Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Raadiolevi FM jaamad

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Raadiolevi FM jaamad.

    Nüüd ei saa küll vaiki olla.
    Kuidas saab polaarmodulatsiooni puhul olla sagedusriba 20kHz kui selle kandesagedus oli 31,25kHz ??? Sageduriba lõigati ka siis 15kHz juurest julmalt maha.
    Monorežiimis võis läbi ajada jah ükskõik mida.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

    Comment


      #17
      Vs: Raadiolevi FM jaamad.

      Monorežiimis võis läbi ajada jah ükskõik mida

      Aga seda aega ma mõtlesingi, kui veel asi monos käis! Aga häbematul ajal oli ka stero parem kui hetke seisus meie riigis.Tallinna all pole mingit probleemi keera antenn põhja poole ja naudingut kui palju. Ilmselt lõunapool, tänu ülekande liinidele ei tule seda 15 KHz ka läbi. Kuidas sealpool on, seda ma ei tea? See mis mul kuulda on ja mis mujalt tuleb on nauditav ja ei kõla Selga raadio moodi. Põhjust ma ei tea, aga ma konstateerin fakti. Nüüd ehk sain veidi targemaks, aga ma pole ka asjale tähelepanu pööranud, aga see mida ma kuulen on kvaliteedilt väga kontrastne. Toas mängib ikka raadio moodi asi, mitte aga mingi kesklaine pill .Noored mehed ei tea sellest midagi ja vanemad saavad aru millest jutt.
      viimati muutis kasutaja humax; 08 m 2012, 14:13.

      Comment


        #18
        Vs: Raadiolevi FM jaamad.

        Uurisin vahepeal ka Nõmme raadio tehnilist osa, muusika pidi neil 320 kbps mp3 olema ja nii ka otse saatjasse minema.
        viimati muutis kasutaja moi; 08 m 2012, 17:41.

        Comment


          #19
          Vs: Raadiolevi FM jaamad.

          Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
          Uurisin vahepealka Nõmme raadio tehnilist osa, muusika pidi meil 320 kbps mp3 olema ja nii ka otse saatjasse minema.
          Siis on su oletusel alus olemas ja ilmselt on ikkagi probleem pakkimises ja ülekande liinides, Midagi häirivat peab siis ikkagi kusagil olema.Kui antenni üles saad, siis saad ka võrdluse naabritega ja nende tehnikaga. Huvitav oleks teada, kui keegi viitsib jamada ja mõni masin võimu järel on siis kas netiraadios nii meil kui lätlastel on ka mingi vahe olemas ja see annaks küsimusele vastuse ja võrdluse stuudiote ja sealt väljuva signaali suhtes, Minul seda võimalust pole ja läpaks oma süsteemiga teeb jubetat heli ja selle järgi pole midagi hinnata. See peaks veidi parem aparatuur olema hea kuulmise ja analüüsivõimeline vend olema.Võib olla ka abi headest klappidest.Ma küll kahtlen selles ettevõtmises. aga mine tea, mis üllatada võib.
          viimati muutis kasutaja humax; 08 m 2012, 17:46.

          Comment


            #20
            Vs: Raadiolevi FM jaamad.

            Infot netiraadiote kohta http://www.radiolist.net/

            Comment


              #21
              Vs: Raadiolevi FM jaamad.

              Vähemalt Koeru masti käis osa programme üle 128kbps kanali. Kes kuskil vahepeal ja ka Tallinna saatja signaali kätte saab, siis erinev helipilt garanteeritud. Vahepeal oli Elmariga Koerust mingi jama, parema kanali nivoo ujus kuni täieliku vaikuseni ja seda üsna pika ajavahemiku jooksul, ilma et keegi oleks märganud. Tahtsin juba auto garantiisse saata

              Comment


                #22
                Vs: Raadiolevi FM jaamad

                LR2 veebiversioon on samuti kuni 128kbps, seejuures nagu oleks mp3 variant paremini kõlav kui AAC variant. Võrreldes eetriraadioga on mp3 veebist üsna sarnane, erinevus on märgatav kuna eetrisignaalis on paraku siiski kahinaid. Subjektiivselt tunduks et koos kahinaga on natuke "õhku" rohkem, praktiliselt aga usun et küllap on ka mastini link 128kbps.

                Banana raadiote häda on kindlasti ka selles et paljudki saated mis tehakse ette, pakitakse räigelt kokku. ERR kõnesaade, kus kõrgemad helid lihtsalt on moondunud kriuksumiseks... sorry poisid raadios, see et netis leidub jumalasõna raadioid 32kbps või 40kbps andmevooga, ei tähenda et kõik kõnesaated peavadki olema sellised. Niisamuti tehakse muusikasaateid ette subjektiivse kvaliteediga kuni 96kbps, mitte rohkem - pigem vähem. 80kbps. Fanatismist või huvist helide või helikvaliteedi suhtes ei tasu ERR puhul rääkida, inimesed on küll kunagi mingit pilli õppinud (see tagab et neid lastakse nuppude juurde), kuid see automaatselt ei tähenda et nad helikvaliteedi tehnilistest tagamaadest midagi taipavad. Näiteid leiab nii raadioeetrist, telest, ka stuudiotest väljub vahel krt teab mis "helilaadne" toode.
                Tahan öelda et isegi kui "releikad" ja saatjad saavad enamvähem hakkama, siis programmitootjad väljastavad oma programmi meil alla igasugu arvestust tasemega. On selle põhjus peidus andmemahtudes? Paljud saated on veebist järelkuulatavad, neid on vaja arhiveerida, kas ehk on selles põhjus miks saated on sedavõrd küündimatu kvaliteediga? On odavam ja lihtsam teha saade otse niisugune nagu ta järelkuulatavaks/arhiivi jääb kui et keegi hakkab pärast veel täiendavalt üle pakkima. Eraldi nähtus on meie konnajalgadega Levira - kes maksustab iga viimase kui biti viimsepäeva hinnaga...

                See aga ei seleta miks näiteks uudiste ajal, kui vahetada jaamu Vikerraadio, Klassika ja R2 vahel (sellel ajal on neil kõigi üks ja sama programm) - on kõigil neil isemoodi tämber, üks hullem kui teine!

                edit: vaatasin nüüd just ka ERR veebiversioonide andmevooge tollelt Pläsku lingilt - no ma ei eksinudki, R2 ja Klassika ongi vaid kuni 96kbps! Ja muud ERR raadiod 48kbps! Mida me siis tahame saada?

                edit2: kuulasin just meie Klassikaraadiot, hakkas tunduma et kuskil ahelas on põhimõtteliselt kellad valesti - st et programm ja muusika mingil hetkel saab 44,1kHz asemel sämplinguks 48kHz, et selline vastki kriipiv moonutus on kogu aeg juures. Et lihtsalt nagu ühest spdifist tuleb 44,1kHz ja see mis seda siis edasi majandab, teeb seda oma kellaga mis juhtumisi aga 48kHz. Ja nii ongi, täistunni signaalidega paljastus räige pirisev moonutus, mis paistis ka analüsaatori ekraanilt, kahjuks ei salvestanud seda, muidu näitaks. Tase my ass!
                ... Elion levitab ERR raadioprogramme 48kHz sämplinguga, kas äkki võetakse ka mastidesse programm sisse läbi Elioni?
                viimati muutis kasutaja OSX; 08 m 2012, 23:12.
                Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                Konfutsius

                Comment


                  #23
                  Vs: Raadiolevi FM jaamad

                  ... Elion levitab ERR raadioprogramme 48kHz sämplinguga, kas äkki võetakse ka mastidesse programm sisse läbi Elioni?

                  Minu andmetel lähevad läbi Elioni vähemalt Tartu Soinaste ja Valgjärve mastid. Tähelepaneku tasandil, kui on olnud Elionil suured apsakad oma serveritega kadusid ka raadioprogrammid osaliselt.
                  viimati muutis kasutaja humax; 09 m 2012, 09:55.

                  Comment


                    #24
                    Vs: Raadiolevi FM jaamad

                    Selle teema lõpetuseks võiks öelda, et olme kus me oleme,aga naaber riigid on meist mitu sammu ees ja seda just levijaamade kvaliteedi suhtes. Meil kiputakse võrdlema meid ja lätlasi, kuid selles teemas pole midagi võrrelda, faktid räägivad enese eest ise! Ma ei hakkagi võrdlema meie levijaamu, kuid kellel on võimalust, tahtmist ja viitsimist seda teha siis kui võrrelda läti LR-2 ja meie Elmarit siis tajute milline õudus unenägu on meie Elmar oma väljastatava programmi kvaliteedilt. No ei ja veelkord ei, ei kutsu ikka kuulama küll! Kvaliteet on paljudele määrava tähtsusega ja üks reklaami varjatud osa mida paljud ehk ei mõistagi. Ma ei hakka rääkima sisust, see on teine teema. Jutt on ainult kvaliteedi tasemest, millist heli kuulata ja nautida ja see on ka kultuuri üks tähtis tegur millisena raadiokuulaja seda heli kuuleb ja kui naturaalne see on.Me pidime olema ju nii tublid ja innovaatilised ja kõik on nii hästi, kuid kahjuks peab nentima et kõik pole nii ja jutt selles osas on puhas phull shitt! See jutt pole emotsioonide tasandil. Kuna pikka aega olen tegelenud kauglevi ja selle tabamisega siis on võrdlusmoment Skandinaaviast kuni Itaaliani olemas ja seda korduvalt väga tugeva ka korraliku steroheli näol, et seda võrrelda ja välja öelda kus meie oleme. Kui siin vihjati normidele siis huvitav miks on nii suur vahe riikide vahel, aga fakt on see et heaks kvaliteediks on võimalused olemas ja mitte halvad. Kokkuvõtteks, kuna see on minu "nõrk külg" siis tehnika läheb täiustamisele, tuleb katusele 5 elemendine yagi, lisaks antennivõim. See tuleb uus teha, sest oli väliefektil ja möödunud aastal peksis äike selle segi, seat äike, tänu Haanja kõrgustikule on siin piirkonnas võimas ja pole hullu, elame edasi. Kõike seda soosib ka asukoht, kus asun ja selle asja eesmärk on selline sportlik huvi asja vastu ja mõnus ja nauditav heli on toas. Arengu võimalust kui palju!

                    PS, kui keegi huvi tunneb siis maanteeameti kodulehel on reljeefi kaart olemas kust saab asukoha kõrgust merpinnast vaadata,
                    viimati muutis kasutaja humax; 10 m 2012, 11:15.

                    Comment


                      #25
                      Vs: Raadiolevi FM jaamad

                      Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                      kuulata ja nautida ja see on ka kultuuri üks tähtis tegur millisena raadiokuulaja seda heli kuuleb ja kui naturaalne see on
                      Halba helikvaliteeti ei õigusta muidugi miski, aga ma ei kujuta küll ette, et istuks ja naudiks läbi lampvõimude ja superkõlarite Elmari raadio poolt pakutvat "kultuuri".

                      Comment


                        #26
                        Vs: Raadiolevi FM jaamad

                        Itaallased tilguvad ka täna praegu kohati siia, näiteks 89,9MHz, kuid seal ainult rääkis keegi, ei suutnud signatuuri tabada. Samas, levi kõigub väga suurelt, lihtsalt kuulamiseks nagu ei sobi, sportlikus mõttes aga hoiab meeled ärevil.

                        Humax, kas lisad olemasolevale antennile kaks elementi või teed uue otsast lõpuni?
                        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
                        Konfutsius

                        Comment


                          #27
                          Vs: Raadiolevi FM jaamad

                          Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                          Halba helikvaliteeti ei õigusta muidugi miski, aga ma ei kujuta küll ette, et istuks ja naudiks läbi lampvõimude ja superkõlarite Elmari raadio poolt pakutvat "kultuuri".
                          Ega seal polegi midagi ette kujutada! Ei naudigi ja isegi taustaks ei kuula .See on hullumaja oma sisult, saatke meile SMS ja helistage! Korra mõtlesin, et nad võiksid oma kerjamise masina maha müüa ja raha eest midagi sisukamat osta, kuid see on sisust, Eesti muusika vastu pole midagi ja vahest kuulaks küll, kuid sealt allikast pole see vastuvõetav.
                          viimati muutis kasutaja humax; 10 m 2012, 18:35.

                          Comment


                            #28
                            Vs: Raadiolevi FM jaamad

                            Humax, kas lisad olemasolevale antennile kaks elementi või teed uue otsast lõpuni?

                            Ei uue teen ja aluseks võtan vanade vene normide järgi 100MHz lähedal oleva antenni andmed. See oli kusagil 4-5 kanali lähedal, sest kunagi sai nii tehtud ja väga hästi käis, oli 12mm vasest, kuid aja jooksul lagunes ära kuradi varesed panid asjale punkti. Lendu tõustes rakendab jalgadele niipalju jõudu, et lõpuks elemendid murdusid. nüüd pole materjali saamisega probleeme ja võtan vase. Hea oleks muidugi üle hõbetada, aga kus kurat sellist luksust saad lubada. Pole ka nii kriitilne, egas siis ideaalset saa ja tahtmine pole tervisele kahjulik. Miks vask, saab poomi ja elemendi liitekohad kokku tinutada ja korralik liide olgugi, et kõrgsagedus käib mööda pinda ja poleks nagu tähtis, Mõõtudelt tuleb suht suur ja siis on hea kui oleks võimalikult monoliitne, aga võib ka alu, materjalist teha. See praegune tehase oma on matrjalil läbimõõt on veidi liiga väike, Kui sirvida vanu vene raamatuid antenni ehituse kohta siis nendes on mat läbimõõt antud ja sellest tasuks kinni pidada. Võimendi tuleb võimalikult antenni lähedale üles katuse alla, siis kompenseerib ka kaablis tekkiva KS sumbuvuse. Võimendi peab olema hea ja võimalikut madala müraga ja ainul riba võimendi 80-130Mhz.Täpselt ei mäleta seat paberid on mujal aga oli vist BF 961 transs ja ainult üks ja venelaste KP-350-st sõjameest ei saanud. Mingi sakslaste skeem oli,
                            viimati muutis kasutaja humax; 10 m 2012, 12:11.

                            Comment


                              #29
                              Vs: Raadiolevi FM jaamad

                              Itaallased tilguvad ka täna praegu kohati siia, näiteks 89,9MHz, kuid seal ainult rääkis keegi, ei suutnud signatuuri tabada. Samas, levi kõigub väga suurelt, lihtsalt kuulamiseks nagu ei sobi, sportlikus mõttes aga hoiab meeled ärevil.



                              Olen tähelpannud et levi läheb siis heaks kui põhja - lõuna suunal on suur õhurõhkude vahe ja meie jääme rõhkude vahele.Seda aega on suht palju kui lõuna suunast feedinguga tuleb ja see näitab seda, et midagi muutub, kas ilm läheb paremaks või halvemaks ja koos sellega levi muutub, see on üks igavesti põnev värk ja reeglipärasust polegi leidnud,Selge on ka see, et soomlased- rootslased tulevad otselevina ja itaallased tulevad atmosfääri peegeldusest pole tõenäoline et need otse tulevad, ei iial! Mida ainult üks kord olen kuulnud on sakslased seevastu poolakad on sagedamini külas, tihti on ka inglasi kuulda.Üldiselt tuleb vist ka antenn teha uuesti keeratavks ja mootoriga, sest praegu käib see käsitsi sest antenni tagumine ots jääb lõuna suunda või veidi küje pealt, siis on endal mugavam.
                              viimati muutis kasutaja humax; 10 m 2012, 12:29.

                              Comment


                                #30
                                Vs: Raadiolevi FM jaamad

                                Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                                Ei uue teen ja aluseks võtan vanade vene normide järgi 100MHz lähedal oleva antenni andmed. See oli kusagil 4-5 kanali lähedal
                                Kunagi tuli endalgi neid ehitada. Nende veneaegsete TV antennide võimendustegur kukkus kõrgemas otsas oluliselt kiiremini, seega soovitan kasutada 5. kanali mõõte.
                                Esmalt postitatud humax poolt Vaata postitust
                                See praegune tehase oma on matrjalil läbimõõt on veidi liiga väike, Kui sirvida vanu vene raamatuid antenni ehituse kohta siis nendes on mat läbimõõt antud ja sellest tasuks kinni pidada.
                                Materjali jämedusest sõltub muuhulgas ka antenni ribalaius. Mida jämedam toru, seda laiem on antenni riba. Vanasti oli hea materjal duralumiiniumist suusakepid.
                                Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

                                Comment

                                Working...
                                X