Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

USB võimalusega kontroller

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: USB võimalusega kontroller

    LPT ja Serial on väga rariteetsed nähtused. Kas oskad soovitada DIY jtag adaptrit või kas eksisteerib sellist üldse? Või siis kust hankida odavamat USB jtagi-i? Kas igal tootjal on oma JTAGi progammator või on nad cortex-m pere sees ühilduvad?

    Comment


      #17
      Vs: USB võimalusega kontroller

      JTAG on tegelt lihtsalt liides nagu USB/seerial vms. See ei seo yhegi kiviga. Pmst igal tänapäeva kivil on jtag. FPGA-d ARM7,ARM9, CORTEX, kiired SRAM-id jne. Pmst jtag on tööriist mille kaudu saad kivi sisemistele asjadele ligi k.a. andmesiin. Olgu see siis väline või sisemine. http://www.hjtag.com/ sealt saad tasuta softi. Lubab progeda pmst enamusi ARM prosesid, või noh progeda prosesid pole päris õige. Pigem nende küljes olevaid mälusid, olgu siis sisemine või välimine. See kõige odavam asi on LPT põhine mille saab ka ise ehitada. Ma tellisin ise USB versiiooni(siis kui neid veel ainult 1 pakuti). Lihtsaim LPT põhine JTAG adapter koosneb 1 bufferkivist, ma kasutasin ise 74HC244. Hjtag on parima hinna/kvaliteedi suhtega asi win all töötamiseks. Tõsi on ka teisi tööriistu, Jlink maksab oma 15k eestirahas, progemis soft on eraldi taxiga veel. On veel mingeid linuxi vendadele, Enamused neist on käsurealt haigeks möllamist enne kui miskit tööle saab.
      Compiler on GCC, jookseb win all. Ise kasutan CodeSourcery, see on vähimate kiiksudega. Töökeskonnaks on KEIL, Keil on ka compiler, õigemini terve IDE koos debug jms asjadega. Aga lubab kylge pookida GCC tööriista et ei peaks jälleks halliks minema notepad vms muus värdjas editoris koodi kirjutades ja siis käsurealt käivitades. Lisaks lubab KEIL kylge pookida igast lisatööriistu, Hextobin, image to bin jms väiksed vajalikud asjad.
      Natuke pusimist on et kõik parameetrid ja koodi optimeerimised õigeks saada algul aga see on 1 kord installides. Debug ka töötab üle Hjtagi AGA koodisuurusele alla 32k. Mida annab täis kirjutada kui kõik optimeerimised õieti seadistatud.
      1 kiiks mida GCC puhul tähele pannud olen on ujukomaga arvutused. Siga aeglased ja vahel toimub midagi imelikku seal.
      Vaadates et sa pole esimene kes asjast huvitatud siis peaks tegema mingi õpetuse kuidas seadistada. Aga arvestadeset kogu aeg tööd ylepea siis vist mitte niipea. Lihtsam MSN-is muude asjade vahelt seletada.

      Unustasin mainida, keil compiler pole tasuta ja maksab shitload fo money, tasuta on ainult töökeskonna osa sellest.
      viimati muutis kasutaja murphy; 24 m 2010, 01:22.
      Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
      1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
      2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

      Comment

      Working...
      X