Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Trafo eramajale ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Vs: Re: Vs: Re: Vs: Trafo eramajale ?

    See 110-240V toite peal on STABIILNE pinge. Kui yks periood on 240V ja teine 100V siis ei oska igast softstart asjad sellega miskit peale hakata. Rakenduvad paljud voolupiirajad jms. kaitse ahelad mis pole disainitud pidevaks tööks. Tulemusena asi kuumeneb yle ja käibgi müts. Tunnen nauke nende toidete hingeelu ja tean et enamus läpaka toiteid seda yle ei ela. Vanemad suured adapterid kus oli korralik APFC töötasid hästi ja elavad tänaseni.
    Ise ka selle aja yle elanud. Liini lõpus. Muidu tuli 3km kauguselt sellisest suurest tellistest alajaamast. Siis panid 1km kaugusele mingi junni posti otsa. Selle peale oli pesas ööpäeva jooksul min pinge 176V ja max pinge 280V.
    Aga kuna vahetult enne meid on suurtalunik siis sellel viskas yle et keevitada ei saa. Põllutehnika vajas aga parandamist. Siis suure sõdimise peale panid tagasi sinna kauge trahvoga liini alla. Mõni aasta hiljem panid umbes 500m kaugusele uue junni posti otsa ja yhendasid sinna kylge. Sinna taha jäi vist 4 majapidamist millest üks suurtalunik. Nüüd võib öelda et enam vähem ok pinge. 200-240. Seega neid junne on paras panna iga 2 majapidamise peale.
    Või veelparem pangu igale oma trahvo juba. Kahtlustan et kogu selle tykeldamise taga on liinide hind. 15KV ju ainult 3 traati. Samas traadid peaaegu sama diameetriga(silma järgi). Vool seega 40x väiksem. Pingelangud ka väiksemad.
    Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
    1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
    2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

    Comment


      #17
      Vs: Trafo eramajale ?

      Endal ka madal pinge u.180V. EE energia pakkus välja kas elektri hind poole odavam või veavad uue liini. Valisime poole odavama elektri. Elektroonika pole pole läbi vaga põlenud, pesumasin ja paar arvutit on läinud.

      Comment


        #18
        Vs: Trafo eramajale ?

        Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
        Aga elekter tuli sellest nõukogude trafojaamast korralik, mul autotrafo, 2,2kVA - sel soft-starti ei ole, kasutada ei saa, tee või tina. Nagu sisse lülitad nii laks käib kilbis ja maja pime. Enne selle saksa (kuulujärgi on siemensi rämps) sita installi niisugust probleemi ei olnud, kannatas lülitada küll. 800VA toroidiga ka teha pole midagi ilma soft-stardita. Suurim mis kasutamist lubab on ca. 600VA trafo aga sellega ka on 10st võimalusest 1, et lööb kaitsme välja.
        Piinlik lugu küll, kuid minule jääb selle lugemise järel küll mulje, et su toitevarustus on hoopis tunduvalt paremaks muutunud. Kui just trafo vahetamise käigus liini jämedama vastu välja ei vahetatud, siis järelikult oli vana trafo sisetakistus lihtsalt masendavalt suur ning selle tõttu ei tekkinud su enda autotrafo sisselülimisel nii suur voolutõuget, mis su kaitselülitid rakenduma oleks pannud.

        Vaata parem üle, mis karakteristikuga kaitselülitid sul on? Trafode ja mootorite puhul peavad olema kindlasti vähemalt C. Ühefaasilise 2,2kW autotrafo puhul võiks olla minimaalne C16A kaitselüliti.

        ingi 10+ majapidamisele on eraldatud üks niisugune trafo nagu vanasti olid need suured, 3F kondensaatorid, paksu plekkkestaga, mass oli neil mingi 40kg tuuris, vot niisugune on mõõtmetelt see uue "kvaliteetse elektri" trafojaam meil siin.
        Vanasti olid arvutuskeskuste protsessorid ka väiksemat sorti maja mõõtudega. Aga kas nad olid selle poolest paremad, kui tänapäevased mõne ruutmillimeetri suurused?

        Comment


          #19
          Vs: Re: Vs: Re: Vs: Trafo eramajale ?

          Esmalt postitatud Lauajalg poolt Vaata postitust
          Kas on mingisugust säädust selle treiali vastu?
          On küll, see on Konkurentsiseadus. EE jälgib oma tegevustes seda väga, olen ise kokku puutunud. Soovisin ka nimelt peakaitset suurendada, naeruväärse 6A/1 faas pealt 16A/1 faas peale. Aga EE ütles, et ei saa, sest alajaam ei toida enam siis ära, kui selle alajaama tarbijad kõik täisvõimsused järgi lülitavad. Ja see oleks konkurentsi seaduse ärarikkumine, mida nemad endale lubada ei saa.
          Seega - olukorra lahendamiseks tuleb teha EE-le kaebus pingekvaliteedi suhtes. Nad peavad panema pinge jälgimise seadmed mõneks ajaks hoone vooluvõrku. Saadud andmete kohaselt tuleb siis neil viia liinipinge normi. Kas suurendada alajaama või leida muu lahendus. Üks millest ei tohiks selles protsessis tingida, on juba olemasoleva peakaitsme suurus, sest amperaaži on hiljem väga kallis juurde soetada.
          Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

          Comment


            #20
            Vs: Re: Vs: Re: Vs: Trafo eramajale ?

            See pinge probleem on momendil üks vähestest asjadest, millega EE tegeleb, 2013 on ju lausa mingi lõpptärmin paika pandud. Tuleb lihtsalt valjult kisada ja teha seda seni, kuni midagi liikuma hakkab. Tehakse see räbal 0.4kV liin pooleks ja pannakse keskele alajaam juurde. Viimastel aastatel käib selline tegevus üsna vilkalt.

            Comment


              #21
              Vs: Re: Vs: Re: Vs: Trafo eramajale ?

              kas on mu nägemisel midagi viga või ei ole sa seda kirjutanud. Kui madalale su pinge siis kukub?

              Comment


                #22
                Vs: Re: Vs: Re: Vs: Trafo eramajale ?

                Postimehest ka üks lugu EE-ga kemplemisest:
                Neil päevil, mil Eesti Energia teatas rekordilisest 1,9 miljardi krooni suurusest puhaskasumist, rääkis Harjumaa elanik Tom Valner (31) uskumatu loo, miks ta tunneb ennast pärast ligi aastast monopoliga kemplemist nagu viimane kalts. Eestis elamisest tüdinenud mehe juttu vahendab Nils Niitra.

                Comment

                Working...
                X