Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Thermex 350 läbivooluboiler

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    Vs: Thermex 350 läbivooluboiler

    Vanni jaoks läbijooksuboiler? See meenutab juba kangesti seda sado-maso värki, aga ega keelata ju ei saa.

    Comment


      #32
      Vs: Thermex 350 läbivooluboiler

      Aretan tasapisi edasi, et 5 kW läbivooluboilerit kasutada duši toiteks.

      Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
      See 3 l/min võib küll nirisemisena tunduda, kuigi seal all kannataks hädaga vist juba isegi seista küll. Vähemalt arvutused sisendavad optimismi.
      Tekkis selline mõte, kasutada ära Pioneer pliidi boileri r.vabast terasest boileris olevat vett ja võtta sellest vett (boiler asub ise lae all ja isoleerimata), milles peaks olema ruumi temperatuuriga võrdne vesi ( 18 kraadi C järgi ). Siis oleks vaja soojendada
      42-18=24 kraadini C järgi vett.

      Tuletasin ka meelde koolis õpitud füüsikavalemid ja soojushulga arvutamise valemi järgi sain, et kui dušist tuleb 3 l/min, siis oleks vajalik võimsus 5,0 kW. ( mõni viitsib ehk üle kontrollida, ega viga ei teinud).

      Aga kas see on ka piisav duši all käimiseks, seda ei tea. Laupäev, kui lähen duši alla, siis selgub ja teen katse ära (püüan leida veemõõtja järgi duši hoova asendi, kus dušist tuleb 3 l/min. Eks see segisti hoob pooles vinnas saab olema ( täiesti lahti 5,6 l/min.). Äkki rahuldab see vooluhulk.

      Millised ohud veel on, millele võiks tähelepanu pöörata? Töökindlus? Ohutus? Kui panna RVK vahele, siis peaksid elektri ohud minimiseeritud olema.
      viimati muutis kasutaja etsv56; 15 m 2013, 17:47.

      Comment


        #33
        Vs: Thermex 350 läbivooluboiler

        Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust

        ...Parem katseta, millise minimaalse veekogusega oleksid veel nõus pesema. Ja siis arvuta veidi...
        Tegin täna katse, milline oleks minimaalne vee kogus l/min, millega ma oleks veel nõus veel duši alla minema.
        Tulemus: 2 min jooksul 6,5 l vett ( mõõdetud veemõõtja järgi ), seega

        6,5/2=3,25 l/min.

        Seega sobib 5 kW läbivooluboiler vähenõudlikule duši all käijale. Lisaks kohe juurde, et dušist tulev 3,25 l/min ei pruugi kõiki rahuldada, see on individuaalne.

        Lisaks veel, et mul on boileriveele vahele pandud FEB-ist ostetud polüfosfaatfilter, mis efektiivselt vähendab katlakivi teket (nüüd tuleb boilerit puhastada üle 4 a, katlakivi tekib minimaalselt ).

        Miinuseks võib-olla see, et v.a suvel, tuleb vett eelsoojendada ( minul ahjusooja arvelt ), sest muidu ei saa vajaliku temperatuuriga vett kätte. Aga teadmine, et elektriarved peaks kujunema ca 1/4 võrra väiksemaks (e. 480 kWh aastas minul), peaks kompenseerima kõige negatiivse (näit. väiksem veesurve või madalam temperatuur jne.).

        Tänan kõiki arutelus osalejaid, tänu kelledele sai võimalikuks anda objektiivne hinnang läbivooluboileri kasutuselevõtuks, väga vajalik oli sisse tuua arvutused.
        viimati muutis kasutaja etsv56; 20 m 2013, 12:44.

        Comment


          #34
          Vs: Thermex 350 läbivooluboiler

          Sellise veekoguse ja võimsuse korral suureneb vee temperatuur 22°C võrra. Ehk siis toasooja vee korral saab tõesti hakkama.

          Aga selle katlakivi tekke suhtes mina küll nii optimistlik ei oleks. Pealegi läbijooksuboiler on seest ikka üsna pisike, katlakivi jaoks palju ruumi pole.

          E: Aga selle ohutuse koha pealt niipalju lisaks, et pole mitte mingit vahet, on sul suur boiler pisikese küttekehahaga või pisike boiler suure küttekehaga. Probleeme võib tekkida vaid seoses katlakiviga.
          viimati muutis kasutaja A.S.; 20 m 2013, 10:37.

          Comment

          Working...
          X