Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Reaalselt töötavat välist CD lugejat/kirjutajat?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    See plaaditeema on täitsa aktuaalne teema, sest..
    Mul on ca 20 a vana IDE kõvaketas, millelt saan andmeid lugeda jätkuvalt ja uuelt nvme kõvakettalt arvatavalt peale 10 aastat ei saa veavabalt.. või ei saa üldse ; nii on tehaseandmetes kirjas.

    CDja DVD-d sai ostetud kunagi mingid "silver plate" ja "cold plate" tüüpi, natsa kallimad. Need on üle 20 a vanad ja loetavad veatult; pildid ja data. Need on mingist sünteetilisest klaasist ja nagu eile valmistatud näevad välja. Samas teised, poest ostetud valmistooted, on hägusad ja .. mõni seade loeb, teine mitte.
    Plaate on hulgi ja eks sai ka katsetatud igasugust. Need kommertstarkvarad, nagu nero jt sai kohe saadetud ajaloo prügikasti, nendega pole teha suurt midagi. Arendajate soft on päris hea, eriti linuxi all. Ikka räägiti et originaalplaate loeb ja isekõrvetatut ei loe ja.. puhta jamps, loeb nagu kulda kui on korralikult tehtud.
    See tuuning, et plaadile valitakse kiirus kus.. plaat ei viska ja rom ei viska ja kogu krempel ei lähe resonantsi ega hakka resoneerima ja ainult siis saab hea kirjutuse kvaliteedi.. noh see pole ka päris õige.
    Korralik rom ja korralik plaat ja 16 kiirusega kõrvetab raudpolt hea tulemi. Muidugi kui rom laulab, tähendab on vibra sees, egas see heli niisama teki ja mis tulemit sa siis sealt ootad kokkuvõttes.
    Kunagi ostsin lastele samsa rom-i, mõtlesin et kui hull ta ikka olla saab, valmistatud ju on ja miski kvaliteedi ka läbinud ja.. Üllatus oli ja võin öelda, ikka et saab .. Muusikat ega filme vaadata ei saanud, sest müra oli niivõrd kõva.. natsa veel ja arvuti oleks hakanud vist mööda tuba ringi tatsama.
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

    Comment


      #17
      Tere. Vast sobib siin küsida mp3 plaadi kirjutamise kohta. Sangaga Panasonic, peaks mängima ka mp3 formaadis plaati
      Playback Disc - CD-R / RW
      Format - CD-DA / MP3
      Codec/Decorder MP3
      https://www.panasonic.com/ee/consume...d/rx-d500.html

      Tahtsin mp3 failidega plaadi teha. Cd-toorikut polnud, kasutasin Verbatimi dvd+r toorikut, mis 10a pimedas kapis seisnud. Windows explorer "burn to disc" küsis kas data cd või audio cd. Tegin igaks juhuks mõlemad (2 plaati). Aparaat ei oska kumbagi maha mängida. Loeb, loeb ja ütleb "no play". Kas tõesti dvd-toorik ei sobi, peab olema cd-r/rw?
      Näiteks selline toorik https://onoff.ee/et/cd-dvd-blu-ray-t...942433477.html ja formaadiks audio cd, aeglase kiirusega. Kõige kindlam?

      Pc-ga vaadates on "audio CD-l" mpkolmed (kaustas) ja lisaks WPL-fail (playlist?). Windows oli kindel, et see formaat mängib "standard audio CD-mängijates".

      Kirjutaja on Samsung SE-208 DVD-RW. Data cd tehti kiirusega 8x, audio cd - 3x.
      viimati muutis kasutaja andresx; 30 m 2023, 15:10.

      Comment


        #18
        CD/RW plaat loetakse DVD'st erineval lainepikkusel laseriga, st Panasonicu laser ei saa näha DVD plaati. Vaja on CD toorikut, MP3 tuleb kirjutada data mode's. Audio mode on .wav failidele, mis vormindatakse siis audio CD kujule.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

        Comment


          #19
          Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
          CD/RW plaat loetakse DVD'st erineval lainepikkusel laseriga, st Panasonicu laser ei saa näha DVD plaati. Vaja on CD toorikut, MP3 tuleb kirjutada data mode's. Audio mode on .wav failidele, mis vormindatakse siis audio CD kujule.
          Tänan.
          Näiteks 2013. toodetud auto oem cd-mängijale seesama dvd+r plaat sobis. Pidas seda cd-rom-iks, leidis lood ja hakkas mängima. Näitas lugude pealkirju ka.

          Comment


            #20
            Siis on tegu nähtavasti auto dvd-mängijaga, sest muidu ei saaks niipidine kombinatsioon võimalik olla et CD laseriga lugeda DVD plaati. DVD laseris on tegelikult sisse ehitatud mõlemad laserid: CD jaoks 780nm laser ja DVD jaoks 650nm laser.
            viimati muutis kasutaja OSX; 30 m 2023, 19:54.
            Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
            Konfutsius

            Comment

            Working...
            X