Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

    Tere. Tahaksin puulõhkujat veidi ümber teha. Praegu käib töö nii, et ühe käega hoiad lülitit ja teise käega tõmbad kangi. see on üsna ebamugav. Mõtlesin, et paneks mingi lüliti sinna kangi peale. Siis saaks pöidlaga lülititada ja sama käega ka kangi tõmmata. On keegi ennem midagi taolist teinud?


    #2
    Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

    Eks selliseid lahendusi ikka ole tehtud enne sindki, aga teises järjekorras.
    Tavaliselt siis, kui hajameelsusest ja ratsimisest üks käsi on otsast lastud (järjestiklülitile tellis või teip peale pandud).
    Pärast, kui tõesti teist kätt pole ja pole ka midagi, mida vahele jätta, siis saab modida ühekäeliseks.

    Moraal: kaitselülitused on asja pärast, mitte kiusuks.
    Erilahendused.
    PS või mail.

    Comment


      #3
      Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

      Ega jah, kui sõrmi enam pole siis nagunii enam lülitada miskit ei saa.
      Ehk oleks mugavam kui lülitamine oleks jalalülitiga? Neid muidu on saada ja võib ka ise aretada. Turvamõttes see lülitamine ebamugav ongi, et käsi vahele ei topiks sinna kuhu ei ole vaja.

      Comment


        #4
        Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

        Jah, iseenesest on su jutt õige. Aga puulõhkujast on plaju hullemaid ja julmemaid tööriistu ja kodumasinaid.
        seejuures ma ei taha lülitit ära kaotada, tahan ta panna mugavamasse kohta.

        Comment


          #5
          Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

          Esmalt postitatud wumm poolt Vaata postitust
          Aga puulõhkujast on plaju hullemaid ja julmemaid tööriistu ja kodumasinaid.
          Jah, sa võid ka võinoaga silma välja torgata.

          Esmalt postitatud wumm poolt Vaata postitust
          Mõtlesin, et paneks mingi lüliti sinna kangi peale. Siis saaks pöidlaga lülititada ja sama käega ka kangi tõmmata.
          +
          Esmalt postitatud wumm poolt Vaata postitust
          seejuures ma ei taha lülitit ära kaotada, tahan ta panna mugavamasse kohta.
          Mugavam koht = mõttetu koht.

          Ilma edasise läbuta - loobu ideest.
          Ja kui ei suuda, siis ära vähemalt avalikult ennast nukrapoolse telesaate jaoks promo.
          Erilahendused.
          PS või mail.

          Comment


            #6
            Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

            [IMG][/IMG]
            Selline on puulõhkumise masin! Mootor käivitab hüdropumba ja jagajaga saab valida töö käigu.Pole veel käeluid ja näppe lõhutud, küll aga puid ja lõhkumise rõhk, mis avaldub kirvele on ca 13,5tonni


            To wumm. Mul naabril ka selline nagu sul sul pildil, selline kamina kõrvale panna mänguasi ja samad probleemid.Taheti kah et ma ta ümber ehitaks, kuid jäi tegematta, sest selle masina töötsükkel on selline, et ohutuse pärast jätsin tegematta.See, et valmistaja tehas sellise lahenduse tegi pole asjata tehtud ja ohutus tõesti maksab palju!
            viimati muutis kasutaja humax; 26 m 2012, 22:17.

            Comment


              #7
              Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

              Ei näe seda võimast masinat kahjuks. Üldiselt kellegagi vaidlema ei kipu. Küsin uudishimust, et millepoolest see töötsükkel nii eriline siis on. Tõmbad kangist, silinder liigub, lased lahti, läheb tagasi???

              W@ldur - mugavam koht ei pruugi olla mõtetum koht. Tehase seadistus eeldab vägagi ebamugavat asendit, pooleldi sirge pooleldi küürus. Missugune võiks siis olla kopromiss ohutuse ja mugavuse vahel. Kõiki asju saab paremaks teha ja ma arvan, et ka seda puulõhkujat saab teha mugavamaks, ilma et kaotaks ohutuses.

              Comment


                #8
                Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                Koht kohaks.
                Kangikäe pöidla alla panna see nupp on ju arulage.
                Kompromiss: pane nupp kuhu tahes, aga tingimusel, et nuppu vajutab kindlasti teine käsi (et see kindlasti ei võiks kuskile uitama minna).
                Erilahendused.
                PS või mail.

                Comment


                  #9
                  Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                  Äkki selgitate lollile ka milles probleem? Endal kodus selline masin, millel mootor pannakse käima ja edasine tehakse juba hüdraulika juhtimisega, milleks on üks kang. Miks peab mingit nuppu ja kangi korraga vajutama, sellest ma aru ei saa. Samuti ei saa ma aru ohumomendist, sõrmedest ilma jäämiseks on loendmatu hulk võimalusi olemas. Sellegipoolest ei meenu mulle, millal ma viimati ilma sõrmedeta inimest nägin. Minu arust on ohtlik hoopis see kui mõlemad käed on kangi ja nupu pärast hõivatud - tihtipeale on vaja puud suunata või ennast toetada - mitte lollis asendis masina kohal koogutada.

                  Comment


                    #10
                    Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                    Nupp viska vahelt minema ja ühenda need juhtmed otse kokku seal. Kõikidel normaalsetel masinatel töötab mootor kogu aeg ning kangiga liigutad asja kui vaja. Kuidas see idioot kes selle disainis seda puulõhkumist ette kujutas, kui sa ei saa vahepeal vajadusel puud sättida. Ning panikööridele niipalju, et enne kui käte ja näppude kohapealt sõna võtate, siis oleks tore, kui oleks eelnevalt antud tüüpi aparaati kasutanud. Maru raske on endal midagi maha lõigata, kui tera liigub 0,5km/h.

                    Comment


                      #11
                      Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                      Esmalt postitatud qwerty poolt Vaata postitust
                      liigub 0,5km/h.
                      50000 cm / 3600 sek = 13,88888889 cm/sek ???

                      Comment


                        #12
                        Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                        Kas see lüliti äravõtmine, kuidagi mootorit ei riku.

                        Comment


                          #13
                          Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                          Esmalt postitatud wumm poolt Vaata postitust
                          Kas see lüliti äravõtmine, kuidagi mootorit ei riku.







                          Kuna olen analoogsete masinate ( minu eelmise postituse pildil) projekteerimise ja ehitamisega tegelenud pikemat aega ja on kogemused olemas, neid pildil olevaid mudeleid on mitu ja sellel aastal valmib veel neljas masin siis julgen öelda, et igat soovitust ei tasu tõsiselt võtta, mis siin soovitatakse, eriti see lüliti ära võtmine. Tegelikult see masin mille kohta nõu küsitakse polegi mingi masin aga paras porno! Elektri süsteem peab jääma nii nagu ta on! Et midagi muuta tuleks mõelda lõhkumise tehnoloogiale, ehk tuleks projekteerida ja ehitada korralik vastava kõrgusega metallist alusraam, koos töölaudadega, nii et poleks masina juures mugav tööd teha ja alustada tuleks sellest. Kui muuta elektrisüsteemi ja viia lüliti teise kohta siis tuleks kasutada vahe astet ja teha mootori juhtimine ja lülitamine üle vastava relee ja põhimõtteliselt nii, et nupu juurde tuleb madalpinge juhtimine ja mitte 230V ahelaga, See on vajalik ohtuse tagamiseks seadmega töötamisel ja nii, et võrgupinge ei ohustaks mingilgi määral masinaga töötajat. See on detailselt pikk jutt kuidas miks ja milleks ja kui teema algataja ei tea isegi kuidas masin tegelikult töötab ja pole põhimõttega kursis siis pole teemal mõtet pikalt peatuda ja see detailide selgitamine foorumi baasil võib luua ohtliku pretsedendi ja kahustada peale masina ümberehitamist selle masinal töötava inimese elu ja julgeololekut.Küsimus peale mehaaniliste probleemide sisaldab ka elektrialast ohutust ja see pole lihtne probleem. Selliste teisaldavate seadmete, mis töötavad looduslikes tingimustes, vihm niiskus voolu lekkimise võimalus eeldab vastavate teadmiste olemasolu ja kui küsitakse mida ma tegema pean siis ilmselt neid teadmisi kas pole või on nad puudulikud ja ei pea õigeks siin foorumis nõuandeid jagada, Kaalukausil on seadme ohtu käitlemine ja inimese elu! Kui mõni tarkadest nõuandjatest arvab et konstruktor on idioot, siis seda on ta ehk ise ja ei oska mõelda ohtusele laiemalt. Masin on mõeldud kasutamiseks "rumalale" inimesele ja peab olema tagatud eelkõige ohutus nii mehaaniliselt kui elektriohutuse seisukohalt.

                          Sellest masinast mis teema algataja poolt on probleemidega polegi midagi tahta, Tegemist on soomes projekteeritud ja hiinas teostatud isendiga, mida võib liigitada elementaar ja säästumasina klassi. Pole tal jõudu tööd teha ja hiiglama aeglane ja ainult sobiva läbimööduga halgude lõhkumiseks sobiv.Sellest masinast polegi midagi enamat soovida sest ta ei ole sobiv isegi toorikuks, et midagi enamat sealt ümberehituse teel sealt teha. . Pealegi on ta piiratud tööeaga oma hüdropumba konstruktsioonilt. Samuti on ta kasutuselt väga ebamugav. Midagi ju ta teeb ja eks ta asjaks mõni aeg on. Äri ongi sellele üles ehitatud, et midagi on tehtud ja midagi ta ei maksa ja mõni aeg saab kasutad ja tavatarbija käest tuleb raha ära võtta. Enne kui sellist asja osta tuleb ikka veenduda kas on üldse mõtet sellisele asjale raha kulutada ja siis hakata seda ümberehitama ja täiustama, Võib ju kohe osta masina mis oma kasutusalalt ja tehnoloogialt on täuslikkum, sest valikut on ja müügis on neid erinevaid. See on minu arvamus kuna endal puulõhkumisega probleemi pole. Näit, 2.3 kuba puude lõhkumiseks kulub aega, ilma suitsu tunnita ca 40min ja seda üksi. Mootori võimsus on 3.5KW.Esimese lõikuse, paku läbimõõt oli 90cm. ja sealt edasi ladva poole.Halu kvaliteet on väga hea, ei rebesta ja ei killusta puitu.
                          viimati muutis kasutaja humax; 27 m 2012, 13:07.

                          Comment


                            #14
                            Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                            Huvitav, kas siinsed soovitused võiksid olla õnnetuse korral ka
                            kohtuprotsessi aluseks ja võimaldama katta ravikulud, proteesid ja toitjakaotuse?

                            Juura tudengitel oli mingi tasuta õppeteenus. Peaks sealt küsima.
                            Ja siis päris juristide käest.

                            Või maksab selle kahju äkki kinni soovitust avaldanud foorum?

                            Comment


                              #15
                              Vs: 7t puulõhkuja lüliti ümbertegemine

                              Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                              Huvitav, kas siinsed soovitused võiksid olla õnnetuse korral ka
                              kohtuprotsessi aluseks ja võimaldama katta ravikulud, proteesid ja toitjakaotuse?

                              Juura tudengitel oli mingi tasuta õppeteenus. Peaks sealt küsima.
                              Ja siis päris juristide käest.

                              Või maksab selle kahju äkki kinni soovitust avaldanud foorum?

                              Vaat sellekohta ei oska midagi öelda ja isegi olen selle üle mõelnud, et mis saab kui peaks mingi õnnetus juhtuma? Kuid sellest lähtuvalt mina ei anna mingit nõuannet või konkreetset soovitust ja ei loo mingit pretsetenti, mis võib luua tingimuse kus keegi võib kannatada oma tervise või seadmete riknemise pärast.Eriti veel siis kui tegelase või küsija tase on selline, et taset ja teadmisi pole ollagi! See on tegelikult hea küsimus ja väga eluline küsimus? Sellel teemal tasuks nii mõnelgi tegelasel mõelda, enne kui hakata oma nõuandeid jagama! Eriti seda osa mis puudutab elektrit ja sellega seonduvat ohutust. Austa ennast ja teisi inimesi!
                              viimati muutis kasutaja humax; 27 m 2012, 11:00.

                              Comment

                              Working...
                              X