Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

    Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
    Igatahes see inimene on vaieldamatult loll.
    Inimene ei tea kuidas saada ilma nupule vajutamata mootorit käima.
    Antakse nõu, ühenda traadid kokku. Ta proovib ja mootor käivitud.

    Kui palju kordi targemaks on see inimene nüüd saanud!
    Õpid kuni elad.

    Comment


      #32
      Tere. Ühe ööpäeva kohta üsna palju kaasaelamist - tore.
      Mis puudutav teema algataja ehk minu lolusesse, lauslollusesse või suisa idiootsusesse kaldumist, siis ega ma väga tark tõesti ei ole, eriti elektri osas. Seepärast küsisingi. (oma piiritus lolluses ei ole ma kunagi sõimanud netis teisi lollideks).
      Aga asjast. Esiteks niipalju kui ma olen näinud iseehitatud hüdroga puulõhkujaid on nad olnud eranditeta ühe käega juhitavad. Selles suhtes ma ei näe probleemi. Elektritööd oleskin lasknud (või lasen) teha paberitega mitte väga lollil elektrikul. Lihtsalt tahtsin uurida asja mõtekust. Parem on lasta ennast internetis idoodiks sõimata, kui minna tööinimest kiirel ajal segama asjaga, milles ise täitsa kindel pole.
      Humaxi jutt on iseenesest sümpaatne. Kui mul oleks tööstusvool, siis ostaksin kindlasti isetehtud masina, mis on palju kiirem, ühe käega juhitav ja issand jumal kui ohtlik (aga ikkagi ostaksin).
      Mis puudutab poe ws7t lõhkujat, siis tegin sellele mingi raami ratastega alla, töölaud on sinna väga lihtne juurde aretada ja keskmise küttepuu (lepp, toomingas, saar max 30 cm diameeter) lõhkumine on üsna ok, tõsi veidi aeglane. Kestvust ei oska veel kommenteerida.
      Põhiline mis mind häirib on ebamugav tööasend, mis on tingitud lüliti lollist asukohast.

      Eks aeg näitab, kas jääb nii nagu on, või mitte. Küürutada selle lüliti taga ei taha ja Darwini auhinna omanikuks saada samuti mitte.


      NB: Kui mõni teist on kunagi kirvest käes hoidnud ja sellelt lülitit otsinud, et teine käsi ikka ohutus kohas oleks, kas siis seda lülitit mitte leides on puud lõhkumata jäänud?


      Humax ja teised, kes kodokootud masinaid ehitavad, annan teile tasuta äridee. Tehke puulõhkuja, mis töötaks 220 pealt oleks hüdroga, mugav käsitleda ja taskukohane (ca 500 euri). Usun, et huvilisi oleks, mina üks esimesi.
      viimati muutis kasutaja Scott; 29 m 2012, 02:42. Põhjus: 2 kokku

      Comment


        #33
        Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

        Kui ühte minu postitust lugeda hoolikalt siis on vihje olemas, kuidas lahendada ohutu lüliti lisamine teise kohta, Nüüd edasi, ei pea olema tööstusvool, võib olla universaalne masin el. mootoriga ja ca 3.5KW 3 faasi generaator ja üks masin minu projekti järgi töötab ilma elektri abita ja sellele sai hüdropumba käivitamiseks Honda 4 takti mootor võimsusega 5KW ja mis käib pöörtega kusagil 1500p/min. Rahaliselt on kallim universaallahendus generaatoriga. Bensiini mootoriga lahendus töötab metsas, kui kodus ja kui kulusid ja tehnoloogiat silmas pidada siis ekspl. tuleb natuke kallim, kui elektri kasutusel ja on arvestatud 5 aastase garantiiga kui aastas lõhkuda ca 400rm puid. Mis puudesse puutub siis kõige lihtsam on lõhkuda lehtpuud ja kõige raskem ja kuratlikum on metsakuiv kuusk.Masina tööeaks üldse võib lugeda 15-20 aastat ilma remondita ja hoolduseks on õigeaegne õlivahetus.

        Comment


          #34
          Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

          Esmalt postitatud wumm poolt Vaata postitust
          iseehitatud hüdroga puulõhkujaid on nad olnud eranditeta ühe käega juhitavad ... Põhiline mis mind häirib on ebamugav tööasend, mis on tingitud lüliti lollist asukohast. Eks aeg näitab ... Küürutada selle lüliti taga ei taha ja Darwini auhinna omanikuks saada samuti mitte ... Kui mõni teist on kunagi kirvest käes hoidnud ja sellelt lülitit otsinud, et teine käsi ikka ohutus kohas oleks, kas siis seda lülitit mitte leides on puud lõhkumata jäänud
          Olen päris kindel, et need isetehtud masinad on ohtlikud ... lolliks on mindki päris mitu korda nimetatud, eriline sõimusõna see ju ei ole ning kui sa oma esialgse plaani juurde jääd, siis mina oma juurde ka ... oman ise samasugust masinat, mõnes mõttes on seda küll ebamugav kasutada ... mina panin sellele 4 euroalust alla, siis oli paras ... aga jälle suurt pakku sinna üles tõsta on ka raske ... aga selle 2 käe lülitamise suhtes ei tulnud mul küll pähe, et seda oleks ühekäeliseks vaja teha.

          Comment


            #35
            Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

            Esmalt postitatud wumm poolt
            Humax ja teised, kes kodokootud masinaid ehitavad, annan teile tasuta äridee. Tehke puulõhkuja, mis töötaks 220 pealt oleks hüdroga, mugav käsitleda ja taskukohane (ca 500 rubla). Usun, et huvilisi oleks, mina üks esimesi.
            See pole võimalik ja veel sellise maksumusega! Esiteks tehniliselt ja juba materjalide maksumuse seisukohalt pole võimalik! Huvilisi on niigi piisavalt ja üks korralik tööriist ei saagi odav olla. 500 EEK-I maksab Fiskarsi kirves ja tasuta on mees selle küljes (Väike nali!) Mina näiteks pole nii rikas, et osta odavat asja. Seda ütlen veel, et isetehtud masinad pole ohtlikud ja kui veel lisada, siis kui anda lollile pihku raudkang, siis oskab ta ka selle ära lõhkuda. Mis igasugustesse ohtudesse puutub siis võib ju ka keppimise ajal surma saada ja tingimusel kui seljast maha kukud ja pea ees voodist vastu põrandat lendad. Murrad heal juhul kaela kondi ja hakatakse siis kuhugi sulle lilli tooma. kus see koht on seda ma pean veel mõtlema, kohe nagu ei meenu mis koht see on. Kõige suurem oht on see kui mees on lapsepõlves liigsoojas vees vannitatud ja vaat see pole ravitav ja on ohtlik paljudele. Kõige lihtsam on elada siis, kui midagi pole, ei maad, metsa, ega talu, elad linnas kesküttega korteris pole vaja ei puid ega mingeid masinaid. Käid tööl maksad kõik kinni ja ei mingit muret! Jood õlut, ootad kui piss põide jookseb ja aastad lendavad. Elada võib mitut moodi, kuidas kellelegi meeldib ja mida keegi õigeks peab,
            viimati muutis kasutaja humax; 28 m 2012, 13:53.

            Comment


              #36
              Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

              Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
              kui aastas lõhkuda ca 400rm puid
              Ma usun, et teemaalgataja lõhub puid enda tarbeks. Ega see hiinlane ei olegi ju mõeldud tööstuslikuks kasutuseks. Mina lõhun sellega umbes mõnikümmend pakku (aastas), millele Fiskarsi kirvega enda jõud peale ei hakka.

              Comment


                #37
                Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                Mina lõhun sellega umbes mõnikümmend pakku (aastas), millele Fiskarsi kirvega enda jõud peale ei hakka.
                Mul on kasutada vanaisa kirves, millega ta eelmise sajandi alguses Võrumaal kirikuid ehitas. Ajab asja ära.

                Aga kui on vaja lõhkuda ca 20 pakku kas siis ei saaks teha sellise tungrauapõhise riistapuu.
                Manuaalse juhtimisega, kahe käe kasutamisega.
                Kulutad 30 sek pakule et lõhki saada. Seega kokku ajakulu 10 minutit. Arvab optimist.

                Comment


                  #38
                  Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                  Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                  kirves, millega ta eelmise sajandi alguses Võrumaal kirikuid ehitas
                  Tegelikult ehituskirves (puusepakirves) lõhkumiseks kõige parem ei ole. Mul on kodus ka külasepa tehtud kiilukujuline ja ega lõhkumisel suurt vahet Fiskarsi tipptehnoloogilisega ei ole.

                  Comment


                    #39
                    Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                    Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                    Tegelikult ehituskirves (puusepakirves) lõhkumiseks kõige parem ei ole. Mul on kodus ka külasepa tehtud kiilukujuline ja ega lõhkumisel suurt vahet Fiskarsi tipptehnoloogilisega ei ole.
                    Paistab et Sa pole ka enam esimeses nooruses, sest külasepp meenub ja tuletab meelde, et ka vanasti tehti väärikaid asju

                    Comment


                      #40
                      Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                      Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                      enam esimeses nooruses
                      Olen just parajas nooruses, et sellest aru saada. Tehti ikka vanasti ka igasugu jama nagu nüüdki. Aga kõige vanem poeg sai täna 37.

                      Comment


                        #41
                        Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                        No nii, palju õnne! Sulle ja asjaosalisele! Tegelikult ma tahtsin veel selgitusi avaldada. Selle masinaga, mille loomisega hakkama sain ja ikka jama kah! Jama on selles, et minu "tugevam" pool on asjast niivõrd armunud, et aeg ajalt armastab seda kasutada ja lausa kaifib puude lõhkumist.Muidugi seda mida töölauale tõsta ei jõua, need jätab kõrvale ja jäävad mulle, aga kõrvalt on hea vaadata kuidas inimene naudib oma tegevust ja tunneb rõõmu. Sama oli naaabriperes, et kes saab kangi taha ja nuppu pihus hoida üks jagamine käis ja ära nad riidad lammutasid. Saavad ka asjaga naised hakkama ja vastavalt oma võimetele, sest see paku tõstmine on veel probleemiks. Maainimeste värk ja nüüd meenutatakse kuidas vanasti kirvega seda tegid, millele jõud peale hakkas.Samas ma mõtlen et vanasti kui sepapajas küla sepp kirve tegi ja abiks veel kiilu välja tagus siis küll on omal ajal on palju ja väga rasket tööd ja seda käsitsi tehtud.Olid ikka väga visad ja töökad esivanemad meil ja seda lolli ja rasket tööd on Eestimaal ikka väga palju tehtud ja seda selleks, et mingil määral eksisteerida. Elati ja tunti elust rõõmu, ainult et tööd tehti palju rohkem kui tänapäeval. Mis parata elu tahab elamist, töö tegemist ja raha teenimist. Nüüd kui natukenegi pingutada, siis lõhun talve puud ühe päevaga ja õhtuks polegi veel teab kui väsinud. Sellise kaliibriga masinal on siis mõtet, kui endal on veidi metsa ja siis on ta olemasolu hädavajalik, sest mets tahab hooldamist ja mõne halu ikka saab, Kui endal metsa pole siis saab edukalt hakkama ka selle teemas oleva tükiga hakkama, aga et teha asja paremaks siis on vaja seda täiustada ja see on võimalik. Ajab asja ära küll ja vaeva vähem.


                        PS. Masinale tuleks teha täiendusi, õli temperatuuri oleks hea teada, töö aega. kuumal ajal õli ja mootori jahutust peaks mõtlema ja veel mõned täiustused ja veidi ka mõned tuled viled ja kellad võiksid juures olla.Kui välistemperatuur on üle +20-ne siis kipub pikema aja jooksul õli kuumaks minema ja tuleb suitsupaus teha sest õli ei tohi üle +110 kraadi minna ja õli maht on 25 liitrit ja sellisel juhul on vaja täiendavat jahutust.
                        viimati muutis kasutaja humax; 28 m 2012, 12:56.

                        Comment


                          #42
                          Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                          500€ ehk teemaalgataja ikka mõtleb? Sellega peaks ju midagi ära tegema?

                          Siin kordades vanemad mehed, teavad ehk paremini.
                          Samas on varem tööd küll rohkem tehtud, ka näiliselt palju ohtlikumate masinatega. Käbiga lõhkuja tundub palju ohtuderohkem kui see hüdrolõhkuja. Sai aastad tagasi koolivaheajal suvel ühe metsaärika küttepuude tegemise juurde kuu, kaks tööle käidud, päevas 10-15tm metsakuiva sodi lõhutud ja riita laotud. 11kW mootor ja selle võllil ainult teraskäbi - kogu muusika, üks loll suutis lüliti hoova ka masinat lohistades ära lõhkuda ja edasi käis asi nii, et pistik pessa ja ei mingit lülitit - uut ei toodud sest töö oli vaja ära teha ja X5 vajas ostmist. Ohud ei huvitanud kedagi - kui tundsid ohtu, mine istu kodus...
                          Seda masinat meenutades meenub kohe ka kord kui pakk kinni kiilus ja vastu sõrmi andis, et sõrmed sinised. Õnneks, üks kord. Teine kord oli hullem ja sellest aitas - kuna lülitit ei olnud ja oksi täis metsakuiv kuusk on kohutav siis tõmbas kinni ja tuli masin seisata - pistiku pesast vabastamisega. Koormus suur, mootor ju seisis ja undas koormuse all - igaljuhul vana poolkatkine ja kõver pistik tuli pesast raskustega ja tekkis kaarleek, kindad olid käes ja õnneks lõppes asi hästi, ainult kerge põletus sõrmedel ja elektrilöök, kinnas päästis suuremast kuid ise hävis peaaegu täielikult... Sellest oli õppida ja selle suvetööga oli selleks korraks kõik. Ausaltütelda ei julge ette kujutada millise lõpuga õnnetusi võib käbiga lõhkujatega olla olnud laias maailmas...

                          Teemaalgataja kirvevarrelt lüliti otsimise võiks klassifitseerida küll huumori rubriiki - olen elupäevad maal elanud, kodus on kirves ja ei mingit lülitit selle varrel. Sama ka naabritel, üks naaber 200-250m eemal, lõi omal kirvega pöidla kõrvalt päris korraliku "lõuatäie" minema, teine naaber teises suunas, umbes km kaugusel täpselt samamoodi - loll lüke, et pakku vaja töö ajal kohendada, kirves paremas, pakk vasaku käe all "tuge" saamas - ohutusest siin ei saa juttugi olla. Kuigi töö on kiirem (kui midagi ei juhtu) siis mina seda riski ei ole kunagi võtnud, vahel pakk küll kõver ja ei taha seista paigal aga parem karta kui kahetseda.
                          See toetamine ühe käega on väga levinud, olen seda ka mujal kohanud.
                          Siiani saab maamajas ka kirvega talvepuud lõhutud, 500eegune Fiskars on õige tööriist selleks

                          E: http://forum.automoto.ee/showthread....d=25547&page=3 juttu ka sellest 7t lõhkujast, seal ehk isetegemiseks ideid ka.
                          viimati muutis kasutaja bujään; 28 m 2012, 14:03.

                          Comment


                            #43
                            Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                            Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                            ...
                            Muidugi seda mida töölauale tõsta ei jõua, need jätab kõrvale ja jäävad mulle, aga kõrvalt on hea vaadata kuidas inimene naudib oma tegevust ja tunneb rõõmu. Sama oli naaabriperes, et kes saab kangi taha ja nuppu pihus hoida üks jagamine käis ja ära nad riidad lammutasid. Saavad ka asjaga naised hakkama ja vastavalt oma võimetele, sest see paku tõstmine on veel probleemiks. ........
                            Ehitad tõstuki külje peale. Hüdraulika on juba olemas, jagajagi tõenäoliselt 3-sektsiooniline, asi see silinder ja paar voolikut siis veel ....

                            Comment

                            Working...
                            X