osta sama raha eest Garrard 301. Hetkel maksab see ebays 2 korda rohkem kui 401. Veel huvitav tähelepanek, sel aastal müüdud Garrard 401 hinnad on enamasti olnud üle 600 euri. Hirmus.
              SME 3009 käpast:Kuigi ma nagu eespool juba ütlesin, et ei soovi osta selle käpa modifikatsioone, siis see on rohkem nagu minu enda kiiks. Tegelikult on samuti tegemist heade käppadega, mida kasutatakse ca 2-3 tuhande eurostes mängijates. SME 3009 käpp ise annab võimaluse kasutada ka nn. raskeid helipäid nagu Ortofon SPU.
              http://www.coolgales.com/store/cart....category_id=70
              Keda teema huvitab see leiab google abil rohkem. See siis muidugi eeldab, et SME käpp ei oleks kompaktne vaid headshell oleks vahetatav.
              SME 3009 hindadest: kui eelmise aasta lõpupoole oli võimalik osta teist ka natuke alla 300euri siis selle aasta hinnad kipuvad juba 400 ligi. Masendav. SME 3012-sellest nagu ei taha enam rääkidagi.
              Ehk oskab keegi öölda miskit käpa kaabelduse vahetamise kohta ja ka selle kaabli kohta mis ühendab käppa näiteks siis RIAA-ga. RIAA- jah, see mul ka nagu olemas. Lampidel ehitatud siis. Cheoppsi töö. Aga sel teemal võiks ta küll ise sõna võtta. Samas teemas näiteks.
              viimati muutis kasutaja walwal; 18 m 2009, 11:14.

              Comment


                #22
                Vs: Sellest, mida ei ole.

                Midagi ikkagi toimub vähehaaval. Korpus on valmis, st valmis ei ole, viimistlus alles käib Mida hetkel veel ei ole, on jalad. Garrard sai siis ka täna esimest korda ära pingestatud-tõesti väga vaikne on teine! Põgusal vaatluse selgus, et natuke reguleerimist ta ikkagi vajab. Õnneks Garrardi puhul on kõik võimalik. Ta on juba niimoodi ehitatud. Lihtsalt imeline konstruktsioon. Eile öösel õnnestus siis lõpuks käpp ka ära osta. Piltide ja jutu järele otsustades, just see, mida vaja-algupärane SME ja heas korras. Käpaga on ka mõned pisikesed probleemid:esiteks tal puudub lisaraskus mis on vajalik raskete helipeade jaoks aga see on täiesti muretsetav. Teiseks headshellil puudub fingerlift . Kas ta üldse vajalik on aga on samuti murtsetav. Ja veel pole tal kaablit mis läheb käpast edasi RIAA-sse näiteks. Aga see oli nagunii plaanis välja vahetada.
                Panen mõned udukogud ka üles siis. Osa pilte on pärit ebayst aga asjad on konkreetselt minu. Korpusele ei maksa ka eriti tähelepanu pöörata. Asi alles poolik.
                http://nagi.ee/photos/walwal/sets/152239/
                Muidu keda see SME veel huvitab, siis järgmise lk. alguses kohe on pikalt laialt seletatud käpa raskuste kohta käpa modifikatsioonide kaupa.
                http://www.analogue-classics.com/htm...09___3012.html

                Comment


                  #23
                  Vs: Sellest, mida ei ole.

                  ilus areng
                  oled siis helipea otsuse millegi raskema peale ära teinud, et see lisaraskuse puudumine oluline on?

                  vaatan, et korpus on sul umbne, kas ei pelga, et mootor ülearu soojaks minema hakkab?

                  Comment


                    #24
                    Vs: Sellest, mida ei ole.

                    Esialgu kavatsen ikka piirduda soetatava Denoniga. Tüüpiline lahendus SME käpale. Teate küll, raske aeg, majanduskriis, naine jne. Aga kunagi hiljem.......kes teab? Inimene on ju nõrk. Ja mis puudutab lisaraskust, siis see oleks ju võinud kohe komplektis olla. Sest kõik asjad komplektis ostes on odavamad kui eraldi osta, nii ta on. Aga vähemalt on nad olemas. Mis puudutab mootori kuumenemist, pole teda veel nii pikalt katsetanud. Aga asi see siis mõned augud põhja lasta kui peaks vaja olema.

                    Comment


                      #25
                      Vs: Sellest, mida ei ole.

                      Jälgin huviga mis toimub, seda enam, et endal hetkel Thorens MK-150 baasil sarnane projekt käsil.
                      Minu jaoks jäi õhku rippuma küsimus - millist Phono Korrektorit(Gramofoni eelvõimu) on sul plaanis kasutada?

                      Comment


                        #26
                        Vs: Sellest, mida ei ole.

                        Keda huvitas see vinüülivärk,võiks korraks vaadata ka järgmist lk.
                        http://www.classicaudio.ru/static.php?type=review_vinyl
                        Ka üsna huvitav. Veidi ka SME 3012 tutvustatud.
                        Jalgadest: Ehk saab jalgade probleemi niimoodi lahendatud, et treida tugevamast puidust koonused.
                        Täpne auk sisse keskele ja sinna sisse keerata siis keermelati jumbikene, võib ka tilgakese miskit liimi panna. Minu meelest see teine pool, mis läheb siis plaadimängija korpusesse võiks olla miskit taolist
                        http://www.balticbolt.ee/toode.php?s...&productID=227
                        Mingeid puidust koonuseid näeb ka siit
                        http://www.myav.com.tw/forum/showthr...39#post3649239
                        Hr. Ramliga sai ka räägitud, lubas proovida. Vaatab, mis sest välja tuleb.
                        Viimistlusest: Nagu juba mainitud, kasutasin Tikkurilla pähkli peits lakki. Loomulikult tuleb peale igat lakikihti lihvida. Tulemuseks on ilus läikiv pind. Mulle see ei meeldinud. Tahtsin saada sellist siidjalt matikat läbipaistvat pinda. Selleks sai viimane kiht peale täielikku kuivamist ülenühitud karukäpaga, on selline asi poes olemas. Tulemus on siis samasugune nagu peale lihvimist-absoluutne matt. Ja siis saadud matt pind sai kergelt sisse hõõrutud mesilasvahaga(müüakse poes mööblihooldus vahendina) Peale paaritunnist kuivamist võib saadud pinna kergelt pehme lapiga üle nühkida. Tulemus on just see mida vaja.
                        RIAA-st: Nagu juba eelnevalt mainitud, sai siin eelmisel aastal kasutaja Cheoppsile pinda käidud, et teeks vahelduse mõttes ühe lampidel korralikuma RIAA valmis. Mis tal siis lõpuks muud ikka üle jäi. Kuna ta detsembri algul kolis Tallinnast minema, siis asi jäi tal veidike poolikuks, selles mõttes,et MM ahel on valmis aga MC tuleb veel juurde teha. Ja nii ta mul seisab kodus, pole veel teist testinud sellel kujul nagu ta on. Pole hetkel millega testida ka. Aga esimene kord kui minu pool kuulasime( siis oli ainult üks kanal valmis-tundus asi paljutõotav), teine kord oli 2 kanalit aga siis oli küll niru ja ta hakkas ümber ehitama. Nii et mul endal ka huvitav kuna pole ka ise seda viimast varianti kuulnud. Ei tea hetkel, kas asi piirdub ainult MC lisamisega või tuleb miskit suuremat ette võtta. Hetkel on Cheopps Soomes. Rääkisin küll talle, et võiks oma RIAA-d veidi kommenteerida. Lubas. Aga nagu aru sain, siis tal on seal arvuti kasutamisega probleeme. Eks näe. Panen siis mõne pildi RIAA-st ka üles.
                        http://nagi.ee/photos/walwal/sets/153081/
                        Ma siin leidsin ühe skeemi, võimalik, et ta kasutas seda skeemi mingil määral. Aga 100% kindel ei ole ja küsida ka hetkel ei saa.
                        Lisatud failid

                        Comment


                          #27
                          Vs: Sellest, mida ei ole.

                          Ei ole see skeem. Pildilt on näha, et on kasutatud 6ž32p lampi. Ei tea kas see lamp töötab pentoodina või trioodina? Minu kogemus ütleb,et kui seda lampi kasutada (eriti pentoodina) siis sealt head nahka küll ei tule.

                          Comment


                            #28
                            Vs: Sellest, mida ei ole.

                            Esmalt postitatud kalju poolt
                            Ei ole see skeem. Pildilt on näha, et on kasutatud 6ž32p lampi. Ei tea kas see lamp töötab pentoodina või trioodina? Minu kogemus ütleb,et kui seda lampi kasutada (eriti pentoodina) siis sealt head nahka küll ei tule.

                            Samal arvamusel ja pole vahet kas pentoodina või trioodina, aga ei!

                            Comment


                              #29
                              Vs: Sellest, mida ei ole.

                              Arvestan teie arvamusega. Aga küll ma jõuan RIAA-ni ka veel lihtsalt ei jõua kõike korraga.

                              Comment


                                #30
                                Vs: Sellest, mida ei ole.

                                silma on jäänud selline skeem: http://musicangel.ru/t24.htm
                                ja selline:http://www.triodedick.com/phonodude/PhonoDudeamp.GIF
                                Tundub huvitav.

                                Skeem, mida Cheopps kasutas, võib olla see: http://tobi.pocnet.net/audio/pvv.gif
                                viimati muutis kasutaja kalju; 30 m 2009, 11:26.

                                Comment

                                Working...
                                X