Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

DIY E-Tõukeratas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: DIY E-Tõukeratas

Lisaks, et eelpoolkirjeldatud AGM akude asemel soovitaks kasutada Geelakusi (tavaline pliiaku aga elektrolüüt on muudetud geeliks). Nad annavad rohkem voolu kui AGM ja on töökindlamad.

Comment

Üks peaaegu teemakohane pilt (aastast 1916) ühest teisest foorumist:
      Elektroonika töötab suitsu baasil.
      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Esmalt postitatud GU50 poolt Vaata postitust
        Kui kasutad SLA (Sealed Lead Acid) akusid, siis need võivad olla mistahes asendis. Need on kinnised akud, milledes elektrolüüt paikneb klaasriidest mattides. Sellised akud on tuntud ka kui AGM (Absorbed Glass Matter) akud. Näiteks 4 tk selliseid akusid annaks sulle 48V ja akude suurus ja mahtuvus on enamvähem adekvaatsed sellise väiksema liikuri jaoks. Võib kasutada ka suuremaid akusid, aga siis kasvab akupaki mass.
        Vedela elektrolüüdiga pliiakud peavad olema püsti, muidu jookseb elektrolüüt neist välja.
        Samasid akusid plaanisin mina ka Nüüd on vähemalt kindel, et akud peaksid olema välja valitud

Esmalt postitatud fre poolt Vaata postitust
        Üks peaaegu teemakohane pilt (aastast 1916) ühest teisest foorumist:
        http://foorum.erau.ee/viewtopic.php?f=17&t=4340
        Päris huvitav pilt . Ise loodan, et tuleks midagi sellist nagu allpool. Tegin ise selle google SketchUp-is (Mõõtkava on 1:1). Kui kellegil on mõtteid mida võiks teisite teha, siis on need alati teretulnud.
        Click image for larger version

Name:	TõuksiPilt.jpg
Views:	1
Size:	74,2 KB
ID:	868005

Comment

Esmalt postitatud kalvis poolt Vaata postitust
          Lisaks, et eelpoolkirjeldatud AGM akude asemel soovitaks kasutada Geelakusi (tavaline pliiaku aga elektrolüüt on muudetud geeliks). Nad annavad rohkem voolu kui AGM ja on töökindlamad.
          Selle väitega ei tahaks nõustuda. Geelakud on tundlikud laadimispinge (ülepinge) suhtes.
          "Peaaegu" on õige sõna. Minu silm seletab esirattas hoopis sisepõlemismootorit.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Sisepõlemismootoriga neh!
            Üks praeguseaja rollerite eelkäijatest...

Comment

Kui lähed pliiaku teed, siis ei soovita neid kaabliklemmidega akusid, need on mõeldud UPS-idel kasutamiseks. Sõidukil ei taha eriti kesta. Poltidega klemmidega SLA, deep cycle akud on need, mida vaadata. 9Ah on väga vähe, see number on saadud laborikatsel väga väikese vooluga koormamisel. Tegelikult arvesta, et 4-5Ah on maksimum, mis sealt kätte saad. Peale seda muutub "gaas pehmeks" e. kiirendades amprid tõusevad, kuid pinge kukub ära. Näiteks 20 ampriga saaks sellise akuga sõita u.12-15min.
              viimati muutis kasutaja vax; 09 July 2014, 23:04.
              Allkiri.

Comment

Selle väitega ei tahaks nõustuda. Geelakud on tundlikud laadimispinge (ülepinge) suhtes.
                See on laadija probleem. Kõik pliiakud kardavad ülelaadimist (samuti Liitiumakud).

Comment

Ajate mulgi ehitamise isu peale... ei tea kui võimsalt kW edasi tõmbab kui teha selline aga nende käru ratastega mis 13" 32,5cm dia. Ja 80mm laiad. Natuke ebaefektiivne aga mugavam kui kitsad ja kõvad rattad,..
                  Mööda küla oleks ju päris äge peenestada või poes käija pliiakusi ma ise ei paneks vaid ostaks korraliku akupaki. Maksab küll terve varanduse aga kestab, on kaalult kergem ja võtavad vähem ruumi. Raamiks VAZ 2104 stange, selline alumiiniumist kolakas. Salk sisse ja ratas vahele, ette saaks midagi ikka kokku keevitada. TIGiga hea alumiiniumi keevitada Teen ära kah kui aega saan.
                  viimati muutis kasutaja imelik poiss; 10 July 2014, 17:26.

Comment

Ärge siis pidureid unustage.
                    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Piduriks oli minu masinal vedruga kummiklots, mis vajutades surus vastu tagumist ratast.
                      Kui huvi on, siis siin on ka mõned pildid "tehase rattast":

http://www.tonukas.blogspot.com/2009_07_01_archive.html

Teine pilt
                      viimati muutis kasutaja fomoco; 12 July 2014, 07:11.

Comment

Esmalt postitatud fomoco poolt Vaata postitust
                        Piduriks oli minu masinal vedruga kummiklots, mis vajutades surus vastu tagumist ratast.
                        Kui huvi on, siis siin on ka mõned pildid "tehase rattast":

http://www.tonukas.blogspot.com/2009_07_01_archive.html

Teine pilt
                        Kas nii?

Comment

Tänud muudatuse eest.

Teisel pildil, plastik katte all on rihmülekanne.

Comment

Pidureid ei ole plaaniski mitte panna, see oleks enesetapp muidu. Ma plaanisid nii ette kui ka taha pocket pike ketas pidureid. Akud tahan osta kõige viimasena, kuna siis näen täpselt palju raha alles on ja kui palju saab veel kulutada.

Comment

Praegune seis on selline. Palju tööd on juba ära tehtud, aga palju on veel ees ka. Akude koha pealt, et kuna need on UPSi akud, siis on plaanis teha UPSidest akude laadijad. Nimodi, et igal akul oleks üks UPS mis seda laeb. Aja jooksul olen neid natuke kogunud ,nii et uusi UPSe ma ostma ei pea. Enamus vajamkinevaid juppe (va. mootor ja controller) olen ma saanud eestist Stenolinkist, kussjuures hinnad on enamvähem samad, kui välismaalt tellides. Kui keegi mõtleb, et miks see lenks nii madal on, siis see lenksumehhanism on võetud vanalt vene rattalt ja see lenks on seal praegu ajutiselt (neid "ajutisi" asju on seal praegu väga palju ). Plaanid muutusid ka veel niipalju, et alguses ei olnud plaan panna asi koos kiigega tööle(mõtlesin teha tulevikus), kuid ma arvan et see otsus panna amort juba praegu, säästab mind tulevikus hirmsast ümbertegemisest. Ma pole veel suutnud välja mõelda, kas ma teen sadula nagu rattal kõrge, või panen istme sinna mootori kohale ja istun seal nagu chopperil(endal kisub rohkem sinna chopperi poole peale).
                              viimati muutis kasutaja planma; 23 August 2014, 15:01.

Comment

Sul oleks TIG keevitust ja alumiinium torusi vaja.. Teegi siis juba chopper. Elektroodiga igavene plätserdamine aga saab väga ilusti peaaegu kõike keevitada.
                                Kõike lihtsam on seinasendis ja alt ülesse laotust teha. Mõnel tuleb see paari tunnise harjutamisega välja ja mõni lihtsalt ei saagi.. Ise keevitasid või keevitas keegi teine? Äge raam muidu Nagu mõnel roostes ladal oleks ferrari veljed all. Kust need pärit võiksid olla?

Comment

Working...
                                X