Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Soovitage võimendi skeemi....

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Soovitage võimendi skeemi....

    Oleks siis vaja üht head võimendi skeemi. Võimendi võimsus võiks olla 200W ringis 8 oomi juures. Võimendi võiks olla koostatud transistoritel, kivivõimendid eriti huvi ei paku. Kõik pakkumised on teretulnud, eriti oodatud on niisugused, mida on ka proovitud ka on teada, et kindlalt töötab.
    * * *

    #2
    Vs: Soovitage võimendi skeemi....

    Niisuguse võimsuse otsija võiks juba ise osata sobiva skeemi leida!
    Kas FET ka sobiks? Mul üks arendusjärgus muidu, paar komponenti on puudu, homme ehk saan kätte need ja siis saan katsetada selle töövõimelisust . Toide +-75V ja pingevõimendi osa +85V. Skeem muidu suht lihtne. Enne infot ilmselt siia ei ole mõtet anda-"tarkpäid" on alati kes asja enne valmimist maha hakkavad laitma ja niiviisi võib kannatada oma nägemus asjast. Võimsust sel ca. 400W, kui see edukas siis on selle baasil järgmine 800+W kah kohe järgi tulemas ja siis võib asuda oma pikaaegse uurimustöö teostamise kallale -kaua nende lihtsate julladega ikka möllata .

    Muidu siis soovitaks bipolaari soovi puhul ampslabi c300 skeemi-see ju läbiproovitud skeem!
    PS: tegelikult on ka kivivõimud koostatud transistoritel, vähemasti ma isiklikult ei ole üheski kivis kohanud elektronlampe. Näit. suured hübriidid on diskreetkomponentidel koostatud, lõppastme väljundtransid on ainsad mis välisel vaatlusel erinevad diskreettranssidel võimust-need on lihtsalt ilma korpuseta-ei muud.
    -superradical-

    Comment


      #3
      Vs: Soovitage võimendi skeemi....

      See, miks ma soovitusi ootasin on tingitud sellest et on saanud teha paari skeemi järgi 2 võimendit, kumbki neist ei hakanud reaalselt tööle. Tehnoloogiat, mille baasil need kivid valmistatakse on muidugi selged. Ma ei taha teha kivi baasil selle pärast, kui need läbi lähevad siis sisuliselt tuleb välja vahetada terve võimendi. Kui oma projekti valmis saad ja edukaks osutub, siis võib muidugi skeemi pakkuda.
      * * *

      Comment


        #4
        Vs: Soovitage võimendi skeemi....

        Millised skeemid need mittetoimivad siis ka olid? Ehk on olemas kusagil netis?

        Tegelikult on suhteliselt edukalt "remonditud" ka rikkis lõppudega hübriidkive.
        Ehk saan lisaaega veel ja lisan mõned pildid ka oma albumisse STK sisemisest olemisest (üks foto seal on olemas kah).
        Ning on olemas ka hübriidkive mis toimivad ainult pingevõimendina ja ka draiverina-tarvis ainult lõpptransid juurde lisaga ja veel pudi-padi.
        Oleks aega rohkem siis tahaks katsetada (edaspidi kindlasti teengi seda) niisuguseid:
        STK3152 III (2*150W juhtmoodul) see midagi sarnast siis nagu on LM4702
        STK3082 II (2*90W)
        STK3102 III (2*100W)
        STK350-030 (2*100W)
        ja need pole sugugi ainsad-nendel muidu on päris head THD näitajad (eriti hea tükk tundub esimene) ja ka hinnad on suht mõistlikud.

        Aga kui oma skeemi olen liikuma saanud siis eks näis.
        -superradical-

        Comment


          #5
          Vs: Soovitage võimendi skeemi....

          Need on ühes PDF failis, mis ma kunagi netist leidsin. Põhiline probleem oli, et lõpud läksid läbi, lma, et selleks mingisugust põhjust oleks olnud. Skeem sai kontrollitud vähemalt 10 korda, ikka sama tulemus. Lõppudel läks lühisesse emiteri ja kolektori vaheline siire. Tegemist oli vene detailidel baseeruva skeemiga ja arvatavsti on see skeem pärit ajakirjast radio. Selles ajakirjas tulid teadupärast paljud skeemid vigadega.
          * * *

          Comment


            #6
            Vs: Soovitage võimendi skeemi....

            ära laima "Radio"ajakirja.nad ei avaldanud enne ühtki skeemi,kui polnud selle järgi töötava võimendi teinud.

            Comment


              #7
              Vs: Soovitage võimendi skeemi....

              Ok vigu seal tõesti oli aga neid parandati ka tihti järgnevates numbrites! Seega peab olema hoolikas ja skeemi põhjalikult uurima või laskma seda asjatundjal teha, seal olid ja on ka tänaseni kombeks "näpukad" , keerulised skeemid just selle mõttega ongi seal neid "nipusid" sisaldavad, et algaja teeks omale teoorias asjad selgeks (targemad parandavad mind kui põhjust!), enne kui kilo-watiriiki ronib.
              seal on avaldatud ka väga häid skeeme ja nende juppide kohta niipalju-kui koostada võim rikkis või jumalteab kuskohast välja roogitud detailidest siis pole ükski asi enam ime . Ja mina ei näe põhjust miks kiruda vene skeeme-neid saab praktikas teostada (õigemini on ka uuemates "Radio" numbrites enamus tummisemaid võime) välismaistest komponentidest. Idas on mõned päris head konstruktorid, Suhov näit.
              -superradical-

              Comment


                #8
                Vs: Soovitage võimendi skeemi....

                Stereo või mono?
                Analoogsisend või digitaal?
                Klass AB või klass D?
                Kas ehitad nullist või on detailid olemas?
                If you think education is expensive, try ignorance.

                Comment


                  #9
                  Vs: Soovitage võimendi skeemi....

                  Ohoh, D-klassi oma skeemi vaataks isegi kui neid kohe nii vabalt võtta on ? Texase klotsi baasil oleks huvitav, datasheedi skeem on segane natuke veel analoog-huvilise jaoks .
                  -superradical-

                  Comment


                    #10
                    Vs: Soovitage võimendi skeemi....

                    Plaan on ehitada stereo. Juppe on ikka, on olemas korralik toroidtrafo, mingi 800W oli vist. Peale alaldusahelat annab välja +-85V. Juppidega vast probleemi üldiselt ei teki. Ehitada kavatsen ikka 0 pihta. Sisendsignaali koha pealt ei oska midagi kosta. Arvatavalt mängib ta enamuse ajast arvuti järgi.
                    * * *

                    Comment


                      #11
                      Vs: Soovitage võimendi skeemi....

                      Sekundeerin ampslab'i osas, vanamoodne, aga palju kordi läbihammustatud disain.

                      Võimsustransid on ikkagi päris kallid, ehk pakuvad sihukesed moodulid huvi: http://www.classd.ltd.uk/nx400-400w-...s-d.html?&js=y

                      Kui käsi on transistoride tinutamises osav, siis ehk pigem Renardson MJR7, http://www.angelfire.com/ab3/mjramp/amp7-3.html ja tõsta pinget ning asendada vajadusel komponendid. Lõputranside saadavus võib olla probleem, alternatiiv näiteks ACD101NDD ja ACD103PDD.

                      TI klotsidele on näidisskeem olemas, sealt peaks kõik selgeks saama: http://focus.ti.com/lit/an/slaa332a/slaa332a.pdf

                      Kardetavasti raha läheb nii või naa ära.
                      If you think education is expensive, try ignorance.

                      Comment


                        #12
                        Vs: Soovitage võimendi skeemi....

                        Siis oleks ehk mõttekas niisugune mil on lõpus MosFET paarid, näit. ega ei ole mõtelnud 2SK1058 /2SJ162 kasutamisele? Mul niisugune näide: 6 paari neid lõpus, toitepinge +-85V ja võimsus umbes 550W/4 oomil, 3 paari transsidega ja +-65V saad ka 300W/4oomil teha. Miinuspoolele märgiks transid-vaata nende hindasid. Ehk leidub analooge siis saaksid proovida, kas muidu ainult skeem huvitaks, et teed plaadi ise?

                        To: andreie -seal datal see mikrokontroller ja need jamad-jääb keeruliseks veel, see evaluation on ka keeruline-seal need USB ja jamad-milleks neid üldse vaja seal on?

                        Kelle see ALFET on? Uus ühinenud firma? Otsisin datasheeti nende transside kohta aga netu-MagnaTec-il olid kah sobivad transid olemas, neid oli eestis ka võimalik tellida. Veel sobiks Renesas-i toodetavad Toshiba analoogid.

                        Muidu-on keegi näinud seda LabGruppeni 2*7000W digivõimu seest? Kuidas see asi annab nii palju võimsust, sel pole jahutust ollagi-no nii suure võimsuse puhul peaks olema ikka natuke rohkem ju seda pinda neil plekkradikail, samuti on toiteosa kahtlane, ehk oskab keegi asjaga rohkem kursis olev midagi arvata-millist sagedust seal muundusel kasutatakse (toiteosas)? Pole ise digivõimudega kursis nii ja tahaks nende kohta rohkem teada saada kui senised pisikesed kokkupuuted.
                        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 11 m 2009, 23:17.
                        -superradical-

                        Comment


                          #13
                          Vs: Soovitage võimendi skeemi....

                          Aga kuidas selle FET300 skeemiga on? Peale vaadates tundub üsna mõnusalt teostatav olema.On kellegil kogemusi,et kuidas töötab? Kui asjalik,siis nokitseks isegi ehk ajaviiteks,irf640 on olemas ja nende pealt saaks miski 100 raha kanti kokkuhoidu.IRF9640 leidmisega kuskilt vanast elektroonikast on juba keerulisem.Töötaks vast ka +-35V ja saaks 2 ohmuga koormata.
                          otsija

                          Comment


                            #14
                            Vs: Soovitage võimendi skeemi....

                            Vaata siia: http://users.swing.be/edwinpaij/ampli_mosfet_360_w.htm
                            see 100W on valmis kah tehtud ja isegi toimis panin kunagi rängalt puusse, seal eelastmes olevate transsidega-ühendasin need valesti kuna ei olnud need samad mille järgi oli montaazhijoonise pilt, jalad (viigud) K-E vist läksid vahetusse, ei viitsi otsida seda nüüd (vedeleb ). See "vea" otsing oli kohutavalt vaevanõudev-ime on see, et need transid jäid muidu ellu, väljundis oli heli aga mingi huvitab "klõps" käis signaalist läbi iga paari sekundi tagant, heli oli muidugi nõrk ka siis kui see transijama veel avastatud ei olnud-lihtsalt oma näpukas ja selle otsimine oli ikka ränk kogemus-aga õpetlik . Toitena kasutasin +-50V (natuke oli peale isegi, paar volti). Tõestusena, et see tehtud võin mõne pildi visata, muidu on töötav skeem! Ainult transid (seal olid IRFP240 ja 9240) on sutsu kallid ja võib hankimisega raskusi olla. Ma kasutasin seal originaal IR-transse lõpus, draiverid soovitaks kah plekitükiga varustada!

                            Et seda skeemi võrdle selle FET300-ga. Tundub, et seegi skeem peaks olema töövõimeline aga ärge kohe tegema kiirustage-kuna pole ise seda FET300 valmis teinud siis ehk on siin targematel midagi lisada, ehk mõni nüanss?

                            Minu projekt aga täna paraku veel ei liigu-ootan neid nelja kondekat mille ELFAst tellisin !
                            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 12 m 2009, 16:59.
                            -superradical-

                            Comment


                              #15
                              Vs: Soovitage võimendi skeemi....

                              Selline lülitus fet-idel tegelikult väheke imelik. Isegi drain gatega kokku viies jääb ikkagi source-drain vahele 4 voldine pingelang(I kuskil 100mA).Teistpidi nagu impulsstoitekas neid kasutatakse,et fet täiesti sulguda saaks vist võimendi puhul realiseerida ei anna. Aga igatahes võiks keegi FET300 skeemile positiivse hinnangu anda.
                              otsija

                              Comment

                              Working...
                              X