Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lihtne D-klass levinud komponentidest

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Lihtne D-klass levinud komponentidest

    Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust

    Mis nüüd puutub taanlaste ja svenssonite aretustesse siis mulle tundub, .
    Hypex NC400 on ikka päris asi:
    This is a review and detailed measurements of a DIY power amplifier based on Hypex NC400 amplifier modules. It was built and is on kind loan from a member. I asked him to list the parts and this is what he supplied: $980 Amp modules, SMPS, internal cables (AC, DC, and shielded input) with...

    Comment


      #17
      Lihtne D-klass levinud komponentidest

      Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
      Tundub sama plaat siin, leidub teisigi sarnaseid videosid sama plaadi kohta, mingit häält siis vist ikka teeb. Proovin selle väljakate lülitusahela millalgi protoplaadile laduda ja vaatan kuidas käitub.

      Ära nende protoplaatidega n..si, pettud kiiresti. Seda üteldi ka juba eespool. Sa võid selle teha kasvõi tikutoosi suuruse, kasuta SMD kivi, võimalusel SMD transse. Tee plaadi üks pool maaks (no vajadusel sinna üksikud rajad üleminekuteks alumisel poolel olevate radade vahel jne), teisel pool hoia signaalid NII LÜHIKESTENA KUI VÕIMALIK. Väljundis kasuta TO-263 kestaga transse näiteks, nendele tee plaadile kohad kuhu nad siis padiga joodetud, vajadusel jooda sinna kasvõi paar trükkplaadilt võetud fooliumist lõigatud tükki või õhukest vaskplekki vms, katsetusteks sa ei pea sinna ulme toitepingeid andma, et kõik maha põleb vms.
      Lihtsalt sa pead kasutama õiget lähenemist ja tehnikat.
      Detaile vali inimlikult - kui skeemis on üteldud, et vaja näiteks 3,6 kilo oomine takisti siis sa püüagi valida niisugune, unusta ära see, et ostad näiteks 3 juppi sest just niipalju konkreetses skeemis vaja - osta 30, esiteks hulgi on soodsam nagunii ja jääb ka tulevikuks+saad valida. transid võimalusel sama kristall e. sama tootja sama markeeringu-valmistusajaga. Kui on vaja kasutada SMD juppi siis seda tehakse nende asjade juures põhjusega mitte kiusamiseks - näita kedagi, kes nimetab end elektroonikuks ja ei saa hakkama 1206 või 0805 detaili käsitsi jootmisega?
      Trükkplaat nõuab aega aga nett on tasuta programme täis - saarte lõikumine jne, see ka ei ole soovitav - sagedused on kõrged.
      Ainult mõtted, rääkimine ja "peaks", "võiks", "oleks" jne - nendest pole tolku ja katsetama pead ise, Linnaraamatukogu on olemas, mine lappa seal kasvõi neid vanu radio ajakirju, netis on ka infot, loe kasvõi draiverkivide Application Notesid jne - mõnedes on täpselt kirjas nende kivide töötamise põhimõtted , sealt saab juhiseid miks üks või teine asi nii töötab või miks ta nii peab töötama ja mitte teisiti jne,
      Otsi digivõimudega audiotehnika service manuale, uuri skeeme, vaata kas saad ise mõnest midagi kasutada (skeemiosad jne), tundub ehk hoopiski, et tahaksid mingit osa kusagil modida sest nii on parem sest oled mingi detaili andmelehest näinud, et mingid olulised parameetrid on juppmaad paremad kui manualis oleval kommertsasjal - umbes nii sa saadki ise katsetada ja proovida...muudmoodi ei õnnestu tavaliselt ja edasi ei jõua. Suures ringis on hea arutada aga kui kaasamõtlejaid ei ole siis ei olegi midagi teha. See langus on tegelikult igal pool, kõik suured foorumidki on varjusurmas - kõik "hea" ja odav tuleb tootmisliinilt hiinast ja keegi enam ei viitsi sest aeg mida on nii-nii vähe kulub varavalgest hilise tunnini tööd rabades, et saaks uhke audi liising ja lollideküla kipsonni eluasemelaen makstud ning hobidele ei jää rohkem aega kui feissis laike jagada ja slängist lihtlauseid moodustades parima sõbraga ehk kord kuus kolm rida kirjutada...nii lihtsalt on, selline on kurss ja valima pead ise, mida ja kuidas teha tahad

      Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust

      Skeem?
      viimati muutis kasutaja Scott; 27 m 2019, 06:43. Põhjus: järjestikpostitused kokku
      -superradical-

      Comment


        #18
        Vs: Lihtne D-klass levinud komponentidest

        Mul natukene teine arusaamine sellest hobielektroonikast. Vanasti oli hobi elektroonika mõnes mõttes progressimootoriks, nüüd on sellest saanud lüpsilehm, sealt ka need igasugu veidrused tulevad. Hiina butiigid nüristavad inimesi. Omakorda viib see ka üldtaseme väga madalaks. Aga nii see elu on.
        Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

        Comment


          #19
          Vs: Lihtne D-klass levinud komponentidest

          Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt
          Skeem?
          Seda muidugi kuskilt ei leia, see ju äri mitte heategevus.

          Comment


            #20
            Vs: Lihtne D-klass levinud komponentidest

            On olemas elegantsem skeem ja lahendus.


            YAMAHA 5000|7000


            LabGruppen FP6400
            Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

            Comment


              #21
              Vs: Lihtne D-klass levinud komponentidest

              Esmalt postitatud moi poolt Vaata postitust
              see ju äri mitte heategevus.
              Internet on täis palju kallimate võimude manuaale - kuipalju oled näinud neid isetehtud analooge mis 1:1 originaalist maha viksitud?
              See kes tahaks teha, seda piiravad üldiselt vahendid, kes vahenditepoolest saaks, see niisuguste asjadega ei tegele sest audiovärk on üldse marginaalne. 2 aastakümmet tagasi arendatud häid komponentegi mis audio jaoks end tõestanud, praeguseks hetkeks suht palju tootmisest üldse maha võetud sest näiteks 10% kallim hind tootmiseripärast vms tulenevalt ei ole piisav argument olnud, et seda tootmises hoida kuna samalajal mingi kehvem analoog kommertsis levivates rakendustes on tootjale tulusam.

              Skeemist ainuüksi jääb niisuguses rakenduses ka väheks - plaadi alumisel poolel on üks kivi mis minumäletamist mööda ei ole sobival kujul kaupluseriiulilt võtta ehk kivi tööparameetrid peab ise leiutama ja see on juba teine teema.
              Ka filter on sel moodulil niisugune mida riiulilt ei võta ja sellega tegelemine nõuab katsetamist kui lähtuda hobitrooniku vaatenurgast.

              Teisalt kui lähtuda sellest, et tegu taani/svenssoni lahendusega siis julgelt 2/3 mooduli lõpphinnast on kasum selle looja-väljatöötaja või ilmselt õigemini selle tellinule. Toode ise on ilmselt vähemal või suuremal määral tehtud hiinas.
              Järelejääv kolmandik - edasimüüjad jne selles osas, allesjääv marginaalne osa on komponendid - paar kilekondekat ei anna tehnilisest seisukohast just erilist väljavaadet liigseks optimismiks.
              Skeem oleks hea kasvõi SMD detailide võrdluseks - kui seal kasutuses on a la X5R jne muud konded (mida eriti ei kahtleks) siis on alati võimalik teha samast asjast parem kloon.
              OK, see selleks, pole käes hoidnud seda moodulit ja suurt kurvastust ka ei tunne aga nüüd minnes teema juurde tagasi siis kas mitte keegi ei mõtle tõesti sellest vaatenurgast, et kui on teema kus algataja mõtleb isetegemise peale siis äkki liiguks sellest tasandist, jagaks seisukohti ja mõtteid jne?



              E: Yamaha ei ole d-klass. Yamahal on hea osa ainult üsna töökindel toiteplokk, võimendi on tavaline analoogskeemi järgi millest võib teha mustmiljon variatsiooni.
              -superradical-

              Comment


                #22
                Vs: Lihtne D-klass levinud komponentidest

                Muuta enam ei saanud.

                Katsetasin TDA8954 sildskeemi ja paar tundi kasutust ei saa midagi paha ütelda arvestades, et pm niisama neid võime müüakse.
                Tundub olema niisugune isetegemise esimene aste, et sealt edasi võibolla juba mingi diskreetjuppidest aretus ette võtta.

                Ei ole kõrvale võtta ühtegi teist d-klassi võimu hetkel, et võrrelda aga kodukasutuse Pioneer A209 ja A307 võrreldes nagu küll mingit hullupööra suurt vahet ei taju, kui, et üldse.
                Hiina TDA8954 moodulil on ilmselt sisend niisuguste juppidega, et tundub, et bassivõimuks on see moodul pigem väga sobilik.
                Kui radikas eemaldada siis on kivi ümbruses muidugi olukord nutune, ilmselgelt saab ise seda moodulit modifitseerida oluliselt paremaks.

                Mitte ainust korralikku kondekat!
                Trükkplaadi rajad naeruväärselt kitsad!

                Filtrid...ilmselgelt mittesobivad d-klassi võimu jaoks aga üllataval kombel ei läinud need isegi tuntavalt soojemaks peale paaritunnist ja ehk mõnekümnevatist (üsna lärmakat) kasutamist. Radikas soojenes ehk 5 kraadi võrreldes algse seismise temperatuuriga.
                See oli ka ainus komponent, mis oli lõpuks soojem kui enne kasutamist.

                Tootja lubab selle kivi puhul üsna kolossaalseid numbreid mida ma ei tahaks uskuda aga äkki kolmveerand sellest pakutust võiks isegi olla reaalne kui seal kriitilised detailid asendada parematega ja trükkplaat uus teha.

                Pildil siis moodul ilma radikata. on ta umbes 12cmx9,5cm suurusega ja umbes 3cm kõrge koos radikaga.
                Internetis on plaadivariatsioone isetegemiseks ka, olemas on ka THT kiip mida on palju parem radikale kinnitada (ilma radikata päris toime ei tule ja mulle tundub, et väikesel võimsusel läheb soojuseks tuntavalt rohkem energiat aga eks neil enamasti ongi kasutegur madalam väiksemal võimsusel).


                Miks mitte siis algatuseks võtta mõni selle seeria kivi isetegemiseks?
                Kivi ise maksab ebay-s paar euri, moodul nagu pildil, umbes 30.
                See siis stereo, BTL skeem.
                Lisatud failid
                -superradical-

                Comment


                  #23
                  Vs: Lihtne D-klass levinud komponentidest

                  [QUOTE=radiotehnika35;594635]
                  Filtrid...ilmselgelt mittesobivad d-klassi võimu jaoks aga üllataval kombel ei läinud need isegi tuntavalt soojemaks peale paaritunnist ja ehk mõnekümnevatist (üsna lärmakat) kasutamist. Radikas soojenes ehk 5 kraadi võrreldes algse seismise temperatuuriga.
                  See oli ka ainus komponent, mis oli lõpuks soojem kui enne kasutamist.

                  Tootja lubab selle kivi puhul üsna kolossaalseid numbreid mida ma ei tahaks uskuda aga äkki kolmveerand sellest pakutust võiks isegi olla reaalne[QUOTE=radiotehnika35;594635]
                  Kas poleks lugejatele arusaadavam, kui sisendisse siinus lasta ja väljundis nt 4 oomiste takistitega pinge fikseerida nt 28,3 voldi korral pärast tunde töötamist, et oleks ka töötemperatuur konkreetselt kirjutatud.
                  Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                  Comment


                    #24
                    Vs: Lihtne D-klass levinud komponentidest

                    Jaa, eks muidugi võib igasugu mõõtmisi teha aga iseküsimus on, et mida see annab?
                    Reaalset huvi ma pigem näen vähe. Ausaltütelda sai selles võimenditeema Hiina d-klassi võimude teemas ka seesama TDA8954 ära märgitud juba mitme kuu eest, nüüd uuesti kui selle mooduli vahepeal ära vaevusin tellida ja lõpuks ka kätte sain.

                    Mõõtmise osas on https://www.youtube.com/watch?v=olo_YVLJJMw seda tehtud, neid videosid muidugi on teisigi.
                    Ma lugesin seal komme ja noh, näib, et ka idapool on neid, kes räägivad teemast millest nad arvavad end teadma, liiga palju. Kasvõi BTL puhul võitlus võimsuse arvutamisel jne. Lisaks kolossaalsetest, neutronpomme toiteks kasutavatest ja multi-gigavatistest autovõimudest jne

                    Mõõta võib, kahju ei oleks - iseküsimus on, et kas neist võimudest üldse on siin PÄRIS, REAALSET HUVI?
                    Eks endalgi oleks huvitav kui keegi on proovinud näiteks neid IRS2092 mooduleid, et mis seisukohale on jäädud - netist, kasvõi müüjate tagasisidest võib tihti lugeda, et ostja kirub, küll ei meeldi talle trükkplaadi värv, küll kirub, et läheb kuumaks jne...ma näen neis asjades alati võimalust, et kui 3 ostjat on rahul ja 1 kirub siis pigem üritab see 1 teha ostetuga seda, milleks see ei ole üldse ette nähtud - a la teed keeta?


                    Aga jah, kui teemad areneks siis võib mõõta.
                    Alustasin kunagi Cordelli THD mõõtjaga mis oleks antudjuhul igati abiks, et määrata moonutusi - mu viidatud videos toimub see silmajärgi ossi ekraanilt ja ma ei tea kui tõena seda võtta? Paraku on poolelijäänud riista tooraine suures osas sahtlis kuna mõni oluline detail on puudu

                    Seega saaks mõõta analoogselt nagu videos.
                    Aga sõltub, mis suunas huvi siin on, kui üldse on.
                    -superradical-

                    Comment


                      #25
                      Vs: Lihtne D-klass levinud komponentidest

                      juutuubi viidik 19.31 näitab,kõik. Side lõpp.
                      Digital is like formaldehyde, first it kills the music, then it stores it forever.

                      Comment

                      Working...
                      X