Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
http://www.elfafoorum.eu/faq.php
See more
See less

Sinine PCB-kile

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Sinine PCB-kile

    Ise kasutan trükkplaadi puhastamiseks pesupulbrit.
    Hõõrun vee ja pesupulbri seguga ning pärast loputan veega.
    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

    Comment


      #17
      Vs: Sinine PCB-kile

      To klm:
      Jep, täpselt sama siin.
      Olen plaadi üllatavalt puhtaks saanud. Igaks petteks olen ka seebi-vee lahusega puhastanud. Aga pesupulber on parem, seal graanulid sees, mis ideaalselt plaati puhastavad. Polegi vaja mingit kallist spets keemiat osta.
      Mõtlen just koduses hobis.

      Comment


        #18
        Vs: Sinine PCB-kile

        Suhteliselt suurepärane. Printeris tõmbub kokku küll. Avastasin selle, kui kahepoolset plaati tehes lasin terve lehe kaks korda printerist läbi. Kokku nad enam ei sobinud. Kui ei oska valida õiget temperatuuri või aega, siis esiteks vaata pilti: ülekandunud tooner näeb teistmoodi välja (sügavmust) kui kilel olev. Ja saab ka parandada: peale jahutamist hakka eemaldama sinist ühest servast. Kui leiad, et midagi, mis peaks olema plaadil, kuid on siiski kilel, kuivata plaat ära ja triigi uuesti seda kohta. Tulemus 100%. Muuseas, mina kasutan selleks nõukaaegset pressrauda. Philipsi oma on rõivastele.

        Comment


          #19
          Vs: Sinine PCB-kile

          Lisaks veel:
          venelased soovitavad kasutada sinise kile asemel näit. ajakirja kaasi, mis läigivad ega ima toonerit sisse. Proovisin, toimis küll. Ameeriklased pakuvad välja kasutamiseks läikiva fotopaberi (printeripaberi ikka). Endal proovimata, mõlema häda selles, et tooneri üleminekut ei saa nii lihtsalt kontrollida kui sinise kile puhul. Samuti on problemaatilisem paberi mahahõõrumine peale triikrauda. Sinise eelis ongi see,et kui midagi ei nakkunud plaadile, kuivata ja pressi veel.

          Comment


            #20
            Vs: Sinine PCB-kile

            Njah, mina ei saa enam midagi proovida. Tooner otsakorral ja pool lehte jätab valgeks. Aga jah paljud just soovitavad et fotopaber ja fotopaber jne jne.

            Üldiselt olen ilusa tulemuse saanud ka "tasuta" paberipahnaga, mida postkasti loobitakse.
            Igasugu Novaluxi jms reklaamipaber. Õhuke ja läigib.
            4 võimu ja ühe toideplaadi teinud selle paberiga. Tulemus väga hea.

            Ja ei näe põhjust, miks spets paberit osta, kui sobiv paber tasuta Su postkasti visatakse.

            Comment


              #21
              Vs: Sinine PCB-kile

              Mina lasen pakkepaberi peale (poes müügil ka raamatupaberi nime all), selline pruun paber kilega. Pole ka mingit probleemi eemaldamisega pärast: lihtsalt ise hüppab lahti.
              Head susserdamist !

              Comment


                #22
                Vs: Sinine PCB-kile

                Tere,
                probleem kilele printimisega. Proovisin erinevaid paberi tüüpe, aga kile jääb ikka printerisse kinni. Printeriks on Konica Minolta 2400W. Kas peab kile tavalisele paberile kinnitama? Milline oleks õige paberi tüüp printeri seadistuses?


                ilm

                Comment


                  #23
                  Vs: Sinine PCB-kile

                  ise ka tegin ühe A4 lehe (4 x B6 lõigatuna) ja oli suht vaev ja piin. ja ei soovita seda üldse. laserprinteri kuumutamisega see imeb end rulikute külge kinni nii või teisiti. avasin kõik võimalikud katted ja ja blokeerisin kõik võimalikud printeri sensorid ja miski joonlaua servaga üritasin juhtida seda kilet "mitte ringiratast" ümber rulliku pöörlema ja sain valmis tüki elusana kätte, seda siis kunagi ammu. peale triikimine on ka tohutu täppistehnolloogia ja tulemus on ikkagi ei mitte mdagi erilist! ja loobusin sellest (+ veel ühe lehe maksumus ohohoo) .
                  kasutan nüüd UV ja tavalisi grafoprojektori kilesid ja fotoresist kaetud plaate ja pole enam probleeme olnud ja tuleb lõppkokkuvõttes kordades odavam ja ilma aja-närvikuludeta ja palju peenema resoga!

                  Comment


                    #24
                    Vs: Sinine PCB-kile

                    Kinnijäämine võib olla tingitud sellest, et kasutad teiseks otstarbeks loodud materjale-kas Sa ikka kasutad seda kilet mis on ette nähtud kasutamiseks laserprinteris? Neid kilesid on "pritside" jaoks ka ja need ei pidavat sobima laserile. Kui seda kilet soetad siis küsi kindlasti enne müüja käest, kui nad vastata ei oska-leia teine pood kes su küsimusele vastab ja osta seal, mina olen Tartus saanud head kiled Kaubamaja 3. korruse kontorikaupade boksist, Eedeni knopka? kauplusest jne. HEA kile on DATACOPY TIPS-L FILM paksus 125, order nr. 61049/5 , kood FL2963 (need nr.-d võibolla võivad erineda, kui on mingi partiinr.-kirjutasin niipalju andmeid kui võimalik, see on muidu sinises pappkarbis, 50 lehte. Tartus sai seda Eedeni poest, karp mingi 300-400 eeku, saab ka üksikult osta sealt!). Mina praegu eriti kilet enam ei ole kasutanud, nüüd põhiliselt paber, tavaline printeripaber siis, ka need on oma omadustelt erinevad ja huvitav on nende omadusi tundma õppida-oli üks odavaim, mida mäletan, mingi 50 eeku pakk (500 lehte), oranzi ümbrispaberiga, see oli hea paber-praegu kasutan MultiCopy ORIGINAL white 80g/m2 (rohelises pakendis ja see mingi 70-80 eeku pakk), see ei ole nii hea kui oli see oranzi pakendiga paber, nime kahjuks ei mäleta ja pole nüüd seda müügil näinud-pole ka eriti vaadanud sest seda MultiCopy-t veel küllaga . Minul printer SAMSUNG CLP-510, 1200*1200dpi, tulemus on nüüd hakanud paranema, kui printeri ostsin siis olin alguses pettunud-must oli nii armetu aga ilmselt viga selles, et oli uus lihtsalt-nüüd olen ehk 100 lehte printinud ja on juba parem...veel mõnisada ja saan ehk juba niisuguse kirja nagu sõber oma 600*600-ga saab-tal pisike mingi SAMSUNGI laser.
                    PS: printerit ma arvan, et kui keegi usub, et saab süüdistada siis...saadaks pimedasse kohta-uskusin ka algul, et toonri nii kehva ülekanne paberile on printeri süü-vale, nagu mainitud tean töös mitmeid SAMSUNGI printereid ja väiksema resoga-ülekanne hea, ilmselt tahab asi sissetöötamist või on tarvis mingisuguseid täiendavaid seadistusi programmiliselt (toonerid olid ostes kinnistes pakendites ja ka raputatud sai neid isukalt). Mul ka muidu olemas mingi MINOLTA vana printer aga see trükib ainult testilehte-op.-süsteem ei sobi, see tahab Win98 vm. samast ajast-trükk on muidu jube hea-must on piisavalt must-see lausa läigib paberilt vastu, reso ainult 600*600dpi.
                    Üldse soovitav on selle laseritehnoloogia juures see, et valida printer mil võimalikult kõrge reso, 1200*1200 peaks olema juba ülihea, 600 ajab ka asja ilusasti ära kui on hea printer/tooner.

                    Paberi ja ka kile saan mina plaadilt kätte nii-kui tundub, et olen küllalt kuumutanud siis hakkan ettevaatlikult serva plaadilt lahti kangutama (selleks on parem alguses prinditud joonis lõigata ühest otsast paar cm. ülevaruga), triikrauaga ikka joonist kogu aeg hõõrudes, kui märkan, et kusagilt on tooner paberil siis lasen paberi tagasi sellest piirkonnast ja kuumutan triikrauaga uuesti-siis jälle vaikselt paberit plaadilt eemale tõmmates liigun edasi-nagu kleepeka paberit eemaldades-rahulikult tuleb seda teha, eriti lõpus-siis on oht, et järsult tõmmates tõmbad ka rajad plaadile laiali-laseri tooner on metalliosakesed mis on plastiga kaetud, need siis kuumutades sulavad (plasti osa) ja jäävad nagu liim plaadile.
                    Kui see operatsioon tehtud siis võib plaadi üle joonistada näit. markeriga, või ainult need alad kuhu tooner hästi ei ole jäänud. Markerina kasutan edding 142M 1mm (veekindel)-mainitu avastasin viimati plaati tehes-oli poes juhuost ja võib ütelda, et üks parimaid mida olen kasutanud-soovitan igal juhul seda ka lihtsalt markeriga radade joonistamiseks! Enne kasutasin põhiliselt edding 404 0,75mm must! (sinine on saast-pcb joonistamiseks ei kõlba, hape tuleb sellest läbi ja ka tint ise kipub lahuses maha kooruma, kuigi peaks kirjade järgi olema veekindel!), nüüd kasutan 404 ja 142M-i koos, viimane jätab jämedama joone ja sobib suurematele aladele. Veel on ülihea metallipliiats "ZEBRA PAINT marker" zebra co. toode, selle tint meenutab korrektorit ja on valge, siiamaani on kahjuks selle plaadile kandmine olnud problemaatiline-marker on lahtivõetav ja mõttekas on tint muul moel kui markeri enda "sulega" vajalikule pinnale kanda-markeri oma sulg ei ole eriti hea, see on liiga jäik ja jäme. Samas on mõned markerid veel mis on head-aga teema oli siis printeri baasil siiski...

                    Loodan, et hädas olnud leiavad mu kirjutisest midagi vajalikku.
                    -superradical-

                    Comment


                      #25
                      Vs: Sinine PCB-kile

                      Kileteema ja söövitamise illustreeritud õpetused (inglise keeles):
                      http://another-electronics.blogspot....-hour-w-i.html
                      Elektroonika töötab suitsu baasil.
                      Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                      Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

                      Comment


                        #26
                        Vs: Sinine PCB-kile

                        vaike nou anne veel, ma ise teen nii et trykin valge paberi peale
                        siis loikan ainult natuke suurem sinise kile tyki ja panen selle
                        PUHTA paberi kylge scotchig ja lasen siis selle laserist labi
                        nii ei lahe sinist kilet eriti kaotsi

                        ilma siniseta, st
                        kataloogi paberiga saab ka, kui on viitsimist vee all solberdada

                        Antti

                        Comment


                          #27
                          Vs: Sinine PCB-kile

                          Esmalt postitatud ilm poolt
                          Tere,
                          probleem kilele printimisega. Proovisin erinevaid paberi tüüpe, aga kile jääb ikka printerisse kinni. Printeriks on Konica Minolta 2400W. Kas peab kile tavalisele paberile kinnitama? Milline oleks õige paberi tüüp printeri seadistuses?


                          ilm
                          vali seadetest media type > transparency.

                          Comment

                          Working...
                          X