Teade

Collapse
No announcement yet.

CD vs HiRez, 16Bit vs 24Bit, DSD?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Selle nimi on marketing.
    Selliste asjade kohta käis vanasti mõttetera: Kõige pealt on väike vale, siis suur vale ja siis tuleb statistika.

    Comment


      Esmalt postitatud stosoorok poolt Vaata postitust
      Enamus inimesi ei viitsi neid videosid vaadata, ega isegi huvita, kas MQA on lossy ja mõttetu. Kui DACi peal tuluke põlema läheb, järelikult on "stuudio master". Ma olen hakand MQA-d kutsuma "natuke parem mp3". Kusjuures paljud MQA kummardajad pole DSD-st isegi kuulnud. Hiljuti avastasin, et mitte ükski NADi high-end seade ei toeta DSD-d, küll aga MQA-d. Uskumatu.
      Jah, mingil määral on MQA viletsam kui näiteks AAC 320, ma siin näiteid tooma ei hakka, igaüks võib neid ise leida. Aga lääne foorumites tõstab pead vastuhakk MQA-le kui kahjurile. Minul õnneks ükski vidin seda jama ei toeta. Kusjuures AAC on ju hea lossy formaat, ja selles mõttes aus, aga kui räägitakse masterist ja määritakse pähe lossy, siis on ju tegemist pettusega.
      viimati muutis kasutaja Veix7; 28 05 2021, 00:11.

      Comment


        Marketing ongi ilustatud/varjatud pettus viimasel ajal, või siis vähemalt mingi JOKK skeem. Meil siin K-rauta ju koguaeg reklaamib oma soodukaid, aga alghind kedagi huvita, teglikult on hoopis alghinda tõstetud. Sarnane petuskeem käib ka MQA kohta, "upscaling". Või siis algne materjal lihtsalt rikutakse. Ma olen Tidalis näinud ka m4a (AAC-d), kas tõesti pole sellest paremat saadaval? Kes tahab see vaatab: Tchaikovsky Nutcrackeri plaat.

        Comment


          Kui keegi tahab kuulata, võrrelda. https://disk.yandex.ru/d/j87vaRRL0q_Kcw . A on tidal, B -qobuz ja kolmas cd rip. Pildid A, B, võrdlus A-B ja B-CD.
          Lisatud failid

          Comment


            Esmalt postitatud Novembre poolt Vaata postitust
            Kui keegi tahab kuulata, võrrelda. https://disk.yandex.ru/d/j87vaRRL0q_Kcw . A on tidal, B -qobuz ja kolmas cd rip.
            Tänud. Kiirel 5-minuti-kuulamisel ma A ja B vahel vahet ei teinud, aga cd kõlas üsna märkimisväärselt erinevalt. Esmamuljena tuhmimalt, aga pisut lõdvestudes tundus jälle, et striimingud on kunstlikult "in your face" ja vokaal on cd peal palju loomulikum. Kuulasin sama lugu ka spotify-st ja seal kõlas samuti üsna sarnaselt tidalile ja quobuzele.
            Üllatavalt suur erinevus oli ka bassi tonaalsuses.
            Toidan trolle!

            Comment

            Working...
            X