Teade

Collapse
No announcement yet.

Sellest, mida ei ole.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Sellest, mida ei ole.

    Olen siin viimased paar kuud mõtteid mõlgutanud ja jõudnud järeldusele, et jah ilma ei saa, tuleb muretseda plaadimängija. Vanast ajast, siis kui veel vinüülidega tegelesin, ca 1,5 m vinüüle ka veel alles. Nostalgia?
    Mis nüüd puutub plaadimängijatesse, siis tuleb kohe öölda, et enamik ei rahulda ja need mis rahuldaksid on jah kahjuks sellise hinnaga, millele hammas peale ei hakka.
    Et asi oleks natuke valutum, olen siis otsustanud asja ise kokku panna. Hetkel pole midagi, ainult mõte.
    Et asi vähe lihtsamaks teha endale, siis jaotasin selle mängija 3 suuremaks osaks:elektroonika+mehaaniline osa(plaadimängija ise siis), käpp ja korpus.
    Plaadimängija koha pealt sai kohe otsustatud, et peab olema lihtne, lollikindel ja hea. Ühesõnaga klassikaline plaadimängija.
    Esimesena muidugi tuleb kohe meelde EMT Vist ikka nii kuulus, et ei vaja kommentaare. Aga jah, nende hind kahjuks hakkab umbes3 tuhandest eurist.
    Sellepärast jäi siis silma mitte palju vähem tuntud Garrard. Garrardi puhul räägitakse siis enamasti kahest mudelist-301 ja 401. Garrard 301 siis vanem ja ka tehti teist tükkmaad vähem kui 401-te.
    301 puhul käib ka veel omaette hindamine aastate kaupa keda huvitab, see leiab netist ise.
    Üldiselt on mõlemad head. 301 puhul on jälle miinuseks hind(minu jaoks) kuna neid tehti vähem.
    Sellepärast ehk jäingi 401 juurde mõttes.
    Käpa puhul oli minu jaoks 2 valikut ka klassikalised. Kas SME 3009 või SME 3012. Otsustasin odavama 9 tollise kasuks
    Noo ja korpus peaks tulema võimalikult massiivne-liimitud kase vineeerist.
    Kõigest sellest on netis väga palju materjali. Kes tunneb huvi, uurib ise. Mina ei pretendeeri siin millelegi. Kõik on teada-klassika. Aga päris niisama ka ehk ei maksa seda kohe ehitama hakata, Võimalus rumalaid vigu teha on täiesti olemas, juhul kui ei süvene piisavalt. Kui endal asi lõppuks kuidagi edenema hakkab, lisan siia veel üht-teist.

    #2
    Vs: Sellest, mida ei ole.

    Lisaks veel natuke. Kuigi mul veel midagi pole, ei ole mul see niisama mingi uitmõte.Ja kui keegi saab aidata näiteks, et on pakkuda Garrard 401 või käpp SME 3009 teeks mu elu lihtsamaks. Muidugi ostan normaalse hinnaga. Keskmiste hindadega olen hästi kursis muidu. Mis puutub veel Garrardisse, siis peab olema väga heas korras, kõik kiirused peavad töötama jne.
    Ja SME 3009 kohta veel niipalju, Tahan AINULT SME 3009 või SME 3009 S2, ülejäänud jätavad ükskõiksesks, st. ei sobi igasugu mk, improved, shure ja muud modifikatsioonid.
    http://www.analogue-classics.com/htm...09___3012.html
    sellelt lingilt siis 2 esimest pilti käpa tagumikust.

    Comment


      #3
      Vs: Sellest, mida ei ole.

      Esmalt postitatud walwal poolt
      ...
      Kõigest sellest on netis väga palju materjali. Kes tunneb huvi, uurib ise. Mina ei pretendeeri siin millelegi. Kõik on teada-klassika. Aga päris niisama ka ehk ei maksa seda kohe ehitama hakata, Võimalus rumalaid vigu teha on täiesti olemas, juhul kui ei süvene piisavalt. Kui endal asi lõppuks kuidagi edenema hakkab, lisan siia veel üht-teist.
      Muu on mis on, aga sellest ei saa ma küll muhvigi aru, et mis paganama pretendeerimisest jutt käib? OP ei pretendeeri millelegi, aga siis kes, kus ... ja millele?
      Huvitav, kui asi jõuab ükskord nii kaugele, et jutt ei ole enam "sellest, mida ei ole", kas siis tuleb uus teema a'la "asjast mis nüüd on", või mõeldakse natuke mõistlikum teemapealkiri välja? Siin teemas siis ju jätkata enam ei saa, sest see oleks OT.
      Aga, et ma ise kohe OT eest vastu hambaid ei saaks siis ...
      Huvi pärast küsin, et mis need tipud siis olnud on, mida kuulanud oled ja mis rahuldanud on? Kas EMT'd ja Garrardit on juba oma kõrvaga kuulatud, et neist ainuvalik sai?
      Kui pilk juba idler drive riistapuude poole on pööratud, siis Thorensi TD124 võiks ju ka päris magus suu(kõrva)täis olla. Samuti Lenco. Tegemist on mõlemil juhul suure järgijaskonnaga klassikutega, on need teadlikult välja praagitud? Sai siin isegi mingi aeg 301 ja TD124 hindu jälgitud, aga otsustasin lõpuks odavalt läbi ajada ning jätsin nad koos haruharvade G88 ja G99-tega olla. Garrardi 401oma pliidinuppudega kuidagi ei köitnud (jajahh, ma tean küll, et heli need ei mõjuta).
      Korpus - massiivne vineerplokk on kahtlemata hea ja lihtne lahendus, tasub ära katsetamist. Kuid ei maksaks tähelepanuta jätta ka kiltkivi ja kihilisi (ja et keegi ei tuleks jutuga, et vineer ongi kihiline, siis mitte sellest ma ei räägi) lahendusi. Tegelikult ei ole ma küll kursis, kuidas kiltkivi saadavus meil olla võib. Mõned arvavad, et üheks põhjuseks, miks kiltkivi nii hea on, on tema kihiline ehitus, sellest lähtuvalt võiks ka meie kodumaine paas/lubjakivi heade eeldustega olla. Oleks täitsa huvitav katsetada-kuulata

      PS oot... sa tõsimeeli usud, et keegi siin nüüd pakub sulle odavalt Garradi tagataskust välja? Oleksin rabatud, kui see nii läheb

      Comment


        #4
        Vs: Sellest, mida ei ole.

        Ma teema alguses ütlesin, et olen seda plaadmängija teemat paar kuud uurinud.(kõigest), nii et minuga ei maksa nüüd nii väga pahandada ka. Ja võib-olla sai ka pealkiri valesti valitud. Aga alustasin seda teemat just eelkõige sellepärast, et kõik see võtab mul aega ja, ehk saan ka siit mõned kasulikud viited. Mis sellest siis nii halba on. See aitab mul vigu vältida. See pretendeerimise jutt käis selle kohta, et ma ei kavatse mingeid erilisi lahendusi kasutada, kõik on juba netis olemas.
        Loomulikult on ka teisi häid klassikalisi mängijaid. Mõtlesin ka ise vahepeal Thorensist.
        Ja kui mulle mingitel põhjustel see Garrard oma pliidinuppudega rohkem meeldis, on siis sellest midagi? Loomulikult ei usu ma , et keegi siin eestimaal võiks miskit pakkuda. Aga imesid juhtub ka siin., kuigi harva. Aga teemat kui sellist kavatsen lõpuni edasi viia ja mingeid teisi pole plaanis teha.
        Aga selle kiltkivi kohta võiksid panna ka lingi., ehk oleks ka teistel huvitav lugeda.Ja lõpuks pole sel pealkirjal kah häda midagi. Selles mõttes, et jah kui korpus ja kõik muu ka olemas ,siis lõppebki teema ära, sest on olemas. Ja polegi enam millestki rääkida.
        viimati muutis kasutaja walwal; 04 m 2008, 19:00.

        Comment


          #5
          Vs: Sellest, mida ei ole.

          Ah kes siin ikka pahandab, sa oled ju vähemalt uurinud teemat ja oled üht minu arvates väga huvitavat projekti algatamas, ning see gaasipliidi-jutt on kah puhas maitseasi (e alus kakluseks) .
          Mis nimelt sind selle konkreetse SME käpa juures võlub? Ei kahtlegi, et see võib väga hea asi olla, lihtsalt maailm on ju nii suuuuur. Tegelikult sama SME oli mul omalgi sihikul kunagi, seega isegi mõistan. Praegu aga kaldub mõte rohkem Ladegaard'i tangentsiaalkäpa või Altmanni stick'i poole, või miks ka mitte DIY-schroeder, mis võib siiski parajaks pähkliks osutuda ja eemaldub natuke "rabavalt lihtsa" kontseptsioonist . Ausalt öeldes tahaks neid kõiki teha, aga ma rohkem nikerdaja/katsetaja (ja lõpuks ehk ainult targutaja) vist olengi. Loomulikult võib mõistlikum olla variant võtta üks teadaolevalt hea (näiteks tõesti sinu valik SME) kooslus ja asja lihtsalt nautima hakata ning kellelgi pole õigust su valiku üle kobiseda ... niisama tahtsin natuke torkida

          ok, googlis "slate plinth" või "Slate deck" võtmesõnaks ja on suund käes

          http://www.theanalogdept.com/124_in_slate.htm
          http://wduk.worldomain.net/acatalog/...k_Plinths.html
          http://www.users.zetnet.co.uk/hi-fi/slate1.htm
          http://www.audioasylum.com/audio/gen...50/509222.html
          http://www.slatedeck.com/turntables/Turntables1.html
          http://www.enjoythemusic.com/magazin.../slatedeck.htm

          ...jne, rohkemaks, nagu sa ise väga ilusti ütlesid - "keda huvitab, see leiab netist ise".

          ahjaa, kui see kiht-plokk huvitab, siis võib uurida näiteks "CLD plinth" - constrained layer damping ... ei ole ma piisavalt tark, et sellele mõistlikku tõlgetki pakkuda,
          http://www.symposiumusa.com/tech2.html
          http://www.confor.com/pdfs/engineering/CLD.pdf

          muide, siin sulle üks 401 koos interpretatsiooniga altmanni'st
          http://www.atrj13.dsl.pipex.com/na-unipivot_stick.htm
          ja isetehtud schröderiga Lenco
          http://www.mynetplace.co.uk/The%20Lenco%20Rebuild.htm

          Comment


            #6
            Vs: Sellest, mida ei ole.

            ramli mainitud Altmannile link ka:
            Easy to build wooden turntable for high fidelity record playback

            Comment


              #7
              Vs: Sellest, mida ei ole.

              Nagu juba mainitud olen algaja ja sellepärast tahaksin kindla peale välja minna. Sellepärast klassikaline lahendus klassikaliste komponentidega. Kiltkivi on muidugi huvitav aga see on jälle üks suur ettevõtmine, kust seda saab ja kus teda töödelda palju maksab jne. jne.
              Aga veel mis puudutab Garrardit, siis temaga on see hea asi, et tema jaoks liigub üsna palju kõikvõimalikke jubinaid(kuigi ta on selline üsna lollikindel riistapuu)
              SME 3009 modifikatsioone on palju aga headeks peetakse just neid algupäraseid versioone kus ei ole plastikust laagreid ja muud jama. Ja kui ma nüüd ei eksi, siis N-Liidu suursaavutus Электроника Б1-01 käpp oli ka vist õnnetu SME 3009 modifikatsioon.
              Mis puudutab korpust siis jään vähemalt algul küll ikkagi kasevineerploki juurde. Aga samas pole veel otsutanud mis mõõtmetes see ikkagi tuleb. Ise olen mõelnud, et ei tea, äkki peaks kohe tegema laiema kui vaja. Ehk tuleb mingil ajal loll mõte ka teine käpp sinna panna. Samal ajal see ju suurendaks massi ka. Ise mõtlesin äkki 58x41 või 62x48(cm). Ja plokki kõrgus ka lahtine. Ootan targemate ettepanekuid.
              Muidu oli veel selline mõte, kinnitaks selle tulevase mängija seinale, et siis ehitaks mingi sellise konstuktsiooni mis seda monstrumit kannaks. Või on see teie meelest väga loll mõte? Unustasin lisada mul on laudpõrand ja kivisein.
              viimati muutis kasutaja walwal; 05 m 2008, 11:53.

              Comment


                #8
                Vs: Sellest, mida ei ole.

                Kiltkivist - töötlemine pole vast probleem, vead kamaka vesilõikusesse ja tehakse ära, või kiviraidurite juurde, kuid on nähtud ka puuri+relakaga isetegijaid. Teistele küsimustele selles asjas oleks isegi vastustest huvitatud. Tuleks käia läbi kivitöökojad, kus hauakivisid näiteks tehakse, kuid suurema tõenäosusega vast mõnest kaminasalongist leiaks või tasuks fassaadikividega tegelejaid tüüdata. Meie hulgas ei ole kedagi sellist?

                Korpust tehes, kui juba selline mõte on, siis miks piirduda ainult laiemaks tegemisega, kui saab samas ka kohe sügavamaks teha .
                Muidu, seinakinnitus on laialt kasutatav ja loogiline lahendus. Eriti sinu olukorras kiviseina ja laudpõranda puhul (üks eriti hea ja teine suhteliselt kehv, sõltuvalt teostuse kvaliteedist) ütleks, et esmane (ainu-) valik.

                Comment


                  #9
                  Vs: Sellest, mida ei ole.

                  Muidu selline koht
                  http://www.kamin.ee/gildemann.html
                  Ühendust ma küll nendega võtnud veel ei ole.
                  Ise pidasin umbes taolist lahendust silmas
                  http://i113.photobucket.com/albums/n...ens/Lenco3.jpg
                  It weighs a whooping 93 lbs.!!! ..........it is 25 7/8" wide, 20 15/16" long, and 7 3/4" deep
                  Veidike arusaadavamalt siis ca 44 kg, 65x52x20(cm ümardatult) Samas sisse sinna ei näe, kuida tehtud. Kas ava läbib ühtlaselt kogu plokki või on lõigatud kiht kihi kaupa vastavalt sellele, et detailid ära mahuksid. Midagi sellist saaks teha küll. Näiteks kui kasutaks liistudeks punast pööki ja spooniks karjala kaske
                  http://www.vaarispuu.ee/index2.php?p...ondetail&id=19
                  ja siis väheke peitsiks veel.
                  Muidu Garrardi ja ava mõõdud siin 1:1
                  http://www.acoustica.org.uk/other/garrard.html
                  Samas on küll mõõdud aga kuidagi ikkagi ei julge tegema hakata korpust, enne kui jubinad käes.

                  Comment


                    #10
                    Vs: Sellest, mida ei ole.

                    Panen siia üles veel ühe Garrardit tutvustava saidi.
                    http://www.arrakis.es/~igapop/Garrard.htm
                    Tundub, et jään vist selle oma viimati tutvustatud variandi juurde.( korpusest jutt) Ehk kasutan siis kokkuliimimisel vineeri ja MDF-i vaheldumisi.
                    Mõne mõtte ma Sinult ikka sain, Ramli ja samuti kinnitust oma mõtetele. Tänud Sulle!
                    Aga hetkeseisuga tundub küll, et oled ainuke siin foorumis, kes sellise asjaga siin tegeleb. Muidugi ega see minu teema kui selline, on primitiivne ka. Kui ikka kõik teised on sinust mitu taset kõrgemal siin foorumis, siis on ka arusaadav, et keegi eriti ei viitsi oma aega raisata ühe algaja peale. Siin ju vahepeal lausa nõuti vinüülifoorumit eraldi.
                    Kui nüüd tulla selle oma teema juurde veel, siis helipeaks on planeeritud Denon DL-103. Tulevikus tahaks ehk mõningaid veel katsetada.
                    Ja võib-olla sellega lõpetangi oma teema. Ülejäänud nagu rohkem viimistlemise, raha ja aja küsimus.
                    Võib-olla sai siit teemast mõni teine algaja ka endale mõne kasuliku mõtte või idee.

                    Comment


                      #11
                      Vs: Sellest, mida ei ole.

                      Selline asi, et saingi Garrard 401 omanikuks. Aga juhtus selline asi, et pingutasin vist natuke üle, saan vist teise samasuguse veel. Ja sellega seoses selline küsimus, äkki keegi tunneb veel huvi?
                      Info ainult tel. teel ja ainult täna. Tel.-55611721

                      Comment


                        #12
                        Vs: Sellest, mida ei ole.

                        Aga ega siis topelt ei kärise
                        Õnnitlused igal juhul ja mina jään edasisi uudiseid ootama

                        Comment


                          #13
                          Vs: Sellest, mida ei ole.

                          Lihtsalt sõna sekka:
                          Nägin Helsingis plaadikeerutajat mis oli ca 3cm paksusest klaasist- peaks kah hea ja raske olema,firmat kahjuks ei mäleta aga hind oli ilma peata alla 1ooo euri ja komplekt koos pea ja eelvõimuga ca 1300.-
                          ja järjekordselt ei saa mainimata jätta,et oleks aeg luua rubriik "vinüül"
                          (aga moded pole sellest veel aru saanud)
                          üks pildike veel mis ei haaku plaadikeerutaja teemaga aga haakub klaasiga - tore vaadata
                          Lisatud failid

                          Comment


                            #14
                            Vs: Sellest, mida ei ole.

                            Klaas on raske, kuid kindlasti mitte hea. Sisemist summutust ei ole, resoneerib.

                            Comment


                              #15
                              Vs: Sellest, mida ei ole.

                              Näiteks Sheu Cello on selline grammar.
                              Scheu, Scheu Analog, High End, Hifi, Stereo, Audio, Vinyl, Plattenspieler, Tonarme, Nadeln

                              Comment

                              Working...
                              X