Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Antennivõimendi...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Antennivõimendi...

    Tere,

    upitame vana teema üles sest Tallinnas Levira HD testkanal kole nõrga signaaliga. Kavas antennivõimendit ehitada, mis oleks poes müüdavatest peajagu üle. Selline võimendi on just ühe kanali ribalaiusega ja siis varikappidega häälestatav, alt potekast keerad sagedust. Kunagi aastaid tagasi sai selline võimendi ehitatud juba ja Haapsalus Soome TV kanaleid vaadatud 7-9 kanal siis.
    See võimendi sai ehitatud ja häälestatud Tehnikaülikooli ÜKS laboris. Ja pani pika puuga teistele ära. Kahjuks äike lõpetas selle lõbu varsti.
    Et kellel sellist UHF skeemi on andku aga teada.

    Comment


      #32
      Vs: Antennivõimendi...

      Ütleme, et ilma selle laborita toimivat antennivõimendit ei ehita
      Ranteloni omadest pole paremaid näppinud. Miks need siis ei kõlba ?
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

      Comment


        #33
        Vs: Antennivõimendi...

        Rantelon pakub võimalust disainida kliendi soovidele vastavat võimendit. Hind kõige hullem ei tulegi, aga kas see tasub end ära?
        Peale analoogi väljalülitamist saab võimalikuks ka 42. kanali võimsus teistega samale tasemele tõsta. Praegu on seepärast nõrk, et ei segaks Rakvere analoogsaatjat.

        Tallinnale on eraldatud ka 10, 30 ja 37 kanal lisaks olemasolevatele, nendega tuleks võimendi ehitamisel arvestada.
        73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
        ATiP1pN4XeM

        Comment


          #34
          Vs: Antennivõimendi...

          Sai kunagi telemajas võimendit tehtud. Noored televisioonitehnikud olime. Otse suunal oli maja ees, mööda katust sai sobiv auk leitud ja signaal tuli, kuid 100 meetrit kaablit oli liiga jube. Vanemjuhendaja leidis, et 100 krooni võimendi eest maksta on patt. Ostsime 50 kroonise transi, õnneks konded ja traat olid kohapeal olemas. Sai trükkplaat saetud (loomulikult firma reservist), poolid pliiatsi otsas valmis keritud ja isegi trans läbi käevõru ja toiteta kolviga tinutatud. Kui enne antennist tuli vaadatav kuid karvane signaal siis toite ja võimendi lisamisel enam mitte. Ehk saime aktiivse sumblüli. Meil oli õnneks high-end mõõtetehnika olemas, selgus, et just kust algab tv sageduspekter, kukub võimendus nulli. Sai poole vähemaks keritud, ka kondesi vahetatud ja voila - üks kanal tuli juba läbi. Kuid see spekter oli nagu sveitsi juust, krutid kuskilt, tõuseb kuskil sagedusel ja kukub mujal. 3 päeva sai katsetatud siis sai kuidagi 2 kanalit nõutud 3 tulema, kuid 3 tuli paremini ilma võimendita. Mingi kuu töötas siis sai poest 100 krooni eest ostetud ja ei mingeid jamasi. Ometigi häälestas võimendit 10 GHz mees, kes suutis vabalt selle sageduseni iga rikkiläinud tehase asja tööle saada, kuid võimendi osas jäi temagi nõrgaks. Häälestamisel loeb geomeetria jne. väga palju, piisas vaid peale puhuda, kui sageduspekter ujus.
          Minu soovitus - ära püüa ise ehitada, see on võimalik, kuid head nahka ei tule sellest.
          Muidu rantelonist ehitas üks firma veel paremaid, kuid nüüd on nad pankrotis ja osta enam ei saa. Ka nemad olid nõus tegema tellimise peale, kui vaja siis vaid ühe kanaliga võimendit.

          Comment


            #35
            Vs: Antennivõimendi...

            Esmalt postitatud kalvis poolt
            Muidu rantelonist ehitas üks firma veel paremaid, kuid nüüd on nad pankrotis ja osta enam ei saa.
            Ega ikka ei ehitanud paremaid, elu on karm, tuli ka nende tootetelt üle minna Ranteloni omadele. Oli veel kolmas väiksem tegija kelle seaded olid üleval Ranteloni vanades ruumides kui nad veel olid peahoone 3. korrusel.

            Oli vist AП326 millega sai kunagi ehitatud häälestatavaid antennivõimendeid ja Türil vähegi parema leviga MTV3 vaadatud.
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

            Comment

            Working...
            X