Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Oeh, näed kiire aeg mai lõpus ja jäävad mõned pärlid lugemata. aga minu kommentaarid antud teema kohta.
300 amprit ja juhe on 0.22 ruutu.
Selle kohta niipalju, et kirjutada võib kõike.
Kui sellist juttu ajaks mõni suvaline (tuvastamata)uus kasutaja , siis pole midagi teha kui parandada ja usuvad need,kes tahavad uskuda.
Kui säärast juttu ajab aga foorumis tuntud ja lugupeetud kasutaja, siis paratamatult hakkavad algajad seda jama uskuma.
jätkub..
Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Elektronide kiirus 230V~ on umbes paar sentimeetrit minutis, kuid elektrivälja kiirus on ~1,128 kordse valguskiirusega,
Fakt (?) et elektriväli levib valgusest kiiremini, on mulle küll üllatuseks. Valguse levimise kiirust saab mõnedes keskkondades aeglustada (võrreldes kiirusega vaakumis). Kas seda peeti silmas?
Kes meil nüüd välja defineerib....
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Fakt (?) et elektriväli levib valgusest kiiremini, on mulle küll üllatuseks.
Arvasin minagi, et äkki valgusest midagi tean, aga võta näpust
Missuguseid osakesi siis footonitest kiiremini loobitakse...ega ometi elektrone? Või on salapärased tahhüonid juba liikvel?
Kus on kirjas fakt, et elektriväli liigub valgusest kiiremini? Paluks linki infole.
viimati muutis kasutaja sebastian; 02 June 2007, 16:44.
Tuleb kohe füüsika tund meelde, kus õpetaja raius meile pähe, et valguskiirust ületada ei saa ning ka see, et absoluutsest nullist ka temperatuur langeda ei saa..
Ja üks discovery saade, kus räägiti midagi mingist raketist.. arvata võib, et tõlk ei teadnud füüsikast mitte midagi.. no igatahes ütles, et raketti kiirus ületab valguskiirust 2 või 3 korda...
Tuleb kohe füüsika tund meelde, kus õpetaja raius meile pähe, et valguskiirust ületada ei saa ning ka see, et absoluutsest nullist ka temperatuur langeda ei saa..
Ja üks discovery saade, kus räägiti midagi mingist raketist.. arvata võib, et tõlk ei teadnud füüsikast mitte midagi.. no igatahes ütles, et raketti kiirus ületab valguskiirust 2 või 3 korda...
Tundub, et heli ja valguse levimise kiirused segamini aetud.
Valguse kiirus on ületatud, nii, et pole midagi selles barjääris võimatut. 0Kelvinini veel jõutud pole, minu andmetel. Aga mine sa tea, millega need vennad juba hakkama on saanud. Ega "minu andmed" need kõige uuemad ju pole
Discoveris võidi sellist juttu ajada küll, kui räägiti tulevikust. Kui aga praegustest rakettidest, siis tõlkeviga. samas helikiirus 2-3 korda ületada pole mingi probleem... seda teevad ka kõvemad snaiper püssid... (kuulid vähemalt)
Täna just rääkis Discoverilt,e t hävitaja (oli vist F22) suudav helikiiruse ületada isegi "afterburner'it" ( või oli see overburner, ah vahet pole) kasutamata.
Mis asi oli? Laser oli, mis muu ega "valgus" ise ongi ainuke asi suht, mis valgusest kiiremini liigub. http://www.newscientist.com/article.ns?id=dn2796
Nagu ikka oli sellest ka klipp Discovery's
Väga huvitav idee aga vastikul irisejal, nagu ma olen, tekkis ikkagi küsimus. Kuidas saab ossiga mõõta valgusest kiiremini levivaid signaale? Töötab ju see vidin elektriga. Elektrisignaalid ei levi (seniste teadmiste valguses) nii kiiresti.
Miskipärast tunudub, et see lugu on järjekordne linnalegend.
Tegelikult pole teooria järgi võimatu liikuda kiiremini valgusest, vaid see konkreetne kiirus on keelatud (mass läheb lõpmatusse). Suurematel kiirustel paksid liikuvad osakesed/kehad omama negatiivset massi. Mis see on, pole päris selge. Samas olid kunagi teooriad osakestest, mis liiguvad alati valgusest kiiremini. Valguse enda kiirus oli nendele alumiseks piiriks.
Huvitav kindlasti aga..vaatame mis tulevik toob. Kes teab....
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
No eks nad seda ikka seal laboris vähe kõvemate aparaatidega kordasid/tegid. Muidugi ennastgi pani imestama, kuidas nad sellist asja kontrollisid... Mäletamist mööda saatsid nad mööda seda muusikat. võibolla oli see kuidagi testsugune vmt... Ei tea jah. Ootame
PS Esmaspäeval vaja mingi katse füüsikas teha valgusega. Kellelgi soovitusi on? Ossi mul pole, seega seda katset ei saa katsetada
Saab ikka. Me tegime praksi jaoks valguse kiiruse mõõtmise seadme. Oss näitas pulsside ajalist vahet, millest sai kiiruse välja arvutada. Tegelikult...äkki need tüübid mõõtsid ka reaalsuse piiridesse jäävat erinevust. Ilmselt küll. Ei tulnud kohe pähegi
Comment