Effektipedaal

Collapse
X

• Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts
  • a1
    Liige
    • 02/2003
    • 1946

keegi äkki oskab öelda, mis on süntesaatori pedaali sees?
    piiga torkas sinna kõrvaklapid ja mõjus :P
    aga kas seal peaks olema mingi lüliti, sujuv potekas või mingi sootuks keerulisem skeem?

Comment

• Daddario
      Liige
      • 01/2004
      • 901

niisiis: see distorotion, see tremolo

viimased .probleemid:
      1)overdrive... olen mina pime või lihtsalt pole piisavalt tonepadist otsinud.
      2)kust saada ibanez .model no 95 .skeemi?

veel:kaja praegu ei ehita...
      Transistor - Seadeldis, mis kaitseb sulavkaitset läbipõlemise eest.
      Ostan Goldstar MODEL 760 Ressiiveri. Ükskõik, mis seisus.

Comment

• jan
        Liige
        • 01/2003
        • 510

Overdrive on lihtsalt mahedama/pehmema kõlaga distortion. Mõlema olemuseks on signaali tippude piiramine...nuppu keerates saab ka distortionikarbist overdrive'i.

Comment

• Daddario
          Liige
          • 01/2004
          • 901

Proobleem 2 on veel öhus... :mellow:

Comment

• KaruTEC
            Liikmed
            • 07/2002
            • 3082

täpsemalt öeldes ei ole overdrive mitte piiramine, vaid mittelineaarne võimendus.

Comment

• eq
              Liige
              • 12/2003
              • 634

Kui skeemi tahad siis vaata näiteks siia:
              http://www.diystompboxes.com/analogalchemy/
              Fuzz'id on overdrive'id. Seal näiteks Antiquity Fuzz-Face on suht kerge ja kõige kergem loomulikult EASY DRIVE. Sounde kahjuks ei tea.
              http://www.alldatasheet.com/

Comment

• kreeklane
                Liige
                • 08/2003
                • 7251

siin on jutt küll vene keeles,aga paremas servas on hulk lihtsaid skeeme.võimendid,ekvalaiserid efektid.osa on neil omalooming,osa aga aparaatidest maha joonistatud.

Comment

• liivainimene
                  Liige
                  • 07/2005
                  • 23

Originally posted by Daddario@Jul 22 2005, 14:30
                  asi mida ma tahan on karp kuhu lükkad kidra saba sisse ja vülja läheb eelvõimu pel on nuppud kust saab effekt ümber lüllitada(tünnikõla, .banjo, see k``keevitamine``, jne.:
                  Olgem ausad, seda sa oma eelarvega ei saa. Mitme eriti erineva heliga karpi, st. Ühe neist vast saaksid, aga sul on vaja hankida/teha karp, mis on paras peavalu ja ainuke korralik footswitch, 2*3 kontaktiga jalaga vajutatav lüliti, mida tevalos mulle kataloogist näidati, maksis juba ise üle 200 krooni. Mina tegin endale distortioni miski pealt saja krooniga (lüliti leidsin kodust ja karbi tegin ise plekist). Käriseb küll võimsalt.
                  Skeem on siin http://www.freeinfosociety.com/electronics...res/electra.gif
                  Ainult mina tegin nii, et panin enne dioode ühe 2n3904 veel vahele, et paremini käraks, dioodid läksid lõppu ja neile sai lüliti pandud (dioodid sees/väljas) ja üks 500oomine pote lihtsalt muudetava takistina dioodidega jadamisi ühendatud, sealt saab kärinataset kruttida. Dioodidega on asi rohkem fuzzine, ilma on puhas overdrive.

Comment

• Daddario
                    Liige
                    • 01/2004
                    • 901

siis muudame energiaid: aeg>raha, raha=suurem eelarve

EDIT:kell vedeleb kodus mingi guns'n'roses'i plaat ja kui seal on peal selline lugu ''paradise city'' mis kidra ''toon'' on seal ajal 1:00-1:20

nagu tähtsaim oleks see....

Comment

• eq
                      Liige
                      • 12/2003
                      • 634

Originally posted by liivainimene+Jul 29 2005, 21:24--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (liivainimene &#064; Jul 29 2005, 21:24)</td></tr><tr><td id='QUOTE'><!--QuoteBegin-Daddario@Jul 22 2005, 14:30
                      asi mida ma tahan on karp kuhu lükkad kidra saba sisse ja vülja läheb eelvõimu pel on nuppud kust saab effekt ümber lüllitada(tünnikõla, .banjo, see k``keevitamine``, jne.:
                      Olgem ausad, seda sa oma eelarvega ei saa. Mitme eriti erineva heliga karpi, st. Ühe neist vast saaksid, aga sul on vaja hankida/teha karp, mis on paras peavalu ja ainuke korralik footswitch, 2*3 kontaktiga jalaga vajutatav lüliti, mida tevalos mulle kataloogist näidati, maksis juba ise üle 200 krooni. Mina tegin endale distortioni miski pealt saja krooniga (lüliti leidsin kodust ja karbi tegin ise plekist). Käriseb küll võimsalt.
                      Skeem on siin http://www.freeinfosociety.com/electronics...res/electra.gif
                      Ainult mina tegin nii, et panin enne dioode ühe 2n3904 veel vahele, et paremini käraks, dioodid läksid lõppu ja neile sai lüliti pandud (dioodid sees/väljas) ja üks 500oomine pote lihtsalt muudetava takistina dioodidega jadamisi ühendatud, sealt saab kärinataset kruttida. Dioodidega on asi rohkem fuzzine, ilma on puhas overdrive.[/b][/quote]
                      Palun näita mulle kus sa seda jala lülitit nägid?
                      Alguses mõtlesin endal kasutada vanadest telekatest saadud siss/välja lüliteid aga need on pehmest plastmassist ja peale astudes läheksid kergelt katki

Comment

• Daddario
                        Liige
                        • 01/2004
                        • 901

aga kas sellistest saab teha mis ei jää &#39;&#39;kinni&#39;&#39; mul endal on tugevaid lülliteid selliseid... sõjaväre tehnikast...

Comment

• liivainimene
                          Liige
                          • 07/2005
                          • 23

Footswitchi näidati mulle Tevalos ELFA kataloogist, kui ma neile enamvähem adekvaatselt olin seletanud, mida tahan. Selline metallist, korpusele monteeritav ilus lüliti muidu. Neil seda ei olnud, aga tellida pidi saama.
                          Selline lüliti, mis kinni ei jää ei ole hea, sest pead kogu aeg peal seisma sellel ja nt. laval ei saa taielda. Muidu seni kuni tal 2*3 kontakti on/on asenditega on, kärab. Lihtsalt jube ebamugav.

Comment

• eq
                            Liige
                            • 12/2003
                            • 634

Põhimõtteliselt saaks siit väga häid tellida http://www.diystompboxes.com/cart/int.htm
                            Aga tuleksid need Bushi mandrilt... Kui telliks endale kolm tükki siis 3x81kr + 21kr(postikulu nii vähe&#33 = 264kr
                            Paypali kaudu ja tuleksid kohale 4-14 päeva...

Täitsa normaalne tegelt.

Comment

• liivainimene
                              Liige
                              • 07/2005
                              • 23

Pagan, ma ei saa sellest andmelehest aru hästi, aga kas siin see 216 kr isend ei käraks?
                              Mina igatahes saan sellest aru nii, et see on just see mis vaja.

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...-761-47&lng=est

Justkui oli selline, mida seal poes näidati.

Comment

• eq
                                Liige
                                • 12/2003
                                • 634

See on DoublePole ka saab hakkama.
                                Aga kas see on-on jääb kinni? Kui jääb siis isegi kaaluks selle ostmist...

-edit-
                                vist ikka jääb - teisel kahel on

1) ( ) = Momentary.

Comment

Working...